X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się nie chwaliłam :-) w maju 26 ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 14:12

age.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melonek wrote:
    A jeszcze ja nie pisałam ile mam lat - 24 w maju :) To moja pierwsza ciąża.

Ja mam 28 lat, pierwsza ciąża :)

eikt9n733qx6yvg8.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lovka wrote:
    jeszcze nie wiem jak go zainstalować ;) w piątek zaczynam 6 tydzień. Wiem, że szybko jak na wizytę, ale może coś be∂zie widać. Kiedy Wy najszybciej coś widziałyście?

Ja byłam w 4 tygodniu i 6 dniu i było widać pęcherzyk ciążowy, żółtkowy i miejsce gdzie zaczynało rosnąć bobo :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziś nerwowy dzień- problemy w firmie. I do tego jeszcze nerwy co będzie na jutrzejszej wizycie, czy serduszko dalej bije i czy okruszek się rozwija.

1JyDp2.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    Dziewczyny, mam ekstra pytanie.. na usg dopochwowe nie trzeba mieć pełnego pęcherza, nie?

Musisz mieć pusty pęcherz do zera. Najlepiej przed samym badaniem oproznic ;)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 20:07

• baassiia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze slysze, zeby to mialo znaczenie. To moja druga ciaza i gin nic nigdy takiegi nie sugerowal. W pierwszej ciazy bylam tez u innego na nfz i na prenatalnych tez inny i zaden nic takiego nie wspominal.
    Tyle, ze jak ktos moze z.mega pelnym pecherzem to zeby sie nie obsikal na kozetce :p hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 15:02

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 20:09

• Diddlina Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maximmum bardzo mi przykro :(

U mnie dzisiaj kiepskie samopoczucie. Mdli mnie od rana.

Nie umiem ustawić suwaczka według USG. Nie da się takiego zrobić :/ a dzisiaj zaczynam dopiero 7 tydzień. 6t+0 według tego się trzymam bo jednak duża różnica

Witamy Katiś :)

Trzymam kciuki za wizyty

Antosia 10tc[*] 17.03.2017 :(
    Tomuś 39tc [*] 6.03.2016 :(
  • Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Pierwsze slysze, zeby to mialo znaczenie. To moja druga ciaza i gin nic nigdy takiegi nie sugerowal. W pierwszej ciazy bylam tez u innego na nfz i na prenatalnych tez inny i zaden nic takiego nie wspominal.
    Tyle, ze jak ktos moze z.mega pelnym pecherzem to zeby sie nie obsikal na kozetce :p hahaha

Ja też wiem że nie powinno się mieć pełnego pęcherza

preg.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diddlina wrote:
    Maximmum bardzo mi przykro :(

U mnie dzisiaj kiepskie samopoczucie. Mdli mnie od rana.

Nie umiem ustawić suwaczka według USG. Nie da się takiego zrobić :/ a dzisiaj zaczynam dopiero 7 tydzień. 6t+0 według tego się trzymam bo jednak duża różnica

Witamy Katiś :)

Trzymam kciuki za wizyty
    A jak zrobisz suwaczek wg twrminu porodu? To powinno pokazać ok, albo wpisz termin ostatniej miesiączki tak żeby pasowało;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 15:19

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:

Chodzi o to ze jeśli w pecherzu coś jest to może zasłaniać. Ginekolog żeby lepiej widzieć zaleca oproznić pęcherz przed badaniem.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • kasia2903 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w marcu 26. To.moja pierwsza ciąża po licznych staraniach. Mam.nadzieję że szczęśliwa. Za tydzień na USG

ciągłanadzieja
    ajnr79d.png[/url]
    w4sq0dw4gz8fxpcs.png

• KasiaHaBe Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Czy macie jakieś brudzenie lub zabarwiony śluz? Ja mam tak od tygodnia, lekarz każe brać Duphaston i przyjść dopiero za tydzień na pierwsze USG, bo mówi że beta przyrasta prawidłowo i często tak sie zdarza na początku ciąży. Nie wiem czy próbować jak najszybciej umówić się na wizytę czy czekać.

h84f9vvjsvbexmo0.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaHaBe wrote:
    Dziewczyny! Czy macie jakieś brudzenie lub zabarwiony śluz? Ja mam tak od tygodnia, lekarz każe brać Duphaston i przyjść dopiero za tydzień na pierwsze USG, bo mówi że beta przyrasta prawidłowo i często tak sie zdarza na początku ciąży. Nie wiem czy próbować jak najszybciej umówić się na wizytę czy czekać.

Ja nie mam żadnych plamień, brudzeń, biorę Duphaston 3x1. Jeśli się już tydzień utrzymuje, to warto odwiedzić lekarza, ja już bym dawno poszła sprawdzić na usg co się dzieje i ustalić skąd to plamienie...

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaHaBe wrote:

Ja też biorę duphaston 3x1 i luteinę 3x1... od kilku dni mam taki zabarwiony lekko śluz, ale byłam wczoraj u gin i powiedziała, że mam podrażnioną śluzówkę i stąd takie brudzenie. ja bym się jednak skonsultowała na Twoim miejscu z lekarzem, bo czasem niezbędne jest włączenie tabletek dopochwowych...

3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie plamię, nie brudzę ale ginekolog mi mowił,.ze kazde plamienie nalezy skonsultować, nawet to najmniejsze.

Ja już czekam pod gabinetem. Zaraz chyba padne ze stresu...

age.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam przezroczysty lub bialy sluz, jak zeschnie to zolty troche jest ale absolutnie zadnej krwii w nim nie ma. a wiem jaki ten sluz mam bo wiele razy sprawdzalam :) i jest bialy jak perla..

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Nieśmiała! Będzie dobrze :))

Nieśmiała lubi tę wiadomość

preg.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    ale mnie dziewczyny wczoraj zmiotloo...poszlam o 20 spac hehe :P wstalam o 4 wyspana jak nigdy xD kurde...i mam 3 kg na + JUZ!!! od dzis cwicze!!!!
    U mnie prawie tyle samo na - :( :( :(
    Dokładnie - 2,5 ale jak dalej tak "dużo" będę jeść to spadnie jesscze. Aż się boję o tym mówić lekarzowi że mi każe zostać w szpitalu. Naprawdę się zmuszam do jedzenia a i tak chudne. A już nie wymiotuje tak dużo

f5b59272af.png
‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ