X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • krisi Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba muszę do was dołączyć. Termin na 23. Przed wizytą więc na razie nic nie wiem.

patulla, Diddlina, BurzaHormonów lubią tę wiadomość

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla

Nie zgodze sie, u corki nie bylo widac czegos takiego. Robilam u tego samego gina I wtedy powiedzial, ze nie da sie plci okreslic - nie bedzie strzelal. Teraz wyraznie powiedzial, ze duuuza szansa na chlopca.

Oczywiscie wiem, ze wiele kobiet uslyszy, ze na ten moment nic pewnego - 50/50 bo przeciez to normalne, ze u jednych dzieci narzady wyksztalca sie szybciej u drugich pozniej. No I czesc po prostu wymusza na ginie, zeby cos powiedzial. To na odczep strzelaja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 09:16

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Patrycj@ Znajoma

Wysłany: 10 marca 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przez chwile zamarlam... Początek 9 tygodnia, rano zobaczyłam na papierze śluz z krwią. Czy powinnam isc do lekarza czy obserwować i jesli ustąpi dzis to sie nie martwić?

w57vyx8d7gsquido.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycj@ wrote:
    Dziewczyny przez chwile zamarlam... Początek 9 tygodnia, rano zobaczyłam na papierze śluz z krwią. Czy powinnam isc do lekarza czy obserwować i jesli ustąpi dzis to sie nie martwić?
    Jeżeli brązowo podbarwiony śluz to obserwuj chwile... Jeżeli tylko raz to nie martw się :)
    Może wczoraj poszaleliście z mężem ;) i jakieś malutkie naczynko pękło?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 09:45

Patrycj@ lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja początek 9 tyg to czas w którym byłby okres gdybyś nie była w ciąży. Jeśli to było jednorazowe i bez bólu brzucha to się nie stresuj :)

Patrycj@ lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • Patrycj@ Znajoma

Wysłany: 10 marca 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam żadnego bólu brzucha, rzeczywiście moze to przez czas kiedy teoretycznie powinien być okres. Oby to sie uspokoiło bo boje sie podnieść z lozka, akurat dzis mam wolne. Wczoraj powiedzieliśmy moim rodzicom bardzo sie ucieszyli a tu dzis rano taki stres...

w57vyx8d7gsquido.png
  • Mayes Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycj@ wrote:

Kazde krwawienie powinno byc sprawdzone. Tez zaczelam krwawic wieczorem krwia różowa. Dzwonilam do szpitala ale mnie uspokajali ze gdy będę krwawic mocno wtedy przyjechac. Wstalam rano i zadzwonilam do gina. Kazal natychmiast przyjechać ale nie bylo sladow krwi nigdzie juz. Dodam ze chodze na kase chorych wiec gin nie zarabia na mnie.

Aniołeczek [*] 29.06.2016
    2nn3w1d350qllfew.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki:) o 11 mam wizytę :D

patulla, kiti, BurzaHormonów lubią tę wiadomość

1JyDp2.png
  • Patrycj@ Znajoma

Wysłany: 10 marca 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę się bacznie obserwować, na razie nic sie nie dzieje, jesli krew jeszcze raz sie dzis pojawi pojadę do jakiegoś gina, jakiegoś bo wlasnie jesteśmy na weekend u rodzicow a do mojego 200km:/

w57vyx8d7gsquido.png
  • Łososiczka Znajoma

Wysłany: 10 marca 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wam zazdroszczę tych zdjęć. Pięknie się wam rozwijają.

Ja na swoje muszę poczekać do kwietnia. Niby wiem, że na poprzednich USG było wszystko ok i serce biło, ale i tak cały czas się zastanawiam czy to dzisiaj już nie będzie koniec. Wiem, że takie myślenie nie jest zdrowe, ale otaczają mnie dziewczyny, które w takim momencie poroniły.

ckailhb87rmslm7h.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycj@ wrote:
    Nie mam żadnego bólu brzucha, rzeczywiście moze to przez czas kiedy teoretycznie powinien być okres. Oby to sie uspokoiło bo boje sie podnieść z lozka, akurat dzis mam wolne. Wczoraj powiedzieliśmy moim rodzicom bardzo sie ucieszyli a tu dzis rano taki stres...

Ja bym poszła sprawdzić skąd ta krew.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zamówiłam Maternit21, 2700 zł poszłooooo chlip chlip :(

Ktoś już się umawiał na jakiś test wolnego dna?

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:

u mnie nie trzeba sie umawiac,przychodzi sie jak na zwykle pobranie

• Lola83 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morenadenna wrote:
    u mnie nie trzeba sie umawiac,przychodzi sie jak na zwykle pobranie

A jaki test?

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Kawuniaa Koleżanka

Wysłany: 10 marca 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:

Ja w poniedziałek mam miec pobranie na MaternitGenome :-) sporo kasy niestety.
    A Pape też robicie?

hchy0tc7p7w0bawc.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również jestem w tym czasie, co byłby okres.. i boli mnie brzuch od środy właśnie tak okresowo, momentami nawet mocno. Jeżeli dobrze pamietam to od początku ciąży mnie nie bolal, dopiero teraz w 9tc..

age.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuniaa wrote:
    Ja w poniedziałek mam miec pobranie na MaternitGenome :-) sporo kasy niestety.
    A Pape też robicie?

No wahalam się też, że to tylko 300 zł różnicy, ale inne wady sa tak malo prawdopodobne... no nic zdecydowane. Fajnie macie w Warszawie na miejscu. Do mnie kurier przyśle próbkę i muszę iść z nią do laboratorium, tego samego dnia ją odbierze. Umówiłam się dopiero na 20tego, bo 17tego mam usg i jak tfu tfu coś by było nie tak to jeszcze prawie 3k w plecy... Chociaz teoretycznie też mogłabym już w następnym tygodniu.

pappe tez, bo dodatkowo ocenia stan łożyska... A ja niestety urodziłam pierwsze dziecko wcześniej i jest to dla mnie ważne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 10:59

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Kawuniaa Koleżanka

Wysłany: 10 marca 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    No wahalam się też, że to tylko 300 zł różnicy, ale inne wady sa tak malo prawdopodobne... no nic zdecydowane. Fajnie macie w Warszawie na miejscu. Do mnie kurier przyśle próbkę i muszę iść z nią do laboratorium, tego samego dnia ją odbierze. Umówiłam się dopiero na 20tego, bo 17tego mam usg i jak tfu tfu coś by było nie tak to jeszcze prawie 3k w plecy... Chociaz teoretycznie też mogłabym już w następnym tygodniu.

pappe tez, bo dodatkowo ocenia stan łożyska... A ja niestety urodziłam pierwsze dziecko wcześniej i jest to dla mnie ważne.
    Ja wlasnie tez mam dylemat, czy w poniedziałek przed pobraniem nie isc na usg i sprawdzic czy wszystko ok. Bylam juz w ten poniedzialek i nie chce tez przesadzać...

hchy0tc7p7w0bawc.png
  • Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wy macie po kilka usg za sobą a wierzcie lub nie ja dalej dzielnie czekam na 20.03....

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuniaa wrote:
    Ja wlasnie tez mam dylemat, czy w poniedziałek przed pobraniem nie isc na usg i sprawdzic czy wszystko ok. Bylam juz w ten poniedzialek i nie chce tez przesadzać...

Myślę, że jak byłaś w poniedziałek to już wszystko będzie dobrze. Jeśli po 8 tyg ciąża jest ok i serduszko boje to ryzyko poronienia spada drastycznie.

Ja miałam usg 15 lutego więc już zaraz minie miesiąc.

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ