X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Masz wizytę w moje urodziny :)

Lorry lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Objadłam się dzisiaj kanapek z pasztetową (swojską :)) I chyba była trochę za tłusta, bo jakoś tak niedobrze mi... ble... A tak mi smakowała ;)

Bella_Bella lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Ładnie się ustawił :) widziałam malutką pulsującą kropeczkę, to serduszko, ginekolog mówi że już nie takie malutkie :) Dokładnie mamy 5,7mm i jest wg usg dwa dni starszy ale na to nie patrzymy na razie.
    ale super <3 !!!
    kurde moj sie chowal i nie wiem jak to ta maszyna od usg ustawila ze az o 4 dni starszy hehe...ale okej ;) Ciesze sie ze wszystko wporzadku u Ciebie Bella ;-)

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • Lorry Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Ps. Masz wizytę w moje urodziny :)

Mam nadzieję , że dla nas dwóch to będzie szczęśliwy dzień :-)

hchyflw1m99nu5ry.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska wspolczuje zeba...
    witaj Kociara ;-) !!!

Anuśka19, kociara90 lubią tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://babyonline.pl/4-6-tydzien-ciazy-na-usg-film-z-usg-we-wczesnej-ciazy,rozwoj-plodu-film,305,r22p1.html

Demetria lubi tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • lovka Znajoma

Wysłany: 22 lutego 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JEstem po wizycie. Był pęcherzyk (dzis 4 tydz, 5 dzien), jest radość! :)

Mam tylko wątpliwość. Gin powiedziała, że wszystko rozwija się ok - usg wyglada dobrze, wyniki bety lepiej niż dobrze, ale ze względu na biochemiczna ciaze 4 mies temu zaproponowała mi branie luteiny. Powiedziala ze nie musze, a moge. Co o tym myslicie? Ja jestem sceptyczna co do takiego sztucznego podtrzymywania - jesli fasolka ma byc silna to bedzie. Mysle ze jesli powiedziala ze "nie musze a moge" to moze lepiej nie brac, co? Mialyscie podobna sytuacje?

Demetria, Diddlina lubią tę wiadomość

m3dpuls.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zalezy na ile zalezy Ci na dziecku...na pytanie sama musisz sobie odpowiedziec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 21:15

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lovka wrote:

Mam tylko wątpliwość. Gin powiedziała, że wszystko rozwija się ok - usg wyglada dobrze, wyniki bety lepiej niż dobrze, ale ze względu na biochemiczna ciaze 4 mies temu zaproponowała mi branie luteiny. Powiedziala ze nie musze, a moge. Co o tym myslicie? Ja jestem sceptyczna co do takiego sztucznego podtrzymywania - jesli fasolka ma byc silna to bedzie. Mysle ze jesli powiedziala ze "nie musze a moge" to moze lepiej nie brac, co? Mialyscie podobna sytuacje?

ja biorę luteinę z powodu niskiego progesteronu w grudniu i ciazy biochemicznej. luteina na pewno nie zaszkodzi a może pomóc. jeśli z fasolka miałoby być coś nie tak, to branie luteiny i tak nic na to nie zaradzi i ciaza się nie utrzyma, luteina to tylko progesteron.. ja bym brała jeśli lekarz tak zasugerowala.
    gratuluję udanej wizyty :)

3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • lovka Znajoma

Wysłany: 22 lutego 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    zalezy na ile zalezy Ci na dziecku...na pytanie sama musisz sobie odpowiedziec.

omg... co to za stwierdzenie?! jak ma mi nie zależeć?! Chodzi mi o rzeczową odpowiedź na ile to jest potrzebne jeśli w rzeczywistości nie ma wskazan i ginekolog daje wolną rękę. Może ktoś zna się na tym lepiej i coś doradzi, a nie napisze cos zeby tylko napisać...

Est, smeg lubią tę wiadomość

m3dpuls.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorry wrote:
    Ja dziś mało tu... bo mam stres...naprawdę dziś czuję duży stres... nie mam żadnych objawów...żadnych!!! i martwi mnie to! Czasem czuję coś w dole brzucha, ale jeśli już to zawsze po prawej stronie!!! (oczywiście naczytałam się dziś o ciąży pozamacicznej, tutaj o torbielach i już mam dość). Wizyta dopiero 7 marca czyli 7.1 tyg. W pierwszej ciąży, którą poroniłam parę lat temu się nie denerwowałam. :-( a teraz się po prostu martwię :-(

To dlaczego nie pójdziesz na wizytę wcześniej?

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Objadłam się dzisiaj kanapek z pasztetową (swojską :)) I chyba była trochę za tłusta, bo jakoś tak niedobrze mi... ble... A tak mi smakowała ;)

Lubię za pasztetową :D

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    ale super <3 !!!
    kurde moj sie chowal i nie wiem jak to ta maszyna od usg ustawila ze az o 4 dni starszy hehe...ale okej ;) Ciesze sie ze wszystko wporzadku u Ciebie Bella ;-)

<3

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • lovka Znajoma

Wysłany: 22 lutego 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri2016 wrote:
    ja biorę luteinę z powodu niskiego progesteronu w grudniu i ciazy biochemicznej. luteina na pewno nie zaszkodzi a może pomóc. jeśli z fasolka miałoby być coś nie tak, to branie luteiny i tak nic na to nie zaradzi i ciaza się nie utrzyma, luteina to tylko progesteron.. ja bym brała jeśli lekarz tak zasugerowala.
    gratuluję udanej wizyty :)

dzieki za odp - w przypadku niskiego progesteronu jest to rozwiązanie. całą ciąże musisz brać?
    u nas problem byl po stronie meza, moje wyniki byly dobre, wiec prawdopodobnie stad biochemiczna. miesiaczki mialam regularne jak w zegarku, wiec zastanawiam sie czy ta luteina jest potrzebna.

m3dpuls.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lovka wrote:

Ja myślę żeby brać.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Diddlina Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovka ja bym brała ta luteine na twoim miejscu ale nie jestem lekarzem. Na pewno to nie zaszkodzi a może pomóc. Lepiej chyba brać niż mieć potem wyrzuty sumienia.

Antosia 10tc[*] 17.03.2017 :(
    Tomuś 39tc [*] 6.03.2016 :(
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lovka nie zrozumialas mojej intencji. jak Ci zasugerowala ginekolog, a chyba wiesz co to luteina prawda?
    Quote:
    Ja jestem sceptyczna co do takiego sztucznego podtrzymywania - jesli fasolka ma byc silna to bedzie.

nie jedna ciaza ktora moglaby sie skonczyc niepowodzeniem zostala podtrzymana dzieki luteinie np a dziecko zdrowe sie urodzilo. wiec...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 21:25

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lovka wrote:
    dzieki za odp - w przypadku niskiego progesteronu jest to rozwiązanie. całą ciąże musisz brać?
    u nas problem byl po stronie meza, moje wyniki byly dobre, wiec prawdopodobnie stad biochemiczna. miesiaczki mialam regularne jak w zegarku, wiec zastanawiam sie czy ta luteina jest potrzebna.

Jeśli lekarz powiedział że można brać to dlaczego nie chcesz? Może pomóc a nie zaszkodzi.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Diddlina Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorry wrote:
    Ja dziś mało tu... bo mam stres...naprawdę dziś czuję duży stres... nie mam żadnych objawów...żadnych!!! i martwi mnie to! Czasem czuję coś w dole brzucha, ale jeśli już to zawsze po prawej stronie!!! (oczywiście naczytałam się dziś o ciąży pozamacicznej, tutaj o torbielach i już mam dość). Wizyta dopiero 7 marca czyli 7.1 tyg. W pierwszej ciąży, którą poroniłam parę lat temu się nie denerwowałam. :-( a teraz się po prostu martwię :-(
    Lorry może jak się tak bardzo martwisz to warto pójść szybciej na wizytę? Wiem, że to dodatkowe koszty ale lepiej sobie zaoszczędzić stresu. Ja też poszłam wcześniej. Co prawda zobaczyłam tylko malutki pęcherzyk ale przynajmniej wykluczono c.p więc się uspokoilam

Lorry lubi tę wiadomość

Antosia 10tc[*] 17.03.2017 :(
    Tomuś 39tc [*] 6.03.2016 :(
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sama na wlasna reke dupka poprosilam....i czeka w razie W kiedy moge zazyc. narazie nic sie nie dzieje wiec ok ale wole dmuchac na zimne...i Tobie tez bym radzila bo jestes niestety po przejsciach ciazowych :(

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ