X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almaanies wrote:
    Witam się z Wami w 21 tygodniu!
    Od rana robię porządku w domu, taka piękna pogoda dzisiaj, jakie macie plany na sobotę?

My jedziemy do mamy na weekend :)
    a gdzie mieszkasz że masz piękna pogodę? U mnie wczoraj 30 st i słońce a dziś zimno i pochmurno :(

1JyDp2.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz ogarniam zakupy, pocztę, śniadanie, potem szkolenie psa i jadę na cały dzień do rodziców, zrobimy grilla i pies się wybiega :) Pogoda piękna, słońce już praży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 08:34

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w dniu dzisiejszym :) wg ten tabletki mój maluch z wagą 385 g byłby nas 23 tyg a lekarz oznaczył 21 tydzień wg pomiarów.. Hmm maluszki rosną teraz w swoim tempie więc grzecznie będę słuchać lekarza. Co do wesel mam spory problem bo szykuje się wesele w 34 tyg... i nie bardzo mogę nie iść.. A iść w trak zaawansowanej ciąży też nie mam ochoty nie mówiąc o tym jak tonę łez wyleje kiedy będę musiała się ubrać..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 08:49

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Tylko ja miałam ją na chrzciny akurat, ale jak bym miała wesele, to też bym ją założyła :) I droga trochę, ale wziełam, bo inne na mnie nie pasowały, a musiałam coś mieć :/

http://www.reserved.com/pl/pl/rn276-mlc/dress-with-flowers

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5cdb14217966.jpg

Bardzo ładnie w niej wyglądasz!

eikt9n733qx6yvg8.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    Witam się i ja w dniu dzisiejszym :) wg ten tabletki mój maluch z wagą 385 g byłby nas 23 tyg a lekarz oznaczył 21 tydzień wg pomiarów.. Hmm maluszki rosną teraz w swoim tempie więc grzecznie będę słuchać lekarza. Co do wesel mam spory problem bo szykuje się wesele w 34 tyg... i nie bardzo mogę nie iść.. A iść w trak zaawansowanej ciąży też nie mam ochoty nie mówiąc o tym jak tonę łez wyleje kiedy będę musiała się ubrać..

Ja w 34tc już bym nie poszła. Chyba że na ślub do kościoła i tylko na obiad jeśli to ktoś bliski. Będzie Ci już bardzo ciężko w tym czasie.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    My jedziemy do mamy na weekend :)
    a gdzie mieszkasz że masz piękna pogodę? U mnie wczoraj 30 st i słońce a dziś zimno i pochmurno :(

na pomorzu ;) jest pięknie, na niebie nie ma ani jednej chmurki i jest baardzo ciepło ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 08:58

eikt9n733qx6yvg8.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie :-)
    Miałam się nie chwalić swoim "gołym brzuchem" ale nie mogłam się powstrzymać ;-)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ef0387173381.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 09:06

KaroLove, BurzaHormonów, Caro, MałaMi88, E_w_c_i_a, Bella_Bella, Dziobuś lubią tę wiadomość

p19udqk3biqtk3ub.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Na śląsku jeszcze słońce, ale idą chmury i ponoć ten tydzień ma być znów jesienny. Ale mi dziś chyba nic nie popsuje humoru, bo dziewczyny! Te moje pukanie to chyba dzidzia! Może sobie wmawiam, ale dziś zaczęło mnie pukać po śniadaniu. Byłam już po toalecie, więc jelita powinny być spokojne. Najpierw pukanie po środku nad wzgórkiem, potem pół siedziałam, pol leżałam z wywalonym brzuchem i obserwowałam i zaczęło tak jakby wypychać po lewej stronie, mąż tez to widział. Boję się oficjalnie przyznać, ze to na pewno ruchy, ale i tak jakoś mi cieplej na sercu :)
    Z gorszych wiadomości to wyszły mi bakterie w moczu, więc czekają mnie kolejne badania, ale to wszystkiego się dowiem we wtorek. Mimo to jestem spokojna :)
    Miłego dnia!

Dziobuś lubi tę wiadomość

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    A u mnie zgadza się z tabelką podaną przez Nadzieję :)

KaroLove, Cudzie
    Ostatnie zdanie puentą wszystkiego :D Masze Maluszki rosną w swoim tempie ;)
    Tak tylko lekarz na swoim monitorze mi pokazywal wielkosc i przeniesienie na centyle......Ale okej. Dzieci rosną teraz już w swoim rytmie.

Ja wczoraj byłam w energylandii i Bobus mnie raz czy 2 razy kopnął. Myślę okej, cały dzień chodzilam to też inaczej. Nie przejmuje się.
    Kurczę laski jak sie położyłam to tak mnie skopal haha :D

Anuska piękny brzusio ♡

Anuśka19 lubi tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Tylko ja miałam ją na chrzciny akurat, ale jak bym miała wesele, to też bym ją założyła :) I droga trochę, ale wziełam, bo inne na mnie nie pasowały, a musiałam coś mieć :/

http://www.reserved.com/pl/pl/rn276-mlc/dress-with-flowers

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5cdb14217966.jpg
    Bardzo fajnie delikatnie wygladalas;)Ale kochana ja niemam tak zgrabnych nog.Zawsze co mi szlo to w uda i tylek...a talie mialam zgrabna ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 09:36

ckai9n73kv974yz0.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Ja w 34tc już bym nie poszła. Chyba że na ślub do kościoła i tylko na obiad jeśli to ktoś bliski. Będzie Ci już bardzo ciężko w tym czasie.

Też bym nie szła gdyby nie fakt, że to mój brat... nie wiem co robić. Mama płacze żebym poszła, brat ustalił taki termin z narzeczoną dwa tygodnie temu wiedząc oczywiście, że jestem w ciąży i już z tej przyczyny nie mam na to ochoty.. :/ nie wiem co robić i ja już swoje też wypłakałam bo nie sądziłam, że brat mnie postawi w takiej sytuacji.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na piludniu polski w malopolsce ciepelko sloneczko,tylko.energi brak:(

ckai9n73kv974yz0.png
  • India26 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobiłam do półmetka!!! :) :) :) U mnie też gorąco, właśnie namawiam męża na zakup wentylatora :)

te wymiary jakieś dziwne, szczególnie jak się spojrzyna 40 tydzień, zawsze wydawało mi się że średnio dzieci przy porodzie mają 55-60 cm, a nie ledwo 50. Przynajmniej ja i 2 moich braci mieliśmy 60-63cm, a nie należymy do wysokich, mój tata miał 174, matka 158.

59a17bd566875.png
  • malwa88 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    Też bym nie szła gdyby nie fakt, że to mój brat... nie wiem co robić. Mama płacze żebym poszła, brat ustalił taki termin z narzeczoną dwa tygodnie temu wiedząc oczywiście, że jestem w ciąży i już z tej przyczyny nie mam na to ochoty.. :/ nie wiem co robić i ja już swoje też wypłakałam bo nie sądziłam, że brat mnie postawi w takiej sytuacji.

Hej, my też w sierpniu idziemy na wesele. Najlepszy przyjaciel mojego męża. Zresztą oboje to nasi dobrzy znajomi. Będę wtedy w 33 tc. Mąż na pewno byłby mocno zawiedziony, gdybyśmy nie byli.

Naprawdę myślicie, że będzie aż tak źle? :/ Póki co moja ciąża na razie bezobjawowa, no ale to jeszcze 3 miesiące, na pewno zmienię się z tym czasie.

Zawsze sobie myślałam, że dam radę, ale teraz mnie nastraszyłyście trochę :)

Październik 2017 synek <3
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malwa88 wrote:
    Hej, my też w sierpniu idziemy na wesele. Najlepszy przyjaciel mojego męża. Zresztą oboje to nasi dobrzy znajomi. Będę wtedy w 33 tc. Mąż na pewno byłby mocno zawiedziony, gdybyśmy nie byli.

Naprawdę myślicie, że będzie aż tak źle? :/ Póki co moja ciąża na razie bezobjawowa, no ale to jeszcze 3 miesiące, na pewno zmienię się z tym czasie.

Zawsze sobie myślałam, że dam radę, ale teraz mnie nastraszyłyście trochę :)

Ja sama nie wiem co myśleć czy dam radę czy nie.. Ja sądzę, że to zależy jak mocno nam brzuszki urosną. Jak zobaczyłam brzuszek ostatnio dwóch dziewczyn w 8 miesiącu to jedna miała naprawdę ogromny a druga taki jak moja koleżanka na koniec 23 tyg. Może inaczej bym to zniosła gdyby ten termin był ustalony w zeszłym roku, ale boli mnie bardzo że ustalił go wiedząc o mojej ciąży nagle za 3 miesiące ;/ ech :(

Teraz przeżywać to że będę gruba itd.. :( średnio mi się uśmiecha.

Aaaa i mam pytanie, którą wagę bierzecie jako początkową? Ja na początku grudnia miałam 1,5 kg mniej niż w połowie stycznia (chyba boże narodzenie i sylwester miały tu swoje odzwierciedlenie) i teraz nie do końca wiem którą brać do obliczeń przyrostu wagi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 09:54

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • malwa88 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    Ja sama nie wiem co myśleć czy dam radę czy nie.. Ja sądzę, że to zależy jak mocno nam brzuszki urosną. Jak zobaczyłam brzuszek ostatnio dwóch dziewczyn w 8 miesiącu to jedna miała naprawdę ogromny a druga taki jak moja koleżanka na koniec 23 tyg. Może inaczej bym to zniosła gdyby ten termin był ustalony w zeszłym roku, ale boli mnie bardzo że ustalił go wiedząc o mojej ciąży nagle za 3 miesiące ;/ ech :(

No tak, jeśli doskonale wiedzieli o Twoim stanie to faktycznie mogli to jakoś inaczej rozegrać. Swoją drogą nieźle, że tak szybko udało im się ogarnąć wakacyjny termin. U mnie w okolicy to raczej niemożliwe.

Ja właśnie sobie myślałam, że jakby to 'moje' wesele było w czerwcu to dałabym radę pójść nawet w jakiejś swojej kiecce :) Przynajmniej na razie tak się zapowiada. A tak będę pewnie olbrzymia i ledwo będę się ruszać :/

My planujemy na miejscu wziąć też pokój bo podobno jest taka możliwość. Jeśli się gorzej poczuję to pójdę się położyć a mąż najwyżej zostanie sobie z kolegami :) Może u Was też jest taka opcja? To zawsze dodatkowy komfort psychiczny i fizyczny dla Ciebie.

Październik 2017 synek <3
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malwa88 wrote:
    No tak, jeśli doskonale wiedzieli o Twoim stanie to faktycznie mogli to jakoś inaczej rozegrać. Swoją drogą nieźle, że tak szybko udało im się ogarnąć wakacyjny termin. U mnie w okolicy to raczej niemożliwe.

Ja właśnie sobie myślałam, że jakby to 'moje' wesele było w czerwcu to dałabym radę pójść nawet w jakiejś swojej kiecce :) Przynajmniej na razie tak się zapowiada. A tak będę pewnie olbrzymia i ledwo będę się ruszać :/

My planujemy na miejscu wziąć też pokój bo podobno jest taka możliwość. Jeśli się gorzej poczuję to pójdę się położyć a mąż najwyżej zostanie sobie z kolegami :) Może u Was też jest taka opcja? To zawsze dodatkowy komfort psychiczny i fizyczny dla Ciebie.

Ja też prosiłam by przynajmniej przełożyli to na lipiec, zawsze to miesiąc wcześniej. Teraz czy w czerwcu też bym nie miała problemu. No niestety odnoszę wrażenie jakby przyszła bratowa nie chciała mnie na tym weselu (odseparowała go zupełnie od rodziny), a mój brat nie ma grama charakteru - żeby nie wyrażać się inaczej. Ślub planują wyłącznie cywilny a wesele w piątek więc dlatego udało im się znaleźć miejsce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 10:11

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widamo, że w po 30t już raczej szaleć na parkiecie nie będziecie ale posiedzieć za stołem i porozmawiać z rodziną przecież można. To nie wymaga wielkiego nakładu energii. Ja bym poszła, zwłaszcza na wesele brata.
    Chwilę można posiedzieć za stołem potem wyjść do ogrodu (często przecież są przed salami weselnymi).
    Nie musisz siedzieć całą noc ale do 22 bym została.

aaniluap, KaroLove, patulla lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candela wrote:
    Widamo, że w po 30t już raczej szaleć na parkiecie nie będziecie ale posiedzieć za stołem i porozmawiać z rodziną przecież można. To nie wymaga wielkiego nakładu energii. Ja bym poszła, zwłaszcza na wesele brata.
    Chwilę można posiedzieć za stołem potem wyjść do ogrodu (często przecież są przed salami weselnymi).
    Nie musisz siedzieć całą noc ale do 22 bym została.

Mniej by mnie to bolało gdyby to było wesele kuzyna czy kogokolwiek dalszego. Nie wiem jeszcze co zrobię. Uzależnię to od tego jak będę się czuć i fizycznie i psychicznie. Nie chcę iść tam i wylewać łez, że tak postąpił.. wtedy już wolę zostać z mężem w domu. Zobaczę, niemniej jednak chcę znaleźć coś w czym jeśli się zdecyduję iść będę wyglądać jak do ludzi.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • aaniluap Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Candelą. Wesele nie musi się sprowadzać do hulanek na parkiecie przez całą noc. Ważną jest sama obecność najbliższych. Jeśli to dom weselny z pokojami to może warto zarezerwować dla siebie jakiś żeby w chwili kryzysu moc tam pójść i w spokoju odpocząć? Ja bym na pewno poszła. Tym bardziej ze niejednokrotnie widziałam na takich imprezach kobiety na końcówce ciąży które dobrze się bawiły.

02502cdf1c.png
‹‹ 750 751 752 753 754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ