X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • patulla Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredeczka91, zapraszamy, zapraszamy :)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredeczka91 wrote:
    Czesc dziewczyny! Wlasnie sie dowiedzialam, ze w pazdzierniku po raz drugi zostane mama :) pierwsza wizyta 7.03 i objawow brak, ale po tym poznalam tez pierwsza ciaze, bo normalnie na okres mnie wszystko bolalo a tu nic :P termin wychodzi na 20.10 czyli obecnie 5t3d, nie obiecuje ze bede sie mocno udzielac bo moj synus ma 10 mies i pochlania caly moj czas :D ale miloby bylo miec gdzie sie czasem odezwac ;) przyjmiecie mnie do swojego grona?

Super :) gratuluję kolejnego szczęścia i witam w naszym październikowym gronie :)

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie niestety juz lekkie mdlosci sa ...

• A może by... Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety zwracam i dochodzę do wniosku że mniej więcej połowa zostaje tego co zjem :/

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Justek86 Debiutantka

Wysłany: 19 lutego 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc,
    Witam Kredeczka!
    Na poczatku mialam super apetyt, teraz niestety mdli mnie po otwarciu lodowki. Szkoda bo tak kocham jesc. Nadrabiam owocami, zupami, ale na mieso choc zawsze lubilam mnie odrzuca.Dobrze ze jem te witaminy z kwasami, jakies skladniki odzywcze beda :)

w4sqdqk3agcrhnio.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zauważyłam że mdłości mam raczej wieczorem i jak jestem głodna albo za dużo się najem. Piersi tak samo bolą bardziej wieczorem. I mam mega wielka ochotę na owoce i soki wyciskane:)

1JyDp2.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    Ej może już pisalyscie ale chyba zapomniałam. Ile po implantacji widac zarodek i serduszko? Tak mniej wiecej

Serduszko przy becie powyżej 10 tysięcy, ale nie ma reguły. W 7 tygodniu już powinno być serduszko.

KaroLove lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India26 wrote:
    Nie chciałam nikogo urazić w ten sposób, po prostu mnie to zastanawiało, że może poszłam sama za późno czy cóś.

Bardzo dużo dziewczyn tutaj jest po stracie maleństwa, między innymi ja, w zależności od przyczyn lekarz nie raz każe przychodzić częściej.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove serduszko dziecka zaczyna bic w 21 dniu życia. Ale to nie znaczy że można je już zobaczyć na usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 16:37

1JyDp2.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okej ;)
    Witam Kredeczka

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mdlosci to też tak mam ze jak za dużo zjem lub jak jestem głodna aczkolwiek dziś mi smierdzialo coś zza okna i też mnie zbierało i głowa bolała. A piersi bolą raz mocniej raz mniej -jedno jest pewne UROSŁY o conajmniej 1 rozmiar. Jak to mąż określił ze napuchly. Hm

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    Hej dziewczyny, ja mam co dwa tygodnie wizytę ale też nie widziałam na pierwszej serduszka ani dzidziulka i stwierdziłam że dwa tygodnie nie wytrzymam więc poszłam po tygodniu już na wizytę prywatnie. Całe szczęście serduszko i dzidzia była więc ja się uspokoiłam. W mojej ocenie cieszę się, że poszłam bo sporo stresu mi odeszło, a jutro idę do lekarza prowadzącego więc pewnie już mi założy kartę ciąży. Przypuszczam, że następne wizyta dopiero na koniec I trymestru więc też 3 tygodnie później. Nie wiem jak dam radę tyle czekać.

A mam pytanie, jak Wasza waga? Ja mimo, że prawie nic nie jem bo mnie od razu mdli i nie mam zupełnie apetytu to mam już 2 kg na plusie ;/ względem całego cyklu czyli od 26 grudnia.

Ja również 2 kg na plusie. Jednak ja jem sporo, i mam apetyt jak nigdy. Jak czytam o waszych mdłościach i słabym apetycie to mam wyrzuty sumienia, że się tak obżeram i wciąż mi mało. Zazwyczaj jadłam normalnie, nie miałam jakiś szczególnych zachcianek a teraz co rusz, a to słodkie a to kwaśne, już sama nie wiem na co mam ochotę. Muszę trochę przystopować z jedzeniem.

eikt9n733qx6yvg8.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam właśnie dziś tak, że jestem głodna i jednocześnie jest mi tak niedobrze, że aż mi się kręci w głowie, rano to tak mi było niedobrze, że musiałam szybko coś zjeść, teraz jem winogron, na nic innego nie mogę patrzeć i dalej mi niedobrze :/ brak siły na cokolwiek

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredeczka91 wrote:
    Czesc dziewczyny! Wlasnie sie dowiedzialam, ze w pazdzierniku po raz drugi zostane mama :) pierwsza wizyta 7.03 i objawow brak, ale po tym poznalam tez pierwsza ciaze, bo normalnie na okres mnie wszystko bolalo a tu nic :P termin wychodzi na 20.10 czyli obecnie 5t3d, nie obiecuje ze bede sie mocno udzielac bo moj synus ma 10 mies i pochlania caly moj czas :D ale miloby bylo miec gdzie sie czasem odezwac ;) przyjmiecie mnie do swojego grona?

Witamy :) też mam wizytę 7.03, tylko już 3 albo 4 :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • smeg Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demetria wrote:
    My się zbieramy do teściów. Czas ogłosić im dobrą nowinę :D
    Powodzenia :) Daj znać, jak poszło ;)

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • smeg Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie coś naszło na mięso, mimo że zazwyczaj rzadko jem i nie lubię ;) Miałam smaka na gołąbki, więc zrobiłam je po raz pierwszy w życiu - urobiłam się po pachy, ale warto było :D Wyszły prawie jak mojej mamy :)

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smeg wrote:
    A mnie coś naszło na mięso, mimo że zazwyczaj rzadko jem i nie lubię ;) Miałam smaka na gołąbki, więc zrobiłam je po raz pierwszy w życiu - urobiłam się po pachy, ale warto było :D Wyszły prawie jak mojej mamy :)

Ja też jem mało mięsa a teraz jeszcze mniej niż zwykle :)
    Pojechałam sobie na weekend do mamy (sama :)) i mama żeby mi dogodzić zrobiła pstrąga a ja się zajadalam ziemniakami i surówka z marchewki :)

1JyDp2.png
  • Lorry Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam dziś moją siostrę o objawy, jakie miała na początku ciąży, to powiedziała, że dłuuugo nie miała żadnych do jakiegoś końca I trymestru... to bliźniaczka więc może i dlatego ja też nie mam żadnych. Oby nie było , ale "tam" żeby było :-)

smeg, Diddlina lubią tę wiadomość

hchyflw1m99nu5ry.png
  • Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy Wy też tak macie, że jak za długo patrzycie w ekran komputera/telefonu to słabiej się czujecie ? Mnie bardziej mdli, dlatego czasem ciezko mi Was nadrobić.

Jutro mam druga wizytę, mam nadzieję że serduszko dalej bije. Jest to dla mnie moment trochę przełomowy, bo poprzednio właśnie w tym czasie dowiedziałam się że jest źle..

preg.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm ,moja waga stoi w miejscu,pomimo ze jem 3razy tyle co kiedyś :-O i póki co jedyną zachciewajką są chipsy... Jadłam wcześniej sporadycznie bo w sylwestra do winka :-O

p19udqk3biqtk3ub.png
‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ