Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
kasia2903 wrote:Odebrałam dzisiaj wyniki TSH 0,483 i teraz pytanie czy nie za niski ? Wszystkie piszecie o wysokim a u mnie takie bum... Przed ciążą miałam 2,1
Leczysz się na niedoczynność? Ja mam 0,79.Mi endokrynolog powiedziała, że na początku ciąży TSH może spaść do 0,1 i to jest absolutnie normalne i mam się nie martwić.Październik 2017 synek -
Na NFZ
Fajnie ze macie sieste a ja muszę mykac na zebranie do przedszkola hehechętnie bym się przespala. ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 16:09
-
malwa88 wrote:Leczysz się na niedoczynność? Ja mam 0,79.Mi endokrynolog powiedziała, że na początku ciąży TSH może spaść do 0,1 i to jest absolutnie normalne i mam się nie martwić.
Takie badania są chyba normalne każdy lekarz zleca.. typu RÓŻYCZKA, TOKSOPLAZMOZA HIV THS HBS HCV... itd. -
no dobra, chyba jednak się w końcu przywitam
przesądna jestem, chucham na zimne ale nie wytrzymałam
czytam Was prawie od początku, fakt, jest to nie lada wyzwanie przerobić tyle stron
My: po prawie 2 latach starań może wreszcie zostaniemy rodzicami, test zrobiłam 1go lutego, tydzień temu był prawdopodobnie 5t5d, biło już serduszko. A teraz prawie gusła odprawiamy żeby się utrzymało i było tym razem wszystko ok
zadam chyba od razu moje pierwsze pytanie, skierowane raczej do dziewczyn obytych w tematach "tarczycowych"
niby się nigdy nie leczyłam, tsh było w normie. 2 lata temu miałam w ramach prezentowego pakietu serie badań, na usg wyszły jakieś guzki ale lekarz powiedział, że to nic groźnego, wiec zignorowałam. Ostatnio przeglądałam stare wyniki badań i znalazłam, że miałam robione anty TPO, wyszło w normie trochę ponad 6 dlatego zignorowałam. No ale teraz tak do mnie dotarło, że przecież te przeciwciała powinny być 0 u zdrowej osoby, 6 to jest norma ale dla tych co zbijali z większych wartości...dobrze kombinuję? Jak wariatka dociekam badań sprzed 2 lat ale za tydzień będę chciała zrobić te standardowe na I trymestr i nie wiem czy te też przy okazji. No i czy bać się mam czegopatulla, Kimmy, 0202oliwcia, Lorry, Demetria lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mana wrote:Dziewczyny tak sie zastanwailam dzis czy jak lekarz(przywatna wizyta) zleci badania krwi to sie za nie placi i to za niektóre niemałe pieniążki a czy mozna isc do lekarza rodzinnego by je przepisal na NFZ?
-
nick nieaktualny
-
mana wrote:Dziewczyny tak sie zastanwailam dzis czy jak lekarz(przywatna wizyta) zleci badania krwi to lekarz rodzinny moze je przepisac na NFZ?
Ah i jeszcze jedno z tych badan pierwszego trymestru lekarz pierwszego kontaktu moze przepisać ci na skierowaniu do labo tylko
Morfologia ogolna
Mocz ogólny
Glukoza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 17:06
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mana wrote:Moj gin nie przyjmuje na NFZ tylko prywatne wizyty
wiec pomyslalam o lekarzu rodzinnym. tez sobie podliczylam te badania i az mnie zatkalo. Jak ceny poszly w gore od mojej I ciazy.
Co do Lekarza rodzinnego to jak ja sie dowiadywalam to tylko to o grupę krwi nie pytalam bo mam ja oznaczona z pierwszej ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 17:11
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
nick nieaktualny