Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
zuzanna wrote:Witaj. Ja jestem po pierwszym zabiegu gdzie miałam tylko jeden zarodek i się udalo. A jak u Ciebie i czy masz objawy bo ja to się martwię ze brak objawów u mnie oprócz delikatnych pobolewan brzucha. Piersi nie bolą nie mam mdłości.
Witajja jestem już po czwartym et. Na razie też tylko piersi mam powiększone i chwilami lekkie mdłości mnie dopadają. No i jestem straszne spiaca, codziennie popołudniu muszę sobie drzemke zrobić
-
nick nieaktualny
-
mana wrote:Witam się nieśmiało. Czy moge dolaczy do Waszego grona?
14 lutego dostalismy prezent w postaci 2 kreseczek. Bardzo dlugo wyczekiwana niespodzianka 4 lata sie staralismy i jiz prawie sie poddalismy a tu taka niespodzianka. Termin mam na 29 października. 27lutego mam wizytę i czekam na nia z niecierpliwoscia i strachem.A to pierwsza ciąża?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 20:46
mana lubi tę wiadomość
14.02 - 4mm serduszko
07.03 - 2cm szczęścia
04.04 - 8,2cm i prawdopodobnie będzie Elena
02.05 - wizyta
-
nick nieaktualny
-
mana wrote:Druga mamy juz córeczkę
o która tez sie długo staralismy no ale nie az tyle co teraz
mana lubi tę wiadomość
14.02 - 4mm serduszko
07.03 - 2cm szczęścia
02.05 - wizyta
-
nick nieaktualny
-
Gratuluję Wszystkim dołączającym Mamom:) nie sądziłam, że ten wątek od wczoraj rozwinie się aż na tyle stron.Próbowałam wszystkie doczytać ale się pogubiłam. Ja pierwszą wizytę mam na 02.03. Wychodzi mi 6ty tydzień.
Czy są wśród Nas jakieś Mamy z Gdyni lub okolic 3miasta ?
Ja jestem z okolic Gdyni i będę rodziła aw Redłowie może spotkam tu jakąś Koleżankę z porodówki
co do testów prenatalnych tzn usg połówkowego
też robiłam w pierwszej ciąży i dużo mi to dało. USpokoiłam się nie nakręcałam się tak tymi chorobami i wadami a teraz w drugiej ciąży w ogóle o tym nie myślę. Podchodzę zupełnie na spokojnie do tego. Nie analizuje i nie interpretuje niczego. Po prostu obserwuje swoje ciało i spełniam zachcianki organizmu.
mam nadzieję, że druga ciąża będzie równie łaskawa w objawy i dolegliwości co pierwsza
Najbardziej martwi mnie fakt, że nie będę mogła w lecie wykąpać się w morzu. Nie wiem czemu akurat tym się martwię ale to mnie tak boli że Mąż zaproponował mi że kupi mi basen do ogrodu i pływaczki hehe
jak Wam minął Dzień ?
Pozdrawiam!!!Demetria, smeg lubią tę wiadomość
-
A ja nie wiem czy mam zachcianki...tzn jestem jedynie uzależniona od kawy inki z 3 łyżeczkami cukru i mlekiem
Monika jak słodko《z tym basenem》
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 21:09
Monika88_M lubi tę wiadomość
-
Widzę, że był temat badań prenatalnych. Trochę poczytałam i trafiłam na fajny artykuł
http://www.superstyler.pl/dziecko/mamaginekolog-szczerze-o-badaniach-prenatalnych-badania-prenatalne/
Nas nie stać na robienie tych testów dodatkowych nieinwazyjnych typu Nifty. Więc zostaniemy przy samym usg + pappa. A jak będzie coś nie tak to będziemy wtedy myśleć dalejKimmy lubi tę wiadomość
14.02 - 4mm serduszko
07.03 - 2cm szczęścia
02.05 - wizyta
-
Ja sie pilnuje bo w 1 przytulam 30 kg teraz bym chciala uniknąć tego więc może bardziej się pilnuje. Powrót do wagi sprzed ciazy trwał 3 lata. ...i jak już w końcu schudłam tyle ile chciałam przyszły święta bn i sobie pozwalała jeść....później też było trudno wrócić do diety i bah w styczniu zaszlam w ciaze ale nie ma zle...bo waze narazie! 2 kg więcej niż wazylam.... (a jadłam dużo w święta itp)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 21:08