X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_konczynka wrote:
    Ja bym się bała zamówić na necie paczkę ciuszków używanych. Znajoma kiedyś zamówiła i kosztowało nawet sporo bo postacie z bajek bo firmowe itp itd. A jak przyszło okazało się, że nie było ciuszka, które nie miałoby plamy bądz innego defektu. Lepiej chyba przejść się do sklepu stacjonarnego tam przynajmniej widzisz co jak wygląda i możesz dokładnie obejrzeć.

No właśnie też mam opory. Zdecydowanie wolałabym od kogoś znajomego dostać/odkupić, ale co poradzisz jak w rodzinie nikt nie miał malucha, a wśród znajomych nikt nie zaoferował bo albo trzymają dla swojego drugiego dziecka, albo rozdali albo niepomyśleli :>? Muszę zobaczyć gdzie są u mnie w mieście takie sklepy stacjonarne. Może dziś do pepco jeszcze podjadę zobaczę. Martwię się, żeby budżet wszystko zmieścił, a chyba ta połowa ciąży uświadomiła mi, że to już tak dużo czasu nie zostało :D - tylko 4 wypłaty :D

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze by pewnie, że do Pepco! Siostra zawsze sobie chwali ciuszki. Mimo niskiej ceny, jakość nie zawsze jest zła, a wiadomo że taki malec to nie niszczy ubranek, chodzi tylko o to jak się ubrudzą. Ewentualnie jakiś napad na lumpka :-) Ja mam w mieście taki jeden, gdzie mają dosłownie osobny dział na ubranka niemowlęce i dziecięce i można upolować takie cudeńka, że szok. Bynajmniej siostrze się zawsze udawało. Mi pozostaje narazie zamawianie przez neta chyba, że gin pozwoli wystawić nogę poza łóżko w inną stronę niż jego gabinet albo labo heheh :-P

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Zielona_konczynka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M dzisiaj na poprawę humoru kupił takie słodkie śpioszki z czapeczką :)
    Normalnie się zakochałam :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe18013aede2.jpg

Chyba, że tak jak pisał ktoś wcześniej na olx popatrz na ubranka ze swojej miejscowości zawsze będziesz mogła się przejechać i obejrzeć :)

patulla, mana, Gabisonka, nadziejastru, dżdżownica, Anuśka19, kiti, Dziobuś lubią tę wiadomość

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... jest jeszcze olx i możesz poszukać kogoś w okolicy i obejrzeć przed zakupem ;)
    Ja czekam na określenie płci... Jak będzie dziewczynka to siostra już się doczekać nie może, aż się pozbędzie ciuszki po coreczkach. Znajoma, której oddawałam ciuchy po chłopakach też mówiła już, że jak co to mam dbać znać ;)
    A z drugiej strony to chętnie bym coś sama kupowałam, bo dla chłopaków do dziś dostaje od siostry ciuchy i rzadko coś kupuję, głównie spodnie i buty czasami. Także mam dobrze :)
    Łóżeczko, wózek, wanienka, stoją w piwnicy :) Laktator/pieluchy tetrowe/kocyki też czekają. Postanowiłam tylko już, że kupię bujaczek/leżaczek taki jaki mi się podoba i wydam na niego kasę, a co :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 12:20

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    A może by... jest jeszcze olx i możesz poszukać kogoś w okolicy i obejrzeć przed zakupem ;)
    Ja czekam na określenie płci... Jak będzie dziewczynka to siostra już się doczekać nie może, aż się pozbędzie ciuszki po coreczkach. Znajoma, której oddawałam ciuchy po chłopakach też mówiła już, że jak co to mam dbać znać ;)
    A z drugiej strony to chętnie bym coś sama kupowałam, bo dla chłopaków do dziś dostaje od siostry ciuchy i rzadko coś kupuję, głównie spodnie i buty czasami. Także mam dobrze :)
    Łóżeczko, wózek, wanienka, stoją w piwnicy :) Laktator/pieluchy tetrowe/kocyki też czekają. Postanowiłam tylko już, że kupię bujaczek/leżaczek taki jaki mi się podoba i wydam na niego kasę, a co :D

Nawet nei wiecie jak ja Wam zazdroszczę tego całego asortymentu.

Ja niestety wszystko mam do kupienia: Łóżeczko, komodę, przewijak, wanienkę, stojak, kosz mojżesza albo coś co będzie mogło stanąć u nas w sypialni i być łatwe do przenoszenia, nianię elektryczna, laktator, bujaczek, wózek z fotelikiem/nosidłem, pieluchy, ciuszki, kosmetyki, kocyki, kołderki, kosz na pieluszki i pewnie jeszcze masa innych rzeczy o której nawet nie mam zielonego pojęcia :D

nadziejastru lubi tę wiadomość

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    a ktoras z was ma lozysko na przedniej scianie to kiedy poczula ruchy?:)

Ja mam na przedniej ścianie i jeszcze nic nie czułam :(

1JyDp2.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufff, ja też w zakupach jestem daaaleko w tyle. kilka rzeczy udało mi się z lidla dorwać, kilka mam pochomikowane na przestrzeni lat (a to ktoś z rodzinny oddał, a to w pracy za symboliczną czekoladę) - więc coś tam mam. ale to coś to i tak kropla w morzu. czasem mam wrażenie, że to wszystko jeszcze jakoś do mnie nie dociera :P

w planie mam ściągnięcie takiej listy, wyprawka / must have dla Maleństwa i wtedy zacznę kupować i odhaczać.

a i kwestia wózka mnie dobija, jak je przeglądam, czytam opinie, patrzę na ceny....<ola_boga>

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    Nawet nei wiecie jak ja Wam zazdroszczę tego całego asortymentu.

Ja niestety wszystko mam do kupienia: Łóżeczko, komodę, przewijak, wanienkę, stojak, kosz mojżesza albo coś co będzie mogło stanąć u nas w sypialni i być łatwe do przenoszenia, nianię elektryczna, laktator, bujaczek, wózek z fotelikiem/nosidłem, pieluchy, ciuszki, kosmetyki, kocyki, kołderki, kosz na pieluszki i pewnie jeszcze masa innych rzeczy o której nawet nie mam zielonego pojęcia :D
    Fajnie, że mam. Pewnie, ale np. nie wszystko mi się podoba, nie wszystko jest w modzie, wózek jest jaki jest, bo nie bardzo stać mnie, że wydać tak po prostu, bo chcę inny. Niani nie miałam i mieć nie będę, to samo z monitorem oddechu... Nie miałam i nie wiem czy będę miala, raczej nie... sterylizator do butelek, czy podgrzewacz. Po prostu są moim zdaniem rzeczy ważne/potrzebne, a część to "gadżety" i jak ktoś chce/jak kogoś stać to proszę...
    Ah nosidełko ergonomiczne (na tule mnie nie stać, a to co mam też jest "zdrowe" dla dziecka) jeszcze mam i będę czekać jak dzidziuś podrośnie i będę mogła nosić na spacery ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 12:42

mana, BurzaHormonów lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Fajnie, że mam. Pewnie, ale np. nie wszystko mi się podoba, nie wszystko jest w modzie, wózek jest jaki jest, bo nie bardzo stać mnie, że wydać tak po prostu, bo chcę inny. Niani nie miałam i mieć nie będę, to samo z monitorem oddechu... Nie miałam i nie wiem czy będę miala, raczej nie... sterylizator do butelek, czy podgrzewacz. Po prostu są moim zdaniem rzeczy ważne/potrzebne, a część to "gadżety" i jak ktoś chce/jak kogoś stać to proszę...
    Ah nosidełko ergonomiczne (na tule mnie nie stać, a to co mam też jest "zdrowe" dla dziecka) jeszcze mam i będę czekać jak dzidziuś podrośnie i będę mogła nosić na spacery ;)

:) wiesz, z tym wózkiem też jest tak, że my kupimy taki za ok 2000 zł a podoba mi się za 3500 więc będzie kompromis który kosztuje. Ciuszki zawsze można dokupić jakieś śliczne a baza już jest ;) nianię z racji domu piętrowego potrzebujemy bo bałabym się zostawić maluszka samego na piętrze i pójść do kuchni bez niani. W mieszkaniu też z całą pewnością bym nie kupowała bo i po co ;).

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_konczynka wrote:
    Mój M dzisiaj na poprawę humoru kupił takie słodkie śpioszki z czapeczką :)
    Normalnie się zakochałam :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe18013aede2.jpg

Chyba, że tak jak pisał ktoś wcześniej na olx popatrz na ubranka ze swojej miejscowości zawsze będziesz mogła się przejechać i obejrzeć :)
    Sliczne:)wlasniw chcialabym kupic takie kompleciki z czapeczkami na poczatek ciazy ,niewiesz gdzie kupil?

ckai9n73kv974yz0.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do elektronicznych niań, to znajomi mają taką aplikację w telefonie - zostawiają jeden przy łóżeczku, drugi mają ze sobą i działa niby tak samo, a to bezpłatna apka :) nie wiem, jak to się nazywa i jak dokładnie funkcjonuje, teraz mi się skojarzyło jak Was czytam, że będąc u nich zachwalali tę apkę :)

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Sliczne:)wlasniw chcialabym kupic takie kompleciki z czapeczkami na poczatek ciazy ,niewiesz gdzie kupil?

Też chętnie się dowiem gdzie zakupiony :)
    Anulka87 wrote:
    co do elektronicznych niań, to znajomi mają taką aplikację w telefonie - zostawiają jeden przy łóżeczku, drugi mają ze sobą i działa niby tak samo, a to bezpłatna apka :) nie wiem, jak to się nazywa i jak dokładnie funkcjonuje, teraz mi się skojarzyło jak Was czytam, że będąc u nich zachwalali tę apkę :)

Ooo Anulka, a podpytałabyś ich co to za apka? Ja jeden telefon mam na stanie wolny więc mógłby sobie służyć za taki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 13:01

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie również te zakupy przerażają...nie mam zupełnie nic...tzn idzie już do mnie małe zamówienie z ciuszkami, myślę, że dziś juz się pochwale :)
    Zrobienie takiej listy to fajna sprawa :) bo do kupienia naprawdę jest mnóstwo rzeczy...zwłaszcza jeśli się nic nie ma...

dqpr3e5e0v8168du.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:
    Mnie również te zakupy przerażają...nie mam zupełnie nic...tzn idzie już do mnie małe zamówienie z ciuszkami, myślę, że dziś juz się pochwale :)
    Zrobienie takiej listy to fajna sprawa :) bo do kupienia naprawdę jest mnóstwo rzeczy...zwłaszcza jeśli się nic nie ma...

Może i ja się pochwalę jak tylko zrobię zdjęcia :) Zbieram się powoli, chociaż weny zupełnie brak i pojadę do pepco. Mam nadzieję, że jakiś nowy ciuszek poprawi mi humor.

Mam jeszcze pytanie do mam, które już mają dzieciaczki. Jakie rozwiązanie lepsze, łóżeczko 120x60 i później zwykłe czy dopłacić i kupić 140x70 i odwlec trochę zakup kolejnego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 13:31

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łóżeczko, to zależy od miejsca, jeżeli jest duże mieszkanie/dom to lepiej większe, później szczebelki wyjmujemy i dziecko samo wchodzi wychodzi. Ale są też dzieci, które niedługo śpią w lozeczkach, bo " nie lubią" ;) A to nas było tak, że łóżeczko jedno miałam, najpierw starszy, później młodszy w nim, a starszy w turystycznym. A od 2,5 i 3,5 lat śpią na piętrowym, ale takim, że drugie wysuwa się i są dwa obok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 13:37

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Ja mam na przedniej ścianie i jeszcze nic nie czułam :(
    to my chyba predko nie poczujemy boba :(

6sutskjolve431gm.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie dziś, ja jakiś mam średni humor, chyba przez to, że przyszła mi sukienka z H&M, super, extra, a nie pasuje na mnie:/ Chciałam ją na komunię, udało się po rabatach itd., a tu niby jest w porzadku, rozmiar 36, ale halka, która jest pod spodem wisi, nie wiem jakoś dziwnie tak i przeszkadza to i nie wygląda fajnie... muszę odesłać to z powrotem :/ i nie mam w co się ubrać na komunię, a nie lubie kupować sukienek, najlepsze są dzinsy i koszulka :D taki mały wyżal z mojej strony :)

Co do wyprawki, to mnie też to przeraża, mebelki już są, łóżeczko wczoraj sprawdzaliśmy u babci na strychu, jest do wyczyszczenia i odmalowania, ale w dobrym stanie, także jak się zrobi ciepło to ogarniemy :) tylko jest dosyć niestandardowe i z materacem będzie problem, ale coś się znajdzie :) niani nie kupuję, bo małe mieszkanie, to stwierdziłam, że jednak damy radę bez, a jak mówicie o tej aplikacji, to może i ja ją ściągnę i wypróbuję :) ubranek też już trochę kupiłam, czekam na kocyk i poduszkę, ale jak patrzę, na to co jest jeszcze potrzebne to tego dużo... a najbardziej to mnie chyba wkurza, że do każdej pierdoły, typu, smoczek, butelka jest tyle firm i niewiadomo co kupić, a że ja doświadczenia 0, to ciężko cokolwiek wybrać, a to czytanie opinii już mnie wkurza... wózek nadal czarna magia, właśnie przez te opinie... w sobotę z M mamy pojechać do kilku hurtowni (na razie tylko w 2 byliśmy i szału nie było) i się zorietnować w każdej jak wyglądają te wózki i ceny... i coś trzeba będzie wybrać, nie chce ze wszystkim czekać na ostatnią chwilę, bo jak się nałoży na koniec tyle wydatków, to nie damy rady :/ a fakt faktem, że to tylko 4 wypłaty zostały na dobrą sprawę, a my jeszcze jesteśmy w czarnej d... z remontem :/

Plus taki, że dostanę bujak, trochę ubranek i laktator od koleżanek i siostry męża :) to zawsze to już kilkaset zł "zaoszczędzone" :)

Kołyskę jak którąś z Was interesuję to znalazłam na allegro fajną ofertę, niedrogo i z kompletem poscieli, nowe http://allegro.pl/baby-raj-5el-posciel-kolyska-materac-i6712634919.html?reco_id=51afdc08-30b6-11e7-948a-246e96106940 . Ja mam w planach ją zamówić, chyba, że na olx uda mi się kosz mojżesza znaleźć w dobrej cenie i stanie, a najlepiej gdzieś w okolicy, żebym mogła obejrzeć :)

Gratuluję Wam pozytywnych wizyt :)

Trochę mnie zaczyna martwić, ten brak ruchów, wczoraj leżałam kilka h i czekałam i wydawało mi się, że może to to? Takie puknięcie poczułam, po lewej stronie, poniżej pępka... ale to pewnie moja wyobraźnia bardziej... za tydzień będę panikować jak nic nie poczuję dalej, chociaż wiem, ze czasem można poczuć dopiero w 22... ale to chyba rzadkość...

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • patulla Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży ruchy poczułam dopiero w 22 tc

nadziejastru lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla czyli jest nadzieja, trzeba czekać cierpliwie, ale jednak taki kopniak by mi uspokoił głowę :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • patulla Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    patulla czyli jest nadzieja, trzeba czekać cierpliwie, ale jednak taki kopniak by mi uspokoił głowę :)
    Ma czas maluszek i pewnie lada dzień/tydzień poczujesz ruchy dzidziusia :) Wiadomo, że uspokoi. Każda na ten moment czeka ;)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
‹‹ 662 663 664 665 666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ