Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
PazdziernikowaMama wrote:ooo i ja dorobiłam się suwaczka
Jak tam dziewczyny mija wam dzień? Ja czuje się tak zmęczona że masakra... non stop bym tylko spała... aż głupio mi tak w pracy ciągle ziewać
a każdy dzień i tak zaczynam od kawy
14.02 - 4mm serduszko
07.03 - 2cm szczęścia
04.04 - 8,2cm i prawdopodobnie będzie Elena
02.05 - wizyta
-
KasiaHaBe wrote:Witajcie! Czy mogę do Was dołączyć? Ostatnią miesiączkę dostałam 15 stycznia, cykle 28-30 dni. W czwartek zobaczyłam na teście dwie kreski. W piątek robiłam betę, wynik 1023 oraz progesteron 39,71. Dzisiaj powtarzałam betę i czekam na wyniki. Od piątku biorę 2x1 Duphaston. Póki co nie chcę zapeszać bo to moja trzecia ciąża (2010 pozamaciczna, 2016 biochemiczna). Mam nadzieję, że tym razem wszystko się uda. Wizytę mam 1 marca, a termin kalkulator wylicza na 22 lub 24 października. Dzis wychodzi 5t1d
Pozdrowienia i gratulacje dla wszystkich
P.S. Są tu jakieś przyszłe mamy z Krakowa?14.02 - 4mm serduszko
07.03 - 2cm szczęścia
04.04 - 8,2cm i prawdopodobnie będzie Elena
02.05 - wizyta
-
Hej
Ja po wizycie. Dzidziuś jest, całe 1,3 mmNa serduszko za wcześnie i za półtora tyg. z wynikami i zobaczyć serduszko idę. I dostałam skierowanie na zaszczepienie się przeciwko grypie.
Teraz już jest spokojna, bo byłam normalnie nakręcona trochę, czy wszytko dobrze
Termin mam wyliczony na 20 październik (proszę Kimmy przy okazji o zmainęi wizyta 3.03)
Powodzonka wszystkimWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 12:43
zuzanna, Demetria, 0202oliwcia, Natikka123, Mamao, KasiaHaBe, Kimmy, nadziejastru, Diddlina, dżdżownica, Agula92, India26 lubią tę wiadomość
-
Diddlina wrote:Cześć oliwcia
Kiedy masz wizytę?
Dziękuje za przyjeciegratuluje udanej wizyty
ostatnio wizytę miałam 11 lutego kolejna wizyta ok 10 marca jeszcze nie ustalona na dokładny dzień
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
patulla wrote:Hej
Ja po wizycie. Dzidziuś jest, całe 13 mmNa serduszko za wcześnie i za półtora tyg. z wynikami i zobaczyć serduszko idę. I dostałam skierowanie na zaszczepienie się przeciwko grypie.
Teraz już jest spokojna, bo byłam normalnie nakręcona trochę, czy wszytko dobrze
Termin mam wyliczony na 20 październik (proszę Kimmy przy okazji o zmainęi wizyta 3.03)
Powodzonka wszystkimpatulla lubi tę wiadomość
ponad 3 lata starań...
01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
11.01.16 1 IUI, 28.04.16 2 IUI
-
Aaaa mamy to! Dziewczyny widzialam zarodek! Lekarz mowi ze sie troszke schowal ale jest!!!!!!! Ma 5 mm
wg usg mam termin na 13 pazdziernik!!! Wg om 17 hehehe ale sie ciesze
KasiaHaBe, Demetria, Kimmy, Mamao, 0202oliwcia, nadziejastru, Natikka123, Diddlina, Karola27!, A może by..., patulla, dżdżownica, Agula92 lubią tę wiadomość
-
Ja juz tez po wizycie. Co za stres...
13,5mm,12mm,11mm. Według usg pokrywa mi się z terminem z om i wychodzi 8t i 1 dzień. Chociaż przyznam, że zapomniałam zapytać jak to liczy skoro każdy ma inną wielkość.
Martwi mnie trochę mały przyrost maluszków . Ostatnio 10 dni temu były 7 mm, 5mm,5mm. Także ten jeden w ciągu 10 dni tylko 6 mm. Gin kazał się na razie tym nie martwić wszystkie wyniki badań mam w normie. Jedynie tsh mam 2,6 czyli trochę ponad normę dla I trymestru.
Witam wszystkie nowe mamusieWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 14:02
KasiaHaBe, Diddlina, Natikka123, dżdżownica, India26, kasia2903 lubią tę wiadomość
-
Dzwonilam wlasnie do mojej przychodni ginekologicznej i tak troche tam na kombinowali
Wizyta kontrolna 10 marca
USG genetyczne 25 marca
Pełna diagnostyka genetyczna z krwi pappa i cos tam jeszcze 24 marca
Powiedzcie mi kochane robicie/ będziecie robić te wszystkie badania genetyczne ???
. Małgosia 2017
Aniołki
Asiaa dasz rade jeszcze troszkę i będziesz spokojniejsza po wizycie trzymam kciukasy
Eh nie wiem czy robić ta diagnostykę genetyczna czy odpuścić i nie zrobić samego usg prenatalnego jestem w kropce .... Buuu i nie wiem co mam robić (dodam ze jestem po 4 poronieniach ale mam 4 letnia zdrowa córeczkę )Asiaa91 lubi tę wiadomość
. Małgosia 2017
Aniołki
Gratuluję udanych wizyt! Super, że tyle dobrych wiadomości. Obym i ja wieczorem takie tu pisała.
Diddlina, Mamao lubią tę wiadomość
Droga po pierwszego Potwora;):
2 poronienia
1 cb
3 inseminacje
Pół ciąży w szpitalu
Efekt: Zdrowa córka!!!))
Droga po drugiego Potwora:
6 inseminacji
I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty -
Gratuluję pomyslnych wizyt!
Kimmy maluszki na pewno jeszcze nadrobia. Jak ginekolog mówi, żeby się nie martwić to się nie martw
Oliwcia ja na pewno będę robiła usg + pappa, i prawdopodobnie jeszcze dodatkowy test na kariotyp (poprzednie dzieciątko było z Zd)Kimmy lubi tę wiadomość
Antosia 10tc[*] 17.03.2017
Tomuś 39tc [*] 6.03.2016