X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    Przerąbane z tym bzykaniem, u na też raczej posucha. Bo najpierw był pierwszy trymestr i się baliśmy, potem szpital, potem infekcja... Dziś się wreszcie udało, ale i tak mamy stracha, więc nie wiem kiedy się powtórzy :p

Mogę zapytać czym się teraz stresujecie jeśli chodzi o współżycie? Są jakieś przeciwwskazania?

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Dziewczyny taak walcze z soba mam taka ochote na slodkie

Wiesz, jak ja mam ochotę to jem. Po co aż tak walczyć? Przecież nie zjesz całej czekolady ;) Ja dzisiaj miałam ochotę po śniadaniu to zjadłam dosłownie trzy gryzy wafelka i wystarczyło mi :)

madlene88 lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    To może spróbuj syrop z laktulozy. Nie wchłania się z przewodu pokarmowego i jest całkowicie bezpieczny w ciąży. Ja już pierwsza dawkę wypiłam i zobaczymy co się będzie działo:)

A powiedzcie mi czy też po porodach lub poronieniach macie lekko rozwarta szyjke na końcu?

Ja jestem po poronieniu, ale jednym i to zatrzymanym więc miałam zabieg. Szyjka w pełni zamknięta.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, no chyba wstawiłam:p
    Jak przeglądałam stronki szpitali to często było napisane, że nie golą, o tym że pacjentka ma zadbać też nie pisali. Gąszcz może przeszkadzać, ale żeby zaraz na zero :p zresztą ja sobie włoski zostawiam raczej u góry, okolice pachwin depiluję, więc mam nadzieję że nie będzie problemu.
    KaroLove, to post "Pogromca mitów ciążowych cz. 2" zaraz na pierwszej str, bo to najnowszy wpis

KaroLove lubi tę wiadomość

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    Bella, no chyba wstawiłam:p
    Jak przeglądałam stronki szpitali to często było napisane, że nie golą, o tym że pacjentka ma zadbać też nie pisali. Gąszcz może przeszkadzać, ale żeby zaraz na zero :p zresztą ja sobie włoski zostawiam raczej u góry, okolice pachwin depiluję, więc mam nadzieję że nie będzie problemu.
    KaroLove, to post "Pogromca mitów ciążowych cz. 2" zaraz na pierwszej str, bo to najnowszy wpis

Wydepilujesz tak jak zwykle, jak będą mieli z tym problem to poprawią Ci "fryzurkę" ;)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzę na te suwaczki i coś chyba nie tak z tymi informacjami odnośnie wagi dziecka. Na moim jest info że dziecko waży około 14 gramów teraz, a na ostatniej wizycie gin mówiła i jest info na usg, że maluch ważył 83g :/

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Wiesz, jak ja mam ochotę to jem. Po co aż tak walczyć? Przecież nie zjesz całej czekolady ;) Ja dzisiaj miałam ochotę po śniadaniu to zjadłam dosłownie trzy gryzy wafelka i wystarczyło mi :)
    Niezjem calej czekolady???
    Zebys sie nie zdziwila jak kochalam kiedys czekolade pj zjadalam cala wiec dlateho teraz z soba wAlczę hehehe.No.niestety kazda kobieta inna,tobie po 3gryzach zrobi sie nie dobrze a mnie smaki wezma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2017, 13:56

mana lubi tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Zebys sie nie zdziwila jak kochalam kiedys czekolade pj zjadalam cala wiec dlateho teraz z soba wAlczę hehehd

A to w takim razie rozumiem walkę :D

madlene88 lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Zebys sie nie zdziwila jak kochalam kiedys czekolade pj zjadalam cala wiec dlateho teraz z soba wAlczę hehehd

Ja też muszę zacząć że sobą walczyć bo ostatnio się rozbrykalam że słodyczami. Wczoraj wciągnęłam 2 tubki mleka zageszczonego kakaowego. :/ i dziwić się że mam zaparcia.

1JyDp2.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Ja też muszę zacząć że sobą walczyć bo ostatnio się rozbrykalam że słodyczami. Wczoraj wciągnęłam 2 tubki mleka zageszczonego kakaowego. :/ i dziwić się że mam zaparcia.

Właśnie narobiłaś mi smaka na mleko zagęszczone 04icon_rotfl.gif Skąd ja je teraz wezmę... 0what.gif

mana lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Mogę zapytać czym się teraz stresujecie jeśli chodzi o współżycie? Są jakieś przeciwwskazania?

Nie ma przeciwskazań, po prostu taka wewnętrzna bariera, ale pracujemy nad tym;)

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    Nie ma przeciwskazań, po prostu taka wewnętrzna bariera, ale pracujemy nad tym;)

Rozumiem :) Ja też tak miałam na początku ;)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 15 tyg... :-D ale szybko leci :-)

Co do wsółżycia... hmm Małż poł roku po wypadku samochodowym wrócił do pracy,ale innej... Raczej nie ma możliwości... wypompowany ;-) Ale ja podczas starań "wzięłam" na spory zapas hehe ;-)

Co do golenia,jak mnie poinstruowała kiedyś położna musi być "na zero" jakieś bakterie czy coś :-O nie słuchałam leżałam na fotelu okrakiem... no i w razie ciecia czy pękniecia lepsze szycie ;-)

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Karolina1309 Znajoma

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) mam pytanie czy Wasze brzuszki są twarde? Ja mam dziś wrażenie że jest bardzo twardy, nie zwracalam na to wcześniej uwagi, ale trochę zaczynam się niepokoić.. może macie jakieś doświadczenia czy to normalne i czy powinnam się zgłosić do lekarza? Byłabym Wam bardzo wdzięczna za jakieś info, to moja pierwsza ciążą i czasem trochę się martwię na zapas..

oeuadqk3v6v9gqza.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Haha tak dawniej wpierniczalam slodycze ze tragedia a od roku bardzo je ograniczam a terZ w ciazy to szczegolnie mnie bierze.oj zapomnialam juz smak tego mleka

ckai9n73kv974yz0.png
  • Gabisonka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    A właśnie, ja na wizytach zawsze mam najpierw usg a potem badanko na fotelu.
    Klucia czuje cały czas, do tego w nocy mam takie jakby skurcze w nogach i wtedy się napinam tak, ze czuje jak mi się w brzuszku przelewa. A macie tak, z jak nie obudzicie się odpowiednio szybko na sikanie to czujecie ból w dole brzucha. Bo ja tak dzisiaj miałam, pęcherz był na granicy wytrzymałości i az się skrzywiłam z bólu. Dodam,że zapalenia nie mam bo jestem świeżo po badaniu moczu
    Tak, mam tak samo. Nawet dzisiaj wstałam na siku dopiero o 5 i tak mnie brzuch bolal. Czułam takie kłucie i jakby ciężar. A jak już siusialam to czulam jak ten ból schodzi. Tragedia...

kjmn3e5ex9pbdr9d.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się ograniczałam ale ostatnio sobie pozwoliłam chyba za dużo. Ale od kiedy jestem na diecie bezglutenowej to niewiele mi przyjemności zostało do jedzenia. A jak na złość mam mega ochotę na to czego nie mogę. Kiedyś pączka to jadłam raz na pół roku a teraz codziennie mi się marzy pączek z adwokatem :D

Zielona_konczynka lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1309 wrote:
    Hej dziewczyny:) mam pytanie czy Wasze brzuszki są twarde? Ja mam dziś wrażenie że jest bardzo twardy, nie zwracalam na to wcześniej uwagi, ale trochę zaczynam się niepokoić.. może macie jakieś doświadczenia czy to normalne i czy powinnam się zgłosić do lekarza? Byłabym Wam bardzo wdzięczna za jakieś info, to moja pierwsza ciążą i czasem trochę się martwię na zapas..
    moj tez byl twardy ale dietke zmienilam jablek wiecej i warzyw :) pozatym moj gin na twardy brzuch kazal mi jesc asmag forte 3x1 ja biore zwykly bobtaki mam w domu. i jedna nospe na noc bo rano mam brzuch wzdety jak pilka ;)

6sutskjolve431gm.png
  • Zielona_konczynka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam w ciąży z synkiem to mogłam na okrągło jeść lody, winogrono i arbuza i pić soki :P
    a teraz to tylko mam ochotę na wode niegazowaną mineralną i na nic innego :P

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i koniec ograniczania słodyczy... :) właśnie widziałam reklamę lodów magnum malinowych:) i już małż pobiegł do sklepu ;)

Kimmy lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
‹‹ 604 605 606 607 608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ