X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • patulla Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PazdziernikowaMama wrote:
    nie wiem czy był już tutaj ten temat, ale czy są jakieś mamy z Trójmiasta? :)
    Ja okolica, ale kilka lat mieszkałam w Gdańsku, obu chłopców urodziłam na Zaspie i zastanawiam się, czy i tym razem tam nie pojadę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 10:49

PazdziernikowaMama lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PazdziernikowaMama wrote:
    nie wiem czy był już tutaj ten temat, ale czy są jakieś mamy z Trójmiasta? :)

Ja jestem :)

PazdziernikowaMama lubi tę wiadomość

preg.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    Dzień dobry !!
    Aaaa, dziewczyny, nie wytrzymałam i dziś idę prywatnie na wizytę na 16.30. Oby już coś było widać na usg..

Jesteśmy w tym samym dniu ciąży,będzie widać na pewno ;)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natikka123 wrote:
    Mi żurawina nic nie dawała bralam urosept na początku samym ciąży i jakoś na razie nie widzę skutków ubocznych a brałam w 4 tygodniu. Więc bez przesady zaraz to wszystko będzie zakazane.

To nie jest przesada, miałam ten sam problem w 4-5 tc i lekarz powiedział, że to najważniejszy moment dla dziecka i nie mogę takich rzeczy brać. Tylko żurawina i Wit C.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ty Bella już widzialaś serduszko?

age.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lovka wrote:
    Ostatnio Mamaginekolog na swoim blogu tłumaczyła, jak pobierać właściwie mocz do badania. Warto przeczytać, ona jest lekarzem i ciekawe rzeczy pisze.

Ja dziś mam pierwszą wizytę i jestem baaaardzo zestresowana jak to będzie. :)

Nie masz suwaczka, w którym tygodniu jesteś?

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    A ty Bella już widzialaś serduszko?

Dzisiaj o 18:00 planujemy je zobaczyć z moją ginekolog :) Ona po ostatnim usg ustaliła ze dziś już będzie widać i ze mam przyjść. Już nie mogę się doczekać. Mam nadzieję że maleństwo będzie miało mocne serduszko <3

Kimmy lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obyśmy zobaczyły :-) nie mogę się doczekać, stres mnie zżera..

age.png
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    To nie jest przesada, miałam ten sam problem w 4-5 tc i lekarz powiedział, że to najważniejszy moment dla dziecka i nie mogę takich rzeczy brać. Tylko żurawina i Wit C.

Dokładnie, nie chodzi mi o to żeby się wszystkiego wyrzekać w ciąży, ale te pierwsze tygodnie są kluczowe jeśli chodzi o rozwój maluszka i ewentualne wady rozwojowe...

Bella_Bella lubi tę wiadomość

3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co czuję się ok. Ziewam i zmęczona jestem :D

Diddlina lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • lovka Znajoma

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Nie masz suwaczka, w którym tygodniu jesteś?

jeszcze nie wiem jak go zainstalować ;) w piątek zaczynam 6 tydzień. Wiem, że szybko jak na wizytę, ale może coś be∂zie widać. Kiedy Wy najszybciej coś widziałyście?

m3dpuls.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wejdź na mój np suwaczek i sobie ustaw :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 11:48

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • patulla Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lovka wrote:
    jeszcze nie wiem jak go zainstalować ;) w piątek zaczynam 6 tydzień. Wiem, że szybko jak na wizytę, ale może coś be∂zie widać. Kiedy Wy najszybciej coś widziałyście?
    U mnie 5t5d był już zarodek, a w 4t5d nie było jeszcze nawet pęcherzyka

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny jak byłam w sobotę, to mi ginekolog powiedział, że za kilka dni powinno być widoczne serduszko, więc bardzo możliwe, że Wy już dzisiaj zobaczycie :D

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy, nie wiem daty porodu, nie będę zgadywać bo nie miałam owulacji równo w 14 dc, czekam aż lekarz w przyszłym tygodniu pomierzy wszystko, no i mam nadzieję, że będzie co mierzyć...

f2w3dqk3604phf94.png
  • lovka Znajoma

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja obstawiam owulację w 11 dniu cyklu, wiec dosc wczesniej, wiec mam nadziej ze moze cos bedzie widoczne.

patulla lubi tę wiadomość

m3dpuls.png
  • Pampcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampcia wrote:
    no dobra, chyba jednak się w końcu przywitam :D przesądna jestem, chucham na zimne ale nie wytrzymałam :P
    czytam Was prawie od początku, fakt, jest to nie lada wyzwanie przerobić tyle stron :D

My: po prawie 2 latach starań może wreszcie zostaniemy rodzicami, test zrobiłam 1go lutego, tydzień temu był prawdopodobnie 5t5d, biło już serduszko. A teraz prawie gusła odprawiamy żeby się utrzymało i było tym razem wszystko ok

zadam chyba od razu moje pierwsze pytanie, skierowane raczej do dziewczyn obytych w tematach "tarczycowych"
    niby się nigdy nie leczyłam, tsh było w normie. 2 lata temu miałam w ramach prezentowego pakietu serie badań, na usg wyszły jakieś guzki ale lekarz powiedział, że to nic groźnego, wiec zignorowałam. Ostatnio przeglądałam stare wyniki badań i znalazłam, że miałam robione anty TPO, wyszło w normie trochę ponad 6 dlatego zignorowałam. No ale teraz tak do mnie dotarło, że przecież te przeciwciała powinny być 0 u zdrowej osoby, 6 to jest norma ale dla tych co zbijali z większych wartości...dobrze kombinuję? Jak wariatka dociekam badań sprzed 2 lat ale za tydzień będę chciała zrobić te standardowe na I trymestr i nie wiem czy te też przy okazji. No i czy bać się mam czego

podbijam moje pytanie-prośbę. mierzyła któras anty TPO?

f2w3dqk3604phf94.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się mamusie. Niestey u mnie cala noc nieprzespan... Nieziemski ból zęba.. nie wiem jak to przetrwam..apap nie daje rady :-(

p19udqk3biqtk3ub.png
  • PazdziernikowaMama Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Ja okolica, ale kilka lat mieszkałam w Gdańsku, obu chłopców urodziłam na Zaspie i zastanawiam się, czy i tym razem tam nie pojadę
    Ja pierwszego rodziłam w wojewódzkim, i drugiego też mam zamiar :P

n59ydf9h5739w1oo.png

bhywx1hpndslmkne.png
  • PazdziernikowaMama Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    Witam się mamusie. Niestey u mnie cala noc nieprzespan... Nieziemski ból zęba.. nie wiem jak to przetrwam..apap nie daje rady :-(
    mnie tak ząb bolał chyba przedwczoraj.. też nocka nieprzespana.... ale o dziwo przestał i jest spokój

n59ydf9h5739w1oo.png

bhywx1hpndslmkne.png
‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ