Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A to moje "maleństwo"
aż się boje co będzie dalej
na szczęście póki co 2kg na plusie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b2819f62708.jpgpola89, almaanies, patulla, Nieśmiała, Natikka123, madlene88, Caro, dżdżownica, MałaMi88, kiti, E_w_c_i_a, nadziejastru, KaroLove, Anuśka19, monaJa, Dziobuś lubią tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o wózki 3w1 to moim zdaniem tylko takie, gdzie dopłaca się do lepszego fotelika z crash testami, bo te najzwyklejsze w ogóle nie są sprawdzane pod tym kątem, a bezpieczeństwo przede wszystkim jeśli chodzi o fotelik samochodowy. Ja ostatecznie kupiłam 3w1, ale fotelikiem maxi cosi cabriofix
-
madlene88 wrote:no tak milu mi sie tez podoba popiel z jasna jakby koronka azurkiem:)
A kupujecie te bebetetto 2w1 czy 3w1?Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Melduję się po dzisiejszej wizycie
U mnie wszystko świetnie, maluszek wszystkie wymiary ma w normie
Waży dziś 380 g według pomiarów jest o 6 dni starszy. Niestety zakrył się rączkami i nie było jak zrobić zdjęcia w 3d
Myślę czy nie pójść prywatnie żeby mieć pamiątkę. Najważniejsze jednak, że maluszek rośnie zdrowo
Co mnie zaskoczyło, to malucha czuję już ok miesiąc a łożysko, jak się dziś dowiedziałam, mam na przedniej ścianie ułożone. Czuję go naprawdę bardzo dobrze i czasami to tak kopnie, że widzę na brzuchu gdzie ma tą nóżkę. Natomiast dziś patrzyłam po zdjęciach i brzuch mi od miesiąca praktycznie nie urósł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 22:14
madlene88, E_w_c_i_a, Natikka123, Anuśka19, MałaMi88, monaJa, Zielona_konczynka, Dziobuś, nadziejastru, Caro lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a co myślicie o foteliku ramatti Mars? Bo to ten producent co wózki bebetto. Bo na dłuższe trasy mamy fotelik taki "stacjonarny" z funkcją leżenia i 5 punktowymi pasami. A nosidełko chce pod kolor wózka i właśnie nie wiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 22:08
-
India26 wrote:Jeśli chodzi o wózki 3w1 to moim zdaniem tylko takie, gdzie dopłaca się do lepszego fotelika z crash testami, bo te najzwyklejsze w ogóle nie są sprawdzane pod tym kątem, a bezpieczeństwo przede wszystkim jeśli chodzi o fotelik samochodowy. Ja ostatecznie kupiłam 3w1, ale fotelikiem maxi cosi cabriofix
A który kupiłaś i za jaką cenę? Bo ja też szukam 3w1 ze sprawdzonym fotelikiem. -
Bella_Bella wrote:A który kupiłaś i za jaką cenę? Bo ja też szukam 3w1 ze sprawdzonym fotelikiem.
Kupiłam używany, cena nowego jest dość spora z tym fotelikiem,ale nie pamiętam ile dokładnie. Model Baby design husky, oglądałam nowy w sklepie jeszcze przed kupnem i zakochałam się w nim od razu, opinie w internecie dobre, jedyną wadą jest waga, ale wolę mieć dużo akcesoriów i funkcji niż 1 kg mniej, bo to ostatecznie nie tak dużo. Szczególnie świetny jest winterpack, który jest dołączony do wózka. Za używany dałam 1250 zł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 22:20
smeg, Bella_Bella lubią tę wiadomość
-
Treselle wrote:Śliczny brzuszek! A myślałam, że w ogóle nie masz:)))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 23:29
-
Bella_Bella wrote:A który kupiłaś i za jaką cenę? Bo ja też szukam 3w1 ze sprawdzonym fotelikiem.
my kupimy jakis recaro bez bazy isofix(zbedny wydatek i instalacja bazy nie podejdzie do kazdego auta - do naszego akurat nie:)). a tylko dlatego ze moj maz fan formuly f1 a recaro to firma ktora robi fotele do f1
my kupumy pewnie ten:
http://www.wozki-skleposkar.pl/0-13-kg/3113-recaro-young-profi-plus.html#/1899-gratisy_do_foteli-lusterko_roleta_organizer/2629-recaro_monza_nova_is-saphirWiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 05:51
dżdżownica, India26, nadziejastru lubią tę wiadomość
-
czekajacanacud1 wrote:praktycznie do kazdrgo wozka 2w1 kupisz fotelik dokuoisz adaptery i masz 3,w1. maxi cosi maja crash testy nie kupujcie dziewczyny tylko cybexa atom 4 alvo atom 5. bo fotelik adac czyli crash testy ma i wydawaloby sie ze jest spoko a spoko nie jest bo uzyto do nich materialow szkodliwych dla dzidzi. ja w temat fotelikow wkrecona wiec cos moge powiedziec
my kupimy jakis recaro bez bazy isofix(zbedny wydatek i instalacja bazy nie podejdzie do kazdego auta - do naszego akurat nie:)). a tylko dlatego ze moj maz fan formuly f1 a recaro to firma ktora robi fotele do f1
my kupumy pewnie ten:
http://www.wozki-skleposkar.pl/0-13-kg/3113-recaro-young-profi-plus.html#/1899-gratisy_do_foteli-lusterko_roleta_organizer/2629-recaro_monza_nova_is-saphir
Mój szwagier tez kupił recaro bo to synonim prestiżu właśnie dlatego że robią do f1
U nas można zamontować bazę ale doszliśmy do wniosku że to i tak będzie męczące bo raz będzie z przodu raz z tyłu i trzeba to będzie przekładać ciągle. -
Ja już mam bo akurat koło nas biedra od 6.15
wypełnienie jest 100%poliester a poszewka 48% bawełna, reszta poliester.
Tłumów nie było, ludzie się nie bili o poduszki jak o masło w lidlu
Ale za to że pojechał musiałam mu zrobić budyń na śniadaniehahahaha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 06:33
-
ja dopiero po 8 bede po poduszke
zrobie zdj moze to wam pokaze mnie pewnie nie przekona ;P
zjadlam sniadanie minelo ze 20min a tam na wysokosci pepka znow łaskotki cos przejechałociekawe czy to bombelus
ale chyba tak
lubi chyba berlinki haha
pola89, dżdżownica, MałaMi88, monaJa, Dziobuś, Barbie24 lubią tę wiadomość
-
18.05(czwartek) Anulka87, Pampcia (połówkowe), Veira, Kawuniaa (połówkowe), Anuśka19, theagnes87 (połówkowe), candela (połówkowe)
Znów urodzaj wizytCzekamy niecierpliwie na wiadomości
Witam sięZa oknem pięknie słoneczko, aż chce się żyć i wstać z łóżka.
Ah... leżąc spokojnie w łóżku chyba coś tam się w brzuszku odezwało, ale bardzo delikatnieWiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 07:05
Anuśka19, monaJa, nadziejastru, Barbie24 lubią tę wiadomość
-
Ja po wczorajszej wizycie wyszłam bez emocji, bo to czego się spodziewałam było (cytologia, badanie tętna detektorem, ogólny wywiad), a że nie miałam USG to jakoś tak nie mam szczególnych powodów do wyjątkowej radości.
USG połówkowe prywatnie 8 czerwca, a potem 21 czerwca na NFZ, więc przynajmniej w czerwcu popodglądam sobie dziecko
Z dobrych wiadomości- od paru dni czuję maleństwoi mam zdecydowanie więcej energii niż kilka tygodni temu (może przez pogodę, może to ta magia II trymestru?).
Życzę wszystkim pięknego dnia i udanych wizyt dzisiejszym dziewczynom :*dżdżownica, monaJa, Dziobuś, nadziejastru, Caro lubią tę wiadomość