Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
co do wózka szary ładniejszy, co to modelu bebetto fajniejszy, czytałam o tych tutkach i mają badziewne wykonanie, bebetto widziałam w sklepie i wyglądał ładnie i solidnie
Co to piwa to wypiłam już ze 4 warki 0%, 2 na majówce i grilowaniu i kolejne dwie na innym grilu ze znajomymi. Tych <0,5% nie mam zamiaru ruszać. Za to drinki bezalkoholowe to na pewno będę pić, typu mojito, skruszony lód, limonki, mięta, sprite!Wiadomo, że tak do smaku, a nie litrami, bo z cukrem nie ma co przesadzać, ale jakie to fajne orzeźwienie
-
MałaMi88 wrote:natty szary z biala rama ladniejszy!
Wybralam sie dzis na wycieczke po sklepach. Na pieszo bez auta! Zrobilam to ostatni raz! Z 10km chyba nabilam i ledwo co doczlapalam sie do domu!ale kupilam skapretusie dla Malego sa takie malutkie mega
A swoja droga przeżyłam szok cen sklepowych! Kaftanik 29zl? Spiochy 40zl? Becik 59? -ten sam nawet ten sam wzor i ta sama firma na allegro 37zl z przesylka.... Powalilo i h w tych stacjonarnych sklepach. Jedynie pepco ratuje sytuacje.
Ale po takiej wycieczce padlam na kanapie i poczulam Mlodego! Tak sie wiercil tak mnie pukal cos cudownego! Pierwszy raz go poczulam
Super, że zakupy się udały
Jak to człowiek się przyzwyczaja do wygód! Ja nie mam samochodu, wszędzie zawsze jeździłam rowerem, ale odkąd wiem, że jestem w ciąży musiałam go odstawić, bo nosiliśmy je z mężem na 4 piętro, więc to niewskazane. Teraz wszędzie prawie chodzę pieszo, liczyłam sobie, że średnio robię 30 km tygodniowo, a 10 to często robię w jeden dzień, na szczęście nie męczę się za bardzo(jeszcze), ale już 5 kg na plusie, więc tempo troszkę zwolniłam już, oby moja kondycja nie siadła przynajmniej do końca czerwca, kiedy muszę zasuwać na uczelnie, a nie jeździ tam żaden autobus.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 14:19
-
Kochane moje, jestem po wizycie i wszystko w porządku. Dzidziula waży 297g, wszystkie parametry okej i nadal wskazuje na dziewczynę, aczkolwiek z pewną dozą niepewności
Za tydzień w piątek, 26.05 połówkowe więc może będzie już na 100%
Byłam taka szczęśliwa jak widziałam te Maleństwo, że wszystko w porządku i że rośnie ładnie... Nie jestem w stanie tego opisać
Nie przytylam nic przez 3 tygodnie, co mnie nieco zaskoczyło ale oczywiście cieszę się
Mam lekka anemię ale na razie mam nie brać żadnych preparatów z zelazem,tylko zmienić dietę i wtedy zobaczymy.
Z gorszych kwestii, mam delikatne zapalenie pochwy, wiec muszę sobie kupić jakieś globulki. Na szczęście nie mam w związku z tym żadnych odczuwalnych dolegliwości.
Jesli chodzi o wózki to zdecydowanie szary i bebetto!Sama jestem prawie zdecydowana na bebetto, chyba właśnie holland.
Czekam na wieści z pozostałych wizyt i przesylam Wam wszystkim buziaki i życzę milego, tak gorącego jak u mnie, dnia! :***czekajacanacud1, nadziejastru, Asiaa91, natty85, JustNatalie, MałaMi88, Anulka87, Natikka123, dżdżownica, Anuśka19, monaJa, pola89, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość
-
India26 ja też zawsze wszędzie rower lub pieszo, a odkąd w grudniu dostałam samochód od taty (stary,ale jeździ
) to nie wyobrażam sobie nie mieć samochodu, jak to się człowiek szybko przyzwaczaja, a zawsze się śmiałam w pracy jak chłopaki mi mówili, że na pewno się szybko przestawi
i jednak mieli rację
aczkolwiek z piesem robimy około 6-8 km dziennie pieszo
-
nadziejastru wrote:India26 ja też zawsze wszędzie rower lub pieszo, a odkąd w grudniu dostałam samochód od taty (stary,ale jeździ
) to nie wyobrażam sobie nie mieć samochodu, jak to się człowiek szybko przyzwaczaja, a zawsze się śmiałam w pracy jak chłopaki mi mówili, że na pewno się szybko przestawi
i jednak mieli rację
aczkolwiek z piesem robimy około 6-8 km dziennie pieszo
Oby mnie to nie dotknęło, jak mój m zda prawko to mój teściu chce nam dać samochód swój, a on chce kupić troszkę mniejszy. Ja to sobie mówię, że będę zbyt skąpa, żeby na paliwo wydawać, a poza tym tak bardzo za rowerem tęsknie, że przychodzę do pokoju obok chociaż go odkurzyć i łezka mi się kręci w oku jak patrzę na tych wszystkich ludziach na rowerach teraz, więc może jest szansa + na uczelnie krócej się jedzie rowerem niż samochodem a oszczędność czasu przy dziecku to będzie priorytet na pewno -
dziewczyny ja jeszcze za bardzo nie wiem jakie ceny artykułów dla dzieci są ok a które są za duze. ale natknęłam sie na sklep pati i maks. bardzo mu się spodobał, nie chcę robić reklamy, ale w wolnej chwili zajrzyjcue sobie. rożki są za ok 30zl, posciele tez tanio.
-
nick nieaktualny
-
pola89 wrote:U mnie też dzisiaj wizyta
już się nie mogę doczekać!
usg zawsze mam robione i mam nadzieję, że dowiem się dzisiaj czy noszę chłopczyka czy dziewczynkę
Pola ja też dzisiaj wizyta i tez liczę, że się w końcu okaże kto tam mieszka
Co do poduszek z biedronki to ja się jutro z rana wybiorę. Dzisiaj znowu obudziłam się z potwornym bólem pleców i może ta poducha coś pomoże. Także jeżeli nawet nie uda mi się jej kupić w biedronce to będę zamawiała na allegro. Najgorzej, że momentami nie mogę szyją ruszać tak bolipola89 lubi tę wiadomość
-
i jeszcze mam pytanie. Jak wychodzicie gdzieś na miasto czy coś to uzywacie jakiegos kremu z filtrem na słońce? czy moze to tylko jakby sie chciało pół dnia siedziec na słońcu? i czy dla ciężarnych jest jakiś specjalny krem czy można uzywac jakiegokolwiek do opalania zeby chronic skórę?
-
czekajacanacud1 wrote:a co to za poducha bo nie jestem w temacie?
pod koniec gazetki jest: http://www.biedronka.pl/pl/press,id,862,title,Mama-i-ja
ja chyba jeszcze zapoluję na spodnie i legginsy, bo jakoś od tygodnia brzuchol wyskoczył
doczytałam dalej i widzę, że Mamuśki już odpowiedziały
ja jutro czatuję pod biedrą od ranaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 15:51
-
Nieśmiała wrote:i jeszcze mam pytanie. Jak wychodzicie gdzieś na miasto czy coś to uzywacie jakiegos kremu z filtrem na słońce? czy moze to tylko jakby sie chciało pół dnia siedziec na słońcu? i czy dla ciężarnych jest jakiś specjalny krem czy można uzywac jakiegokolwiek do opalania zeby chronic skórę?
ja póki co kremuję się zwykłym kremem, narazie tylko twarz, ale musze sobie sprawić jakiś z filtrem. Myślę, że to zalezy jaką masz karnację i na ile się wybierasz na słońce. Ja mam bardzo jasną karnację i sporo pieprzyków, muszę to ochraniać zeby w przyszłości się z tego nie zrobiło coś złego. -
Co tam lasunie? Ja odpoczywam po pracy.... najadlam się znów orzeszków ziemnych. Gabo szaleje
upał na podwórku, brzuch mi już bardzo widać
super jest........... ♡
-
dziewcxyny powiedzcie mi bo kurde stoje w kuchni i nagle na wys pepka cos załaskotalo dotknelam przeszlo za chwile znow łaskocze w tym samym miejscu ale centralnie łaskocze az mi sie smiac chcialo
i sie podrapałam hehe. połozyłam sie staralam sie prosto patrze a tam po tej str wyżej mysle bobo? i leze i nagle poczulam jakbu cos mi sie przewalilo w brzuchu hehe po jelitach i juz wywalony brzuch nie jest z jednej strony.
myslicie ze to moglobyc bobo to laskotanie? bo to przesuniecie to moze jelita