X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:
    Pojechałam po poduchę przed praca :) wzięłam ta szara w gwiazdki :) wydaje się fajna :)

I jest większa niż się spodziewalam :) wcześniej chciałam kupić poduszkę-fikuszke ale była za mała. Ja mam tą w kolorowe kółka:)

1JyDp2.png
  • smeg Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie szeleści? :)

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • candela Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze brzuszki w porównaniu z moim to maleństwa.
    Ja wyglądam jakbym zaraz rodziła.

Dziś wizyta ale w sumie stresu nie ma. Ostatnie USG mnie uspokoiło.

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smeg wrote:
    I nie szeleści? :)
    Ma mięciutkie wypełnienie :) 0 szelestu:) wypróbuję po pracy :) ale chyba najpierw upiorę ten pokrowiec :)

dżdżownica lubi tę wiadomość

dqpr3e5e0v8168du.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candela wrote:
    Wasze brzuszki w porównaniu z moim to maleństwa.
    Ja wyglądam jakbym zaraz rodziła.

Dziś wizyta ale w sumie stresu nie ma. Ostatnie USG mnie uspokoiło.

Pokaż pokaż :D

1JyDp2.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candela, poka, poka brzusio ;)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • monaJa Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i miłego i słonecznego dnia życzę a wszystkim wizytującym mało stresu dobrych wiadomości :-)

Moje maleństwo od rana buszuje ja czuję zaraz pod pępkiem a 3 dni temu udeżał w pęcherz co nie było zaprzyjemne :-)

Moje kochane czy pijacie kawę jak tak to jaką ja rególarnie nie pijam ale dziś się skusiłam na Orlenie stopcafe lubię u nich kawę :-) a koleżanka mnie straszy nie pij bo dziecko nie będzie spało i teraz mi ta kawa stoi kołem w gardle .

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

• natty85 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    praktycznie do kazdrgo wozka 2w1 kupisz fotelik dokuoisz adaptery i masz 3,w1. maxi cosi maja crash testy nie kupujcie dziewczyny tylko cybexa atom 4 alvo atom 5. bo fotelik adac czyli crash testy ma i wydawaloby sie ze jest spoko a spoko nie jest bo uzyto do nich materialow szkodliwych dla dzidzi. ja w temat fotelikow wkrecona wiec cos moge powiedziec :D my kupimy jakis recaro bez bazy isofix(zbedny wydatek i instalacja bazy nie podejdzie do kazdego auta - do naszego akurat nie:)). a tylko dlatego ze moj maz fan formuly f1 a recaro to firma ktora robi fotele do f1 :D
    my kupumy pewnie ten:
    http://www.wozki-skleposkar.pl/0-13-kg/3113-recaro-young-profi-plus.html#/1899-gratisy_do_foteli-lusterko_roleta_organizer/2629-recaro_monza_nova_is-saphir
    My wzięliśmy z baza bo jakbym miała ciagle owijac pasami to bym szalu dostała. Mierzylisny recaro ale kąt wyszedl 31 stopni wiec odpadl a w be safe wyszło 43stopnie wiec ok. Kat w foteliku powinien wynosić ok 45 stopni.

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    praktycznie do kazdrgo wozka 2w1 kupisz fotelik dokuoisz adaptery i masz 3,w1. maxi cosi maja crash testy nie kupujcie dziewczyny tylko cybexa atom 4 alvo atom 5. bo fotelik adac czyli crash testy ma i wydawaloby sie ze jest spoko a spoko nie jest bo uzyto do nich materialow szkodliwych dla dzidzi. ja w temat fotelikow wkrecona wiec cos moge powiedziec :D my kupimy jakis recaro bez bazy isofix(zbedny wydatek i instalacja bazy nie podejdzie do kazdego auta - do naszego akurat nie:)). a tylko dlatego ze moj maz fan formuly f1 a recaro to firma ktora robi fotele do f1 :D
    my kupumy pewnie ten:
    http://www.wozki-skleposkar.pl/0-13-kg/3113-recaro-young-profi-plus.html#/1899-gratisy_do_foteli-lusterko_roleta_organizer/2629-recaro_monza_nova_is-saphir

Mój też chciał recaro bo z kolei fan driftowania, nie ukrywam ze ja też :P Ale ustaliliśmy, że na pierwszy rok weźmiemy lepszy z wózkiem a potem kupimy recaro na dłużej, bo nie ukrywajmy ale troszkę kosztują ;)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    My wzięliśmy z baza bo jakbym miała ciagle owijac pasami to bym szalu dostała. Mierzylisny recaro ale kąt wyszedl 31 stopni wiec odpadl a w be safe wyszło 43stopnie wiec ok. Kat w foteliku powinien wynosić ok 45 stopni.
    te stopnie przezyje
    co do isofix to niektore samochody np moj bo jest nie bajnowszy to niestety nie ma szans zeby podpiac baze niestety

a doczytakam z tym katem w foteliku :) juz wiem o co kaman. ale norma jest 30-45st wiec recaro sie lapie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 08:56

6sutskjolve431gm.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylam w biedrze poduszka bez szalu wg mnie material taki tani mi sie wydawal. nie kupilam tak jak myslalam bo nie wyobrazam sobie spania w niej :D takze co kto lubi ja sie raczej nie polubie z tyn cudem :D

Gabisonka lubi tę wiadomość

6sutskjolve431gm.png
  • Zielona_konczynka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się
    w kolejnym tygodniu :)
    pogoda taka piękna a ja się przeziębiłam :(

Wszystkie macie takie fajne małe brzuszki a ja wyglądam jakbym w 8 miesiącu była :P
    już każdy wie, że w ciąży jestem nie muszę nic mówić

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w biedronce zaraz po odwiedzinach w laboratorium. Poszłam zobaczyć tą poduszkę, chodź swoją mam od kilku miesięcy. Swoją kupiłam na Allegro i powiem wam, że ta z biedronki średnio fajna, mało miękka i materiał taki sztuczny i według mnie mało komfortowo wszyty suwak poszewki. Za swoją dałam podobną cenę na Allegro jest mięciutka, materiał 100% bawełna i jakaś taka bardziej plastyczna, ta jest taka sztywna. Takich poduszek na necie jest mnóstwo ;)

Miłego dnia i samych dobrych wiadomości na wizytach:)

• patulla Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_koniczynka, poka, poka ;)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • India26 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaJa wrote:
    Witam i miłego i słonecznego dnia życzę a wszystkim wizytującym mało stresu dobrych wiadomości :-)

Moje maleństwo od rana buszuje ja czuję zaraz pod pępkiem a 3 dni temu udeżał w pęcherz co nie było zaprzyjemne :-)

Moje kochane czy pijacie kawę jak tak to jaką ja rególarnie nie pijam ale dziś się skusiłam na Orlenie stopcafe lubię u nich kawę :-) a koleżanka mnie straszy nie pij bo dziecko nie będzie spało i teraz mi ta kawa stoi kołem w gardle .

Ja jestem od kilku lat przyzwyczajona pijać kawę, ale w pierwszym trymestrze się nie zaleca, z resztą nawet mi nie podchodziła, więc nie piłam wcale. Teraz pije różnie, pierwszą chyba jakoś w okolicy świąt wielkanocnych, potem znowu z tydzień przerwy, od tego czasu różnie, czasem kilka razy w tyg czasem raz na tydzień. Wg moich info niewielką dawkę kofeiny można przyjąć bez konsekwencji. Ja pijam rozpuszczalną, taką słabiutką z 1 płaskiej łyżeczki.

Teksty typu nie pij kawy, bo dziecko nie będzie Ci spało to dla mnie zabobony, nie mam zamiaru się nimi przejmować. Też podobno był jakiś o ścinaniu włosów czy innych pierdołach, kiedyś przeczytałam dla śmiechu tylko. :)

59a17bd566875.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaJa wrote:

ja piję rozpuszczalną Jacobs Kronung, tą z zieloną etykietą. jedną codziennie wypijam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 09:10

age.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję kawę jak mam ochotę. Jak mam ochotę na kawę z automatu to też piję. Nie można dać się zwariować... Jesteśmy "TYLKO" w ciąży :D

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    bylam w biedrze poduszka bez szalu wg mnie material taki tani mi sie wydawal. nie kupilam tak jak myslalam bo nie wyobrazam sobie spania w niej :D takze co kto lubi ja sie raczej nie polubie z tyn cudem :D

To ja też nie idę po nią. Może uda mi się załatwić od kumpeli. Ale rogal do karmienia na pewno biorę i już wybrałam :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • monaJa Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India no właśnie i to jest najgorsze nie pij nie jedz nie ścinaj nie farbuj bo jeszcze rude będzie masakra

A ja kupuje coś takiego mam okazję bo znajomy robi takie wozy ;-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a65b8bf9ecbc.jpg

baassiia, Barbie24 lubią tę wiadomość

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

• Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Byłam w biedronce zaraz po odwiedzinach w laboratorium. Poszłam zobaczyć tą poduszkę, chodź swoją mam od kilku miesięcy. Swoją kupiłam na Allegro i powiem wam, że ta z biedronki średnio fajna, mało miękka i materiał taki sztuczny i według mnie mało komfortowo wszyty suwak poszewki. Za swoją dałam podobną cenę na Allegro jest mięciutka, materiał 100% bawełna i jakaś taka bardziej plastyczna, ta jest taka sztywna. Takich poduszek na necie jest mnóstwo ;)

Miłego dnia i samych dobrych wiadomości na wizytach:)

A masz gdzieś link do tej, która kupiłaś?

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
‹‹ 734 735 736 737 738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ