X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_konczynka wrote:
    nadziejastru w avatarze to Twój psiak jest?

tak :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Dżastaaa85 Znajoma

Wysłany: 18 lutego 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demetria wrote:
    Jezuu tak mi przykro :( czy to jest pewne już? Było ciałko żółte?
    Nie bylo nawet cialka zoltego. Tylko czarna pusta plama.

m7bv4ap.png
  • Diddlina Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżastaa tule :* bardzo mi przykro

Antosia 10tc[*] 17.03.2017 :(
    Tomuś 39tc [*] 6.03.2016 :(
  • Anuśka19 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko co się dzieje :-( Dżasta :-( może jeszcze jest jakaś odrobinka nadzieji?

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Zielona_konczynka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    tak :)

fajnego masz psiaka :)

nadziejastru lubi tę wiadomość

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • Dżastaaa85 Znajoma

Wysłany: 18 lutego 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To juz 7 tydz 5 dni. Chyba musialby stac sie naprawde cud. To juz moja druga strata i czeka mnie duzo badan. Tym razem dopiero jak ustalimy przyczyne to zaczniemy starania na nowo zeby za trzecim razem sie udalo

m7bv4ap.png
  • India26 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maximmum wrote:
    India wiek za bardzo nie ma nic do rzeczy. Jest wiele wad które są dziedziczne i dużo jest takich które powstają na skutek czynników środowiskowych.
    W pierwszej ciąży miałam 22 lata, syn urodził się z wadą i nie jest to wadą genetyczna.
    chodziło o te badania na Downa, Edwardsa i Patau, te i owszem są genetyczne, a statystycznie najmniejsze ryzyko jest u kobiet 25-30 lat.

59a17bd566875.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie ja chyba se musze odpocząć od belly i ovu... Z dnia na dzień coraz większy strach mnie dopada :-/ Ciężko tak jakoś się zrobiło :-( :-( :-(

p19udqk3biqtk3ub.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżastaaa85 wrote:
    Nie bylo nawet cialka zoltego. Tylko czarna pusta plama.

Jest mi okropnie przykro... Domyślam się co czujesz, bo wszystkie jesteśmy na podobnym etapie i nie ma reguły... Dlatego właśnie uważam, że nie ma co planować kupować wyprawki... Cierpisz, czuje Twój ból... Napiszę Ci to co wypada: Mam nadzieje, że szybko się pozbierasz, że staniesz na nogi, zyskawszy nowe nadzieje, nową sile. Z punktu widzenia kobiety, której największym marzeniem jest dziecko napisze: niech Bóg ma Cię w swojej opiece...

• Maximmum Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzastaaa85 tak mi przykro :(

Anuska ja tak miałam jak test zrobiłam i tu zajrzałam a tu tylko bety przyrosty itd i się zestresowalam i kilka dni nie wchodzilam a potem jak weszłam to już trochę innych tematów wyplynelo i też zaczęłam pisać :)
    Rzuć jakimś lzejszym tematem :D :*

wff2k6nl4cdo77as.png

Aniołek [*] 7tc - 19.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    Mamusie ja chyba se musze odpocząć od belly i ovu... Z dnia na dzień coraz większy strach mnie dopada :-/ Ciężko tak jakoś się zrobiło :-( :-( :-(

Ja na trochę też odpuszczam... Jestem bardzo emocjonalną osobą i przeżywam to wszystko za bardzo... Musimy z maleństwem z mężem być tylko dla siebie... Kur*a dziewczyny No... strach przesłania całą radość...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 22:16

• KaroLove Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzasta sorki ze pytam, mialas jakies objawy ciazy? :(

kurcze ja tez strasznie przezywam...

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • Diddlina Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tylko prawda jest taka, że statystycznie może i jest najwięcej tych smutnych wiadomości na początku ciąży ale na każdym etapie może się coś stać. I nie chce nikogo straszyć. Po prostu na każdym etapie są pewne zmartwienia, obawy. Przez całą ciążę będziemy się w pewnym stopniu martwić o nasze maluszki. Na to nie ma złotego przepisu.

KaroLove lubi tę wiadomość

• Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diddlina wrote:
    Dziewczyny tylko prawda jest taka, że statystycznie może i jest najwięcej tych smutnych wiadomości na początku ciąży ale na każdym etapie może się coś stać. I nie chce nikogo straszyć. Po prostu na każdym etapie są pewne zmartwienia, obawy. Przez całą ciążę będziemy się w pewnym stopniu martwić o nasze maluszki. Na to nie ma złotego przepisu.

A jak już urodzimy to i tak się dalej będziemy martwić, taka rola matki ❤

Diddlina lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się boję, tą wizytę co mam 7 marca, to właśnie rok temu miałam wizytę 1 kwietnia, zwykła,kolejna, kontrolna wizyta, szłam ucieszona, nawet sobie myślałam, że może bliźniaki będą, to wtedy zaskoczę męża i będziemy tacy szczęśliwi, podwójnie :) a okazało się, że serce przestało bić... załamało mnie to... dlatego boję się tej przyszłej wizyty i tak bardzo odrzucam scenariusz sprzed roku :(

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Diddlina Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    A jak już urodzimy to i tak się dalej będziemy martwić, taka rola matki ❤
    Dokładnie. Ja myślę, że wtedy to dopiero się zaczną prawdziwe problemy . ;) To kupka taka to inna, to płacz nie wiadomo z jakiego powodu, to kwękniecie to stekniecie, kolki, brzuszki, etc.
    A jednak mamusie tak bardzo pragną mieć dzidziusie pomimo tych wszystkich zmartwień, ciężkich chwil podczas ciąży bo sama obecność dziecka na pewno to wszystko wynagradza :)

• Dżastaaa85 Znajoma

Wysłany: 18 lutego 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    Dzasta sorki ze pytam, mialas jakies objawy ciazy? :(

kurcze ja tez strasznie przezywam...
    Mialam mdlosci cale dnie, brak apetytu i wszysttko mu smierdzialo. Inaczej zapachy odczuwalam. Bol piersi niewielki i ciagle sie zmienialy . Raz byly duze nastepnego dnia male i tak na zmiane. Przeczuwalam.ze tak bedzie bo neta byla.malutka i slaby przyrost.

m7bv4ap.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    A ja już jestem taka po tym wszystkim co przeszłam ze jeszcze nie dowierzam i dopóki nie zobaczę serduszka to będę się bać. Tyle się naczytałam o tych pustych jajach plodowych i ciazach pozamacicznych. Mąż mnie tylko goni żebym nie czytałam tyle tego i się nie nakrecala a ja swoje. W poniedziałek usg juz się nie mogę doczekac. Mam nadzieje ze będzie coś widać.

Wiem co czujesz :) ja siedem razy robiłam betę, a w środę byłam na USG i już było serduszko :) chociaż wiem że będę spokojniejsza dopiero po 8 tyg bo po pierwszym transferze rozwój zarodka zatrzymał się w 7 tyg i serduszko przestało być. Ale tamta ciąża była od początku "problemowa". Miałam duży krwiak i bardzo mały pęcherzyk żółtkowy.

1JyDp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Monika88_M, ja z Kościerzyny ;)

Jej... kilka godzin i tyleee napisałyście...

Prawdę mówiąc czuje się tutaj jakbym była mega zacofana i nie dbała w ogóle o swoje dzieci, bo nie robię wszystkich badań, które tylko można zrobić, nie robię bety co dwa dni, ba... nawet nie mam pojęcia za bardzo o niektórych rzeczach/badaniach... I to w dodatku moja trzecia ciąża = normalnie patologi, a zawsze myślałam, że jestem normalna...bo stosuje się do po prostu do zaleceń lekarze (no, ale to w końcu tylko gin na NFZ, to czego się tu spodziewać) Eh...

Patulla zazdroszczę Tobie z całego serca że jesteś taka "zacofana" :) masz 2 piękne dzieciaczki i dwie bezproblemowe ciążę za sobą. Uwierz mi ze wolałabym nic nie wiedzieć na temat tych wszystkich badań i obaw co będzie. Już nie wspomnę że kosztowało to wszystko tyle co dobry samochód.

1JyDp2.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżastaaa85 wrote:
    Mialam mdlosci cale dnie, brak apetytu i wszysttko mu smierdzialo. Inaczej zapachy odczuwalam. Bol piersi niewielki i ciagle sie zmienialy . Raz byly duze nastepnego dnia male i tak na zmiane. Przeczuwalam.ze tak bedzie bo neta byla.malutka i slaby przyrost.
    :( :( :( tule :*

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ