Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • patulla Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PazdziernikowaMama wrote:
    nie wiem czy był już tutaj ten temat, ale czy są jakieś mamy z Trójmiasta? :)
    Ja okolica, ale kilka lat mieszkałam w Gdańsku, obu chłopców urodziłam na Zaspie i zastanawiam się, czy i tym razem tam nie pojadę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 10:49

PazdziernikowaMama lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PazdziernikowaMama wrote:
    nie wiem czy był już tutaj ten temat, ale czy są jakieś mamy z Trójmiasta? :)

Ja jestem :)

PazdziernikowaMama lubi tę wiadomość

preg.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    Dzień dobry !!
    Aaaa, dziewczyny, nie wytrzymałam i dziś idę prywatnie na wizytę na 16.30. Oby już coś było widać na usg..

Jesteśmy w tym samym dniu ciąży,będzie widać na pewno ;)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natikka123 wrote:
    Mi żurawina nic nie dawała bralam urosept na początku samym ciąży i jakoś na razie nie widzę skutków ubocznych a brałam w 4 tygodniu. Więc bez przesady zaraz to wszystko będzie zakazane.

To nie jest przesada, miałam ten sam problem w 4-5 tc i lekarz powiedział, że to najważniejszy moment dla dziecka i nie mogę takich rzeczy brać. Tylko żurawina i Wit C.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ty Bella już widzialaś serduszko?

age.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lovka wrote:
    Ostatnio Mamaginekolog na swoim blogu tłumaczyła, jak pobierać właściwie mocz do badania. Warto przeczytać, ona jest lekarzem i ciekawe rzeczy pisze.

Ja dziś mam pierwszą wizytę i jestem baaaardzo zestresowana jak to będzie. :)

Nie masz suwaczka, w którym tygodniu jesteś?

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    A ty Bella już widzialaś serduszko?

Dzisiaj o 18:00 planujemy je zobaczyć z moją ginekolog :) Ona po ostatnim usg ustaliła ze dziś już będzie widać i ze mam przyjść. Już nie mogę się doczekać. Mam nadzieję że maleństwo będzie miało mocne serduszko <3

Kimmy lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obyśmy zobaczyły :-) nie mogę się doczekać, stres mnie zżera..

age.png
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    To nie jest przesada, miałam ten sam problem w 4-5 tc i lekarz powiedział, że to najważniejszy moment dla dziecka i nie mogę takich rzeczy brać. Tylko żurawina i Wit C.

Dokładnie, nie chodzi mi o to żeby się wszystkiego wyrzekać w ciąży, ale te pierwsze tygodnie są kluczowe jeśli chodzi o rozwój maluszka i ewentualne wady rozwojowe...

Bella_Bella lubi tę wiadomość

3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co czuję się ok. Ziewam i zmęczona jestem :D

Diddlina lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • lovka Znajoma

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Nie masz suwaczka, w którym tygodniu jesteś?

jeszcze nie wiem jak go zainstalować ;) w piątek zaczynam 6 tydzień. Wiem, że szybko jak na wizytę, ale może coś be∂zie widać. Kiedy Wy najszybciej coś widziałyście?

m3dpuls.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wejdź na mój np suwaczek i sobie ustaw :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 11:48

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • patulla Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lovka wrote:
    jeszcze nie wiem jak go zainstalować ;) w piątek zaczynam 6 tydzień. Wiem, że szybko jak na wizytę, ale może coś be∂zie widać. Kiedy Wy najszybciej coś widziałyście?
    U mnie 5t5d był już zarodek, a w 4t5d nie było jeszcze nawet pęcherzyka

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny jak byłam w sobotę, to mi ginekolog powiedział, że za kilka dni powinno być widoczne serduszko, więc bardzo możliwe, że Wy już dzisiaj zobaczycie :D

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy, nie wiem daty porodu, nie będę zgadywać bo nie miałam owulacji równo w 14 dc, czekam aż lekarz w przyszłym tygodniu pomierzy wszystko, no i mam nadzieję, że będzie co mierzyć...

f2w3dqk3604phf94.png
  • lovka Znajoma

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja obstawiam owulację w 11 dniu cyklu, wiec dosc wczesniej, wiec mam nadziej ze moze cos bedzie widoczne.

patulla lubi tę wiadomość

m3dpuls.png
  • Pampcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampcia wrote:
    no dobra, chyba jednak się w końcu przywitam :D przesądna jestem, chucham na zimne ale nie wytrzymałam :P
    czytam Was prawie od początku, fakt, jest to nie lada wyzwanie przerobić tyle stron :D

My: po prawie 2 latach starań może wreszcie zostaniemy rodzicami, test zrobiłam 1go lutego, tydzień temu był prawdopodobnie 5t5d, biło już serduszko. A teraz prawie gusła odprawiamy żeby się utrzymało i było tym razem wszystko ok

zadam chyba od razu moje pierwsze pytanie, skierowane raczej do dziewczyn obytych w tematach "tarczycowych"
    niby się nigdy nie leczyłam, tsh było w normie. 2 lata temu miałam w ramach prezentowego pakietu serie badań, na usg wyszły jakieś guzki ale lekarz powiedział, że to nic groźnego, wiec zignorowałam. Ostatnio przeglądałam stare wyniki badań i znalazłam, że miałam robione anty TPO, wyszło w normie trochę ponad 6 dlatego zignorowałam. No ale teraz tak do mnie dotarło, że przecież te przeciwciała powinny być 0 u zdrowej osoby, 6 to jest norma ale dla tych co zbijali z większych wartości...dobrze kombinuję? Jak wariatka dociekam badań sprzed 2 lat ale za tydzień będę chciała zrobić te standardowe na I trymestr i nie wiem czy te też przy okazji. No i czy bać się mam czego

podbijam moje pytanie-prośbę. mierzyła któras anty TPO?

f2w3dqk3604phf94.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się mamusie. Niestey u mnie cala noc nieprzespan... Nieziemski ból zęba.. nie wiem jak to przetrwam..apap nie daje rady :-(

p19udqk3biqtk3ub.png
  • PazdziernikowaMama Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Ja okolica, ale kilka lat mieszkałam w Gdańsku, obu chłopców urodziłam na Zaspie i zastanawiam się, czy i tym razem tam nie pojadę
    Ja pierwszego rodziłam w wojewódzkim, i drugiego też mam zamiar :P

n59ydf9h5739w1oo.png

bhywx1hpndslmkne.png
  • PazdziernikowaMama Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    Witam się mamusie. Niestey u mnie cala noc nieprzespan... Nieziemski ból zęba.. nie wiem jak to przetrwam..apap nie daje rady :-(
    mnie tak ząb bolał chyba przedwczoraj.. też nocka nieprzespana.... ale o dziwo przestał i jest spokój

n59ydf9h5739w1oo.png

bhywx1hpndslmkne.png
‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ