WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:
    Pojechałam po poduchę przed praca :) wzięłam ta szara w gwiazdki :) wydaje się fajna :)

I jest większa niż się spodziewalam :) wcześniej chciałam kupić poduszkę-fikuszke ale była za mała. Ja mam tą w kolorowe kółka:)

1JyDp2.png
  • smeg Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie szeleści? :)

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • candela Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze brzuszki w porównaniu z moim to maleństwa.
    Ja wyglądam jakbym zaraz rodziła.

Dziś wizyta ale w sumie stresu nie ma. Ostatnie USG mnie uspokoiło.

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smeg wrote:
    I nie szeleści? :)
    Ma mięciutkie wypełnienie :) 0 szelestu:) wypróbuję po pracy :) ale chyba najpierw upiorę ten pokrowiec :)

dżdżownica lubi tę wiadomość

dqpr3e5e0v8168du.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candela wrote:
    Wasze brzuszki w porównaniu z moim to maleństwa.
    Ja wyglądam jakbym zaraz rodziła.

Dziś wizyta ale w sumie stresu nie ma. Ostatnie USG mnie uspokoiło.

Pokaż pokaż :D

1JyDp2.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candela, poka, poka brzusio ;)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • monaJa Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i miłego i słonecznego dnia życzę a wszystkim wizytującym mało stresu dobrych wiadomości :-)

Moje maleństwo od rana buszuje ja czuję zaraz pod pępkiem a 3 dni temu udeżał w pęcherz co nie było zaprzyjemne :-)

Moje kochane czy pijacie kawę jak tak to jaką ja rególarnie nie pijam ale dziś się skusiłam na Orlenie stopcafe lubię u nich kawę :-) a koleżanka mnie straszy nie pij bo dziecko nie będzie spało i teraz mi ta kawa stoi kołem w gardle .

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

• natty85 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    praktycznie do kazdrgo wozka 2w1 kupisz fotelik dokuoisz adaptery i masz 3,w1. maxi cosi maja crash testy nie kupujcie dziewczyny tylko cybexa atom 4 alvo atom 5. bo fotelik adac czyli crash testy ma i wydawaloby sie ze jest spoko a spoko nie jest bo uzyto do nich materialow szkodliwych dla dzidzi. ja w temat fotelikow wkrecona wiec cos moge powiedziec :D my kupimy jakis recaro bez bazy isofix(zbedny wydatek i instalacja bazy nie podejdzie do kazdego auta - do naszego akurat nie:)). a tylko dlatego ze moj maz fan formuly f1 a recaro to firma ktora robi fotele do f1 :D
    my kupumy pewnie ten:
    http://www.wozki-skleposkar.pl/0-13-kg/3113-recaro-young-profi-plus.html#/1899-gratisy_do_foteli-lusterko_roleta_organizer/2629-recaro_monza_nova_is-saphir
    My wzięliśmy z baza bo jakbym miała ciagle owijac pasami to bym szalu dostała. Mierzylisny recaro ale kąt wyszedl 31 stopni wiec odpadl a w be safe wyszło 43stopnie wiec ok. Kat w foteliku powinien wynosić ok 45 stopni.

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    praktycznie do kazdrgo wozka 2w1 kupisz fotelik dokuoisz adaptery i masz 3,w1. maxi cosi maja crash testy nie kupujcie dziewczyny tylko cybexa atom 4 alvo atom 5. bo fotelik adac czyli crash testy ma i wydawaloby sie ze jest spoko a spoko nie jest bo uzyto do nich materialow szkodliwych dla dzidzi. ja w temat fotelikow wkrecona wiec cos moge powiedziec :D my kupimy jakis recaro bez bazy isofix(zbedny wydatek i instalacja bazy nie podejdzie do kazdego auta - do naszego akurat nie:)). a tylko dlatego ze moj maz fan formuly f1 a recaro to firma ktora robi fotele do f1 :D
    my kupumy pewnie ten:
    http://www.wozki-skleposkar.pl/0-13-kg/3113-recaro-young-profi-plus.html#/1899-gratisy_do_foteli-lusterko_roleta_organizer/2629-recaro_monza_nova_is-saphir

Mój też chciał recaro bo z kolei fan driftowania, nie ukrywam ze ja też :P Ale ustaliliśmy, że na pierwszy rok weźmiemy lepszy z wózkiem a potem kupimy recaro na dłużej, bo nie ukrywajmy ale troszkę kosztują ;)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    My wzięliśmy z baza bo jakbym miała ciagle owijac pasami to bym szalu dostała. Mierzylisny recaro ale kąt wyszedl 31 stopni wiec odpadl a w be safe wyszło 43stopnie wiec ok. Kat w foteliku powinien wynosić ok 45 stopni.
    te stopnie przezyje
    co do isofix to niektore samochody np moj bo jest nie bajnowszy to niestety nie ma szans zeby podpiac baze niestety

a doczytakam z tym katem w foteliku :) juz wiem o co kaman. ale norma jest 30-45st wiec recaro sie lapie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 08:56

6sutskjolve431gm.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylam w biedrze poduszka bez szalu wg mnie material taki tani mi sie wydawal. nie kupilam tak jak myslalam bo nie wyobrazam sobie spania w niej :D takze co kto lubi ja sie raczej nie polubie z tyn cudem :D

Gabisonka lubi tę wiadomość

6sutskjolve431gm.png
  • Zielona_konczynka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się
    w kolejnym tygodniu :)
    pogoda taka piękna a ja się przeziębiłam :(

Wszystkie macie takie fajne małe brzuszki a ja wyglądam jakbym w 8 miesiącu była :P
    już każdy wie, że w ciąży jestem nie muszę nic mówić

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w biedronce zaraz po odwiedzinach w laboratorium. Poszłam zobaczyć tą poduszkę, chodź swoją mam od kilku miesięcy. Swoją kupiłam na Allegro i powiem wam, że ta z biedronki średnio fajna, mało miękka i materiał taki sztuczny i według mnie mało komfortowo wszyty suwak poszewki. Za swoją dałam podobną cenę na Allegro jest mięciutka, materiał 100% bawełna i jakaś taka bardziej plastyczna, ta jest taka sztywna. Takich poduszek na necie jest mnóstwo ;)

Miłego dnia i samych dobrych wiadomości na wizytach:)

• patulla Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_koniczynka, poka, poka ;)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • India26 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaJa wrote:
    Witam i miłego i słonecznego dnia życzę a wszystkim wizytującym mało stresu dobrych wiadomości :-)

Moje maleństwo od rana buszuje ja czuję zaraz pod pępkiem a 3 dni temu udeżał w pęcherz co nie było zaprzyjemne :-)

Moje kochane czy pijacie kawę jak tak to jaką ja rególarnie nie pijam ale dziś się skusiłam na Orlenie stopcafe lubię u nich kawę :-) a koleżanka mnie straszy nie pij bo dziecko nie będzie spało i teraz mi ta kawa stoi kołem w gardle .

Ja jestem od kilku lat przyzwyczajona pijać kawę, ale w pierwszym trymestrze się nie zaleca, z resztą nawet mi nie podchodziła, więc nie piłam wcale. Teraz pije różnie, pierwszą chyba jakoś w okolicy świąt wielkanocnych, potem znowu z tydzień przerwy, od tego czasu różnie, czasem kilka razy w tyg czasem raz na tydzień. Wg moich info niewielką dawkę kofeiny można przyjąć bez konsekwencji. Ja pijam rozpuszczalną, taką słabiutką z 1 płaskiej łyżeczki.

Teksty typu nie pij kawy, bo dziecko nie będzie Ci spało to dla mnie zabobony, nie mam zamiaru się nimi przejmować. Też podobno był jakiś o ścinaniu włosów czy innych pierdołach, kiedyś przeczytałam dla śmiechu tylko. :)

59a17bd566875.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaJa wrote:

ja piję rozpuszczalną Jacobs Kronung, tą z zieloną etykietą. jedną codziennie wypijam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 09:10

age.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję kawę jak mam ochotę. Jak mam ochotę na kawę z automatu to też piję. Nie można dać się zwariować... Jesteśmy "TYLKO" w ciąży :D

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    bylam w biedrze poduszka bez szalu wg mnie material taki tani mi sie wydawal. nie kupilam tak jak myslalam bo nie wyobrazam sobie spania w niej :D takze co kto lubi ja sie raczej nie polubie z tyn cudem :D

To ja też nie idę po nią. Może uda mi się załatwić od kumpeli. Ale rogal do karmienia na pewno biorę i już wybrałam :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • monaJa Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India no właśnie i to jest najgorsze nie pij nie jedz nie ścinaj nie farbuj bo jeszcze rude będzie masakra

A ja kupuje coś takiego mam okazję bo znajomy robi takie wozy ;-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a65b8bf9ecbc.jpg

baassiia, Barbie24 lubią tę wiadomość

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

• Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Byłam w biedronce zaraz po odwiedzinach w laboratorium. Poszłam zobaczyć tą poduszkę, chodź swoją mam od kilku miesięcy. Swoją kupiłam na Allegro i powiem wam, że ta z biedronki średnio fajna, mało miękka i materiał taki sztuczny i według mnie mało komfortowo wszyty suwak poszewki. Za swoją dałam podobną cenę na Allegro jest mięciutka, materiał 100% bawełna i jakaś taka bardziej plastyczna, ta jest taka sztywna. Takich poduszek na necie jest mnóstwo ;)

Miłego dnia i samych dobrych wiadomości na wizytach:)

A masz gdzieś link do tej, która kupiłaś?

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
‹‹ 734 735 736 737 738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ