X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż mi sie głupio zrobiło;p Zachwalam bo jestem świeżo po oglądaniu;p Oczywiście każdy ma swoje zdanie:) Poza tym wszystkie rzeczy dla córeczki bardzo mnie cieszą :) Nie mniej jednak wózek jest super <3

KasiaHaBe, Caro, MałaMi88, Zielona_konczynka lubią tę wiadomość

• KasiaHaBe Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia super wiadomości! :) Caro ale słodkie zakupy!

Caro, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość

h84f9vvjsvbexmo0.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Barbie24 masz rację z tą wagą, tylko ja jeszcze nie znalazłam wózka do 1500-1800 zł, lżejszego niż 14-15kg z gondolą, a te po 10 kg to cena 3,4 tysiące w górę... znaczna rożnica... a ta gondola mimo wszystko ważna na jesień/zima, a im większa, tym wózek cięższy... i koła pompowane to też dodatkowy ciężar... nie da się łatwo znaleźć lekkiego wózka... a spacerówki-parasolki na później wiadomo, że leciutkie się znajdzie, z tym nie będzie problemu raczej :)

lekki z tych drozszych jest na pewno bugaboo ale sam sprzedawca w sklepie nam powiedzial ze jest lekki bo niewiele ma tak naprawde, generalnie idealny wozek do miasta, na plaskie powierzchnie, to owszem ale do jakiejs jazdy na wsi czy gorszych chodnikach to bym sie bala z dzieckiem brac. a masz mozliwosc zostawienia "na dole" w bloku chocby samego stelaza? nieraz widze w blokach zostawione, zlozony nawet to nie powinien sie nikt czepiac, czyms zabezpieczyc np jeszcze...moja kolezanka miala jeszcze jeden sposob, maz jezdzil tramwajem do pracy wiec po spacerze zostawiala w samochodzie stelaz, sama gondole brala tylko na gore

f2w3dqk3604phf94.png
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Agnesqe Twój zachwyt jest bardzo przekonujący, muszę obejrzeć dokładniej ten model, bo ostatnio tak tylko powierzchownie patrzyłam :D

chcebardzobycmama u mnie 4 października mam wpisane w książeczce, termin z usg prenatalnego ustalony

Oo to ja mam na 3pazdziernika wg usg :)

nadziejastru lubi tę wiadomość

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 22:19

patulla lubi tę wiadomość

JzxGp2.png
  • Zielona_konczynka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia gratuluje pozytywnych wiadomości :) Bardzo się cieszę :)

Dziewczyny co myślicie o porodzie z mężem?

E_w_c_i_a lubi tę wiadomość

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, któraś tam kiedyś wspominała o programach, zamawianiu próbek. wejdźcie sobie na stronę http://testoland.pl/ jest dosłownie WSZYTKO, do wyboru do koloru...dla wytrwałych bo mi po kilku rejestracjach leń się włączył ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2017, 17:13

f2w3dqk3604phf94.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_konczynka wrote:
    Ewcia gratuluje pozytywnych wiadomości :) Bardzo się cieszę :)

1. nie zmuszać faceta, dla zmuszanych to się potem podobno źle psychicznie kończy
    2. przy pierwszej fazie jak najbardziej, nie wszyscy chcą potem uczestniczyć w rzeźni więc też mu to zostawić do decyzji, mojej kol. mąż właśnie na tym zakończył poród
    3. jeśli już do końca to na pewno nie od TEJ strony. widoku zakrwawionego krocza, może i pociętego raczej żaden facet nie zniesie ;)

my mamy trochę inną sytuację, mój musi być ze mną cały czas, ale to nie problem bo i tak sam by pewnie chciał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2017, 17:17

f2w3dqk3604phf94.png
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Z całym szacunkiem ale dla mnie chore jest ze 5 letnie dziecko ogląda sex w telewizji. W ogóle dziecko nie powinno oglądać telewizji, bajkę w weekend owszem lub pójść do kina na coś co jest odpowiednie do wieku.
    nie ogladała tylko weszła przypadkowo ze swojego pokoju to wytłumaczyliśmy co i jak . a bajki oglada co dziennie ja tez ogladałam bajki w jej wieku i tv wiec ja nie mam zamiaru jej tego zabraniać no ale kazdy wychowuje po swojemu

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he, moj nie musi zaglądać od TEJ strony, ale fajnie by było jakby nie stchórzył i wytrzymał do końca. Ja w końcu nie będę się mogła ewakuować w dowolnym momencie ;)

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M będzie że mną przy cc bo musi mnie po głowie głaskać i trzymać za rękę:)

1JyDp2.png

Wysłany: 9 maja 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak co do wózków my mamy Krasnal saturn 2 po córci jest super targalismy go z mezem na 3 pietro nie było tak żle teraz w gondoli maluch pojeździ a na wiosne kupimy nowa spacerówkę taka by miała dość duża powierzchnie spania i mocno zakrywajaca budkę oraz opkrowiec na nóżki i koniecznie regulowaną rączkę bo ja jestem niska a maz wysoki . Jak wybieralismy wózek dla Julki patrzyłam własnie na wygodna spacerówkę bo dłóżej dziecko jest w spacerówce niż w gondoli te co teraz sa robione podobaa mi sie bardzo gondole ale spacerówki już sa małe i jakos mi sie nie podobają w tym Krasnalu córa siedziałą do ponad 3 lat więc była ok niestety dla 2 dziecka się nie nadaje ;)
    a co do porodu z mężem bardzo maż chciał być przy narodzinach córki ja bo jak maz twierdzi że jak był przy poczeciu to i musi byc przy narodzinach niestety sprawy potoczyły się inaczej bo miałam cc

Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż nie ma wyjścia musi być przy porodzie, zresztą ma do wypełnienia bardzo ważną role, mega odpowiedzialne zadanie! Musi mnie głaskać po głowie ;p A tak serio, to nie wiem jak to będzie ;) Chodź niech tylko cholera stchórzy ;p Puki co myśli czy chce być. No i nie wiadomo czy ja cesarki nie będę mieć ze względu na stan zdrowia ;)

India26 lubi tę wiadomość

• India26 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam oglądać wózki, właśnie wróciłam. Patrzyłam na wszystkie najpierw, te modele co wymieniałyście adamex ciekawe, bebetto też fajnie wyglądały, najbardziej badziewnie wyglądały te xlandery. Jak już w ostatniej alejce zobaczyłam mojego upatrzonego Husky to już wiedziałam, że to ten! Porozkładałam go razem z panią, obejrzałam gadżety, pojeździłam. Fakt waży sporo bo te 15 kg z groszem jakimś, ale szczerze kilogram różnicy mnie nie zbawi. Przed ciążą ciągle tachałam 17 kg roweru z pancernymi zabezpieczeniami na 4 piętro, teraz te 20 kg (z dzieckiem i ew. zakupami) też ujdzie, zawsze mogę zostawić stelaż na dole i przyjść po niego później. Mam upatrzoną używkę, znajoma idzie ją dla mnie obejrzeć, bo jest w fajnej cenie, wg. opisu w fajnym stanie, po jednym dziecku, ale nie w moim mieście. Także jestem dziś nakręcona troszku :)

smeg lubi tę wiadomość

59a17bd566875.png
  • India26 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do porodu to pozwolę mężowi zdecydować, jak będzie chciał być przy mnie do potrzymania za rękę czy podtrzymania na duchu swoją obecnością to super, jeśli nie to nie będzie to dla mnie wielkim problemem.

59a17bd566875.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_konczynka wrote:

"Nabroił" to niech też cierpi :D

Po drugie to wolę mieć kogoś przy sobie, kto w razie czego zawoła pomoc (bo położne mają jednak inne kobiety pod opieką też), po trzecie - jest ktoś kto poda coś do picia/przegryzienia, po czwarte - jest do kogo buzie otworzyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2017, 18:11

dżdżownica lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja męża nie zmuszam, on się nie pali jakoś specjalnie ja też do tego przekonana do tego. Ustaliłam za to z mamą że będzie ze mną :)

preg.png

Wysłany: 9 maja 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj brat była przy dwóch porodach swoich synków i mimo że wszyscy się z niego smiali że nie da rady bo mdleje jak tylko krew zobaczy to pepowiny przeciął i jak sam mówi to były najpiękniejsze chwile w jego zyciu być przy narodzinach jego dzieci ale jak sam tez powiedział nie można faceta do tego zmuszać bo potem bedzie miał taki uraz i do żony i do dziecka . Ja tylko ubolewam ze u nas przy cc facet nie może siedzieć przy głowie żony no ale stał dzielny pod drzwiami ;)

Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • Dziobuś Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia cudowna wiadomość! Bardzo się cieszę razem z Tobą :*

Co do porodu, ja bym bardzo chciała żeby moj Puciol był ze mną ale on się trochę obawia że nie podoła, że padnie tam czy coś :P mam nadzieję że mu się odmieni bo jego obecność byłaby dla mojej mega wsparciem ale jeśli nie będzie ostatecznie chciał to zmuszać też nie zamierzam :)

Witam nowe Mamusie! :* :D
    P.s. faktycznie nas na naszym wątku sporo i czasem rzeczywiscie ciezko jest nadążyć za czytaniem ale bardzo się ciesze, bo fajnie jest moc wymieniać się spostrzeżeniami z tyloma kobitkami :D buziaki dla Was wszystkich! :*

E_w_c_i_a, MałaMi88, Barbie24 lubią tę wiadomość

w57v43r8utp47tsp.png

010i43r8r6o088q6.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do porodu, to ja może i bym trochę chciała, żeby Mój był, ale on tak się nie pali. z drugiej strony...jeszcze w ogóle przestałabym mu się podobać po tak 'makabrycznym' wydarzeniu?;)

w pracy śmiałam się z dziewczynami, że nie było go przy poczęciu, to nie będzie przy porodzie - że niby zapłodnienie ma miejsce do kilku/kilkunastu godzin od <3 więc spora szansa, że to dziewczyny z pracy były w TYM momencie ;) ale one też nie wyraziły chęci na uczestniczenie przy porodzie :)

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
‹‹ 690 691 692 693 694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ