Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Agnesqe wrote:Psie mamy
My mamy kota
Są tu jakieś kocie mamy?
Jestem daleko w nadrabianiu, ale widzę, że kocie klimaty, więc zdecydowanie moje
Mam kotkę brytyjczyka dlugowlosego, ma na imię VanillaAle wcześniej miałam dwa koty dachowce u rodziców, moja siostra ma dwa koty. Jesteśmy kociarską rodziną.
Powodzenia na jutrzejszych wizytach!!
Z objawów u mnie to mega bolące i większe piersi, od dwóch dni ból głowy i mdłości, mega zmęczenie i senność. Czesto też robi mi się gorąco. Brzuch pobolewa czasem..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 22:05
India26, Diddlina lubią tę wiadomość
-
India26 wrote:Mam nadzieję, że konsultowałaś przyjmowanie apapu z lekarzem, bo z tego co wiem nie zaleca się przyjmowania w ogóle paracetamolu w pierwszym trymestrze.
Cytat z bloga mamaginekolog:
"Podstawowym lekiem do leczenia wszelkich infekcji wirusowych jest paracetamol. Jest to lek bezpieczny w ciąży – możecie go stosować w normalnej dawce, czyli 1-2 tabletki do 4 razy na dobę (maksymalna dawka to 4g paracetamolu na dobę)."
Może nie chodzi U mnie akurat o infekcje, ale nie mniej jednak cytat dotyczy paracetamolu w ciąży.Anuśka19, Demetria lubią tę wiadomość
-
Paracetamol na pewno można. W poprzedniej ciąży lekarz (któremu ufam) też polecał w razie bólu lub gorączki. I tak, jak ktoś napisał już, na pewno nie wolno ibuprofenu.
patulla, Anuśka19, India26 lubią tę wiadomość
Droga po pierwszego Potwora;):
2 poronienia
1 cb
3 inseminacje
Pół ciąży w szpitalu
Efekt: Zdrowa córka!!!))
Droga po drugiego Potwora:
6 inseminacji
I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty -
Veira wrote:Pytanie czy wam też już tak widać brzuszek? Mi strasznie może nawet nie tyle co widać co normalne spodnie zaczęły mnie cisnąć. Czytałam że w drugiej ciąży dużo szybciej widać, ale żeby aż tak? Też tak macie?
Mi też odstaje brzuszek i też spodnie cisną. W poprzedniej ciąży miałam podobnie.
-
Veira wrote:Pytanie czy wam też już tak widać brzuszek? Mi strasznie może nawet nie tyle co widać co normalne spodnie zaczęły mnie cisnąć. Czytałam że w drugiej ciąży dużo szybciej widać, ale żeby aż tak? Też tak macie?
O to chyba jestem z innej planetySerio dziewczyny?? moją 3 ciąza
w 2 zauważyli niektórzy dopiero w 6 mc
póki co mam problemy z biustonoszami
-
Ech teściowie raczej nie zareagowali z entuzjazmem na ciążę... No cóż. Ważne, że my jesteśmy szczęśliwi i nikt nam tej radości nie odbierze
Głównie rozchodzi się chyba o to że nie mamy ślubu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 23:24
14.02 - 4mm serduszko
07.03 - 2cm szczęścia
04.04 - 8,2cm i prawdopodobnie będzie Elena
02.05 - wizyta
-
Witam witam
Demetria, oczywiście nie zwaracaj uwagi na teściówserio
Za mną bardzo dziwna noc... hmmmm.. jak się obudxiłam pierwszy raz to stwierdziłam,że bede liczyć ile razy się obudzę przez calą noc.. no masakra, ale wyszło 11, a za 12 razem już wstałam. Powiem Wam że przez takie noce usypiam na stojąco w dzień... jak temu zaradzuć? Macie jakieś rady, żeby przespac calą noc w miarę normalnie?
Oczywiście powodzenia na wizytach, trzymam kciuki za dobre wieści -
patulla wrote:Cytat z bloga mamaginekolog:
"Podstawowym lekiem do leczenia wszelkich infekcji wirusowych jest paracetamol. Jest to lek bezpieczny w ciąży – możecie go stosować w normalnej dawce, czyli 1-2 tabletki do 4 razy na dobę (maksymalna dawka to 4g paracetamolu na dobę)."
Może nie chodzi U mnie akurat o infekcje, ale nie mniej jednak cytat dotyczy paracetamolu w ciąży.
Z tego co wiem, to ogólnie paracetamol można, ale od 2 trymestru. Tu macie przykładowy artykuł.
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/7,103132,20536616,paracetamol-w-ciazy-czy-mozna-go-brac-jak-dawkowac-ten-lek.html