X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orientalna wrote:
    Tak, prenatalne. O tym cały czas mówię :) Za darmo nikt go Wam nie wykona. Chyba, że jesteście po 35. roku życia, poprzednie ciąże były z wadami płodu. Ja chciałam ze względu na szkodliwość pracy i się nie udało.

Haha a my dalej się nie rozumiemy ale ok... dowiem się w PN na wizycie co jak i z czym :-) koniec tematu bo mam metlik w glowie ;-)

p19udqk3biqtk3ub.png
  • orientalna Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    Didiy mam otwarta strone,i wynika z niej ze USG i test pappa to tylko czesc badan prenatalnych... Dlatego dla mnie to wszystko jest nie zrozumiałe

http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79331,4255672,badania-prenatalne.html

Anuśka, bo te co ja robiłam to podstawowe prenatalne. Namawiały mnie pielegniarki na test pappy, lekarz nie, bo na usg wyszło 1: iluśtam prawdopodobieństwa i nie chciałam się przekonać, że wyjdzie mniej. Jeśli na tych podstawowych prenatalnych wychodzą wady, to dalej można robić te bardziej kosztowne, co kosztują ponad 1000 zł.

Anuśka19 lubi tę wiadomość

0d3b31df20.png
  • Diddlina Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    Didiy mam otwarta strone,i wynika z niej ze USG i test pappa to tylko czesc badan prenatalnych... Dlatego dla mnie to wszystko jest nie zrozumiałe

http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79331,4255672,badania-prenatalne.html
    Jak cześć? Według mnie kompletne jest kiedy robi się genetyczne i test pappa.
    Wlasnje to pojecie genetyczne stosuje się zamiennie z prenatalne. I to jest to samo ale ogólnie do prenatalnych zalicza się więcej tych badań :)

To są te tzw nieinwazyjne. A te inwazyjne to robi się kiedy na tym usg wyjdzie coś nie tak i są dalsze wskazania

Ja to tak rozumiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 18:43

orientalna lubi tę wiadomość

Antosia 10tc[*] 17.03.2017 :(
    Tomuś 39tc [*] 6.03.2016 :(

Wysłany: 18 lutego 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    Haha a my dalej się nie rozumiemy ale ok... dowiem się w PN na wizycie co jak i z czym :-) koniec tematu bo mam metlik w glowie ;-)

To wal śmiało co jest niejasne jeszcze?

0d3b31df20.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diddlina wrote:
    Jak cześć? Według mnie kompletne jest kiedy robi się genetyczne i test pappa.
    Wlasnje to pojecie genetyczne stosuje się zamiennie z prenatalne. I to jest to samo ale ogólnie do prenatalnych zalicza się więcej tych badań :)

To są te tzw nieinwazyjne. A te inwazyjne to robi się kiedy na tym usg wyjdzie coś nie tak i są dalsze wskazania

Ja to tak rozumiem
    no i o to się rozbiegało... haha no dobra może dlatego tamta do poznania wysłali bo musiala mieć bardziej wnikliwe no nie wiem... bo u nas w szpitalu tez mogę se w laboratorium zrobić ten test pappa ale ja az tam pogonili... może dlatego uznałam ze samo usg i pappa nie sa kompletne ...ehhh nie zawracam se tym glowy teraz :-p

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Diddlina Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie przyjmuje się, że samo usg daje ok 80% dokładności a pappa podnosi to do 95%.
    Także zależy od punktu widzenia czy ktoś chce mieć te szacunkowo ok 15% większą czułość badania czy nie jest to na tyle istotne. Ja już pisałam wcześniej dlaczego wolę wiedzieć wcześniej o wszelkich nieprawidłowościach.
    Także to chyba wszystko w tym temacie z mojej strony :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 18:56

Anuśka19, orientalna lubią tę wiadomość

• Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak dla mnie to sa czary mary,hokus pokus... 2 ciaze za sobą... zadnej bety,dziwnych usg ani testow pappy... ... hahah obym i w tej nie musiala wydziwiać ;-)

p19udqk3biqtk3ub.png

Wysłany: 18 lutego 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie widziwiałam ;) Zrobiłam i byłam spokojniejsza. Ale każdy ma wybór.

Mamao, Bella_Bella lubią tę wiadomość

0d3b31df20.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orientalna wrote:
    Ja nie widziwiałam ;) Zrobiłam i byłam spokojniejsza. Ale każdy ma wybór.
    Mnie nikt nie zalecal nie polacal, tak jak widać nawet dokładnie nie wiem o co w tym chodzi,,,aczkolwiek nie mowie ze nie zrobie ;-) w końcu 2 poprzednich ciążach bylam piekna mloda i zdrowa hahahha ;-) a teraz jestem po 30 pod opieka onkologa wiec bardziej bym się ku nim skłoniła :-) ale lepiej wiedzieć od doświadczonych co jak z czym,niz pojsc ciemnym jak tabaka w rogu ;-)

orientalna, Diddlina lubią tę wiadomość

p19udqk3biqtk3ub.png

Wysłany: 18 lutego 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    Mnie nikt nie zalecal nie polacal, tak jak widać nawet dokładnie nie wiem o co w tym chodzi,,,aczkolwiek nie mowie ze nie zrobie ;-) w końcu 2 poprzednich ciążach bylam piekna mloda i zdrowa hahahha ;-) a teraz jestem po 30 pod opieka onkologa wiec bardziej bym się ku nim skłoniła :-) ale lepiej wiedzieć od doświadczonych co jak z czym,niz pojsc ciemnym jak tabaka w rogu ;-)

Jasne, rozumiem.

0d3b31df20.png
  • Diddlina Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to zastanawiam się kto jeszcze będzie tutaj będzie w ciazy mnogiej. :P

• Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diddlina wrote:
    A tak w ogóle to zastanawiam się kto jeszcze będzie tutaj będzie w ciazy mnogiej. :P
    Ja!!! hahah jak nie będzie to se domaluje na zdjęciu :-* haha no zartuje ale marzy Nam się......... :-p

p19udqk3biqtk3ub.png

Wysłany: 18 lutego 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diddlina wrote:

O nie, nie, nie ;)

0d3b31df20.png
  • Zielona_konczynka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która z Was jeszcze czeka na pierwszą wizytę?

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • Mamao Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_konczynka wrote:
    Która z Was jeszcze czeka na pierwszą wizytę?
    Ja czekam już na 4 od pozytywnej bety, wciąż nie widziałam pęcherzyka i się martwię, bo beta wczoraj wyniosła 1647, a w środku pustka...
    A Ty robiłaś betę?

W 11cs udało się !!! :)
    aligoastenoteratozoospermia:(
    Teraz już tylko teratozoospermia, ale chłopacy dali radę :)
    thgfflw1344684dz.png

Wysłany: 18 lutego 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robiłam bety, dzisiaj jedynie test ciążowy. Na wizytę planuje wybrać się w pierwszym bądź drugim tygodniu marca.

3i49io4p7lvf8hsy.png

Wysłany: 18 lutego 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie masz się czym przejmować to dopiero 4t4d poczekaj jeszcze trochę i z pewnością zobaczysz że będzie :)

Mamao lubi tę wiadomość

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także czekam na pierwszą wizytę. Mam na myśli taką normalną z usg, skierowaniem na badania, mocz, krew... bo jak narazie byłam raz i dostałam tylko skierowanie na bete, bo lekarz twierdził,że ciąży chyba nie ma (przy badaniu ręcznym)

age.png
  • E_w_c_i_a Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was robiła sobie badanie na poziom kwasu foliowego i miała go ponad normę? Czy coś to oznacza?? Czy to nie jest powiązane z tą mutacją mthfr??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 19:35

Szczęśliwa mama Majeczki :*
    Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_w_c_i_a wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was robiła sobie badanie na poziom kwasu foliowego i miała go ponad normę? Czy coś to oznacza?? Czy to nie jest powiązane z tą mutacją mthfr??
    Jest takie coś??
    Ewcia byłaś już na jakiejś wizycie?

p19udqk3biqtk3ub.png
‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ