WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Zastanawiam się czy zacząc przyjmować magnez, tak jak wiele z was. Niby nie mam skurczy, wydaje mi się, że macica nie twardnieje, tzn brzuszek bywa napiety, ale czy to niedobór magnezu to nie wiem... Wczoraj po spacerze miałam uczucie napięcia, ale to chyba grawitacja?
    Dziewczyny ktore biorą magnez, robicie to po zaleceniu lekarza? Czy zdecydowałyście same?
    Życzę miłego słonecznego dnia i lecę na basen ;)

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam magnez w witaminach :)

Miłego dnia! :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(

Wysłany: 17 maja 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do piwa, to na pewno w gorące dni skurzę się na warkę 0%. Na to ze śladowymi ilościami alko się nie zdecyduję.
    A jeszcze tak mi się przypomniało, że moja znajoma lekarka opowiadała mi (to było na początku naszych starań, wtedy definitywnie odmawiałam alkoholu, potem już żyłam normalnie;)) o tym, że nie ma dowodów, ze jednorazowe przyjęcie alkoholu w ciąży może zaszkodzić, za to są np badania o szkodliwości nawet małych dawek papierosów. Więc jeśli ciężarnej zdarzyło się nie doczytać etykiety i np wypić lecha free lub zjeść cukierek z likierem, to nic się dziecku nie stanie. Ale oczywiście lepiej dmuchać na zimne, co ja też robię.
    W ogóle na gorące dni polecam piwo z sokiem bananowym, najepiej pszeniczne, super orzeźwia. Podłapałam to w Niemczech gdzie jest szeroki wybór piw bezalkoholowych, u nas niestety kojarzę tylko tą warkę, a też ciężko dostać niesmakową.
    Ale będę szukać ;)

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się :) ja po oddaniu siuśków i krwi - morfologia - mam nadzieję, że wyniki będą dobre! tak myślę, że nie powinny być złe, bo tak długich i mocnych paznokci, mimo niedoczynności, nigdy nie miałam!

co do tsh - z tego, co wiem, to jest obowiązkowe w ciąży, najgorzej jest w I trymestrze, bo można poronić, więc na tym etapie powinnyśmy mieć wszystko ok, niemniej - lepiej zbadać!

co do alkoholu - ja piwa nigdy nie lubiłam, ja z tych winnych :P ale do wina mnie nie ciągnie...za to jak tylko zobaczę jakiś napój energetyczny, to aż mi ślinka cieknie! nie kupuję oczywiście, a od kawy mnie odrzucało na początku ciąży i nadal nie piję :)

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo wina to i ja bym się napiła ;)
    chociaż przyznam, że w pierwszej ciąży mnie bardziej ciągnęło. Chyba ciąża i okres karmienia mnie odzwyczaiły od alkoholu :)

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka87 wrote:
    witam się :) ja po oddaniu siuśków i krwi - morfologia - mam nadzieję, że wyniki będą dobre! tak myślę, że nie powinny być złe, bo tak długich i mocnych paznokci, mimo niedoczynności, nigdy nie miałam!

co do tsh - z tego, co wiem, to jest obowiązkowe w ciąży, najgorzej jest w I trymestrze, bo można poronić, więc na tym etapie powinnyśmy mieć wszystko ok, niemniej - lepiej zbadać!

co do alkoholu - ja piwa nigdy nie lubiłam, ja z tych winnych :P ale do wina mnie nie ciągnie...za to jak tylko zobaczę jakiś napój energetyczny, to aż mi ślinka cieknie! nie kupuję oczywiście, a od kawy mnie odrzucało na początku ciąży i nadal nie piję :)
    Co do kawy, to mnie próbowało odrzucić, ale ja z tych kawoszy, co żyć bez kawy nie mogą, więc się nie dałam hehehe :P piję rano taką z łyżeczki, a później inkę :) czasem mi się zdarza nawet 2 kawki dziennie wypić (oczywiście takie słabiutkie) :)

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • patulla Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    17.05(środa) aaniluap, Myszaq, A może by... (połówkowe), Dziobuś, pola89

MałaMi88 lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co, ostatnio staram się spacerować (póki pogoda), i dużo mam z maleństwami - z tego rocznika widać. i tak sobie myślę, że przecież za parę lat to będą koledzy i koleżanki mojego Maleństwa! my sobie chodzimy w brzusiu, a oni już są po tej stronie :) <3 czy Wy też robicie się takie ckliwe?:) bo mi się znów łezka zakręciła w oku....

no i powodzenia na wizytach!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 08:47

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    preg.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze raz przejrzałam Wasze rozmowy - i chyba też kupię tę poduchę z biedry! przecież później dla Maleństwa też się przyda!

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    preg.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    Dzień dobry!
    Zastanawiam się czy zacząc przyjmować magnez, tak jak wiele z was. Niby nie mam skurczy, wydaje mi się, że macica nie twardnieje, tzn brzuszek bywa napiety, ale czy to niedobór magnezu to nie wiem... Wczoraj po spacerze miałam uczucie napięcia, ale to chyba grawitacja?
    Dziewczyny ktore biorą magnez, robicie to po zaleceniu lekarza? Czy zdecydowałyście same?
    Życzę miłego słonecznego dnia i lecę na basen ;)

Ja zaczęłam przed ciążą na własną rękę a w ciąży już lekarz powiedział żeby nie odstawiac bo magnez jest ważny.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej w kwestii magnezu, czy to innego suplementu poradzić się lekarza.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • monaJa Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się słonecznie :-)

Kochane co do alkoholu katogeryczninie mówię NIE!!! Któraś pisała że nie ma badań co do szkodliwości ja wam tylko powiem że są nie będę pisać poczytajcie o FAS (fetal alkohol syndrom) powiem wam tylko tyle że są to wieczne dzieci niezaradne życiowo i społecznie .A trochę tych dzieciaków widziałam i miałam pod opieką :-( temat rzeka.....

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam magnez w witaminach plus biorę dodatkowy magnez (Slow Mag) oczywiście z zaleceń lekarza
    Zaraz wykorkuje mam takie mdłości że na 1000% zaraz czeka mnie randka z sedesem makabra :-(

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka87 wrote:
    jeszcze raz przejrzałam Wasze rozmowy - i chyba też kupię tę poduchę z biedry! przecież później dla Maleństwa też się przyda!
    a co to za poducha bo nie jestem w temacie?:)

6sutskjolve431gm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, Mi magnez został zalecony na ostatniej wizycie przez lekarza prowadzącego ciąże, rodzaj tabletek i dawkowanie. W sumie byłam zdziwiona, że mam magnez wykać bo nie mam skurczy, nic takiego co by świadczyło o niedoborze się nie działo a morfologia była książkowa ;)
    0202oliwcia tak mi przykro, że się źle czujesz:( Nie dość, że ten lewy bok Cie tak ciągnie to jeszcze mdłości:( Bidulka, dużo siły kochana:*

No i oczywiście powodzenia na wizytach ;)

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe dziękuje Ci słoneczko :-)U mnie to ciągle coś jak nie jedno to drugie się przypałęta .... co do lewego boku to nadal nie moge na nim spać co mnie wkurza i noce są strasznie męczące dla mnie

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    a co to za poducha bo nie jestem w temacie?:)
    Rogal :) ciążowa do spania :D od jutra za bodajże 70zł :)

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    Rogal :) ciążowa do spania :D od jutra za bodajże 70zł :)

Chyba będę musiała iść na otwarcie sklepu żeby ją dostać :D

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png

Wysłany: 17 maja 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaJa wrote:
    Witam się słonecznie :-)

Kochane co do alkoholu katogeryczninie mówię NIE!!! Któraś pisała że nie ma badań co do szkodliwości ja wam tylko powiem że są nie będę pisać poczytajcie o FAS (fetal alkohol syndrom) powiem wam tylko tyle że są to wieczne dzieci niezaradne życiowo i społecznie .A trochę tych dzieciaków widziałam i miałam pod opieką :-( temat rzeka.....

Chyba mnie nie doczytałaś. Wiem co to FAS, widziałam dzieci, których matka tankowała całą ciążę. Ale w ogóle nie o to mi chodziło, żeby nie było, ze kogoś namawiam do picia w ciąży i sama nie piję.

zpbnzbmh7h9mfz19.png

Wysłany: 17 maja 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a skąd wiecie, że w biedrze będzie poducha? Przewertowałam ich stronę i nie widziałam takiej informacji, może nie wszędzie rzucą? Też bym chciała taką zgarnąć jak juz polecacie ;)

zpbnzbmh7h9mfz19.png
‹‹ 729 730 731 732 733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ