Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Patulla
Nie zgodze sie, u corki nie bylo widac czegos takiego. Robilam u tego samego gina I wtedy powiedzial, ze nie da sie plci okreslic - nie bedzie strzelal. Teraz wyraznie powiedzial, ze duuuza szansa na chlopca.
Oczywiscie wiem, ze wiele kobiet uslyszy, ze na ten moment nic pewnego - 50/50 bo przeciez to normalne, ze u jednych dzieci narzady wyksztalca sie szybciej u drugich pozniej. No I czesc po prostu wymusza na ginie, zeby cos powiedzial. To na odczep strzelaja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 09:16
-
Patrycj@ wrote:Dziewczyny przez chwile zamarlam... Początek 9 tygodnia, rano zobaczyłam na papierze śluz z krwią. Czy powinnam isc do lekarza czy obserwować i jesli ustąpi dzis to sie nie martwić?
Może wczoraj poszaleliście z mężemi jakieś malutkie naczynko pękło?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 09:45
Patrycj@ lubi tę wiadomość
-
Nie mam żadnego bólu brzucha, rzeczywiście moze to przez czas kiedy teoretycznie powinien być okres. Oby to sie uspokoiło bo boje sie podnieść z lozka, akurat dzis mam wolne. Wczoraj powiedzieliśmy moim rodzicom bardzo sie ucieszyli a tu dzis rano taki stres...
-
Patrycj@ wrote:Dziewczyny przez chwile zamarlam... Początek 9 tygodnia, rano zobaczyłam na papierze śluz z krwią. Czy powinnam isc do lekarza czy obserwować i jesli ustąpi dzis to sie nie martwić?
Kazde krwawienie powinno byc sprawdzone. Tez zaczelam krwawic wieczorem krwia różowa. Dzwonilam do szpitala ale mnie uspokajali ze gdy będę krwawic mocno wtedy przyjechac. Wstalam rano i zadzwonilam do gina. Kazal natychmiast przyjechać ale nie bylo sladow krwi nigdzie juz. Dodam ze chodze na kase chorych wiec gin nie zarabia na mnie.Aniołeczek [*] 29.06.2016
-
Ale wam zazdroszczę tych zdjęć. Pięknie się wam rozwijają.
Ja na swoje muszę poczekać do kwietnia. Niby wiem, że na poprzednich USG było wszystko ok i serce biło, ale i tak cały czas się zastanawiam czy to dzisiaj już nie będzie koniec. Wiem, że takie myślenie nie jest zdrowe, ale otaczają mnie dziewczyny, które w takim momencie poroniły.
-
Patrycj@ wrote:Nie mam żadnego bólu brzucha, rzeczywiście moze to przez czas kiedy teoretycznie powinien być okres. Oby to sie uspokoiło bo boje sie podnieść z lozka, akurat dzis mam wolne. Wczoraj powiedzieliśmy moim rodzicom bardzo sie ucieszyli a tu dzis rano taki stres...
Ja bym poszła sprawdzić skąd ta krew. -
Kawuniaa wrote:Ja w poniedziałek mam miec pobranie na MaternitGenome
sporo kasy niestety.
A Pape też robicie?
No wahalam się też, że to tylko 300 zł różnicy, ale inne wady sa tak malo prawdopodobne... no nic zdecydowane. Fajnie macie w Warszawie na miejscu. Do mnie kurier przyśle próbkę i muszę iść z nią do laboratorium, tego samego dnia ją odbierze. Umówiłam się dopiero na 20tego, bo 17tego mam usg i jak tfu tfu coś by było nie tak to jeszcze prawie 3k w plecy... Chociaz teoretycznie też mogłabym już w następnym tygodniu.
pappe tez, bo dodatkowo ocenia stan łożyska... A ja niestety urodziłam pierwsze dziecko wcześniej i jest to dla mnie ważne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 10:59
Piotruś
Helenka
-
Lola83 wrote:No wahalam się też, że to tylko 300 zł różnicy, ale inne wady sa tak malo prawdopodobne... no nic zdecydowane. Fajnie macie w Warszawie na miejscu. Do mnie kurier przyśle próbkę i muszę iść z nią do laboratorium, tego samego dnia ją odbierze. Umówiłam się dopiero na 20tego, bo 17tego mam usg i jak tfu tfu coś by było nie tak to jeszcze prawie 3k w plecy... Chociaz teoretycznie też mogłabym już w następnym tygodniu.
pappe tez, bo dodatkowo ocenia stan łożyska... A ja niestety urodziłam pierwsze dziecko wcześniej i jest to dla mnie ważne. -
Kawuniaa wrote:Ja wlasnie tez mam dylemat, czy w poniedziałek przed pobraniem nie isc na usg i sprawdzic czy wszystko ok. Bylam juz w ten poniedzialek i nie chce tez przesadzać...
Myślę, że jak byłaś w poniedziałek to już wszystko będzie dobrze. Jeśli po 8 tyg ciąża jest ok i serduszko boje to ryzyko poronienia spada drastycznie.
Ja miałam usg 15 lutego więc już zaraz minie miesiąc.Piotruś
Helenka