Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
lovka wrote:jeszcze nie wiem jak go zainstalować
w piątek zaczynam 6 tydzień. Wiem, że szybko jak na wizytę, ale może coś be∂zie widać. Kiedy Wy najszybciej coś widziałyście?
Ja byłam w 4 tygodniu i 6 dniu i było widać pęcherzyk ciążowy, żółtkowy i miejsce gdzie zaczynało rosnąć bobo
-
nick nieaktualny
-
Pierwsze slysze, zeby to mialo znaczenie. To moja druga ciaza i gin nic nigdy takiegi nie sugerowal. W pierwszej ciazy bylam tez u innego na nfz i na prenatalnych tez inny i zaden nic takiego nie wspominal.
Tyle, ze jak ktos moze z.mega pelnym pecherzem to zeby sie nie obsikal na kozetce :p hahahaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 15:02

-
nick nieaktualny
-
Maximmum bardzo mi przykro

U mnie dzisiaj kiepskie samopoczucie. Mdli mnie od rana.
Nie umiem ustawić suwaczka według USG. Nie da się takiego zrobić
a dzisiaj zaczynam dopiero 7 tydzień. 6t+0 według tego się trzymam bo jednak duża różnica
Witamy Katiś
Trzymam kciuki za wizytyAntosia 10tc[*] 17.03.2017
Tomuś 39tc [*] 6.03.2016
-
baassiia wrote:Pierwsze slysze, zeby to mialo znaczenie. To moja druga ciaza i gin nic nigdy takiegi nie sugerowal. W pierwszej ciazy bylam tez u innego na nfz i na prenatalnych tez inny i zaden nic takiego nie wspominal.
Tyle, ze jak ktos moze z.mega pelnym pecherzem to zeby sie nie obsikal na kozetce :p hahaha
Ja też wiem że nie powinno się mieć pełnego pęcherza -
A jak zrobisz suwaczek wg twrminu porodu? To powinno pokazać ok, albo wpisz termin ostatniej miesiączki tak żeby pasowało;)Diddlina wrote:Maximmum bardzo mi przykro

U mnie dzisiaj kiepskie samopoczucie. Mdli mnie od rana.
Nie umiem ustawić suwaczka według USG. Nie da się takiego zrobić
a dzisiaj zaczynam dopiero 7 tydzień. 6t+0 według tego się trzymam bo jednak duża różnica
Witamy Katiś
Trzymam kciuki za wizytyWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 15:19

-
baassiia wrote:Pierwsze slysze, zeby to mialo znaczenie. To moja druga ciaza i gin nic nigdy takiegi nie sugerowal. W pierwszej ciazy bylam tez u innego na nfz i na prenatalnych tez inny i zaden nic takiego nie wspominal.
Tyle, ze jak ktos moze z.mega pelnym pecherzem to zeby sie nie obsikal na kozetce :p hahaha
Chodzi o to ze jeśli w pecherzu coś jest to może zasłaniać. Ginekolog żeby lepiej widzieć zaleca oproznić pęcherz przed badaniem. -
Dziewczyny! Czy macie jakieś brudzenie lub zabarwiony śluz? Ja mam tak od tygodnia, lekarz każe brać Duphaston i przyjść dopiero za tydzień na pierwsze USG, bo mówi że beta przyrasta prawidłowo i często tak sie zdarza na początku ciąży. Nie wiem czy próbować jak najszybciej umówić się na wizytę czy czekać.

-
KasiaHaBe wrote:Dziewczyny! Czy macie jakieś brudzenie lub zabarwiony śluz? Ja mam tak od tygodnia, lekarz każe brać Duphaston i przyjść dopiero za tydzień na pierwsze USG, bo mówi że beta przyrasta prawidłowo i często tak sie zdarza na początku ciąży. Nie wiem czy próbować jak najszybciej umówić się na wizytę czy czekać.
Ja nie mam żadnych plamień, brudzeń, biorę Duphaston 3x1. Jeśli się już tydzień utrzymuje, to warto odwiedzić lekarza, ja już bym dawno poszła sprawdzić na usg co się dzieje i ustalić skąd to plamienie... -
KasiaHaBe wrote:Dziewczyny! Czy macie jakieś brudzenie lub zabarwiony śluz? Ja mam tak od tygodnia, lekarz każe brać Duphaston i przyjść dopiero za tydzień na pierwsze USG, bo mówi że beta przyrasta prawidłowo i często tak sie zdarza na początku ciąży. Nie wiem czy próbować jak najszybciej umówić się na wizytę czy czekać.
Ja też biorę duphaston 3x1 i luteinę 3x1... od kilku dni mam taki zabarwiony lekko śluz, ale byłam wczoraj u gin i powiedziała, że mam podrażnioną śluzówkę i stąd takie brudzenie. ja bym się jednak skonsultowała na Twoim miejscu z lekarzem, bo czasem niezbędne jest włączenie tabletek dopochwowych...3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
HSG- prawy jajowód drożny
Czekamy na córeczkę

-
ja mam przezroczysty lub bialy sluz, jak zeschnie to zolty troche jest ale absolutnie zadnej krwii w nim nie ma. a wiem jaki ten sluz mam bo wiele razy sprawdzalam
i jest bialy jak perla..
-
U mnie prawie tyle samo na -KaroLove wrote:ale mnie dziewczyny wczoraj zmiotloo...poszlam o 20 spac hehe
wstalam o 4 wyspana jak nigdy xD kurde...i mam 3 kg na + JUZ!!! od dzis cwicze!!!!

Dokładnie - 2,5 ale jak dalej tak "dużo" będę jeść to spadnie jesscze. Aż się boję o tym mówić lekarzowi że mi każe zostać w szpitalu. Naprawdę się zmuszam do jedzenia a i tak chudne. A już nie wymiotuje tak dużo

[/url]