Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewcia, znalazłam fajny artykuł na ten temat. Co do badania, nie robiłam
http://polki.pl/zdrowie/choroby,nadmiar-kwasu-foliowego-grozi-zmianami-genetycznymi,10059872,artykul.htmlW 11cs udało się !!!
aligoastenoteratozoospermia:(
Teraz już tylko teratozoospermia, ale chłopacy dali radę
-
orientalna wrote:Tak, prenatalne. O tym cały czas mówię
Za darmo nikt go Wam nie wykona. Chyba, że jesteście po 35. roku życia, poprzednie ciąże były z wadami płodu. Ja chciałam ze względu na szkodliwość pracy i się nie udało.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 19:50
-
Ja w środę mam pierwsza wizytę
nie szłam prędzej bo wolałam poczekać aż na pewno będzie serduszko
Ewcia wiesz coś więcej o tym badaniu? Można w każdym laboratorium to zrobić? Ile może kosztowac? Bo myślałam o tym żeby sprawdzić jak to u mnie wygląda z tym kwasem -
Anuśka19 wrote:Jest takie coś??
Ewcia byłaś już na jakiejś wizycie?
Anuska jest takie coś.dietetyczna kazala mi zrobic wlasnie badanie na poziom kwasu foliowego i wyszedl ponad norme i tak czytam ze to moze byc przy tej mutacji mthfr. A moze to przyczyna 1 poronienia???? Jak tak to ta ciąża pewnie też na stratyw poniedzialek robie poziom homocysteiny. Jak wyjdzie wysoka to zrobie badanie na mutacje. Ehhh
Szczęśliwa mama Majeczki :*
Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015 -
E_w_c_i_a wrote:Ide 28.02
Anuska jest takie coś.dietetyczna kazala mi zrobic wlasnie badanie na poziom kwasu foliowego i wyszedl ponad norme i tak czytam ze to moze byc przy tej mutacji mthfr. A moze to przyczyna 1 poronienia???? Jak tak to ta ciąża pewnie też na stratyw poniedzialek robie poziom homocysteiny. Jak wyjdzie wysoka to zrobie badanie na mutacje. Ehhh
trzymam kciuki :-*
-
A co do plyty to np musialam doplacic 50 zl i bym miala nagrane ruchy dziecka ale nie chcieliśmy. A prenatalne za fri. Moja kolezanka teraz znów do niego chodzi i już była na prenatalnych ze skierowaniem i znów nic nie płaciła
-
U mnie prenatalne kosztują 350 zł, robi je mój lekarz prowadzący, więc prawdopodobnie proponuje je wszystkim. Ja się zastanawiałam czy robić na początku, ale po tym jak powiedziałam mężowi o możliwości, to on zdecydował, że chciałby wiedzieć wcześniej w razie czego, więc ja się nie sprzeciwiam. W moim wieku ryzyko małe, bo mam 26 lat. Moim zdaniem lepiej wiedzieć wcześniej, zawsze można zaplanować wtedy lepszy szpital czasem w innym mieście na poród i bardziej wyjątkową opiekę.
-
India wiek za bardzo nie ma nic do rzeczy. Jest wiele wad które są dziedziczne i dużo jest takich które powstają na skutek czynników środowiskowych.
W pierwszej ciąży miałam 22 lata, syn urodził się z wadą i nie jest to wadą genetyczna. -
Maximmum wrote:Karolove według belly na 14.10
Maximmum lubi tę wiadomość
-
dżdżownica wrote:Japonad 3 lata starań...
01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
11.01.16 1 IUI, 28.04.16 2 IUI
-
nick nieaktualny