X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wrote:
    Zaraz was nadrobię. W pracy było mi tak niedobrze, że nie miałam siły nawet na forum zaglądać... Naprawde moje mdłości i wymioty sięgają zenitu.
    Tulę.. :* Ale czy nie tego chciałyśmy? :D
    Ja dzisiaj czuję się jak młody Bóg! :) <3

Kimmy lubi tę wiadomość

• Kimmy Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia_92 wrote:
    Tulę.. :* Ale czy nie tego chciałyśmy? :D
    Ja dzisiaj czuję się jak młody Bóg! :) <3
    No pewne :D
    Wcześniej chciałam pracować jak najdłużej ale jeśli będę się dalej tak czuła to nie wiem czy nie poproszę chociaż o tydzień zwolnienia? Myślicie że gin może tak na tydzień wypisać?

f5b59272af.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wrote:
    No pewne :D
    Wcześniej chciałam pracować jak najdłużej ale jeśli będę się dalej tak czuła to nie wiem czy nie poproszę chociaż o tydzień zwolnienia? Myślicie że gin może tak na tydzień wypisać?
    No nie wiem, ale wydaje mi się, że nie ma problemu w tym żeby wypisał zwolnienie "na chwilę". :)

• Evita Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja się żegnam - moja beta nie przyrasta od 2 dni, wynosi 28, progesteron 12, to moje trzecie poronienie. Życzę Wam wszystkim spokojnej szczęśliwej ciąży i radości z macierzyństwa.

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Dziewczyny ja się żegnam - moja beta nie przyrasta od 2 dni, wynosi 28, progesteron 12, to moje trzecie poronienie. Życzę Wam wszystkim spokojnej szczęśliwej ciąży i radości z macierzyństwa.
    Evita!!! :( Kochana, tak mi przykro... :( Wierzę, że wreszcie Ci się uda! Ściskam Cię najmocniej jak potrafię! :* :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 16:45

• Kimmy Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Tak bardzo mi przykro :( nie mogę uwierzyć i zrozumieć dlaczego osoby które tak bardzo chcą dziecka muszą przeżywać coś takiego to takie niesprawiedliwe... :(
    Życze dużo siły :*

f5b59272af.png
  • mgielka1983 Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita bardzo mi przykro, trzymaj się.

08.11.2001 mama 2 bliźniaczek w niebie [*]
    19.09.2002 synuś Dawidek :)

CP-22.01-2015
    CP-09.03.2017-9 tydz (*)syn, usunięcie drugiego jajowodu.
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veira wrote:
    Pomóżcie, bo juz zaczynam wariowac. W piątek mialam betę 60 a dzisiaj 470. Myslicie, że jest Oki?

Dlaczego miałoby coś być nie tak? Nie denerwuj grocha :P

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita, jest mi bardzo przykro, wiem co teraz czujesz... Trzymaj się!

Dziewczyny, szalejecie z tymi postami, od rana miałam kilka stron do narobienia ;)

Diddlina lubi tę wiadomość

preg.png
  • Diddlina Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny :)
    Miło, że dolaczylyscie.

Zaczynam mieć problemy z nadrobienia was :D

Czekam na relacje z dzisiejszych wizyt.

Evita bardzo mi przykro. Jeśli mogę tylko coś napisać to dajcie sobie czas ale nie poddawaj się w walce i to szczęście :*

Kimmy lubi tę wiadomość

Antosia 10tc[*] 17.03.2017 :(
    Tomuś 39tc [*] 6.03.2016 :(
  • malwa88 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Dołączam do Was. Termin wyznaczyło mi na 14.10.

Ja ja do tej pory nie mam totalnie żadnych objawów, poza powiększonymi piersiami. W zeszłym tygodniu w okolicy kiedy powinna wystąpić miesiączka bolało mnie podbrzusze, ale minęło.

Przykro mi, że niektóre dziewczyny już zdążyły się pożegnać :( Trzymajcie się

Kimmy lubi tę wiadomość

Październik 2017 synek <3
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malwa88 wrote:
    Hej dziewczyny,

Dołączam do Was. Termin wyznaczyło mi na 14.10.

Ja ja do tej pory nie mam totalnie żadnych objawów, poza powiększonymi piersiami. W zeszłym tygodniu w okolicy kiedy powinna wystąpić miesiączka bolało mnie podbrzusze, ale minęło.

Przykro mi, że niektóre dziewczyny już zdążyły się pożegnać :( Trzymajcie się
    Cześć malwa. :)
    Na razie ciesz się tym brakiem mdłości, mówię z doświadczenia ;)
    To twoja pierwsza ciąża?

f5b59272af.png
  • Emciaem Znajoma

Wysłany: 7 lutego 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:

Przykro mi :( trzymam kciuki, żebyś szybko wróciła na fioletową stronę mocy :*

Tymczasem ja jestem po wizycie u swojej pani doktor i nie ukrywam, że ciut ugasiła mój entuzjazm :(
    Powiedziała, co prawda, że patrząc na wynik mojego HCG mogłaby mi pogratulować, ale wstrzyma się do czasu, kiedy będzie mogła potwierdzić zdrowo rozwijającą się ciążę...
    Co prawda to dopiero 17 dpo, ale na usg nie było widać nawet pęcherzyka. Myślałam, że będzie inaczej sądząc po chyba wysokim poziomie mojego HCG.
    dżdżownica wrote:
    Chyba wszystko było dobrze :) tylko strasznie się denerwuje żeby było ok tym razem.
    Moje wyniki to:
    12 dpo 67,72
    14 dpo 225
    16 dpo 494,20
    18 dpo 1178
    20 dpo 2548

Z moich obliczeń wynika, że wczoraj byłam w 16 dpo, a wynik wskazał 1422, któraś z was miała taki poziom HCG tak wcześnie?

Co do terminów niestety niczego się nie dowiedziałam - na podstawie moich wyliczeń wypada na 14.10.2017, ale oficjalnie będę mogła się przybić po wizycie zaplanowanej DOPIERO na za 2 tygodnie... dłuuuuugie 2 tygodnie :)

Co do witamin mam zalecenie na OmegaMed Optima Start x1 + Omega 3 x3.
    Przed wizytą kupiłam OmegaMed Optima zwykłe no i kazała zmienić, ale kupując kierowałam się wieloma pozytywnymi opiniami, więc chyba coś w tym jest :)

87f927d575.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Przykro mi. nie ma słów które by Cie pocieszyly.To takie niesprawiedliwe.Matki wyrzucają dzieci,a inne tak bardzo ich pragną.

ckai9n73kv974yz0.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emciaem według mnie to normalne, że na tym etapie niczego nie widać. Przeczytałam na parenting, że pęcherzyk powinien być widoczny, gdy poziom hormonu beta HCG przekroczy 1500-2500 mIU/mln
    Ale pisze też, że może się pojawić nawet w 6 tygodniu, zależy wszystko od owulacji

myślę, że poczekalabys jeszcze dwa dni i pęcherzyk już by był.

Emciaem lubi tę wiadomość

f5b59272af.png
  • malwa88 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wrote:
    Cześć malwa. :)
    Na razie ciesz się tym brakiem mdłości, mówię z doświadczenia ;)
    To twoja pierwsza ciąża?

Tak pierwsza :)

Dlatego ten brak objawów trochę zaczął mnie niepokoić.

W czwartek beta wynosiła 85, w sobotę 230.

We wtorek idę do lekarza. Czy powinnam jeszcze przed wizytą pójść na beta jeszcze raz czy coś?

Październik 2017 synek <3
  • patulla Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almaanies wrote:
    Ja biorę witaminy z grupy B i dodatkowo jeszcze kas foliowy, który notabene w tych witaminach też jest.

Dziewczyny, ja osobiście mam zamiar chodzić wyłącznie na NFZ. Myślicie, że jak pójdę w 7 tygodniu to jest szansa, że usłyszę bicie serca? Nie mam potrzeby chodzić prywatnie, nie wie może to błąd.
    Ja też tylko na nfz

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolegliwości ciążowe często pojawiają się właśnie dopiero ok. 7 tc.
    W moich dwóch poprzednich ciazach jedyne zygankojakie miałam to po egzaminach. I w żadnej z ciąż nie brałam żadnych...

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • sykusiaa Nowa

Wysłany: 7 lutego 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kobitki tydzien temu na tescie pokazaly sie dwie kreski, dwa dni pozniej to samo. Z wyliczen wychodzi ze dzis zaczynam 6tc a termin na 10 Pazdziernik.

patulla, Kimmy, Natikka123, kiti, GotowaDorota lubią tę wiadomość

sykusia
  • patulla Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy poproszę o dopisanie wizyty na 13.02

Kimmy lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ