X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Mamao Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lovka wrote:
    jeszcze nie wiem jak go zainstalować ;) w piątek zaczynam 6 tydzień. Wiem, że szybko jak na wizytę, ale może coś be∂zie widać. Kiedy Wy najszybciej coś widziałyście?

Ja byłam wczoraj i widziałam pęcherzyk ciążowy i żółtkowy :) Był to 5t0d, owulację miałam w 13/14dc :)
    Powodzenia na wizycie :)

mana, lovka, 0202oliwcia, Natikka123, Kimmy, Demetria lubią tę wiadomość

W 11cs udało się !!! :)
    aligoastenoteratozoospermia:(
    Teraz już tylko teratozoospermia, ale chłopacy dali radę :)
    thgfflw1344684dz.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    Witam się mamusie. Niestey u mnie cala noc nieprzespan... Nieziemski ból zęba.. nie wiem jak to przetrwam..apap nie daje rady :-(
    Dentysta :/

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PazdziernikowaMama wrote:
    mnie tak ząb bolał chyba przedwczoraj.. też nocka nieprzespana.... ale o dziwo przestał i jest spokój
    Kurcze u mnie nie będzie tak chop siup :-( mi jak się żeby psuja to od korzenia,nie widać... jak mnie ból dopada to do wyrwania :-(

p19udqk3biqtk3ub.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 20:07

Mamao lubi tę wiadomość

• patulla Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampcia wrote:
    podbijam moje pytanie-prośbę. mierzyła któras anty TPO?
    Nie mierzyłam, więc nie to, że olewamy Twoje pytanie, tylko pewnie większość tak jak i ja, nie mierzyła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 12:13

Pampcia lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    Kurcze u mnie nie będzie tak chop siup :-( mi jak się żeby psuja to od korzenia,nie widać... jak mnie ból dopada to do wyrwania :-(
    Kanałowe w ciąży jest za darmo - taki plus

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszego rodziłam w wojewódzkim, i drugiego też mam zamiar :P
    To się nie spotkamy ;)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • PazdziernikowaMama Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    To się nie spotkamy ;)
    Teraz jestem na etapie szukania jakiegoś ginekologa...najlepiej, żeby pracował też w szpitalu, w którym będę rodzić...
    A czemu chcesz na zaspie? Jakiś konkretny powód?

n59ydf9h5739w1oo.png

bhywx1hpndslmkne.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jestem na etapie szukania jakiegoś ginekologa...najlepiej, żeby pracował też w szpitalu, w którym będę rodzić...
    A czemu chcesz na zaspie? Jakiś konkretny powód?
    Po prostu rodziłam tam, więc wiem co i jak. A po drugie, w razie czego mają tam najlepszą opiekę dla dziecka po urodzeniu ;)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • PazdziernikowaMama Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Po prostu rodziłam tam, więc wiem co i jak. A po drugie, w razie czego mają tam najlepszą opiekę dla dziecka po urodzeniu ;)
    taaak, tyle że jak dziecko ma jakąś wadę wrodzoną to i tak transportują do wojewódzkiego na chirurgię dziecięcą... Z pierwszym dzieckiem, całe szczęście, że tam rodziłam.. po porodzie okazało się, że syn urodził się z wadą i pilnie potrzebuje operacji... w trzeciej dobie był operowany, od urodzenia był na chirurgii dziecięcej... Gdybym rodziła w innym szpitalu, to musiałabym się od razu po porodzie wypisać na własne żądanie, by móc być przy nim, a tak to byłam pod ciągłą opieką na oddziale i dodatkowo całymi dniami siedziałam z moim okruszkiem... :)

n59ydf9h5739w1oo.png

bhywx1hpndslmkne.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Kanałowe w ciąży jest za darmo - taki plus
    Kurcze tylko podobno w pierwszym trymestrza niby nie wolno :-(

p19udqk3biqtk3ub.png
  • lovka Znajoma

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamao wrote:
    Ja byłam wczoraj i widziałam pęcherzyk ciążowy i żółtkowy :) Był to 5t0d, owulację miałam w 13/14dc :)
    Powodzenia na wizycie :)

super!! :) na to też liczę!!

Swoją drogą - u Ciebie 11 cs, u mnie też, podobny problem u facetów i do tego 2 dni różnicy w dniach ciąży. ;)

Mamao lubi tę wiadomość

m3dpuls.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taaak, tyle że jak dziecko ma jakąś wadę wrodzoną to i tak transportują do wojewódzkiego na chirurgię dziecięcą... Z pierwszym dzieckiem, całe szczęście, że tam rodziłam.. po porodzie okazało się, że syn urodził się z wadą i pilnie potrzebuje operacji... w trzeciej dobie był operowany, od urodzenia był na chirurgii dziecięcej... Gdybym rodziła w innym szpitalu, to musiałabym się od razu po porodzie wypisać na własne żądanie, by móc być przy nim, a tak to byłam pod ciągłą opieką na oddziale i dodatkowo całymi dniami siedziałam z moim okruszkiem... :)
    Ale wcześniaki/poród przedwczesny to najlepiej na Zaspe :)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    Kurcze tylko podobno w pierwszym trymestrza niby nie wolno :-(
    Byłam ostatnio i nie wspominała mi o tym, mam mieć kanałowe wlasnie. Niezliczone zęby są chyba bardziej niebezpieczne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 12:29

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Byłam ostatnio i nie wspominała mi o tym, mam mieć kanałowe wlasnie. Niezliczone zęby są chyba bardziej niebezpieczne
    Ok dzięki pojde do dentysty zobaczę co powie... kurcze mam 7 do leczenie :-(

p19udqk3biqtk3ub.png
  • melonek Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    A robiłaś hemoglobine glikowana? Moim zdaniem lepiej obrazuje ryzyko cukrzycy.

Szczerze mówiąc nawet nie słyszałam o takim badaniu ;O

thgf9n73vx4bobyi.png
    56505fea16.png
  • malwa88 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampcia wrote:
    podbijam moje pytanie-prośbę. mierzyła któras anty TPO?

Hej, ja mam hashimoto i moje anty TPO wynosiły prawie 700.

Nie wiem jakie są normy w labolatorium w którym robiłas-u mnie to 5,61, ty masz 6 więc niby jesteś ponad normę, ale ludzię z hashimoto mają podwyższony ten wynik do setek/tysięcy. I na tej podstawie stwierdza się hashimoto

Czy Twój wynik jest wskazaniem do leczenia lub martwień-trudno powiedzieć-tak jak pisałam-ludzie z hashimoto mają wyniki dużo bardziej ponad normę, a Ty zaledwie 0,5. Jednak jeśli Cię to niepokoi na pewno warto skonsultować to z endokrynologiem, zrobić inne badania w tym kierunku i ewentualnie monitorować.

Październik 2017 synek <3
  • melonek Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zębów - ja czytałam, że spokojnie można zęby leczyć w ciąży. Tylko wiadomo - trzeba dentyście powiedzieć, że jest się w ciąży, są jakieś inne znieczulenia wtedy itp.

patulla, Anuśka19 lubią tę wiadomość

thgf9n73vx4bobyi.png
    56505fea16.png
  • KasiaHaBe Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam pod koniec sierpnia badanie anty TPO i wyszło 6,65. Lekarz powiedział, że mam brać Euthyrox 25 i od tego czasu biorę go codziennie rano. Robiłam wtedy tez TSH, prolaktynę, FT4 i anty TG.

h84f9vvjsvbexmo0.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melonek wrote:
    Co do zębów - ja czytałam, że spokojnie można zęby leczyć w ciąży. Tylko wiadomo - trzeba dentyście powiedzieć, że jest się w ciąży, są jakieś inne znieczulenia wtedy itp.
    Kurcze no tak tylko obawiam się że leczenie tu nie pomoże :-(

p19udqk3biqtk3ub.png
‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ