X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Zielona_konczynka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to duuuużo uczniów masz :)
    ja też nikomu jeszcze nie mówiłam i w sumie nie chce nikomu mówić .

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was :)
    Dzisiaj moja mama się dowie i brat z bratową pewnie też. Siostra już wie także najbliższa rodzina będzie wiedziała... Aaa... tesciowie jeszcze nie wiedzą :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 06:51

Diddlina lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do czerwca A później L4 :)
    Przez wakacje wypoczne wrzesień tez a później na porodowke o ile wszystko pójdzie wg "planu" Ale mam nadzieję ze tak <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 07:04

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Witam Was :)
    Dzisiaj moja mama się dowie i brat z bratową pewnie też. Siostra już wie także najbliższa rodzina będzie wiedziała... Aaa... tesciowie jeszcze nie wiedzą :P
    Daj znać jak poszło :)

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_konczynka wrote:
    to duuuużo uczniów masz :)
    ja też nikomu jeszcze nie mówiłam i w sumie nie chce nikomu mówić .
    U mnie z rodziny tylko mąż wie ha ha - syn jeszcze nie.

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    Ja na dupku pół ciazy przejechałam i syn nie ma problemów z układem moczowym... :) :)
    nie
    uwielbiam takie odpowiedzi ;) to,ze teoje dziecko nie ma takich problrmow nie znaczy,ze te badania sa nieprawdziwe

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj siedzimy na L4, łapie nas jakieś wstrętne przeziębienie... Mega sie martwię bo smarkam cały czas napinając przy tym tak mocno brzuch:/
    Że też musiało nas coś złapać, ale jestem nauczycielem i po szkole pełno zasmarkanych dzieci chodzi:( Byle by się nic groźnego z tego nie wykluło:(

• Sasanka1990 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie przekonujcie sie na sile do swoich racji na temat brania czy nie brania leków...
    Lekarze wiedzą co robią i nie ryzykowaliby podajac nam leki ktore mialyby byc rzeczywiscie takie szkodliwe...

Biorac pod uwage ile ja przyjmuje leków codziennie, to wliczajac wszystkie szkodliwe teorie, urodzilabym malucha z dwiema głowami albo inne schorowane dziecko.. a jednak lekarze uznaja ze lepiej widocznie zastosowac dane leki bo korzysc przewyższa ryzyko..

Każda wyraża swoją opinię, ale bez sensu jest przegadywanie sie na sile "bo badania dowodza".. :/
    Lekarze ba prawde chcą dla nas dobrze i sluchajmy ich a nie doszukujmy sie nicEgo na sile.... :)

Taka mala dygresja od rana :)
    Tak w ogole to nie-rzygajacym życzę obfitego Tłustego Czwartku! :)
    I jednoczesnie zazdroszcze bo ja juz z miską na poduszce:(

Agula92, KaroLove, Mamao, Pampcia, Bella_Bella, Diddlina lubią tę wiadomość

3IUI :(
    1 ICSI 05.2016r. Aniołek [*] cp. :( 2 IVF-ICSI :( 3IVF-ICSI :( 4 IVF-ICSI :(
    5 IVF-IMSI 4.03.2017r. Aniołek 9tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale przeżywacie z tymi lekami. Gdyby lekarz mi coś przepisał to nawet nie przyszłoby mi do głowy sprawdzać to w internecie... Albo macie zaufanie do swojego lekarza albo nie? Moja gin nie dała mi żadnych leków kwas foliowy i tyle... Zapytałam na wizycie czy może jakaś suplementacja, a ona mi na to powiedziała owoce i warzywa. Takiej rady sie trzymam! 1 marca mamy kolejną wizytę nie mogę się już doczekać bo może po raz pierwszy zobaczymy serduszko:)

Sasanka1990, KaroLove lubią tę wiadomość

• melonek Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, życzę miłego dnia :)

thgf9n73vx4bobyi.png
    56505fea16.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diddlina wrote:
    Na kwiecień? :O a nie na marzec? ;)
    Tak na 19 kwietnia.

age.png
  • fantasmagorie Nowa

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Czyli place 148 zł tygodniowo za zastrzyki z progesteronu żeby mieć efekt placebo?
    Nie jest to do końca tak jak mówisz. Właśnie hormon luteinizujacy jest niezbędny zanim funkcje podtrzymania ciąży przejmie łożysko.

Hormon luteinizujący???

Hormon luteinizujący to LH (lutropina), produkowany przez komórki przysadki, niezbędny do wystąpienia owulacji (tzw. pik LH wykrywany przez testy owulacyjne), natomiast;

progesteron to luteina, wytwarzany przez ciałko żółte, później łożysko, odpowiedzialny za zagnieżdżenie i utrzymanie ciąży

To dwa zupełnie różne hormony i chociaż ogrom ludzi uważa że to jedno i to samo to trzeba wiedzieć że gdzie indziej są produkowane i mające zupełnie inne funkcje. Zwłaszcza udzielając rad innym kobietom na forum odnośnie zażywania leków, nie będąc lekarzem i nie znając historii medycznej danej osoby.

Est lubi tę wiadomość

• Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:-)
    U mnie o ciąży wie oczywiscie narzeczony, moi rodzice i siostra oraz ciocia i kuzyn. I wg mnie jest ok. Narazie nie chcem tylko mówić teściom, bo w pierwszej ciąży teściowa dowiedziała się w 5/6 tc i na drugi dzień załatwiła od kogoś cały wielki karton ciuchów... ale mnie to wtedy wkurzyło... powiedzialam jej ze nie chcem ich. No a pozniej poroniłam. Teraz jej nie chc mowic tak dlugo jak sie da. Niby w zabobony nie wierzę "aż tak" ale niesmak pozostał.
    Miłego dnia i kciuki za wizyty ;-)

age.png
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wiedzą wszyscy bliscy, oprócz mojej córki, bo wiem, że gdyby ona wiedziała, to wiedziałby już cały świat ;) jej powiemy po badaniach prenatalnych.
    życzę Wam udanego tłustego czwartku :)

3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • PazdziernikowaMama Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten pączkowy dzień :D Ja już jednego zjadłam, drugi czeka aż zgłodnieję :D wchodzimy pomału w siódmy tydzień ciąży..:D

n59ydf9h5739w1oo.png

bhywx1hpndslmkne.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie wie tylko mąż, narazie tak zostanie rodzina dowie się w święta Wielkanocne a przyjaciele zaraz po świętach. Tak postanowiliśmy i tego sie trzymamy! To nasza pierwsza długo wyczekiwana ciąża ❤

• dżdżownica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fantasmagorie wrote:
    Hormon luteinizujący???

Hormon luteinizujący to LH (lutropina), produkowany przez komórki przysadki, niezbędny do wystąpienia owulacji (tzw. pik LH wykrywany przez testy owulacyjne), natomiast;

progesteron to luteina, wytwarzany przez ciałko żółte, później łożysko, odpowiedzialny za zagnieżdżenie i utrzymanie ciąży

To dwa zupełnie różne hormony i chociaż ogrom ludzi uważa że to jedno i to samo to trzeba wiedzieć że gdzie indziej są produkowane i mające zupełnie inne funkcje. Zwłaszcza udzielając rad innym kobietom na forum odnośnie zażywania leków, nie będąc lekarzem i nie znając historii medycznej danej osoby.
    Przepraszam że się odezwałam mając tak znikoma wiedzę na temat fizjologii człowieka. A luteina to nazwa handlowa tak a propos.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 08:21

1JyDp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri2016 wrote:
    u mnie wiedzą wszyscy bliscy, oprócz mojej córki, bo wiem, że gdyby ona wiedziała, to wiedziałby już cały świat ;) jej powiemy po badaniach prenatalnych.
    życzę Wam udanego tłustego czwartku :)

Bardzo dobre podejście moim zdaniem. My poprzednio za szybko synkowi powiedzieliśmy i jak się okazało że poronilam to nie mógł zrozumieć. I jeszcze długo pytał 'gdzie jest moja siostrzyczka'. :(

1JyDp2.png
  • Veira Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzsiaj mam pierwszą wizytę. Strasznie się stresuje :/ mam nadzieję że zobaczę serduszko :)

Diddlina lubi tę wiadomość

• KaroLove Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morenadenna wrote:
    nie
    uwielbiam takie odpowiedzi ;) to,ze teoje dziecko nie ma takich problrmow nie znaczy,ze te badania sa nieprawdziwe
    Ja tylko wyrażam swoje zdanie. Mam chyba prawo. Prawda?

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ