X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Myszaq Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, trzymam kciuki za udane wizyty :) Dzięki Wam też wpadłam trochę w zakupowy szał - uświadomiłyście mi, że czasu coraz mniej.

Ale nie obyło się bez mega wkurzenia. Byłam dzisiaj w Lidlu i już się przyzwyczaiłam, że w tym moim szybko się w szybko wszystko z nowej oferty się rozchodzi, ale trafiłam w dziale "ostatnie sztuki" na przecudownego pajacyka takiego mięciutkiego, bluzeczkę i maleńkie spodeneczki. Każda z tych rzeczy przeceniona już za kilka lib kilkanaście złotych więc zadowolona idę do kast a tam: asortyment nieodnaleziony i nie mogli mi tego sprzedać. Z trudem się powstrzymałam, żeby się nie zacząć kłócić, ale zwróciłam tylko uwagę, żeby to w takim razie zdjęli z półek i nie wprowadzali ludzi w błąd. Gdyby chodziło o cokolwiek innego to luz ale to były naprawdę urocze ciuszki :(

r5e60m8.png

ek9ze75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejastru, zobaczysz,jeszcze kilka dni i poczujesz Dzieciątko i to w najmniej oczekiwanym momencie Cię zaskoczy :-)

Zobaczymy czy u mnie Mały będzie się już w miarę regularnie odzywał czy po wczorajszej akcji ucichnie na jakiś czas.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak bedę u rodziców, muszę zrobić przegląd ubranek po synku i córeczce mojej siostry i powybierać te, które jeszcze się nadają. Zobaczymy, ile będzie trzeba dokupić. Trochę mnie przeraża, ile to wszystko kosztuje, dlatego trzeba by sobie dobrze rozplanować wydatki w najbliższym czasie.

• Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Mimo że się ostatnio jakoś specjalnie nie udzielam, to Was podczytuje. Byłam tydzień na wsi, a tam kiepsko z internetem i zasiegiem. Pochwalę się Wam że już od jakis dwóch tygodni czuje ruchy no i wiem, że będzie dziewczynka ;) niestety jestem na zwolnieniu bo mam potężną dawkę clexane , aż 120. Następna wizyta 10.05 i mam nadzieję że mi lekarz ja zmniejszy. Gratuluję wszystkim udanych wizyt i cieszę się że Anuska jest z nami, bo martwiłam się że coś strasznego się stało.

preg.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, prawie się poryczałam na widok tej kołyski <3
    Myszaq dobrze, że mnie to nie spotkało, bo mi tak hormony szaleją, że pewnie bym się z żalu popłakała, albo bym się wydarła.

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    Ooo Anulka, a podpytałabyś ich co to za apka? Ja jeden telefon mam na stanie wolny więc mógłby sobie służyć za taki :)

no cóż, troszkę przesadziłam, bo nie jest bezpłatna, ale podobno to niewielki koszt i można połączyć z kamerką, apka nazywa się DORMI. tyle się dowiedziałam :)

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • kiti Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    a ktoras z was ma lozysko na przedniej scianie to kiedy poczula ruchy?:)
    Ja też mam na przedniej i czuje juz od jakiegoś czasu ;-) nawet pytalam ostatnio gin czy to mozliwe skoro lozysko na przedniej scianie a ona ze tak i ze nie wie skad się wzieło to przekonanie. Ja czuje narazie takie delkiatne pulsowanie, trzepotanie czyli jakby maluch robil przewrotki całym ciałem ale też nie codziennie , a i u mnie to druga ciaża :)

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • kiti Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja duzo ciuszków też mialam w spadku po rodzinie a teraz kolezanka rodzi w maju synka się już zapowiedziała że da mi ciuszki :D no ale byłam kiedyś w lidlu i też nie mogłam się oprzec tym cudeńkom :)

co do smoczków i butelek to kupilam różnych firm kształty wymiary a taka prawda ze butle tylko dwie sie przydaly bo córka na cycu wiec tylko pierwszy tydz jak ja dokarmialam to pila i czasem pozniej moje mleczko ale przyszedl taki dzien ze calkiem odrzucila mi butle a smoczka to wcale nie chciala, plula kazdym.

kupowała już któraś otulacz? bo zastanawiam się nad woombie i tulik, musze coś zamówic bo za tydz jedziemy do polski i chciałam się zaopatrzyc w pare rzeczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 16:02

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszaq wyobrażam sobie Twoje rozczarowanie przy kasie, ale kurczę chyba im się to często zdarza, bo byłam niedawno świadkiem podobnej sytuacji, no i produktów jakaś Pani nie kupiła, bo nie było w systemie...

Też myślę o tym kokonie i otulaczu, ale nie wiem jaki wybrać, tylko M coś mi smęci za uchem, że przeglądam te strony i wszystko bym chciała kupić i żebym się zastanowiła czy aby na pewno tego wszystkiego użyje potem.... Macie jakieś doświadczenie, przydają się te rzeczy? :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Caro Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja to smęcenie znajome ;-) "czy aby napewno to wszystko będzie dziecku potrzebne?" hehe. Odpowiedź zazwyczaj brzmi: "Ależ oczywiście Kochanie" :-D :-D

kiti, Pampcia, nadziejastru lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • kiti Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przy córce myślałam że otulacz jest zbędny bo miałam mase kocyków i rożków wiec ja otulałam pielucha flanelowa i do rożka lub cieniutkim kocykiem ale strasznie mnie denerwowało jak się z tego rozkopywała i po każdym przebieraniu znów trzeba było to robić wiec teraz dla własnej wygody zamierzam kupić otulacz ;-) a tez uważałam ze niektóre rzeczy są zbędne a teraz zamierzam je kupić bo człowiek mądrzejszy :D

Nadziejastru doczytałam o nieudanym zakupie w H&M , ja właśnie dziś chce wyciągnąć m na zakupy bo też poszukuje kreacji na komunie a bałam się tak zamawiać na internecie bo już raz się przejechałam na rozmiarówce C&A.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 16:37

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 22:43

f2w3dqk3604phf94.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti wrote:
    ja przy córce myślałam że otulacz jest zbędny bo miałam mase kocyków i rożków wiec ja otulałam pielucha flanelowa i do rożka lub cieniutkim kocykiem ale strasznie mnie denerwowało jak się z tego rozkopywała i po każdym przebieraniu znów trzeba było to robić wiec teraz dla własnej wygody zamierzam kupić otulacz ;-) a tez uważałam ze niektóre rzeczy są zbędne a teraz zamierzam je kupić bo człowiek mądrzejszy :D

Nadziejastru doczytałam o nieudanym zakupie w H&M , ja właśnie dziś chce wyciągnąć m na zakupy bo też poszukuje kreacji na komunie a bałam się tak zamawiać na internecie bo już raz się przejechałam na rozmiarówce C&A.

AAAAA przypomniałyście mi że też mam komunie zaraz :O jeszcze mi tego brakowało :P
    kiti! a tworzysz sobie jakąś listę? weź sie podziel z człowiekiem w potrzebie :D

kiti lubi tę wiadomość

f2w3dqk3604phf94.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampcia wrote:
    AAAAA przypomniałyście mi że też mam komunie zaraz :O jeszcze mi tego brakowało :P
    kiti! a tworzysz sobie jakąś listę? weź sie podziel z człowiekiem w potrzebie :D

Dziewczyny, a co ubieracie na komunie? Ja nie mam bladego pojęcia a komunia już w niedzielę. Standardowo poszłabym w jakiejś sukience lub spódnica i bluzka, ale w ciąży to spódnic eleganckich nie ma w innym kolorze niż czarny, sukienki ciążowe źle na mnie wyglądają bo brzuszek jednak jeszcze nie taki duży, a zwykłe też źle bo już na nie za duży ;/ Mam spodnie białe, ale jak będzie lało to będę wyglądać jak głupek.. i z bluzką też problem! Raaaatunku!

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam spódnicę GDZIEŚ (mm nadzieję że wygrzebię bo większosć rzeczy mamy w krtonach pochowane. w każdym razie dosyć sztywna, z kokarda wiązaną z przodu, powiedzmy ze cos w tym stylu https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQL3J-HjpZc-I8qHWXB90oQO5CjWudvzhxxYFlQI9aHFcaj_G4f5Q
    materiał dość sztywny więc mimo biało-fioletowego koloru zawsze sie prezentowała elegancko, do tego jakaś górę, nie wiem, bluzke białą kupie czy coś, no i buty na obcasie

f2w3dqk3604phf94.png
  • Zielona_konczynka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Sliczne:)wlasniw chcialabym kupic takie kompleciki z czapeczkami na poczatek ciazy ,niewiesz gdzie kupil?

My zamawiamy na ali, to jest zagraniczna strona i czas dostawy to 2-3 tyg.
    Jak dla mnie mega bezpieczne zakupy :) jeżeli coś w przeciągu określonego terminu nie przyjdzie do Ciebie zwracają Ci pieniążki na konto także nie ma tam żadnego oszukiwania :) ciuszki są bardzo dobre gatunkowo i zdarzają się świetne promocje i ciuszki są za dobre pieniądze :)
    Jeżeli chcecie to mogę podać konkretny link :)

kiti, madlene88, mana lubią tę wiadomość

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti wrote:
    Ja też mam na przedniej i czuje juz od jakiegoś czasu ;-) nawet pytalam ostatnio gin czy to mozliwe skoro lozysko na przedniej scianie a ona ze tak i ze nie wie skad się wzieło to przekonanie. Ja czuje narazie takie delkiatne pulsowanie, trzepotanie czyli jakby maluch robil przewrotki całym ciałem ale też nie codziennie , a i u mnie to druga ciaża :)
    tak myslalam ze to Twoja druga ciaza jak zobaczylam suwaczek ;)

co do ubran to ja narazie mysle ile sztuk kazdego zeby nie przesadzic bo przeciez bobas zaraz wyrosnie. macie mkze jakoes rady?;)

6sutskjolve431gm.png
  • kiti Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planowałam kupic jakąś sukienkę bo brzuszek jednak już jest i tak będzie mi najwygodniej.

Pampcia laktator to super sprawa, na początku był mi bardzo bliski ;-) rozkręcałam nim laktacje a później odciągałam nadmiar mleczka albo jak chciałam zrobić zapasy ;-) także dla mnie to niezbedny przedmiot był. Ja miałam lovi elektryczny + ręczny. Najlepsze są firmy medela ale i nie tanie.

Co do listy hmm to przy córce miałam i wszystko z nią kupowałam a teraz muszę ja stworzyć na nowo bo pomimo że mam dużo rzeczy po córce to wiele nowych rzeczy się przyda ;-) na pewno jak takową stworze to się podziele :) w tamtej ciąży też sporo zamawiałam w polsce a później wszystko przywieźliźmy. Teraz na pewno planuje zakup: otulacza, przewijaka, misia szumisia :D

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laktator jak dla mnie też super sprawa :) Na początku pomocny przy rozkręceniu laktacji, a później do odciagania nadmiaru i robieniu zapasów. Także podobnie jak kiti :)

kiti, Pampcia, mana lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, laktator mam ręczny Avent i jak dla mnie super - cicho, sprawnie i bezboleśnie ;)

Bella_Bella lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
‹‹ 663 664 665 666 667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ