X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry Mamunie! u nas zapowiada się piękny dzionek :)

Ewa25 - nie powiem, też mi zrobiło się smutno po Twoim pierwszym wpisie, ale teraz już wszystko rozumiem! dodatkowo dochodzą jeszcze hormony, przez które pewnie więcej smuteczkujesz! no cóż... niestety ta nasza druga połówka nie zawsze jest taka, jak być powinna! nie zmienimy tego :( pomyśl, że teraz będziesz miała więcej Miłości, kolejną dziewuszkę <3 wszystko, co się dzieje, dzieje się po coś, tak musi być :) i będzie wszytko dobrze :)

almaanies - kamień z serca! teraz uważaj na wszystko, zwłaszcza na piłki! na szczęście jeszcze troszkę i koniec roku! :)

miłego dnia Kochane!

almaanies lubi tę wiadomość

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry drogie mamusie ;) My dzisiaj w brzuszku mamy poranną gimnastykę, bądź jak kto woli pływanie synchroniczne ;) Ale nic tak nie cieszy jak kilka kopniaczków z rana:)
    U mnie też zapowiada sie ładny dzień, trzeba by sie za niedługo do sklepu wybrać, by po upale w południe nie chodzić. A na wieczór zaplanowaliśmy kino:)
    Wszystkim życzę miłego i spokojnego dnia!

dżdżownica, Zielona_konczynka, Dziobuś, almaanies, monaJa lubią tę wiadomość

• mimi87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    JA tam lubię obalać mity :D
    Tak jak obaliłam mit, że karmiąc nie można zajść w ciążę :D - można :D
    Tak samo obalam, że karminie "wyciąga" :D - no nie umie, ale zawsze powtarzam, że nie dałam sobie wmówić żadnej diety matki karmiącej i jadłam wszystko normalnie, to jak tu schudnąć. Gdybym dała sobie wmówić tylko ryż i gotowana pierś to może bym schudła :P
    Co do wielkości piersi i ilości pokarmu to nie wypowiem się, bo mam "średnie", ale pokarmu miałam, aż nadto. Z początków karmienia to pamiętam nawał w ok. 3 dobie, jak cycki były jak dwa wielkie balony (normalnie trochę zwisną cycki bez stanika, a wtedy nic:P ) I jak brałam prysznic to one były jakby nie moje :P Pomijam fakt lejącego się mleka, jak tylko nie miałam stanika i wkładek :D

Z wagą to chyba wygrywam :D Wzrost 167 cm i waga 81 kg :/
    Z resztą jak można ważyć mniej niż 60 kg !!! Moja standardowa waga to poniżej 70 kg, ostatnio się zapuściłam i startowałam z 75 :/ (ale rozmiar ubrań przed ciążą to M/L, więc myślę, że normalnie)

ja też obalam te dwa mity ja zaszłam w ciąże karmiąc starszaka ba nawet karmiłam go jeszcze będąc w ciąży. A i to prawda nie ma czegoś takiego jak dieta matek karmiących;p a i po pół roku z cyca nie leci woda sama (tyle razy to słyszałam) tak samo jak inne brednie na temat karmienia ;p tylko się śmiałam

patulla lubi tę wiadomość

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    JA tam lubię obalać mity :D
    Tak jak obaliłam mit, że karmiąc nie można zajść w ciążę :D - można :D
    Tak samo obalam, że karminie "wyciąga" :D - no nie umie, ale zawsze powtarzam, że nie dałam sobie wmówić żadnej diety matki karmiącej i jadłam wszystko normalnie, to jak tu schudnąć. Gdybym dała sobie wmówić tylko ryż i gotowana pierś to może bym schudła :P
    Co do wielkości piersi i ilości pokarmu to nie wypowiem się, bo mam "średnie", ale pokarmu miałam, aż nadto. Z początków karmienia to pamiętam nawał w ok. 3 dobie, jak cycki były jak dwa wielkie balony (normalnie trochę zwisną cycki bez stanika, a wtedy nic:P ) I jak brałam prysznic to one były jakby nie moje :P Pomijam fakt lejącego się mleka, jak tylko nie miałam stanika i wkładek :D

Z wagą to chyba wygrywam :D Wzrost 167 cm i waga 81 kg :/
    Z resztą jak można ważyć mniej niż 60 kg !!! Moja standardowa waga to poniżej 70 kg, ostatnio się zapuściłam i startowałam z 75 :/ (ale rozmiar ubrań przed ciążą to M/L, więc myślę, że normalnie)

ja też obalam te dwa mity ja zaszłam w ciąże karmiąc starszaka ba nawet karmiłam go jeszcze będąc w ciąży. A i to prawda nie ma czegoś takiego jak dieta matek karmiących;p a i po pół roku z cyca nie leci woda sama (tyle razy to słyszałam) tak samo jak inne brednie na temat karmienia ;p tylko się śmiałam

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! U nas dziś ładny dzień, mąż już doszedł prawie do siebie po operacji i obiecał zaprosić mnie dziś na sushi. Co prawda muszę się zadowolić pieczonymi rybami i brakiem sosu sojowego ale zawsze coś :) młodego zawiezlismy wczoraj do babci i mamy cały weekend dla siebie :)
    Zaraz jadę na jogę a potem jedziemy oglądać samochód do kupienia. :)

Agnesqe, Zielona_konczynka, MałaMi88, madlene88 lubią tę wiadomość

1JyDp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o karmienie to w szkole rodzenia poleciła położna żeby przed porodem smarować sutki maścia z lanolina żeby się zahartowaly i potem nie pękaly.

aaniluap, MałaMi88, pola89 lubią tę wiadomość

1JyDp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Cześć dziewczyny! U nas dziś ładny dzień, mąż już doszedł prawie do siebie po operacji i obiecał zaprosić mnie dziś na sushi. Co prawda muszę się zadowolić pieczonymi rybami i brakiem sosu sojowego ale zawsze coś :) młodego zawiezlismy wczoraj do babci i mamy cały weekend dla siebie :)

Cieszę sie, że sie wszystko zaczyna układać:) Super, że mąż sie dobrze czuje! Zapowiada się na prawdę przyjemny weekend :) Buziaki!

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    A jeśli chodzi o karmienie to w szkole rodzenia poleciła położna żeby przed porodem smarować sutki maścia z lanolina żeby się zahartowaly i potem nie pękaly.

O tak i ja bardzo polecam produkt z rossmana babydream fur mama Brustwarzensalbe ;)

MałaMi88 lubi tę wiadomość

• Zielona_konczynka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:

Jakie auto chcecie kupić ? :)
    Sushi :) lubię ale jakoś teraz niestety nie mogę na nie patrzeć :/

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • India26 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam pytanko odnośnie szkoły rodzenia :) No bo teoretycznie idzie się w 27 tyg., ale ja wyjeżdżam na 2 tyg. praktyki na początku 28 tygodnia a wcześniej mam sesję, więc wolę posiedzieć nad egzaminami od rana do wieczora i mieć potem spokój. Czy można się wybrać do szkoły rodzenia później? u mnie byłoby to w ok 30 tyg.

59a17bd566875.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    O tak i ja bardzo polecam produkt z rossmana babydream fur mama Brustwarzensalbe ;)
    https://www.blizejciebie.pl/lansinoh-lanolina-krem-do-brodawek-sutkowych--10ml,1280_565_1313,5827,1.html?utm_content=5827&gclid=CjwKEAjwpdnJBRC4hcTFtc6fwEkSJABwupNieZlxolSAQxZmmO2c4iRHJNX3oi16uje5cJZ0OE1pDRoCEq3w_wcB

Nam polecala coś takiego. Stosowałas może?

Agnesqe, MałaMi88 lubią tę wiadomość

1JyDp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India26 wrote:
    a ja mam pytanko odnośnie szkoły rodzenia :) No bo teoretycznie idzie się w 27 tyg., ale ja wyjeżdżam na 2 tyg. praktyki na początku 28 tygodnia a wcześniej mam sesję, więc wolę posiedzieć nad egzaminami od rana do wieczora i mieć potem spokój. Czy można się wybrać do szkoły rodzenia później? u mnie byłoby to w ok 30 tyg.

Mnie przyjęli już w 21 tygodniu bo miałam kontrolę z zusu i musiałam mieć wytłumaczenie dlaczego w domu nie byłam. Idź porozmawiaj, napewno Tobie nie odmawia. Może będziesz mogła się zapisać a chodzić później bo oni i tak dostaną kasę za Ciebie :D

1JyDp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_konczynka wrote:
    Jakie auto chcecie kupić ? :)
    Sushi :) lubię ale jakoś teraz niestety nie mogę na nie patrzeć :/

Ja nie jadłam od listopada więc nawet nie wiem co na to mój żołądek :) ale już nie mogę się doczekać :)
    Ukradli nam Forda Focusa i pewnie taki sam kupimy bo samochód był po prostu dla nas idealny :D

Agnesqe, Zielona_konczynka lubią tę wiadomość

1JyDp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    https://www.blizejciebie.pl/lansinoh-lanolina-krem-do-brodawek-sutkowych--10ml,1280_565_1313,5827,1.html?utm_content=5827&gclid=CjwKEAjwpdnJBRC4hcTFtc6fwEkSJABwupNieZlxolSAQxZmmO2c4iRHJNX3oi16uje5cJZ0OE1pDRoCEq3w_wcB

Nam polecala coś takiego. Stosowałas może?

Znam jest bardzo dobry jednak cena rozwala bo 10 ml kosztuje ok 20 zł a to schodzi jak woda. No i z tego co wiem to jest trudno dostępne, chodź teraz pewnie przez internet sie bez problemu kupi ;)

• BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa25, nie wiem co napisać... trzymaj się dziewczyno. A jeśli kiedykolwiek ktoś obwini cię o to, że nie urodzisz syna lub sama o tym pomyślisz to przypominam, że płeć dziecka warunkuje MĘSKIE nasienie.
    A rodziną męża się nie przejmuj, to jakiś ciemnogród. Tylko z mężem musicie się dogadać dla dobra dziewczynek.

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Ja nie jadłam od listopada więc nawet nie wiem co na to mój żołądek :) ale już nie mogę się doczekać :)
    Ukradli nam Forda Focusa i pewnie taki sam kupimy bo samochód był po prostu dla nas idealny :D

My w przyszłym miesiącu odbieramy Skodę yeti ;) Polecam ;)

• Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India26 wrote:

Szkoła na którą chodzę przyjmuje od 20 tygodnia i trwa 10 tygodni ( zajęcia 2 razy w tygodniu - gimnastyka i zajęcia teoretyczno praktyczne ) więc rozpoczynanie jej w 30 to już tak na styku. Dowiedz się ile trwa ta która wybrałaś :)

preg.png

Wysłany: 9 czerwca 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak czytam o waszych wyprawkach to mnie tak kusi żeby ruszyć na zakupy :P ale w tym miesiącu muszę jeszcze odpuścić, mamy dużo wydatków; w niedzielę Komunia, za tydzień ślub. Ale wczoraj zapowiedziałam już meżowi, że po przeprowadzce od lipca bierzemy się za wyprawkę pełną parą, więc niech szykuje kasę :P

A dziś w nocy miałam super pobudkę, mała urządziła sobie tańce. Raz ją czułam na wysokości pępka, a zaraz nisko, zabawne to było. Nieźle się tam musi wyciągać, ale nic dziwnego, bo lubi pozycję "na supermena" z piąstką uniesioną nad głową, co potwierdzily już 2 usg xD

Miłego dnia!

Pampcia, MałaMi88 lubią tę wiadomość

zpbnzbmh7h9mfz19.png

Wysłany: 9 czerwca 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa91 wrote:
    Szkoła na którą chodzę przyjmuje od 20 tygodnia i trwa 10 tygodni ( zajęcia 2 razy w tygodniu - gimnastyka i zajęcia teoretyczno praktyczne ) więc rozpoczynanie jej w 30 to już tak na styku. Dowiedz się ile trwa ta która wybrałaś :)

Dokładnie, najlepiej dowiedzieć się w szkole, bo są różne kursy. Ta do której się wybieram ma do wyboru tygodniowe i weekendowe (przyśpieszone). Jutro jadę tam na dni otwarte, więc się wszystkiego dowiem :)

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    My w przyszłym miesiącu odbieramy Skodę yeti ;) Polecam ;)

Miałam kiedyś skodę Roomster :) i byłam bardzo zadowolona. Z resztą ten samochód uratował mi życie. Miałam wypadek i auto do kasacji, jedyny nieuszkodzony element to były drzwi kierowcy a ja wyszłam z auta o własnych siłach i bez jednego złamania.
    Także dobrze wybraliście :) ale oczywiście wypadku nie życzę :)

1JyDp2.png
‹‹ 852 853 854 855 856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ