X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_konczynka wrote:
    nadziejastru w avatarze to Twój psiak jest?

tak :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Dżastaaa85 Znajoma

Wysłany: 18 lutego 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demetria wrote:
    Jezuu tak mi przykro :( czy to jest pewne już? Było ciałko żółte?
    Nie bylo nawet cialka zoltego. Tylko czarna pusta plama.

m7bv4ap.png
  • Diddlina Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżastaa tule :* bardzo mi przykro

Antosia 10tc[*] 17.03.2017 :(
    Tomuś 39tc [*] 6.03.2016 :(
  • Anuśka19 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko co się dzieje :-( Dżasta :-( może jeszcze jest jakaś odrobinka nadzieji?

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Zielona_konczynka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    tak :)

fajnego masz psiaka :)

nadziejastru lubi tę wiadomość

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • Dżastaaa85 Znajoma

Wysłany: 18 lutego 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To juz 7 tydz 5 dni. Chyba musialby stac sie naprawde cud. To juz moja druga strata i czeka mnie duzo badan. Tym razem dopiero jak ustalimy przyczyne to zaczniemy starania na nowo zeby za trzecim razem sie udalo

m7bv4ap.png
  • India26 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maximmum wrote:
    India wiek za bardzo nie ma nic do rzeczy. Jest wiele wad które są dziedziczne i dużo jest takich które powstają na skutek czynników środowiskowych.
    W pierwszej ciąży miałam 22 lata, syn urodził się z wadą i nie jest to wadą genetyczna.
    chodziło o te badania na Downa, Edwardsa i Patau, te i owszem są genetyczne, a statystycznie najmniejsze ryzyko jest u kobiet 25-30 lat.

59a17bd566875.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie ja chyba se musze odpocząć od belly i ovu... Z dnia na dzień coraz większy strach mnie dopada :-/ Ciężko tak jakoś się zrobiło :-( :-( :-(

p19udqk3biqtk3ub.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżastaaa85 wrote:
    Nie bylo nawet cialka zoltego. Tylko czarna pusta plama.

Jest mi okropnie przykro... Domyślam się co czujesz, bo wszystkie jesteśmy na podobnym etapie i nie ma reguły... Dlatego właśnie uważam, że nie ma co planować kupować wyprawki... Cierpisz, czuje Twój ból... Napiszę Ci to co wypada: Mam nadzieje, że szybko się pozbierasz, że staniesz na nogi, zyskawszy nowe nadzieje, nową sile. Z punktu widzenia kobiety, której największym marzeniem jest dziecko napisze: niech Bóg ma Cię w swojej opiece...

• Maximmum Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzastaaa85 tak mi przykro :(

Anuska ja tak miałam jak test zrobiłam i tu zajrzałam a tu tylko bety przyrosty itd i się zestresowalam i kilka dni nie wchodzilam a potem jak weszłam to już trochę innych tematów wyplynelo i też zaczęłam pisać :)
    Rzuć jakimś lzejszym tematem :D :*

wff2k6nl4cdo77as.png

Aniołek [*] 7tc - 19.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    Mamusie ja chyba se musze odpocząć od belly i ovu... Z dnia na dzień coraz większy strach mnie dopada :-/ Ciężko tak jakoś się zrobiło :-( :-( :-(

Ja na trochę też odpuszczam... Jestem bardzo emocjonalną osobą i przeżywam to wszystko za bardzo... Musimy z maleństwem z mężem być tylko dla siebie... Kur*a dziewczyny No... strach przesłania całą radość...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 22:16

• KaroLove Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzasta sorki ze pytam, mialas jakies objawy ciazy? :(

kurcze ja tez strasznie przezywam...

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • Diddlina Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tylko prawda jest taka, że statystycznie może i jest najwięcej tych smutnych wiadomości na początku ciąży ale na każdym etapie może się coś stać. I nie chce nikogo straszyć. Po prostu na każdym etapie są pewne zmartwienia, obawy. Przez całą ciążę będziemy się w pewnym stopniu martwić o nasze maluszki. Na to nie ma złotego przepisu.

KaroLove lubi tę wiadomość

• Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diddlina wrote:
    Dziewczyny tylko prawda jest taka, że statystycznie może i jest najwięcej tych smutnych wiadomości na początku ciąży ale na każdym etapie może się coś stać. I nie chce nikogo straszyć. Po prostu na każdym etapie są pewne zmartwienia, obawy. Przez całą ciążę będziemy się w pewnym stopniu martwić o nasze maluszki. Na to nie ma złotego przepisu.

A jak już urodzimy to i tak się dalej będziemy martwić, taka rola matki ❤

Diddlina lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się boję, tą wizytę co mam 7 marca, to właśnie rok temu miałam wizytę 1 kwietnia, zwykła,kolejna, kontrolna wizyta, szłam ucieszona, nawet sobie myślałam, że może bliźniaki będą, to wtedy zaskoczę męża i będziemy tacy szczęśliwi, podwójnie :) a okazało się, że serce przestało bić... załamało mnie to... dlatego boję się tej przyszłej wizyty i tak bardzo odrzucam scenariusz sprzed roku :(

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Diddlina Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    A jak już urodzimy to i tak się dalej będziemy martwić, taka rola matki ❤
    Dokładnie. Ja myślę, że wtedy to dopiero się zaczną prawdziwe problemy . ;) To kupka taka to inna, to płacz nie wiadomo z jakiego powodu, to kwękniecie to stekniecie, kolki, brzuszki, etc.
    A jednak mamusie tak bardzo pragną mieć dzidziusie pomimo tych wszystkich zmartwień, ciężkich chwil podczas ciąży bo sama obecność dziecka na pewno to wszystko wynagradza :)

• Dżastaaa85 Znajoma

Wysłany: 18 lutego 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    Dzasta sorki ze pytam, mialas jakies objawy ciazy? :(

kurcze ja tez strasznie przezywam...
    Mialam mdlosci cale dnie, brak apetytu i wszysttko mu smierdzialo. Inaczej zapachy odczuwalam. Bol piersi niewielki i ciagle sie zmienialy . Raz byly duze nastepnego dnia male i tak na zmiane. Przeczuwalam.ze tak bedzie bo neta byla.malutka i slaby przyrost.

m7bv4ap.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    A ja już jestem taka po tym wszystkim co przeszłam ze jeszcze nie dowierzam i dopóki nie zobaczę serduszka to będę się bać. Tyle się naczytałam o tych pustych jajach plodowych i ciazach pozamacicznych. Mąż mnie tylko goni żebym nie czytałam tyle tego i się nie nakrecala a ja swoje. W poniedziałek usg juz się nie mogę doczekac. Mam nadzieje ze będzie coś widać.

Wiem co czujesz :) ja siedem razy robiłam betę, a w środę byłam na USG i już było serduszko :) chociaż wiem że będę spokojniejsza dopiero po 8 tyg bo po pierwszym transferze rozwój zarodka zatrzymał się w 7 tyg i serduszko przestało być. Ale tamta ciąża była od początku "problemowa". Miałam duży krwiak i bardzo mały pęcherzyk żółtkowy.

1JyDp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Monika88_M, ja z Kościerzyny ;)

Jej... kilka godzin i tyleee napisałyście...

Prawdę mówiąc czuje się tutaj jakbym była mega zacofana i nie dbała w ogóle o swoje dzieci, bo nie robię wszystkich badań, które tylko można zrobić, nie robię bety co dwa dni, ba... nawet nie mam pojęcia za bardzo o niektórych rzeczach/badaniach... I to w dodatku moja trzecia ciąża = normalnie patologi, a zawsze myślałam, że jestem normalna...bo stosuje się do po prostu do zaleceń lekarze (no, ale to w końcu tylko gin na NFZ, to czego się tu spodziewać) Eh...

Patulla zazdroszczę Tobie z całego serca że jesteś taka "zacofana" :) masz 2 piękne dzieciaczki i dwie bezproblemowe ciążę za sobą. Uwierz mi ze wolałabym nic nie wiedzieć na temat tych wszystkich badań i obaw co będzie. Już nie wspomnę że kosztowało to wszystko tyle co dobry samochód.

1JyDp2.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżastaaa85 wrote:
    Mialam mdlosci cale dnie, brak apetytu i wszysttko mu smierdzialo. Inaczej zapachy odczuwalam. Bol piersi niewielki i ciagle sie zmienialy . Raz byly duze nastepnego dnia male i tak na zmiane. Przeczuwalam.ze tak bedzie bo neta byla.malutka i slaby przyrost.
    :( :( :( tule :*

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ