X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A takie pytanko do tych, które już rodziły. Czy sprawdziła się u Was teoria, że data pierwsxych ruchów dziecka +20tygodni to data urodzenia?
    Tak z ciejawości pytam :-)

age.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayes wrote:
    Cukier badalam na ostatniej wizycie z obciążeniem i wyszedl super. Stawiam na te witaminy chociaz sama jestem bardzo wysoka bo 182 za to meza rodzice bardzo mali.oby poszlo po mnie ze wzrostem bo nie obrazajac nikogo oni maja po 160 jak nie mniej.

Karolove moze masz racje z tym cukrem troche ja od początku ciazy tylko slodkie zajadam: owoce, slodyczy nie za duzo. Musli, jogurty i obowiazkowo to rano musi byc banan :D Ostrego i slonego za bardzo nie zjem bo odrzuca. A ta probe cukru ktora mi robila babka to sama sie zdziwila ze tak szybko wypilam ta glukoze trzema lykami cala szklanke i dobre bylo :)
    To faktycznie może dzidziuś się duży urodzi:)
    Ostatnio jak czekałam na wizytę u gina i rozmawiałam z położna, to powiedziała ze pomagala tego dnia przy porodzie, dzidziuś urodził się 61 cm i 5150 wagi:) mama podobno bardzo wysoka:)

dqpr3e5e0v8168du.png
  • Mayes Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle nie strasz :p

Aniołeczek [*] 29.06.2016
    2nn3w1d350qllfew.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np urodziłam się malutka bo 51 cm i 3100 wagi:) mam nadzieje, ze moje dzieciatko również będzie takie:) mąż też jakoś podobnie, bo sprawdzalismy z ciekawości w naszych książeczkach zdrowia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2017, 12:01

dqpr3e5e0v8168du.png
  • Zielona_konczynka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    A takie pytanko do tych, które już rodziły. Czy sprawdziła się u Was teoria, że data pierwsxych ruchów dziecka +20tygodni to data urodzenia?

U mnie się ta teoria nie sprawdziła :)

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayes wrote:
    Cukier badalam na ostatniej wizycie z obciążeniem i wyszedl super. Stawiam na te witaminy chociaz sama jestem bardzo wysoka bo 182 za to meza rodzice bardzo mali.oby poszlo po mnie ze wzrostem bo nie obrazajac nikogo oni maja po 160 jak nie mniej.

Karolove moze masz racje z tym cukrem troche ja od początku ciazy tylko slodkie zajadam: owoce, slodyczy nie za duzo. Musli, jogurty i obowiazkowo to rano musi byc banan :D Ostrego i slonego za bardzo nie zjem bo odrzuca. A ta probe cukru ktora mi robila babka to sama sie zdziwila ze tak szybko wypilam ta glukoze trzema lykami cala szklanke i dobre bylo :)
    Widzisz. A ja nie zmysłem. Pisze co lekarz znajomej powiedział....

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    No nie wiem. Ale to wychodzi ze następną urodze w 34 tc? Nie nie nie

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie na IP. Ogólnie lekarz stwierdził że ból może być z powodu rozciągania macicy albo przez zaparcia jest ona podrażniona on środka bo przy badaniu była tkliwa. Ale martwi mnie ze szyjka jest lekko otwarta za zewnątrz ale dalej całkowicie zamknięta więc ok. Mówił że może to być normalne bo dwóch poronieniach ale może też wskazywać że coś się zaczyna dziać. Kazał mi odpoczywać (jeszcze wiecej) i pić jakiś syrop z laktulozy żeby krecik był luzniejszy :) i ledwo co mogliśmy się zacząć bzykac to znowu embargo :/ :/

1JyDp2.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio mamaginekolog tłumaczyła a swoim blogu lub fejsie skąd się wziął mit, że pierwsze ruchy dziecka to niby połowa ciąży. Polecam ;)

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przerąbane z tym bzykaniem, u na też raczej posucha. Bo najpierw był pierwszy trymestr i się baliśmy, potem szpital, potem infekcja... Dziś się wreszcie udało, ale i tak mamy stracha, więc nie wiem kiedy się powtórzy :p

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na temat bzykania to u mnie tak moj maz w delegacji a ochota u mnie od tygodnia bardzo wzrosla,dziwne ale ponpc w 2trymestrze rosnie libido.Otatnio troche nas z seksem nawet ponioslo hehe.Nie mam przeciwskazan wiec polki co dzialamy jak mozemy.

Bella_Bella lubi tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzdzownica mnie tez boli od zaparc :(

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    Ostatnio mamaginekolog tłumaczyła a swoim blogu lub fejsie skąd się wziął mit, że pierwsze ruchy dziecka to niby połowa ciąży. Polecam ;)
    Podeslesz mi linka? Nie umiem znaleźć :/

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny taak walcze z soba mam taka ochote na slodkie

ckai9n73kv974yz0.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    Dzdzownica mnie tez boli od zaparc :(

To może spróbuj syrop z laktulozy. Nie wchłania się z przewodu pokarmowego i jest całkowicie bezpieczny w ciąży. Ja już pierwsza dawkę wypiłam i zobaczymy co się będzie działo:)

A powiedzcie mi czy też po porodach lub poronieniach macie lekko rozwarta szyjke na końcu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2017, 13:03

KaroLove lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    Mój telefon jest jakiś głupi, nasmarowałam wam posta, a tu tylko dzień dobry :/

A nie wstawiłaś przypadkiem gotowych emotikonek? :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    W wielkim skrócie, co do wieku ciąży to kieruje się kalendarzem na belly, chodze na basen i na spacery - taka moja aktywność. Nie gole się na zero, zostawiam troche włosków i mam gdzieś co myślą lekarze :p
    I zdziwiłam się że w szpitalu się jeszcze praktykuje golenie. Miałam nadzieję że to odeszło do lamusa razem z lewatywą.
    I zastanawiam się jak sobie poradzić z depilacją kiedy brzuch będzie wielki. Lusterko czy pomocna dłoń? :p

Wydaję mi się, że przy porodzie chodzi głównie o higienę. Może być tak, że pękniesz i będą musieli szyć, wtedy włoski mogą stanowić duży problem, podobnie w samym gojeniu się rany.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    A właśnie, ja na wizytach zawsze mam najpierw usg a potem badanko na fotelu.
    Klucia czuje cały czas, do tego w nocy mam takie jakby skurcze w nogach i wtedy się napinam tak, ze czuje jak mi się w brzuszku przelewa. A macie tak, z jak nie obudzicie się odpowiednio szybko na sikanie to czujecie ból w dole brzucha. Bo ja tak dzisiaj miałam, pęcherz był na granicy wytrzymałości i az się skrzywiłam z bólu. Dodam,że zapalenia nie mam bo jestem świeżo po badaniu moczu

Ja tak mam, nawet w dzień. Nie chce się siusiu, a jak się zachce to nagle i zaraz zaczyna boleć jak nie pójdę od razu do toalety :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    nie wiem ale schodze z dawki. dupka miałam 3 x 1 a luteine teraz mam 2 x 1 na dobe.
    17 maja kolejna wizyta wiec moze cos wiecej mi powie :)

Może masz tak długo ze względu na krwiak, który był wcześniej.

KaroLove lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Ja już po wizycie na IP. Ogólnie lekarz stwierdził że ból może być z powodu rozciągania macicy albo przez zaparcia jest ona podrażniona on środka bo przy badaniu była tkliwa. Ale martwi mnie ze szyjka jest lekko otwarta za zewnątrz ale dalej całkowicie zamknięta więc ok. Mówił że może to być normalne bo dwóch poronieniach ale może też wskazywać że coś się zaczyna dziać. Kazał mi odpoczywać (jeszcze wiecej) i pić jakiś syrop z laktulozy żeby krecik był luzniejszy :) i ledwo co mogliśmy się zacząć bzykac to znowu embargo :/ :/

To teraz trzeba się pilnować <3 Na pewno będzie dobrze :) Co do embarga do współczuje, obecnie wiem co czujesz :P Czekam na zielone światło z niecierpliwością ;)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
‹‹ 603 604 605 606 607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ