Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny :**
U mnie również zapowiada się piękny dzień. Słoneczko świeci, niebo niebieskie.. Ahhh jaka szkoda, że nie mogę wyjść sobie na spacer.. Pozostaje mi balkon, książka i soczki z palemką.
Ewa25 nie powiem.. Zagotowało się we mnie jak przeczytałam Twój pierwszy post do tego stopnia, że nawet go nie skomentowałam, bo byłby po prostu nie miły.. I z większością komentarzy dziewczyn bym się zgodziła w 100%. Dopiero potem jak napisałaś kolejne posty, no dobra trochę tam gdzieś zrozumiałam istotę Twojego "problemu". Twój Mąż to powinien dostać patelnią przez głowę dla sprowadzenia na ziemię, a Ty zacznij cieszyć się z tego że będziesz miała w domu dwie cudowne Księżniczki. Moim rodzicom chłopiec "trafił się" za czwartym razem, więc wszystko przed Wami
almaanies jejku , że z tą piłką skończyło się tylko na strachu bo faktycznie niebezpieczna sytuacja. Oby takich najmniej o końca roku, żebyś mogła w spokoju dotrwać
Powiem Wam, że ja też czuję moją Małą czasem dość nisko. Aż czasem mam wrażenie, że za nisko. Chociaż ona to taki zawodnik MMA że czasem to naprawdę mam wrażenie że odbija mi się o każdą część brzucha jak o ringOstatnio nawet Małż zdążył przyłożyć rękę i poczuł takiego dość mocnego kopniaka
A co będzie potem? Ulalala
Ja narazie przystopowałam z kupowaniem, bo doszłam do wniosku że najpierw remont i meble. Małż zacznie pod koniec czerwca. Teraz mam misję, bo muszę poszukać jakiegoś ładnego odcienia mięty a z tego co widzę to nie lada wyzwanie
Gratuluję udanych wizyty :* i trzymam kciukasy za te dzisiejszepoczątek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Dziewczyny chcialabym zamowic posciel. Jaki wymiar polecacie 120x90 czy 130x100.? Lozeczko standard 120x60.Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
09.06(piątek) Nieśmiała, Ripley24
10.06(sobota) Myszaq (połówkowe)
12.06(poniedziałek) Bella_Bella (połówkowe), pola89 (połówkowe), Myszaq
13.06(wtorek) Caro (połówkowe), czakajacanacud1 (połówkowe)
14.06(środa) aaniluap
16.06(piątek) dżdżownica, nadziejastru
19.06(ponidziałek) monaJa
20.06(wtorek) monaJa (połówkowe), India26
21.06(środa) Barbie24, aaniluap, Natikka123, pola89, Dziobuś, A może by...
22.06(czwartek) A może by..., Veira, Pampcia
26.06(poniedziałek)
27.06(wtorek) BurzaHormonów, kiti, Caro, AlicjaaA
28.06(środa) KasiaHaBe
29.06(czwartek) Bella_Bella, Anuśka19 (połówkowe)
30.06(piątek) Treselle
01.07(sobota) 0202oliwcia
04.07(wtorek) zuzanna
05.07(środa) Agnesqe, almaanies, E_w_c_i_a
12.07(środa) aaniluap
17.08(czwartek) KasiaHaBe (IIIgenetyczne)
-
Ja zamówiłam 120x90 przy łóżeczku 115x55
Ewa25 faktycznie źle przedstawiłaś na początku sytuację, więc stąd trochę "mocniejszych" reakcji... ale ogólnie to Twojego męża nie rozumiem, bo to raczej w nim jest jakiś problem, jeśli ma takie parcie na płeć i faktycznie to do siebie jak już powinien mieć pretensje, bo to on warunkuje płeć... życzę Ci żeby mu się zmieniło nastawienie a Ty w ogóle się nie obwiniaj za takie coś, mi to by nawet do głowy nie przyszło, ze można się obwiniać za to,że drugie dziecko jest tej samej płci... I zgadzam się z dziewczynami, że to musicie porozmawiać ze sobą, bo te problemy muszą być głębsze, a nie spowodowane płcią dziecka... No i może głupie co teraz powiem, ale płci nigdy sobie nie ustalisz żadnym sposobem, a jeśli chcecie mieć synka to zawsze możecie adpotować później... Oczywiście to zależy od ludzi, ale wtedy masz płeć pewną. Ja np. wiem, że byłabym w stanie adpotować dziecko i dać mu największą miłośćTo już tak po za tematem.
almaanies dobrze, że wszystko w porzadku, uważaj w tej szkole
A mój Julek chyba wziął do siebie, że na forum Wam jęczałam o tych niskich ruchach i wczoraj wieczór kopał wysoko
Powodzenia na wizytach! -
Hej Kochane! :* Witam się i ja ale u mnie pogoda srednia. Ale to dobrze, bo cały dzień mam zaplanowany na sprzątanie więc w zasadzie nawet i lepiej
Słuchajcie, ten temat już się przewijał ale wrócić się do niego byłoby trudno. Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia, bądź slyszala cokolwiek na temat wózka faster 2 od baby merc? Bo wczoraj jakoś mi wpadł w oko i tak się zastanawiam, a bardzo mało opinii o nim jest w necie. Dzięki z góry za wszelkie info i miłego dnia! :*
-
Tez zastanawiam sie nad wieksza 130x100 tylko czy nie bedzie za duza do lozeczka?Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Dziobuś wrote:Hej Kochane! :* Witam się i ja ale u mnie pogoda srednia. Ale to dobrze, bo cały dzień mam zaplanowany na sprzątanie więc w zasadzie nawet i lepiej
Słuchajcie, ten temat już się przewijał ale wrócić się do niego byłoby trudno. Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia, bądź slyszala cokolwiek na temat wózka faster 2 od baby merc? Bo wczoraj jakoś mi wpadł w oko i tak się zastanawiam, a bardzo mało opinii o nim jest w necie. Dzięki z góry za wszelkie info i miłego dnia! :*
Ja z ciekawości weszłam na stronę producenta, widziałam faster 3 i wizualnie orzekam, że mi się podoba. Z praktycznych rzeczy które posiada a na które ja zwracałam uwagę to ma wygodne wypinanie gondoli i spacerówki, rączkę do przenoszenia stelaża (zaprawiona w boju koleżanka mówiła, że to cenna rzecz
) i podwójną amortyzację
stelaż podobny do tego co ja kupiłam więc
mnie się podoba
A co do opinii ja mam wrażenie, że na temat każdego znajdziesz i te dobre i złe.. Jedna znajoma zachwalała np. bebetto pod niebiosa inna stwierdziła, że w życiu by nie kupiła drugi raz..
Dziobuś lubi tę wiadomość
-
Witam się i ja
Własnie popijam kawkę z mlekiem i się obijam, taki mam plan na dziś do godz 15 aż mąż wróci z pracy i odbierze synka ze żłobka
Almaanies, super, że wszystko ok, dobrze że sprawdziłaś. Ale te dwa w-fy jeszcze to uważaj na siebie bardzo..
Co do koleżanki Ewy i problemów z płcią, to już w sumie wszystko napisałyście. Bardzo współczuję Ci takiego podejścia męża i rodziny, to na pewno może zdołować. Mam nadzieję, że jednak jakoś się ułoży między wami, choć też myślę, ze nie płeć jest tu głównym problemem..
Co do pościeli to ja dla synka miałam 120x90, do dziś się nią przykrywa mając ponad 2 lata, ale myślę, że nie ma to wielkiej różnicy w użytkowaniu- i taka i taka wielkość będzie ok. -
Właśnie spojrzałam, że u mnie dziś skończone 24
Rozpoczynam 25 tydzień
sama nie wierzę!
Dzidziuś ze mną chyba dziś świętuje bo jak wczoraj był spokojny tak dzisiaj bryka delikatnie od rana
i to koło pempuszka więc się cieszę podwójnie!
Dziobuś, KasiaHaBe lubią tę wiadomość
-
Witam się i ja ;-
U nas też piękna pogoda.Ja już bo badaniach krwi dziś morfologia TSH i mocz,wyniki odbiorę w poniedziałek ciekawe co wyjdzie najbardziej ciekawi mnie żelazo,tsh,i mocz co tam jest
Ewka nie będę doradzać bo przez forum ciężko ale wierzę że będzie dobrze głowa do góry bez względu na sytuację ciesz się stanem i dzieciątkiem :-)A mąż na pewno ciebie i dziewczyny kocha i będzie kochał,a gadką bliskich i naciskiem na syna po prostu olej to , przecież na rękach cię nikt nie będzie nosił przez to że syna urodzisz .
Moja mama ma znajomych gdzie jeden strasznie chciał córkę a drugi strasznie syna i co jeden ma 5 córek drugi 5 synów a co najlepsze to koledzy którzy wspólnie pracują -
To i ja chwalę się swoimi łupami z łowów wyprawkowych. Drugie zdjęcie to rzeczy ze smyka z promocji na dzień dziecka (dzięki za cynk, który był tu dany), a na górnym z h&m poza poduszeczką.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2017, 11:56
pola89, A może by..., Zielona_konczynka, Dziobuś, Caro, kiti, madlene88, Asiaa91, Pampcia, Kimmy lubią tę wiadomość
-
Taka anegdotka dotycząca płci zasłyszana przez mojego męża w pracy. Otóż jeden klient miał 4 synów (wiekowo 1, 2 lata różnicy) i stwierdził, że zrobi ostatnie podejście do córki... I co mu się trafiło? Trojaczki! Trzech chłopaków!
chcebardzobycmama, Gabisonka, Caro, kiti, Barbie24, KasiaHaBe, MałaMi88, BurzaHormonów lubią tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
A może by... wrote:Ja z ciekawości weszłam na stronę producenta, widziałam faster 3 i wizualnie orzekam, że mi się podoba
. Z praktycznych rzeczy które posiada a na które ja zwracałam uwagę to ma wygodne wypinanie gondoli i spacerówki, rączkę do przenoszenia stelaża (zaprawiona w boju koleżanka mówiła, że to cenna rzecz
) i podwójną amortyzację
stelaż podobny do tego co ja kupiłam więc
mnie się podoba
A co do opinii ja mam wrażenie, że na temat każdego znajdziesz i te dobre i złe.. Jedna znajoma zachwalała np. bebetto pod niebiosa inna stwierdziła, że w życiu by nie kupiła drugi raz..
Kochana, dziękija właśnie wcześniej cały czas za bebetto byłam, ale wczoraj przypadkowo trafiłam na ten faster i bardzo mi się wizualnie spodobal, plus te informacje na stronie od strony technicznej też, z tym że ja nie mam doświadczenia komoletnie, czy to jest dobre czy zle, dlatego chciałam zasięgnąć opinii. A Ty mi rozjasnilas nieco w głowie więc chyba skłaniam się na chwilę obecną ku temu fasterowi. Co prawda wozek będziemy kupowac na końcu, ale już się powoli wolę porozglądać