Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny, trzymam kciuki za udane wizyty
Dzięki Wam też wpadłam trochę w zakupowy szał - uświadomiłyście mi, że czasu coraz mniej.
Ale nie obyło się bez mega wkurzenia. Byłam dzisiaj w Lidlu i już się przyzwyczaiłam, że w tym moim szybko się w szybko wszystko z nowej oferty się rozchodzi, ale trafiłam w dziale "ostatnie sztuki" na przecudownego pajacyka takiego mięciutkiego, bluzeczkę i maleńkie spodeneczki. Każda z tych rzeczy przeceniona już za kilka lib kilkanaście złotych więc zadowolona idę do kast a tam: asortyment nieodnaleziony i nie mogli mi tego sprzedać. Z trudem się powstrzymałam, żeby się nie zacząć kłócić, ale zwróciłam tylko uwagę, żeby to w takim razie zdjęli z półek i nie wprowadzali ludzi w błąd. Gdyby chodziło o cokolwiek innego to luz ale to były naprawdę urocze ciuszki -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa jak bedę u rodziców, muszę zrobić przegląd ubranek po synku i córeczce mojej siostry i powybierać te, które jeszcze się nadają. Zobaczymy, ile będzie trzeba dokupić. Trochę mnie przeraża, ile to wszystko kosztuje, dlatego trzeba by sobie dobrze rozplanować wydatki w najbliższym czasie.
-
Cześć dziewczyny! Mimo że się ostatnio jakoś specjalnie nie udzielam, to Was podczytuje. Byłam tydzień na wsi, a tam kiepsko z internetem i zasiegiem. Pochwalę się Wam że już od jakis dwóch tygodni czuje ruchy no i wiem, że będzie dziewczynka
niestety jestem na zwolnieniu bo mam potężną dawkę clexane , aż 120. Następna wizyta 10.05 i mam nadzieję że mi lekarz ja zmniejszy. Gratuluję wszystkim udanych wizyt i cieszę się że Anuska jest z nami, bo martwiłam się że coś strasznego się stało.
-
A może by... wrote:Ooo Anulka, a podpytałabyś ich co to za apka? Ja jeden telefon mam na stanie wolny więc mógłby sobie służyć za taki
no cóż, troszkę przesadziłam, bo nie jest bezpłatna, ale podobno to niewielki koszt i można połączyć z kamerką, apka nazywa się DORMI. tyle się dowiedziałam -
czekajacanacud1 wrote:a ktoras z was ma lozysko na przedniej scianie to kiedy poczula ruchy?
nawet pytalam ostatnio gin czy to mozliwe skoro lozysko na przedniej scianie a ona ze tak i ze nie wie skad się wzieło to przekonanie. Ja czuje narazie takie delkiatne pulsowanie, trzepotanie czyli jakby maluch robil przewrotki całym ciałem ale też nie codziennie , a i u mnie to druga ciaża
-
Ja duzo ciuszków też mialam w spadku po rodzinie a teraz kolezanka rodzi w maju synka się już zapowiedziała że da mi ciuszki
no ale byłam kiedyś w lidlu i też nie mogłam się oprzec tym cudeńkom
co do smoczków i butelek to kupilam różnych firm kształty wymiary a taka prawda ze butle tylko dwie sie przydaly bo córka na cycu wiec tylko pierwszy tydz jak ja dokarmialam to pila i czasem pozniej moje mleczko ale przyszedl taki dzien ze calkiem odrzucila mi butle a smoczka to wcale nie chciala, plula kazdym.
kupowała już któraś otulacz? bo zastanawiam się nad woombie i tulik, musze coś zamówic bo za tydz jedziemy do polski i chciałam się zaopatrzyc w pare rzeczy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 16:02
-
Myszaq wyobrażam sobie Twoje rozczarowanie przy kasie, ale kurczę chyba im się to często zdarza, bo byłam niedawno świadkiem podobnej sytuacji, no i produktów jakaś Pani nie kupiła, bo nie było w systemie...
Też myślę o tym kokonie i otulaczu, ale nie wiem jaki wybrać, tylko M coś mi smęci za uchem, że przeglądam te strony i wszystko bym chciała kupić i żebym się zastanowiła czy aby na pewno tego wszystkiego użyje potem.... Macie jakieś doświadczenie, przydają się te rzeczy? -
Nadzieja to smęcenie znajome
"czy aby napewno to wszystko będzie dziecku potrzebne?" hehe. Odpowiedź zazwyczaj brzmi: "Ależ oczywiście Kochanie"
kiti, Pampcia, nadziejastru lubią tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
ja przy córce myślałam że otulacz jest zbędny bo miałam mase kocyków i rożków wiec ja otulałam pielucha flanelowa i do rożka lub cieniutkim kocykiem ale strasznie mnie denerwowało jak się z tego rozkopywała i po każdym przebieraniu znów trzeba było to robić wiec teraz dla własnej wygody zamierzam kupić otulacz
a tez uważałam ze niektóre rzeczy są zbędne a teraz zamierzam je kupić bo człowiek mądrzejszy
Nadziejastru doczytałam o nieudanym zakupie w H&M , ja właśnie dziś chce wyciągnąć m na zakupy bo też poszukuje kreacji na komunie a bałam się tak zamawiać na internecie bo już raz się przejechałam na rozmiarówce C&A.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 16:37
-
kiti wrote:ja przy córce myślałam że otulacz jest zbędny bo miałam mase kocyków i rożków wiec ja otulałam pielucha flanelowa i do rożka lub cieniutkim kocykiem ale strasznie mnie denerwowało jak się z tego rozkopywała i po każdym przebieraniu znów trzeba było to robić wiec teraz dla własnej wygody zamierzam kupić otulacz
a tez uważałam ze niektóre rzeczy są zbędne a teraz zamierzam je kupić bo człowiek mądrzejszy
Nadziejastru doczytałam o nieudanym zakupie w H&M , ja właśnie dziś chce wyciągnąć m na zakupy bo też poszukuje kreacji na komunie a bałam się tak zamawiać na internecie bo już raz się przejechałam na rozmiarówce C&A.
AAAAA przypomniałyście mi że też mam komunie zarazjeszcze mi tego brakowało
kiti! a tworzysz sobie jakąś listę? weź sie podziel z człowiekiem w potrzebiekiti lubi tę wiadomość
-
Pampcia wrote:AAAAA przypomniałyście mi że też mam komunie zaraz
jeszcze mi tego brakowało
kiti! a tworzysz sobie jakąś listę? weź sie podziel z człowiekiem w potrzebie
Dziewczyny, a co ubieracie na komunie? Ja nie mam bladego pojęcia a komunia już w niedzielę. Standardowo poszłabym w jakiejś sukience lub spódnica i bluzka, ale w ciąży to spódnic eleganckich nie ma w innym kolorze niż czarny, sukienki ciążowe źle na mnie wyglądają bo brzuszek jednak jeszcze nie taki duży, a zwykłe też źle bo już na nie za duży ;/ Mam spodnie białe, ale jak będzie lało to będę wyglądać jak głupek.. i z bluzką też problem! Raaaatunku! -
ja mam spódnicę GDZIEŚ (mm nadzieję że wygrzebię bo większosć rzeczy mamy w krtonach pochowane. w każdym razie dosyć sztywna, z kokarda wiązaną z przodu, powiedzmy ze cos w tym stylu https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQL3J-HjpZc-I8qHWXB90oQO5CjWudvzhxxYFlQI9aHFcaj_G4f5Q
materiał dość sztywny więc mimo biało-fioletowego koloru zawsze sie prezentowała elegancko, do tego jakaś górę, nie wiem, bluzke białą kupie czy coś, no i buty na obcasie
-
madlene88 wrote:Sliczne:)wlasniw chcialabym kupic takie kompleciki z czapeczkami na poczatek ciazy ,niewiesz gdzie kupil?
My zamawiamy na ali, to jest zagraniczna strona i czas dostawy to 2-3 tyg.
Jak dla mnie mega bezpieczne zakupyjeżeli coś w przeciągu określonego terminu nie przyjdzie do Ciebie zwracają Ci pieniążki na konto także nie ma tam żadnego oszukiwania
ciuszki są bardzo dobre gatunkowo i zdarzają się świetne promocje i ciuszki są za dobre pieniądze
Jeżeli chcecie to mogę podać konkretny linkkiti, madlene88, mana lubią tę wiadomość
-
kiti wrote:Ja też mam na przedniej i czuje juz od jakiegoś czasu
nawet pytalam ostatnio gin czy to mozliwe skoro lozysko na przedniej scianie a ona ze tak i ze nie wie skad się wzieło to przekonanie. Ja czuje narazie takie delkiatne pulsowanie, trzepotanie czyli jakby maluch robil przewrotki całym ciałem ale też nie codziennie , a i u mnie to druga ciaża
co do ubran to ja narazie mysle ile sztuk kazdego zeby nie przesadzic bo przeciez bobas zaraz wyrosnie. macie mkze jakoes rady?
-
Ja planowałam kupic jakąś sukienkę bo brzuszek jednak już jest i tak będzie mi najwygodniej.
Pampcia laktator to super sprawa, na początku był mi bardzo bliskirozkręcałam nim laktacje a później odciągałam nadmiar mleczka albo jak chciałam zrobić zapasy
także dla mnie to niezbedny przedmiot był. Ja miałam lovi elektryczny + ręczny. Najlepsze są firmy medela ale i nie tanie.
Co do listy hmm to przy córce miałam i wszystko z nią kupowałam a teraz muszę ja stworzyć na nowo bo pomimo że mam dużo rzeczy po córce to wiele nowych rzeczy się przydana pewno jak takową stworze to się podziele
w tamtej ciąży też sporo zamawiałam w polsce a później wszystko przywieźliźmy. Teraz na pewno planuje zakup: otulacza, przewijaka, misia szumisia