Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
orientalna wrote:Tak, prenatalne. O tym cały czas mówię
Za darmo nikt go Wam nie wykona. Chyba, że jesteście po 35. roku życia, poprzednie ciąże były z wadami płodu. Ja chciałam ze względu na szkodliwość pracy i się nie udało.
Haha a my dalej się nie rozumiemy ale ok... dowiem się w PN na wizycie co jak i z czymkoniec tematu bo mam metlik w glowie
-
Anuśka19 wrote:Didiy mam otwarta strone,i wynika z niej ze USG i test pappa to tylko czesc badan prenatalnych... Dlatego dla mnie to wszystko jest nie zrozumiałe
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79331,4255672,badania-prenatalne.html
Anuśka, bo te co ja robiłam to podstawowe prenatalne. Namawiały mnie pielegniarki na test pappy, lekarz nie, bo na usg wyszło 1: iluśtam prawdopodobieństwa i nie chciałam się przekonać, że wyjdzie mniej. Jeśli na tych podstawowych prenatalnych wychodzą wady, to dalej można robić te bardziej kosztowne, co kosztują ponad 1000 zł.Anuśka19 lubi tę wiadomość
-
Anuśka19 wrote:Didiy mam otwarta strone,i wynika z niej ze USG i test pappa to tylko czesc badan prenatalnych... Dlatego dla mnie to wszystko jest nie zrozumiałe
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79331,4255672,badania-prenatalne.html
Wlasnje to pojecie genetyczne stosuje się zamiennie z prenatalne. I to jest to samo ale ogólnie do prenatalnych zalicza się więcej tych badań
To są te tzw nieinwazyjne. A te inwazyjne to robi się kiedy na tym usg wyjdzie coś nie tak i są dalsze wskazania
Ja to tak rozumiemWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 18:43
orientalna lubi tę wiadomość
Antosia 10tc[*] 17.03.2017
Tomuś 39tc [*] 6.03.2016 -
Diddlina wrote:Jak cześć? Według mnie kompletne jest kiedy robi się genetyczne i test pappa.
Wlasnje to pojecie genetyczne stosuje się zamiennie z prenatalne. I to jest to samo ale ogólnie do prenatalnych zalicza się więcej tych badań
To są te tzw nieinwazyjne. A te inwazyjne to robi się kiedy na tym usg wyjdzie coś nie tak i są dalsze wskazania
Ja to tak rozumiem -
Ogolnie przyjmuje się, że samo usg daje ok 80% dokładności a pappa podnosi to do 95%.
Także zależy od punktu widzenia czy ktoś chce mieć te szacunkowo ok 15% większą czułość badania czy nie jest to na tyle istotne. Ja już pisałam wcześniej dlaczego wolę wiedzieć wcześniej o wszelkich nieprawidłowościach.
Także to chyba wszystko w tym temacie z mojej strony
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 18:56
Anuśka19, orientalna lubią tę wiadomość
Antosia 10tc[*] 17.03.2017
Tomuś 39tc [*] 6.03.2016 -
orientalna wrote:Ja nie widziwiałam
Zrobiłam i byłam spokojniejsza. Ale każdy ma wybór.
w końcu 2 poprzednich ciążach bylam piekna mloda i zdrowa hahahha
a teraz jestem po 30 pod opieka onkologa wiec bardziej bym się ku nim skłoniła
ale lepiej wiedzieć od doświadczonych co jak z czym,niz pojsc ciemnym jak tabaka w rogu
orientalna, Diddlina lubią tę wiadomość
-
Anuśka19 wrote:Mnie nikt nie zalecal nie polacal, tak jak widać nawet dokładnie nie wiem o co w tym chodzi,,,aczkolwiek nie mowie ze nie zrobie
w końcu 2 poprzednich ciążach bylam piekna mloda i zdrowa hahahha
a teraz jestem po 30 pod opieka onkologa wiec bardziej bym się ku nim skłoniła
ale lepiej wiedzieć od doświadczonych co jak z czym,niz pojsc ciemnym jak tabaka w rogu
Jasne, rozumiem. -
Zielona_konczynka wrote:Która z Was jeszcze czeka na pierwszą wizytę?
A Ty robiłaś betę?W 11cs udało się !!!
aligoastenoteratozoospermia:(
Teraz już tylko teratozoospermia, ale chłopacy dali radę
-
Dziewczyny czy któraś z Was robiła sobie badanie na poziom kwasu foliowego i miała go ponad normę? Czy coś to oznacza?? Czy to nie jest powiązane z tą mutacją mthfr??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 19:35
Szczęśliwa mama Majeczki :*
Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015