Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Zielona_konczynka wrote:Ja bym się bała zamówić na necie paczkę ciuszków używanych. Znajoma kiedyś zamówiła i kosztowało nawet sporo bo postacie z bajek bo firmowe itp itd. A jak przyszło okazało się, że nie było ciuszka, które nie miałoby plamy bądz innego defektu. Lepiej chyba przejść się do sklepu stacjonarnego tam przynajmniej widzisz co jak wygląda i możesz dokładnie obejrzeć.
No właśnie też mam opory. Zdecydowanie wolałabym od kogoś znajomego dostać/odkupić, ale co poradzisz jak w rodzinie nikt nie miał malucha, a wśród znajomych nikt nie zaoferował bo albo trzymają dla swojego drugiego dziecka, albo rozdali albo niepomyśleli :>? Muszę zobaczyć gdzie są u mnie w mieście takie sklepy stacjonarne. Może dziś do pepco jeszcze podjadę zobaczę. Martwię się, żeby budżet wszystko zmieścił, a chyba ta połowa ciąży uświadomiła mi, że to już tak dużo czasu nie zostało- tylko 4 wypłaty
-
A moze by pewnie, że do Pepco! Siostra zawsze sobie chwali ciuszki. Mimo niskiej ceny, jakość nie zawsze jest zła, a wiadomo że taki malec to nie niszczy ubranek, chodzi tylko o to jak się ubrudzą. Ewentualnie jakiś napad na lumpka
Ja mam w mieście taki jeden, gdzie mają dosłownie osobny dział na ubranka niemowlęce i dziecięce i można upolować takie cudeńka, że szok. Bynajmniej siostrze się zawsze udawało. Mi pozostaje narazie zamawianie przez neta chyba, że gin pozwoli wystawić nogę poza łóżko w inną stronę niż jego gabinet albo labo heheh
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Mój M dzisiaj na poprawę humoru kupił takie słodkie śpioszki z czapeczką
Normalnie się zakochałam
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe18013aede2.jpg
Chyba, że tak jak pisał ktoś wcześniej na olx popatrz na ubranka ze swojej miejscowości zawsze będziesz mogła się przejechać i obejrzećpatulla, mana, Gabisonka, nadziejastru, dżdżownica, Anuśka19, kiti, Dziobuś lubią tę wiadomość
-
A może by... jest jeszcze olx i możesz poszukać kogoś w okolicy i obejrzeć przed zakupem
Ja czekam na określenie płci... Jak będzie dziewczynka to siostra już się doczekać nie może, aż się pozbędzie ciuszki po coreczkach. Znajoma, której oddawałam ciuchy po chłopakach też mówiła już, że jak co to mam dbać znać
A z drugiej strony to chętnie bym coś sama kupowałam, bo dla chłopaków do dziś dostaje od siostry ciuchy i rzadko coś kupuję, głównie spodnie i buty czasami. Także mam dobrze
Łóżeczko, wózek, wanienka, stoją w piwnicyLaktator/pieluchy tetrowe/kocyki też czekają. Postanowiłam tylko już, że kupię bujaczek/leżaczek taki jaki mi się podoba i wydam na niego kasę, a co
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 12:20
-
patulla wrote:A może by... jest jeszcze olx i możesz poszukać kogoś w okolicy i obejrzeć przed zakupem
Ja czekam na określenie płci... Jak będzie dziewczynka to siostra już się doczekać nie może, aż się pozbędzie ciuszki po coreczkach. Znajoma, której oddawałam ciuchy po chłopakach też mówiła już, że jak co to mam dbać znać
A z drugiej strony to chętnie bym coś sama kupowałam, bo dla chłopaków do dziś dostaje od siostry ciuchy i rzadko coś kupuję, głównie spodnie i buty czasami. Także mam dobrze
Łóżeczko, wózek, wanienka, stoją w piwnicyLaktator/pieluchy tetrowe/kocyki też czekają. Postanowiłam tylko już, że kupię bujaczek/leżaczek taki jaki mi się podoba i wydam na niego kasę, a co
Nawet nei wiecie jak ja Wam zazdroszczę tego całego asortymentu.
Ja niestety wszystko mam do kupienia: Łóżeczko, komodę, przewijak, wanienkę, stojak, kosz mojżesza albo coś co będzie mogło stanąć u nas w sypialni i być łatwe do przenoszenia, nianię elektryczna, laktator, bujaczek, wózek z fotelikiem/nosidłem, pieluchy, ciuszki, kosmetyki, kocyki, kołderki, kosz na pieluszki i pewnie jeszcze masa innych rzeczy o której nawet nie mam zielonego pojęcianadziejastru lubi tę wiadomość
-
ufff, ja też w zakupach jestem daaaleko w tyle. kilka rzeczy udało mi się z lidla dorwać, kilka mam pochomikowane na przestrzeni lat (a to ktoś z rodzinny oddał, a to w pracy za symboliczną czekoladę) - więc coś tam mam. ale to coś to i tak kropla w morzu. czasem mam wrażenie, że to wszystko jeszcze jakoś do mnie nie dociera
w planie mam ściągnięcie takiej listy, wyprawka / must have dla Maleństwa i wtedy zacznę kupować i odhaczać.
a i kwestia wózka mnie dobija, jak je przeglądam, czytam opinie, patrzę na ceny....<ola_boga> -
A może by... wrote:Nawet nei wiecie jak ja Wam zazdroszczę tego całego asortymentu.
Ja niestety wszystko mam do kupienia: Łóżeczko, komodę, przewijak, wanienkę, stojak, kosz mojżesza albo coś co będzie mogło stanąć u nas w sypialni i być łatwe do przenoszenia, nianię elektryczna, laktator, bujaczek, wózek z fotelikiem/nosidłem, pieluchy, ciuszki, kosmetyki, kocyki, kołderki, kosz na pieluszki i pewnie jeszcze masa innych rzeczy o której nawet nie mam zielonego pojęcia
Ah nosidełko ergonomiczne (na tule mnie nie stać, a to co mam też jest "zdrowe" dla dziecka) jeszcze mam i będę czekać jak dzidziuś podrośnie i będę mogła nosić na spaceryWiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 12:42
mana, BurzaHormonów lubią tę wiadomość
-
patulla wrote:Fajnie, że mam. Pewnie, ale np. nie wszystko mi się podoba, nie wszystko jest w modzie, wózek jest jaki jest, bo nie bardzo stać mnie, że wydać tak po prostu, bo chcę inny. Niani nie miałam i mieć nie będę, to samo z monitorem oddechu... Nie miałam i nie wiem czy będę miala, raczej nie... sterylizator do butelek, czy podgrzewacz. Po prostu są moim zdaniem rzeczy ważne/potrzebne, a część to "gadżety" i jak ktoś chce/jak kogoś stać to proszę...
Ah nosidełko ergonomiczne (na tule mnie nie stać, a to co mam też jest "zdrowe" dla dziecka) jeszcze mam i będę czekać jak dzidziuś podrośnie i będę mogła nosić na spacery
wiesz, z tym wózkiem też jest tak, że my kupimy taki za ok 2000 zł a podoba mi się za 3500 więc będzie kompromis który kosztuje. Ciuszki zawsze można dokupić jakieś śliczne a baza już jest
nianię z racji domu piętrowego potrzebujemy bo bałabym się zostawić maluszka samego na piętrze i pójść do kuchni bez niani. W mieszkaniu też z całą pewnością bym nie kupowała bo i po co
.
-
Zielona_konczynka wrote:Mój M dzisiaj na poprawę humoru kupił takie słodkie śpioszki z czapeczką
Normalnie się zakochałam
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe18013aede2.jpg
Chyba, że tak jak pisał ktoś wcześniej na olx popatrz na ubranka ze swojej miejscowości zawsze będziesz mogła się przejechać i obejrzeć
-
co do elektronicznych niań, to znajomi mają taką aplikację w telefonie - zostawiają jeden przy łóżeczku, drugi mają ze sobą i działa niby tak samo, a to bezpłatna apka
nie wiem, jak to się nazywa i jak dokładnie funkcjonuje, teraz mi się skojarzyło jak Was czytam, że będąc u nich zachwalali tę apkę
-
madlene88 wrote:Sliczne:)wlasniw chcialabym kupic takie kompleciki z czapeczkami na poczatek ciazy ,niewiesz gdzie kupil?
Też chętnie się dowiem gdzie zakupiony
Anulka87 wrote:co do elektronicznych niań, to znajomi mają taką aplikację w telefonie - zostawiają jeden przy łóżeczku, drugi mają ze sobą i działa niby tak samo, a to bezpłatna apkanie wiem, jak to się nazywa i jak dokładnie funkcjonuje, teraz mi się skojarzyło jak Was czytam, że będąc u nich zachwalali tę apkę
Ooo Anulka, a podpytałabyś ich co to za apka? Ja jeden telefon mam na stanie wolny więc mógłby sobie służyć za takiWiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 13:01
-
Mnie również te zakupy przerażają...nie mam zupełnie nic...tzn idzie już do mnie małe zamówienie z ciuszkami, myślę, że dziś juz się pochwale
Zrobienie takiej listy to fajna sprawabo do kupienia naprawdę jest mnóstwo rzeczy...zwłaszcza jeśli się nic nie ma...
-
Treselle wrote:Mnie również te zakupy przerażają...nie mam zupełnie nic...tzn idzie już do mnie małe zamówienie z ciuszkami, myślę, że dziś juz się pochwale
Zrobienie takiej listy to fajna sprawabo do kupienia naprawdę jest mnóstwo rzeczy...zwłaszcza jeśli się nic nie ma...
Może i ja się pochwalę jak tylko zrobię zdjęciaZbieram się powoli, chociaż weny zupełnie brak i pojadę do pepco. Mam nadzieję, że jakiś nowy ciuszek poprawi mi humor.
Mam jeszcze pytanie do mam, które już mają dzieciaczki. Jakie rozwiązanie lepsze, łóżeczko 120x60 i później zwykłe czy dopłacić i kupić 140x70 i odwlec trochę zakup kolejnego?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 13:31
-
Łóżeczko, to zależy od miejsca, jeżeli jest duże mieszkanie/dom to lepiej większe, później szczebelki wyjmujemy i dziecko samo wchodzi wychodzi. Ale są też dzieci, które niedługo śpią w lozeczkach, bo " nie lubią"
A to nas było tak, że łóżeczko jedno miałam, najpierw starszy, później młodszy w nim, a starszy w turystycznym. A od 2,5 i 3,5 lat śpią na piętrowym, ale takim, że drugie wysuwa się i są dwa obok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 13:37
-
Witam sie dziś, ja jakiś mam średni humor, chyba przez to, że przyszła mi sukienka z H&M, super, extra, a nie pasuje na mnie:/ Chciałam ją na komunię, udało się po rabatach itd., a tu niby jest w porzadku, rozmiar 36, ale halka, która jest pod spodem wisi, nie wiem jakoś dziwnie tak i przeszkadza to i nie wygląda fajnie... muszę odesłać to z powrotem
i nie mam w co się ubrać na komunię, a nie lubie kupować sukienek, najlepsze są dzinsy i koszulka
taki mały wyżal z mojej strony
Co do wyprawki, to mnie też to przeraża, mebelki już są, łóżeczko wczoraj sprawdzaliśmy u babci na strychu, jest do wyczyszczenia i odmalowania, ale w dobrym stanie, także jak się zrobi ciepło to ogarniemytylko jest dosyć niestandardowe i z materacem będzie problem, ale coś się znajdzie
niani nie kupuję, bo małe mieszkanie, to stwierdziłam, że jednak damy radę bez, a jak mówicie o tej aplikacji, to może i ja ją ściągnę i wypróbuję
ubranek też już trochę kupiłam, czekam na kocyk i poduszkę, ale jak patrzę, na to co jest jeszcze potrzebne to tego dużo... a najbardziej to mnie chyba wkurza, że do każdej pierdoły, typu, smoczek, butelka jest tyle firm i niewiadomo co kupić, a że ja doświadczenia 0, to ciężko cokolwiek wybrać, a to czytanie opinii już mnie wkurza... wózek nadal czarna magia, właśnie przez te opinie... w sobotę z M mamy pojechać do kilku hurtowni (na razie tylko w 2 byliśmy i szału nie było) i się zorietnować w każdej jak wyglądają te wózki i ceny... i coś trzeba będzie wybrać, nie chce ze wszystkim czekać na ostatnią chwilę, bo jak się nałoży na koniec tyle wydatków, to nie damy rady
a fakt faktem, że to tylko 4 wypłaty zostały na dobrą sprawę, a my jeszcze jesteśmy w czarnej d... z remontem
Plus taki, że dostanę bujak, trochę ubranek i laktator od koleżanek i siostry mężato zawsze to już kilkaset zł "zaoszczędzone"
Kołyskę jak którąś z Was interesuję to znalazłam na allegro fajną ofertę, niedrogo i z kompletem poscieli, nowe http://allegro.pl/baby-raj-5el-posciel-kolyska-materac-i6712634919.html?reco_id=51afdc08-30b6-11e7-948a-246e96106940 . Ja mam w planach ją zamówić, chyba, że na olx uda mi się kosz mojżesza znaleźć w dobrej cenie i stanie, a najlepiej gdzieś w okolicy, żebym mogła obejrzeć
Gratuluję Wam pozytywnych wizyt
Trochę mnie zaczyna martwić, ten brak ruchów, wczoraj leżałam kilka h i czekałam i wydawało mi się, że może to to? Takie puknięcie poczułam, po lewej stronie, poniżej pępka... ale to pewnie moja wyobraźnia bardziej... za tydzień będę panikować jak nic nie poczuję dalej, chociaż wiem, ze czasem można poczuć dopiero w 22... ale to chyba rzadkość...