Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Morenadenna wrote:poczytajcie naukowe opracowania na ten temat...jest tego mnóstwo
Myślę że wystarczy iść do dobrego lekarza, któremu można zaufać i wie co robiGdyby te leki były tak bardzo zbędne to nie byłoby potrzeby ich produkcji
Jednak wolę wierzyć moim wynikom i diagnozom lekarza niż zagłębiać się w naukowe opracowania
Współczuję dziewczynom które mieszkają w krajach z takim podejściem, bo w wielu naprawdę błahych sytuacjach udałoby się podtrzymać ciążę. Nie dalej jak kilka tyg temu wysyłałam duphaston dziewczynie z Norwegii, bo tam właśnie lekarze mają takie "naukowe" podejście.
dżdżownica, Bella_Bella lubią tę wiadomość
W 11cs udało się !!!
aligoastenoteratozoospermia:(
Teraz już tylko teratozoospermia, ale chłopacy dali radę
-
dżdżownica wrote:Duphaston to syntetyczna pochodną progesteronu a luteina to progesteron.14.02 - 4mm serduszko
07.03 - 2cm szczęścia
04.04 - 8,2cm i prawdopodobnie będzie Elena
02.05 - wizyta
-
Moja mama urodziła mnie w wieku 20lat,a teraz ja urodze dziecko w wieku jeszcze 20 lat
czyli będzie zachowane idealnie 20 lat różnicy.
W życiu bym nie pomyślała, że tak będzieMamao lubi tę wiadomość
14.02 - 4mm serduszko
07.03 - 2cm szczęścia
02.05 - wizyta
-
Demetria wrote:Czyli duphaston to takie placebo bardziej? Dobrze rozumiem?
Placebo jest wtedy jak zamiast leków bierzesz tictaca i wierzysz że pomoże
Duphaston i luteina mają podobne działanie tylko inna substancje czynna i inne nieco działanie. Ale efekt ten sam.Mamao, KaroLove lubią tę wiadomość
-
Demetria wrote:Czyli duphaston to takie placebo bardziej? Dobrze rozumiem?
W 11cs udało się !!!
-
Demetria wrote:Moja mama urodziła mnie w wieku 20lat,a teraz ja urodze dziecko w wieku jeszcze 20 lat
czyli będzie zachowane idealnie 20 lat różnicy.
W życiu bym nie pomyślała, że tak będzie
A moja mama urodziła mnie jak miała 33 i pół i ja też urodze mając 33 i półDemetria, Bella_Bella lubią tę wiadomość
-
Hehe dobre porównanie z tym tic-tackiem
Babcia mojego męża była lekomanką i dostawała od teścia WitC
Od razu wszelkie boleści jak ręką odjął
To się nazywa potęga podświadomości...
dżdżownica, mana lubią tę wiadomość
W 11cs udało się !!!
-
Mamao wrote:Hehe dobre porównanie z tym tic-tackiem
14.02 - 4mm serduszko
07.03 - 2cm szczęścia
02.05 - wizyta
-
Mamao wrote:Hehe dobre porównanie z tym tic-tackiem
mój 5 letni syn jak widzę że wymyśla że coś go boli więc nie może posprzątać albo ubrać się to dostaje 5 ml wapna w syropie i od razu jest zdrowy
KaroLove lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny! Podczytuję Was już od kilku dni, postanowiłam się dołączyć.
To moja pierwsza ciąża, termin według OM mam wyznaczony na 2 października. W poniedziałek byłam na drugiej wizycie u lekarza (skończony 8 tydzień) i oglądałam moje Maleństwo 14 mm z bijącym serduszkiem 166/minutę
Pozdrawiam Was serdecznie!
Demetria, dżdżownica, patulla, nadziejastru, Natikka123, Lorry, Diddlina lubią tę wiadomość
-
Pola1432 wrote:Cześć Dziewczyny! Podczytuję Was już od kilku dni, postanowiłam się dołączyć.
To moja pierwsza ciąża, termin według OM mam wyznaczony na 2 października. W poniedziałek byłam na drugiej wizycie u lekarza (skończony 8 tydzień) i oglądałam moje Maleństwo 14 mm z bijącym serduszkiem 166/minutę
Pozdrawiam Was serdecznie!
14.02 - 4mm serduszko
07.03 - 2cm szczęścia
02.05 - wizyta
-
Jak sie poczyta o duphastonie to nie jest do konca tak, ze nic nie szkodzi. Sa podejrzenia, ze branie dupka moze byc zwiazane np.z chorobami ukladu moczowego u dzieci. Powinny go po prostu brac kobiety, ktore maja niski progesteron, a nie co druga jak leci. Nie jest to lek cudownie podtrzymujacy ciaze, tylko zawierajacy progesteron wlasnie.Piotruś
Helenka
-
Lola83 wrote:Jak sie poczyta o duphastonie to nie jest do konca tak, ze nic nie szkodzi. Sa podejrzenia, ze branie dupka moze byc zwiazane np.z chorobami ukladu moczowego u dzieci. Powinny go po prostu brac kobiety, ktore maja niski progesteron, a nie co druga jak leci. Nie jest to lek cudownie podtrzymujacy ciaze, tylko zawierajacy progesteron wlasnie.