Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
KaroLove wrote:W pon będzie już 16+0
Ja w drugiej ciąży na tym etapie nie czułam nic jeszczeTeraz 16 tc i też można powiedzieć nic (czasami coś mi się wydaje
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 16:24
-
Agnesqe wrote:Dziewczyny a mam pytanko. Na początku ciąży nie wymiotowałam, od początku wszystko jadłam, chodź Przyznam tak do 3 miesiąca bardzo zdrowo, teraz trochę popuściłam ze zdrową dietą. No ale pytanie jest moje takie czy jest tu ktoś kto nie wymiotował a jeszcze NIC nie przytył? Ważę mniej niż przed ciążą... Zaczynam się martwić
-
Macałam dzisiaj wózki w sklepie, ale wszystkie wydają mi się jakieś "twarde", tzn. słabo amortyzowane. Możecie polecić jakieś z miękkim zawieszeniem? Chciałam Emmaljungę, jest super bujana, ale raczej nie wydam 4,5 tys. na wózek
Dziś w Smyku tylko Baby Design Lupo Comfort wydał mi się odpowiednio amortyzowany, ale wyglądem mnie nie zachwycił, nie ma też zbyt dużej gondoli. Szukam wózka na wertepy, do lasu i na plażę, więc musi mieć też pompowane koła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 16:28
Gdańsk, 31 l., kp -
patulla wrote:Więc jeszcze na prawdę wcześnie
Ja w drugiej ciąży na tym etapie nie czułam nic jeszczeTeraz 16 tc i też można powiedzieć nic (czasami coś mi się wydaje
)
ale to pewnie tak jak piszesz, dziecko male wiec nie zawsze bedzie narazie czuc....uff
patulla lubi tę wiadomość
-
co do ruchów, ja czuję czasem takie, nie wiem nawet, jak to sprecyzować - pulsowanie? ale nie nakręcam się (powiedzmy!). Mąż patrzy sceptycznym okiem na te moje 'pulsowania'
mówię wtedy, że nasza Rybka sobie pływa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 16:45
-
Pulsowanie to i ja mam.
Treselle zjadłam wtedy pół czekolady A później jakieś 30 min po poczułam w dole brzucha taka rybkę hehe w środę to było3 dni temu
pamiętam to
-
KaroLove wrote:Przyszłam się pochwalić ze jak odstawiłam duphaston to waga mi stoi
już tak nie tyje A mam luteine ♡ jaka ja szczęśliwa jestem. Fakt faktem waze 78 kg już (woda) to od jakichś 2 tyg stoi
ufff
może ta woda trochę zejdzie jeszcze co? Chce max do 85 kg przytyc
A wcześniej po 2 tyg mialam i + 2 kg
A pijesz pokrzywe? Sama nie zejdzie -
KaroLove wrote:Ej napiszcie czy Wy codziennie czujecie ruchy ? Stresa mam maxymalnego
wczoraj mi się wydawało ze czuję, dziś też ale łaski na fejsie piszą że to raczej gazy z jelit i już sama nie wiem....cała zestresowana chodzę przez to.
Nie panikujsmeg, KaroLove lubią tę wiadomość
-
Anulka87 wrote:a dużo z Was będzie miało usg połówkowe 3d? doświadczone Mamusie - polecacie?
) chciałam zrobić prywatnie w 3d. Jeszcze nie wiem czy polecam, ale raz przez całą ciążę można zaszaleć, chciałabym zobaczyć dziecko w trochę lepszej jakości obrazu
Gdańsk, 31 l., kp -
smeg wrote:Ja będę miała dwa połówkowe - jedno 2d przysługuje mi z pakietu Medicover, a drugie (a właściwie pierwsze
) chciałam zrobić prywatnie w 3d. Jeszcze nie wiem czy polecam, ale raz przez całą ciążę można zaszaleć, chciałabym zobaczyć dziecko w trochę lepszej jakości obrazu
Mi na ostatniej wizycie w tym tygodniu lekarz zmienił na chwilę obraz na 3D. Muszę przyznać, że nie było jakoś super dużo widać, trochę rozmyte i mało człowiekowateAle może to kwestia sprzętu-chociaż raczej ma dobry.
Więc jeśli faktycznie chcesz zrobić 3D tylko raz to może warto w 30 tygodniu ciąży. Wtedy dziecko będzie już pewnie dużo wyraźniejszePaździernik 2017 synek -
Bella to są z VOX meble, kolekcja Milk, udało nam się o 600zł taniej, bo wzieliśmy z ekspozycji, taka wyprzedaż się trafiła
jeszcze łóżeczko w komplecie było, ale my już mamy, to nie braliśmy
Co do ruchów, to mam tez pulsowanie, ale to nie są ruchy? Przed ciążą też czułam takie pulsowanie
Co do 3D ja miałam robić połówkowe 3D żeby mieć pamiątke, ale niestety mąż wyjeżdza w delegację i się wypisałam, bo najfajniej to razem pójść, więc pójdę jak wróci, czyli miesiąc po połówkowychBella_Bella lubi tę wiadomość
-
nadziejastru wrote:Witam się dziś
W końcu nie pada
Kupiliśmy dziś komodę i szafę
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8b309746a0b5.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4604089ad6c8.png