X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzidziuś tez jest ciut starszy, a nie możliwe żebym miała owulację wcześniej, bo miałam w styczniu monitoring cyklu i wiem dokładnie którego dnia była owu...wiec może faktycznie dzidziuś po witaminach tak rośnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2017, 10:34

KaroLove lubi tę wiadomość

dqpr3e5e0v8168du.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Popatrze. W sumie jest w domu, teraz place zabaw no to jest jakas mozliwosc.

Ona zawsze kiepsko spala mega wrazliwa na bol itp. Wyglada bolowo bo wczora np juz sie ulozyla do spania cichutko, oczy zamkniete, a za chwile mega ryk I stoi przy szczeblach :/ nurofen chyba pomaga jak podam w nocy, to spi w maire.
    chociaż może i jakieś przeziębienie czy wirus odpukać bidulka:(

ckai9n73kv974yz0.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja około 5 tygodnia ciąży zainstalowałam sobie aplikacje w telefonie Moja ciąża. Bardzo fajna aplikacja, na każdy tydzień ciąży są ciekawe informacje, ile mniej więcej mierzy dzidziuś łącznie z obrazkiem jak wygląda w brzuszku mamusi. Co tydzień tez wpisuje tam wagę ciała i niestety od 6 tygodni mniej więcej po wpisaniu wagi wyskakuje mi komunikat, że mam niedowage i zalecany jest kontakt z lekarzem:/ ale lekarz mówi, że jest ok, dzidziuś prawidłowo się rozwija, wiec chyba póki co nie ma się co martwić :)

dqpr3e5e0v8168du.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:
    Dziewczyny, ja około 5 tygodnia ciąży zainstalowałam sobie aplikacje w telefonie Moja ciąża. Bardzo fajna aplikacja, na każdy tydzień ciąży są ciekawe informacje, ile mniej więcej mierzy dzidziuś łącznie z obrazkiem jak wygląda w brzuszku mamusi. Co tydzień tez wpisuje tam wagę ciała i niestety od 6 tygodni mniej więcej po wpisaniu wagi wyskakuje mi komunikat, że mam niedowage i zalecany jest kontakt z lekarzem:/ ale lekarz mówi, że jest ok, dzidziuś prawidłowo się rozwija, wiec chyba póki co nie ma się co martwić :)
    mialam taaplikacje ale mnie w kłaśnie wkurzyły te niedorzeczne komunikaty wyskakujace z wagą,tak wiec mi nie przypadła..

ckai9n73kv974yz0.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego chyba nie ma co patrzeć na wagę...mam koleżanki o podobnej posturze ciała i jedna przytyla 9kg, a druga 21kg, obie urodzily zdrowe dzieci :) wiec to kwestia indywidualna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2017, 10:54

madlene88 lubi tę wiadomość

dqpr3e5e0v8168du.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

zpbnzbmh7h9mfz19.png

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój telefon jest jakiś głupi, nasmarowałam wam posta, a tu tylko dzień dobry :/

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja nie mam na każdej wizycie tego badania na fotelu, ale pewnie jakbym coś wspomniała, żeby sprawdził, bo mnie niepokoi to nie ma problemu :) wczoraj powiedział, ze wszystko tam prawidłowo, ph sprawdzał, też w porządku itd.

Co do wielkości dzidziusia, to ja jestem 16 tydzień, a dzidziuś ma 10 cm i lekarz powiedział, że w porządku, także ja to się nie przejmuję tym, a od następnej wizyty powiedział, ze już nie mierzymy, tylko na wagę będziemy patrzeć :)

Te kłucia i bóle w brzuchu i jajnikach mam w ciągu dnia kilkukrotnie, też się tym martwiłam, ale wszystko ok lekarz mówi...

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W wielkim skrócie, co do wieku ciąży to kieruje się kalendarzem na belly, chodze na basen i na spacery - taka moja aktywność. Nie gole się na zero, zostawiam troche włosków i mam gdzieś co myślą lekarze :p
    I zdziwiłam się że w szpitalu się jeszcze praktykuje golenie. Miałam nadzieję że to odeszło do lamusa razem z lewatywą.
    I zastanawiam się jak sobie poradzić z depilacją kiedy brzuch będzie wielki. Lusterko czy pomocna dłoń? :p

zpbnzbmh7h9mfz19.png

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, ja na wizytach zawsze mam najpierw usg a potem badanko na fotelu.
    Klucia czuje cały czas, do tego w nocy mam takie jakby skurcze w nogach i wtedy się napinam tak, ze czuje jak mi się w brzuszku przelewa. A macie tak, z jak nie obudzicie się odpowiednio szybko na sikanie to czujecie ból w dole brzucha. Bo ja tak dzisiaj miałam, pęcherz był na granicy wytrzymałości i az się skrzywiłam z bólu. Dodam,że zapalenia nie mam bo jestem świeżo po badaniu moczu

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Do kiedy masz stosować luteine?
    nie wiem ale schodze z dawki. dupka miałam 3 x 1 a luteine teraz mam 2 x 1 na dobe.
    17 maja kolejna wizyta wiec moze cos wiecej mi powie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2017, 11:30

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki :-)
    Co do badań, to ja mimo wizyt na nfz na każdej mam najpierw rozmowę jak sie czuje, omówienie wyników, potem fotel i badanie szyjki i wysokości macicy (jakoś mi przez brzuch tymi rękoma patrzy), potem mam usg dopochwowe żeby sprawdzic szyjke od środka i dziecko. Teraz jeszcze chyba dojdzie usg przez brzuch, żeby był lepszy widok malucha, bo tak dopochwowo to ciągle tylko plecy oglądamy :-)
    Co do obwodu brzuszka, to ja zauważyłam, że mi urósł, ale wygląda sadełkowo a nie ciążowo. No i mimo że urósł, to obwód mi się nie zmienił, w najszerszym miejscu 95cm :-D ale miałam zawsze szerokie biodra więc spoko :-) nie ubolewam.
    Co do kalkulatorów wagi w ciąży, to z cirkawości właśnie kilka sobie sprawdziłam. I według nich powinnam ważyć na dzień dzisiejszy około 78-79 kg.... a ważę 75 z groszami.
    No i też zauważylam że każdy kalkulator, który sprawdzilam, zaklada systematyczny wzrost wagi od 2tc. W zadnym nie mozna ująć, że na początku ciąży się "schudło"

age.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Hej ja nie mam na każdej wizycie tego badania na fotelu, ale pewnie jakbym coś wspomniała, żeby sprawdził, bo mnie niepokoi to nie ma problemu :) wczoraj powiedział, ze wszystko tam prawidłowo, ph sprawdzał, też w porządku itd.

Co do wielkości dzidziusia, to ja jestem 16 tydzień, a dzidziuś ma 10 cm i lekarz powiedział, że w porządku, także ja to się nie przejmuję tym, a od następnej wizyty powiedział, ze już nie mierzymy, tylko na wagę będziemy patrzeć :)

Te kłucia i bóle w brzuchu i jajnikach mam w ciągu dnia kilkukrotnie, też się tym martwiłam, ale wszystko ok lekarz mówi...
    bo dziecko juz rosnie wlasnym rytmem. nie porownuje sie juz....jedne dzieci sa wieksze na tym etapie a jedne mniejsze i to jest juz wtedy normalne. ludzie tez nie sa jednakowi (urodzeni ludzie :P ) a widzisz czyli pasuje bo moje jest 1,3 cm mniejszy od Twojego Juleczka <3 ale i mam mlodsza ciaze o 2 tyg :) wiec okej jest.

nadziejastru lubi tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do wagi to mam nadwage, wiem o tym. (woda w organizmie :( )

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze co do wielkosci plodu, znajoma ma cukrzyce i musi badac cukier zeby jej dziecko za bardzo nie uroslo bo podobno cukier dziala na malenstwa jak hormon wzrostu ....takze moze jak jest wieksze dziecko to moze mama wiecej cukru spozywa? tzn nie wiem, tak teraz mysle....

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:
    Dlatego chyba nie ma co patrzeć na wagę...mam koleżanki o podobnej posturze ciała i jedna przytyla 9kg, a druga 21kg, obie urodzily zdrowe dzieci :) wiec to kwestia indywidualna :)
    Tak dokladnie od predyspozycji so tycia wagi wyjsciowej i sposoboe odzywiania wiec chyba trudno sie porownywac.,.

ckai9n73kv974yz0.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede z wielkim brzuszkiem probowac sie golic do lusterka;)aleee zobaczymy jak wyjdzie w praktyce:)moj maz mowil ze bedzie pomagac hmm no.zobaczymy

ckai9n73kv974yz0.png
  • Mayes Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero usiadlam. W nocy zle spalam ciagle mnie bolalo raz to z prawej raz z lewej strony podbrzusza i tak w kratke. Nastepna wizyte mam 11.05 co cztery tyg. Nie wydaje mi sie by maluch byl starszy gdyz mialam co 28-30 dni okres. Żadnych ruchow taz nie czuje mimo ze dziecko większe.

Aniołeczek [*] 29.06.2016
    2nn3w1d350qllfew.png
  • Mayes Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    a jeszcze co do wielkosci plodu, znajoma ma cukrzyce i musi badac cukier zeby jej dziecko za bardzo nie uroslo bo podobno cukier dziala na malenstwa jak hormon wzrostu ....takze moze jak jest wieksze dziecko to moze mama wiecej cukru spozywa? tzn nie wiem, tak teraz mysle....

Cukier badalam na ostatniej wizycie z obciążeniem i wyszedl super. Stawiam na te witaminy chociaz sama jestem bardzo wysoka bo 182 za to meza rodzice bardzo mali.oby poszlo po mnie ze wzrostem bo nie obrazajac nikogo oni maja po 160 jak nie mniej.

Karolove moze masz racje z tym cukrem troche ja od początku ciazy tylko slodkie zajadam: owoce, slodyczy nie za duzo. Musli, jogurty i obowiazkowo to rano musi byc banan :D Ostrego i slonego za bardzo nie zjem bo odrzuca. A ta probe cukru ktora mi robila babka to sama sie zdziwila ze tak szybko wypilam ta glukoze trzema lykami cala szklanke i dobre bylo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2017, 11:54

Aniołeczek [*] 29.06.2016
    2nn3w1d350qllfew.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    A właśnie, ja na wizytach zawsze mam najpierw usg a potem badanko na fotelu.
    Klucia czuje cały czas, do tego w nocy mam takie jakby skurcze w nogach i wtedy się napinam tak, ze czuje jak mi się w brzuszku przelewa. A macie tak, z jak nie obudzicie się odpowiednio szybko na sikanie to czujecie ból w dole brzucha. Bo ja tak dzisiaj miałam, pęcherz był na granicy wytrzymałości i az się skrzywiłam z bólu. Dodam,że zapalenia nie mam bo jestem świeżo po badaniu moczu
    Ja mam tak co ranek...wstaje z przeokropnym bólem pecherza/brzucha...jest to taki dziwny ból, a może raczej dyskomfort...tak jakby rozrywalo mnie od srodka:) mija jak zrobię siusiu :)

BurzaHormonów lubi tę wiadomość

dqpr3e5e0v8168du.png
‹‹ 602 603 604 605 606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ