Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKimmy wrote:Zaraz was nadrobię. W pracy było mi tak niedobrze, że nie miałam siły nawet na forum zaglądać... Naprawde moje mdłości i wymioty sięgają zenitu.
Ja dzisiaj czuję się jak młody Bóg!Kimmy lubi tę wiadomość
-
Ewcia_92 wrote:Tulę.. :* Ale czy nie tego chciałyśmy?
Ja dzisiaj czuję się jak młody Bóg!
Wcześniej chciałam pracować jak najdłużej ale jeśli będę się dalej tak czuła to nie wiem czy nie poproszę chociaż o tydzień zwolnienia? Myślicie że gin może tak na tydzień wypisać?
-
nick nieaktualnyKimmy wrote:No pewne
Wcześniej chciałam pracować jak najdłużej ale jeśli będę się dalej tak czuła to nie wiem czy nie poproszę chociaż o tydzień zwolnienia? Myślicie że gin może tak na tydzień wypisać? -
nick nieaktualnyEvita wrote:Dziewczyny ja się żegnam - moja beta nie przyrasta od 2 dni, wynosi 28, progesteron 12, to moje trzecie poronienie. Życzę Wam wszystkim spokojnej szczęśliwej ciąży i radości z macierzyństwa.
Kochana, tak mi przykro...
Wierzę, że wreszcie Ci się uda! Ściskam Cię najmocniej jak potrafię! :* :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 16:45
-
Evita wrote:Dziewczyny ja się żegnam - moja beta nie przyrasta od 2 dni, wynosi 28, progesteron 12, to moje trzecie poronienie. Życzę Wam wszystkim spokojnej szczęśliwej ciąży i radości z macierzyństwa.
nie mogę uwierzyć i zrozumieć dlaczego osoby które tak bardzo chcą dziecka muszą przeżywać coś takiego to takie niesprawiedliwe...
Życze dużo siły :*
-
Witam nowe dziewczyny
Miło, że dolaczylyscie.
Zaczynam mieć problemy z nadrobienia was
Czekam na relacje z dzisiejszych wizyt.
Evita bardzo mi przykro. Jeśli mogę tylko coś napisać to dajcie sobie czas ale nie poddawaj się w walce i to szczęście :*Kimmy lubi tę wiadomość
Antosia 10tc[*] 17.03.2017
Tomuś 39tc [*] 6.03.2016 -
Hej dziewczyny,
Dołączam do Was. Termin wyznaczyło mi na 14.10.
Ja ja do tej pory nie mam totalnie żadnych objawów, poza powiększonymi piersiami. W zeszłym tygodniu w okolicy kiedy powinna wystąpić miesiączka bolało mnie podbrzusze, ale minęło.
Przykro mi, że niektóre dziewczyny już zdążyły się pożegnaćTrzymajcie się
Kimmy lubi tę wiadomość
Październik 2017 synek -
malwa88 wrote:Hej dziewczyny,
Dołączam do Was. Termin wyznaczyło mi na 14.10.
Ja ja do tej pory nie mam totalnie żadnych objawów, poza powiększonymi piersiami. W zeszłym tygodniu w okolicy kiedy powinna wystąpić miesiączka bolało mnie podbrzusze, ale minęło.
Przykro mi, że niektóre dziewczyny już zdążyły się pożegnaćTrzymajcie się
Na razie ciesz się tym brakiem mdłości, mówię z doświadczenia
To twoja pierwsza ciąża?
-
Evita wrote:Dziewczyny ja się żegnam - moja beta nie przyrasta od 2 dni, wynosi 28, progesteron 12, to moje trzecie poronienie. Życzę Wam wszystkim spokojnej szczęśliwej ciąży i radości z macierzyństwa.
Przykro mitrzymam kciuki, żebyś szybko wróciła na fioletową stronę mocy :*
Tymczasem ja jestem po wizycie u swojej pani doktor i nie ukrywam, że ciut ugasiła mój entuzjazm
Powiedziała, co prawda, że patrząc na wynik mojego HCG mogłaby mi pogratulować, ale wstrzyma się do czasu, kiedy będzie mogła potwierdzić zdrowo rozwijającą się ciążę...
Co prawda to dopiero 17 dpo, ale na usg nie było widać nawet pęcherzyka. Myślałam, że będzie inaczej sądząc po chyba wysokim poziomie mojego HCG.
dżdżownica wrote:Chyba wszystko było dobrzetylko strasznie się denerwuje żeby było ok tym razem.
Moje wyniki to:
12 dpo 67,72
14 dpo 225
16 dpo 494,20
18 dpo 1178
20 dpo 2548
Z moich obliczeń wynika, że wczoraj byłam w 16 dpo, a wynik wskazał 1422, któraś z was miała taki poziom HCG tak wcześnie?
Co do terminów niestety niczego się nie dowiedziałam - na podstawie moich wyliczeń wypada na 14.10.2017, ale oficjalnie będę mogła się przybić po wizycie zaplanowanej DOPIERO na za 2 tygodnie... dłuuuuugie 2 tygodnie
Co do witamin mam zalecenie na OmegaMed Optima Start x1 + Omega 3 x3.
Przed wizytą kupiłam OmegaMed Optima zwykłe no i kazała zmienić, ale kupując kierowałam się wieloma pozytywnymi opiniami, więc chyba coś w tym jest -
-
Emciaem według mnie to normalne, że na tym etapie niczego nie widać. Przeczytałam na parenting, że pęcherzyk powinien być widoczny, gdy poziom hormonu beta HCG przekroczy 1500-2500 mIU/mln
Ale pisze też, że może się pojawić nawet w 6 tygodniu, zależy wszystko od owulacji
myślę, że poczekalabys jeszcze dwa dni i pęcherzyk już by był.
Emciaem lubi tę wiadomość
-
Kimmy wrote:Cześć malwa.
Na razie ciesz się tym brakiem mdłości, mówię z doświadczenia
To twoja pierwsza ciąża?
Tak pierwsza
Dlatego ten brak objawów trochę zaczął mnie niepokoić.
W czwartek beta wynosiła 85, w sobotę 230.
We wtorek idę do lekarza. Czy powinnam jeszcze przed wizytą pójść na beta jeszcze raz czy coś?Październik 2017 synek -
almaanies wrote:Ja biorę witaminy z grupy B i dodatkowo jeszcze kas foliowy, który notabene w tych witaminach też jest.
Dziewczyny, ja osobiście mam zamiar chodzić wyłącznie na NFZ. Myślicie, że jak pójdę w 7 tygodniu to jest szansa, że usłyszę bicie serca? Nie mam potrzeby chodzić prywatnie, nie wie może to błąd.