Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mayes wrote:Cukier badalam na ostatniej wizycie z obciążeniem i wyszedl super. Stawiam na te witaminy chociaz sama jestem bardzo wysoka bo 182 za to meza rodzice bardzo mali.oby poszlo po mnie ze wzrostem bo nie obrazajac nikogo oni maja po 160 jak nie mniej.
Karolove moze masz racje z tym cukrem troche ja od początku ciazy tylko slodkie zajadam: owoce, slodyczy nie za duzo. Musli, jogurty i obowiazkowo to rano musi byc bananOstrego i slonego za bardzo nie zjem bo odrzuca. A ta probe cukru ktora mi robila babka to sama sie zdziwila ze tak szybko wypilam ta glukoze trzema lykami cala szklanke i dobre bylo
Ostatnio jak czekałam na wizytę u gina i rozmawiałam z położna, to powiedziała ze pomagala tego dnia przy porodzie, dzidziuś urodził się 61 cm i 5150 wagi:) mama podobno bardzo wysoka:)
-
Ja np urodziłam się malutka bo 51 cm i 3100 wagi:) mam nadzieje, ze moje dzieciatko również będzie takie:) mąż też jakoś podobnie, bo sprawdzalismy z ciekawości w naszych książeczkach zdrowia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2017, 12:01
-
Mayes wrote:Cukier badalam na ostatniej wizycie z obciążeniem i wyszedl super. Stawiam na te witaminy chociaz sama jestem bardzo wysoka bo 182 za to meza rodzice bardzo mali.oby poszlo po mnie ze wzrostem bo nie obrazajac nikogo oni maja po 160 jak nie mniej.
Karolove moze masz racje z tym cukrem troche ja od początku ciazy tylko slodkie zajadam: owoce, slodyczy nie za duzo. Musli, jogurty i obowiazkowo to rano musi byc bananOstrego i slonego za bardzo nie zjem bo odrzuca. A ta probe cukru ktora mi robila babka to sama sie zdziwila ze tak szybko wypilam ta glukoze trzema lykami cala szklanke i dobre bylo
-
Nieśmiała wrote:A takie pytanko do tych, które już rodziły. Czy sprawdziła się u Was teoria, że data pierwsxych ruchów dziecka +20tygodni to data urodzenia?
Tak z ciejawości pytam -
Ja już po wizycie na IP. Ogólnie lekarz stwierdził że ból może być z powodu rozciągania macicy albo przez zaparcia jest ona podrażniona on środka bo przy badaniu była tkliwa. Ale martwi mnie ze szyjka jest lekko otwarta za zewnątrz ale dalej całkowicie zamknięta więc ok. Mówił że może to być normalne bo dwóch poronieniach ale może też wskazywać że coś się zaczyna dziać. Kazał mi odpoczywać (jeszcze wiecej) i pić jakiś syrop z laktulozy żeby krecik był luzniejszy
i ledwo co mogliśmy się zacząć bzykac to znowu embargo
-
Na temat bzykania to u mnie tak moj maz w delegacji a ochota u mnie od tygodnia bardzo wzrosla,dziwne ale ponpc w 2trymestrze rosnie libido.Otatnio troche nas z seksem nawet ponioslo hehe.Nie mam przeciwskazan wiec polki co dzialamy jak mozemy.
Bella_Bella lubi tę wiadomość
-
BurzaHormonów wrote:Ostatnio mamaginekolog tłumaczyła a swoim blogu lub fejsie skąd się wziął mit, że pierwsze ruchy dziecka to niby połowa ciąży. Polecam
-
KaroLove wrote:Dzdzownica mnie tez boli od zaparc
To może spróbuj syrop z laktulozy. Nie wchłania się z przewodu pokarmowego i jest całkowicie bezpieczny w ciąży. Ja już pierwsza dawkę wypiłam i zobaczymy co się będzie działo:)
A powiedzcie mi czy też po porodach lub poronieniach macie lekko rozwarta szyjke na końcu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2017, 13:03
KaroLove lubi tę wiadomość
-
BurzaHormonów wrote:W wielkim skrócie, co do wieku ciąży to kieruje się kalendarzem na belly, chodze na basen i na spacery - taka moja aktywność. Nie gole się na zero, zostawiam troche włosków i mam gdzieś co myślą lekarze :p
I zdziwiłam się że w szpitalu się jeszcze praktykuje golenie. Miałam nadzieję że to odeszło do lamusa razem z lewatywą.
I zastanawiam się jak sobie poradzić z depilacją kiedy brzuch będzie wielki. Lusterko czy pomocna dłoń? :p
Wydaję mi się, że przy porodzie chodzi głównie o higienę. Może być tak, że pękniesz i będą musieli szyć, wtedy włoski mogą stanowić duży problem, podobnie w samym gojeniu się rany. -
BurzaHormonów wrote:A właśnie, ja na wizytach zawsze mam najpierw usg a potem badanko na fotelu.
Klucia czuje cały czas, do tego w nocy mam takie jakby skurcze w nogach i wtedy się napinam tak, ze czuje jak mi się w brzuszku przelewa. A macie tak, z jak nie obudzicie się odpowiednio szybko na sikanie to czujecie ból w dole brzucha. Bo ja tak dzisiaj miałam, pęcherz był na granicy wytrzymałości i az się skrzywiłam z bólu. Dodam,że zapalenia nie mam bo jestem świeżo po badaniu moczu
Ja tak mam, nawet w dzień. Nie chce się siusiu, a jak się zachce to nagle i zaraz zaczyna boleć jak nie pójdę od razu do toalety -
dżdżownica wrote:Ja już po wizycie na IP. Ogólnie lekarz stwierdził że ból może być z powodu rozciągania macicy albo przez zaparcia jest ona podrażniona on środka bo przy badaniu była tkliwa. Ale martwi mnie ze szyjka jest lekko otwarta za zewnątrz ale dalej całkowicie zamknięta więc ok. Mówił że może to być normalne bo dwóch poronieniach ale może też wskazywać że coś się zaczyna dziać. Kazał mi odpoczywać (jeszcze wiecej) i pić jakiś syrop z laktulozy żeby krecik był luzniejszy
i ledwo co mogliśmy się zacząć bzykac to znowu embargo
To teraz trzeba się pilnowaćNa pewno będzie dobrze
Co do embarga do współczuje, obecnie wiem co czujesz
Czekam na zielone światło z niecierpliwością