Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
BurzaHormonów wrote:Przerąbane z tym bzykaniem, u na też raczej posucha. Bo najpierw był pierwszy trymestr i się baliśmy, potem szpital, potem infekcja... Dziś się wreszcie udało, ale i tak mamy stracha, więc nie wiem kiedy się powtórzy :p
Mogę zapytać czym się teraz stresujecie jeśli chodzi o współżycie? Są jakieś przeciwwskazania? -
madlene88 wrote:Dziewczyny taak walcze z soba mam taka ochote na slodkie
Wiesz, jak ja mam ochotę to jem. Po co aż tak walczyć? Przecież nie zjesz całej czekoladyJa dzisiaj miałam ochotę po śniadaniu to zjadłam dosłownie trzy gryzy wafelka i wystarczyło mi
madlene88 lubi tę wiadomość
-
dżdżownica wrote:To może spróbuj syrop z laktulozy. Nie wchłania się z przewodu pokarmowego i jest całkowicie bezpieczny w ciąży. Ja już pierwsza dawkę wypiłam i zobaczymy co się będzie działo:)
A powiedzcie mi czy też po porodach lub poronieniach macie lekko rozwarta szyjke na końcu?
Ja jestem po poronieniu, ale jednym i to zatrzymanym więc miałam zabieg. Szyjka w pełni zamknięta. -
Bella, no chyba wstawiłam:p
Jak przeglądałam stronki szpitali to często było napisane, że nie golą, o tym że pacjentka ma zadbać też nie pisali. Gąszcz może przeszkadzać, ale żeby zaraz na zero :p zresztą ja sobie włoski zostawiam raczej u góry, okolice pachwin depiluję, więc mam nadzieję że nie będzie problemu.
KaroLove, to post "Pogromca mitów ciążowych cz. 2" zaraz na pierwszej str, bo to najnowszy wpisKaroLove lubi tę wiadomość
-
BurzaHormonów wrote:Bella, no chyba wstawiłam:p
Jak przeglądałam stronki szpitali to często było napisane, że nie golą, o tym że pacjentka ma zadbać też nie pisali. Gąszcz może przeszkadzać, ale żeby zaraz na zero :p zresztą ja sobie włoski zostawiam raczej u góry, okolice pachwin depiluję, więc mam nadzieję że nie będzie problemu.
KaroLove, to post "Pogromca mitów ciążowych cz. 2" zaraz na pierwszej str, bo to najnowszy wpis
Wydepilujesz tak jak zwykle, jak będą mieli z tym problem to poprawią Ci "fryzurkę" -
Bella_Bella wrote:Wiesz, jak ja mam ochotę to jem. Po co aż tak walczyć? Przecież nie zjesz całej czekolady
Ja dzisiaj miałam ochotę po śniadaniu to zjadłam dosłownie trzy gryzy wafelka i wystarczyło mi
Zebys sie nie zdziwila jak kochalam kiedys czekolade pj zjadalam cala wiec dlateho teraz z soba wAlczę hehehe.No.niestety kazda kobieta inna,tobie po 3gryzach zrobi sie nie dobrze a mnie smaki wezmaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2017, 13:56
mana lubi tę wiadomość
-
madlene88 wrote:Niezjem calej czekolady???
Zebys sie nie zdziwila jak kochalam kiedys czekolade pj zjadalam cala wiec dlateho teraz z soba wAlczę hehehd
Ja też muszę zacząć że sobą walczyć bo ostatnio się rozbrykalam że słodyczami. Wczoraj wciągnęłam 2 tubki mleka zageszczonego kakaowego.i dziwić się że mam zaparcia.
-
Witam się w 15 tyg...
ale szybko leci
Co do wsółżycia... hmm Małż poł roku po wypadku samochodowym wrócił do pracy,ale innej... Raczej nie ma możliwości... wypompowanyAle ja podczas starań "wzięłam" na spory zapas hehe
Co do golenia,jak mnie poinstruowała kiedyś położna musi być "na zero" jakieś bakterie czy cośnie słuchałam leżałam na fotelu okrakiem... no i w razie ciecia czy pękniecia lepsze szycie
-
Hej dziewczyny:) mam pytanie czy Wasze brzuszki są twarde? Ja mam dziś wrażenie że jest bardzo twardy, nie zwracalam na to wcześniej uwagi, ale trochę zaczynam się niepokoić.. może macie jakieś doświadczenia czy to normalne i czy powinnam się zgłosić do lekarza? Byłabym Wam bardzo wdzięczna za jakieś info, to moja pierwsza ciążą i czasem trochę się martwię na zapas..
-
dżdżownica wrote:Ja też muszę zacząć że sobą walczyć bo ostatnio się rozbrykalam że słodyczami. Wczoraj wciągnęłam 2 tubki mleka zageszczonego kakaowego.
i dziwić się że mam zaparcia.
-
BurzaHormonów wrote:A właśnie, ja na wizytach zawsze mam najpierw usg a potem badanko na fotelu.
Klucia czuje cały czas, do tego w nocy mam takie jakby skurcze w nogach i wtedy się napinam tak, ze czuje jak mi się w brzuszku przelewa. A macie tak, z jak nie obudzicie się odpowiednio szybko na sikanie to czujecie ból w dole brzucha. Bo ja tak dzisiaj miałam, pęcherz był na granicy wytrzymałości i az się skrzywiłam z bólu. Dodam,że zapalenia nie mam bo jestem świeżo po badaniu moczu -
Ja też się ograniczałam ale ostatnio sobie pozwoliłam chyba za dużo. Ale od kiedy jestem na diecie bezglutenowej to niewiele mi przyjemności zostało do jedzenia. A jak na złość mam mega ochotę na to czego nie mogę. Kiedyś pączka to jadłam raz na pół roku a teraz codziennie mi się marzy pączek z adwokatem
Zielona_konczynka lubi tę wiadomość
-
Karolina1309 wrote:Hej dziewczyny:) mam pytanie czy Wasze brzuszki są twarde? Ja mam dziś wrażenie że jest bardzo twardy, nie zwracalam na to wcześniej uwagi, ale trochę zaczynam się niepokoić.. może macie jakieś doświadczenia czy to normalne i czy powinnam się zgłosić do lekarza? Byłabym Wam bardzo wdzięczna za jakieś info, to moja pierwsza ciążą i czasem trochę się martwię na zapas..
pozatym moj gin na twardy brzuch kazal mi jesc asmag forte 3x1 ja biore zwykly bobtaki mam w domu. i jedna nospe na noc bo rano mam brzuch wzdety jak pilka