Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Diddlina Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    A powiedział Ci coś lekarz że ciąża młodsza?
    Bo u mnie jest aż o 6 dni młodsza

Mowil ze odpowiada 5t5d
    No to wszystko dobrze. U mnie dwa dni temu czyli według USG wyszło 5+4 i były 2 mm.u ciebie ta różnica i tak jest mniejsza z tym co wychodzi według om

Antosia 10tc[*] 17.03.2017 :(
    Tomuś 39tc [*] 6.03.2016 :(
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ufff :-)
    Martwi mnie jeszcze mała dawka euthyroxu przy duzym tsh :-/

age.png
  • kociara90 Debiutantka

Wysłany: 22 lutego 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamao wrote:
    A czujesz że tam jest? Moja miała w piątek 4,5cm a wczoraj już 4,3 więc mam nadzieję że się wchłonie. Co za dziadostwo :/ U mnie ta torbiel sprawiła że dwóch lekarzy stwierdziło że do owulacji nie doszło bo pęcherzyk nie pękł. Ale ja wiedziałam swoje i miałam rację :D

Tylko od czasu do czasu. W ogóle przed wykryciem, ciągnęło mnie albo kłuło ale ja jestem twarda sztuka i nie roztkliwiam się nad sobą, więc w ogóle temat olałam :D Dopiero właśnie przy wizycie u poleconej ginekolog, która miała mi pomóc zaciążyć, przy USG wyszło, że mam torbiel.

Mamao lubi tę wiadomość

• E_w_c_i_a Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała nie możesz dostać od razu dużej dawki, musisz teraz kontrolować i ewentualnie zwiększać.

Szczęśliwa mama Majeczki :*
    Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015
  • Agula92 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia ma rację, ja mimo dużego wyniku TSH musiałam stopniowo zwiększyć dawkę. Tylko, że ja letrox biorę

• nadziejastru Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    No to ufff :-)
    Martwi mnie jeszcze mała dawka euthyroxu przy duzym tsh :-/

Ja biorę dopiero kilka dni i mam pół tabletki rano Letrox50, wynik miałam 2,995.

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kociara90 wrote:
    Cześć dziewczyny! :) Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swego grona :) Według bety jestem w 4-5 tygodniu, w piątek powtórzę :) Staraliśmy się z Mężem 1,5 roku, a ten cykl miał być cyklem bez starań, bo wykryto u mnie w styczniu torbiel i od następnej miesiączki miałam się pofaszerować trochę hormonami. Jak widać, Ktoś na górze miał inny plan i w niedzielę na teście ujrzałam dwie kreseczki :)) Pozdrawiam Was wszystkie! :)

Witam, gratuluję :) Ja również mam torbiel, 3cm, na następnej wizycie okaże się czy się zmniejszyła czy rośnie, w ogóle jej nie czuję aktualnie :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Ja już po wizycie. Mamy 5mm i pięknie bijące serduszko :) <3

Graty serducha :)

Bella_Bella lubi tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
  • kociara90 Debiutantka

Wysłany: 22 lutego 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Witam, gratuluję :) Ja również mam torbiel, 3cm, na następnej wizycie okaże się czy się zmniejszyła czy rośnie, w ogóle jej nie czuję aktualnie :)
    Super wiedzieć, że nie tylko ja jestem w ciąży i jeszcze ta torbiel :P Zobaczymy co powie moja lekarz. Co może być widać na ewentualnym USG w 4-5 tygodniu?

• Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam... zab zatruty ale jeszcze boli... mnie od tej trutki to się zygac chce... :-(

p19udqk3biqtk3ub.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    Wróciłam... zab zatruty ale jeszcze boli... mnie od tej trutki to się zygac chce... :-(

Brakowało tu Cię kurde :D Trzymaj się jakoś :) Mniej boli?

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kociara90 wrote:
    Super wiedzieć, że nie tylko ja jestem w ciąży i jeszcze ta torbiel :P Zobaczymy co powie moja lekarz. Co może być widać na ewentualnym USG w 4-5 tygodniu?

Pęcherzyk ciążowy powinien być :) Dzidziuś i serduszko u mnie było widać w 6 tygodniu :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
  • kociara90 Debiutantka

Wysłany: 22 lutego 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Pęcherzyk ciążowy powinien być :) Dzidziuś i serduszko u mnie było widać w 6 tygodniu :)
    Na pewno się pochwalę :) Mam nadzieję, że wszystko wyjdzie okej :)

• Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_w_c_i_a wrote:
    Nieśmiała nie możesz dostać od razu dużej dawki, musisz teraz kontrolować i ewentualnie zwiększać.
    Tylko ze wizyta na kwiecien dopiero i boje sie ze cos sie stanie zaniim zwiekszzy mi dawke

age.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra laski ja uciekam spać.. do jutra :-)

age.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    Chwilę po truciu może boleć, ale powinno być lepiej ;)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Brakowało tu Cię kurde :D Trzymaj się jakoś :) Mniej boli?[/QU

a gdzie tam... tylko podobno po zatruciu ma prawo bolec do 3 godz..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 20:40

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Lorry Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mało tu... bo mam stres...naprawdę dziś czuję duży stres... nie mam żadnych objawów...żadnych!!! i martwi mnie to! Czasem czuję coś w dole brzucha, ale jeśli już to zawsze po prawej stronie!!! (oczywiście naczytałam się dziś o ciąży pozamacicznej, tutaj o torbielach i już mam dość). Wizyta dopiero 7 marca czyli 7.1 tyg. W pierwszej ciąży, którą poroniłam parę lat temu się nie denerwowałam. :-( a teraz się po prostu martwię :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 20:41

hchyflw1m99nu5ry.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Chwilę po truciu może boleć, ale powinno być lepiej ;)
    Kurcze godzine temu mi go otrula haha... ale zygac mi się chce mam wrazenie jakbym się zywicy nazarla

p19udqk3biqtk3ub.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorry wrote:
    Ja dziś mało tu... bo mam stres...naprawdę dziś czuję duży stre... nie mam żadnych objawów...żadnych!!! i martwi mnie to! Czasem czuję coś w dole brzucha, ale jeśli już to zawsze po prawej stronie!!! (oczywiście naczytałam się dziś o ciąży pozamacicznej i już mam dość). Wizyta dopiero 7 marca czyli 7.1 tyg. W pierwszej ciąży, którą poroniłam parę lat temu się nie denerwowałam. :-( a teraz się po prostu martwię :-(

Ja też dziś nie mam objawów:( piersi praktycznie nie bolą, brzuch nie jest taki wzdety:( ja na szczęście idę jutro ale już odchodzę od zmysłów

1JyDp2.png
‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ