X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry Kochane! u nas dziś pochmurno.

Ewa25 - tylko pamiętaj, że musisz wpadać do nas często, bo my tu tyle skrobiemy, że miałabyś peeełno zaległości ;)

a ja dziś zaczynam 6. miesiąc - co prawda belly pokazuje mi go od tygodnia, ale niemal wszystkie strony, artykuły mówią, że zaczęty 23. tydzień to początek 6. miesiąca - więc ja się tego trzymam! :) apka pokazuje mi, że zostało 126 dni do Naszego Pierwszego Spotkania z Maleństwem <3 niech ten czas szybko leci i niech ten mój Mąż zrobi ten remont jak najszybciej!

a tak w ogóle, stwierdzam, że jestem walnięta - w przyszłym tygodniu idę na krzywą cukrową i od kilku dni zauważyłam, że znów nakręciłam się na słodycze, boję się, że wyjdzie mi cukrzyca i chcę nadrobić :/ głupia ja :(

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • Zielona_konczynka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    Witam sie z rana :-)
    U mnie zapowiada sie chlodno. Moze to i lepiej, bo mam dzis w planach sprzatanie ;-)

pytanie do doswiadczonych :-) Polecicie jakies butelki do karmienia? i sm9czki do karmienia? Ogolnie nastawiam się na kp ale lubię miec w zapasie rozne rzeczy.
    pytanie 2 :-) jakie smoczki nalezy zakupic takie uspokajajace? bo widzialam chyba kilka rodzajow, jakies dynamiczne itd... czarna magia :-D
    Ratujcie koleżankę z opresji :-D

Milego dnia wszystkim! :-)

Jeśli chodzi o butelki to avent ( miałam przy pierwszym i się sprawdzały) bądz tomme tippee :) ( koleżanka mówiła, że są super)

http://www.smyk.com/tommee-tippee-zestaw-poczatkowy-dla-noworodka.html

Natomiast jeśli chodzi o uspokajające najlepiej w kształcie motylka, takie żeby noska nie zakrywały. rozmiar 0-2m

pola89 lubi tę wiadomość

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    Moje 2 koleżanki mają ręczny i nie narzekają :) sama chyba też ręczny będę kupować :)
    Ja miałam ręczny. I uważam, że jeżeli ktoś nie ma zamiaru ściągać i podawać butelką, tylko ma zamiar ściągać czasami to ręczny w zupełności wystarczy. Nie polecam tych gdzie "pompka" jest na takim wężyku.

pola89 lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butelki miałam avent i lovi i mi pasowały, a tomme tipe jakoś nie przypadly mi do gustu. Ale mimo wszystko butelka do pół roku była u nas dość rzadko w użytku, bo kp.
    Uspokajajacy to miałam chyba tylko avent, tzn. Pierwszy synek nie chciał to nie dawałam, ok. 5 mż dostał przy ząbkach, ale już przed rokiem odstawil, a drugi to bardziej smoczkowy i dłużej zeszło oduczenie. Nie mniej jednak pewnie też kupię avent lub tym podobny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2017, 10:20

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Ja pytałam ginekolog na ostatniej wizycie o kłucie przy szyjce. Powiedziała, że tam w okolicy są zakończenia więzadeł i jak się rozciągają to można tak to odczuwać. Oczywiście badania szyjkę na każdej wizycie żeby wykluczyć skracanie itp.

Dzięki za odpowiedź :) właśnie się zastanawiam nad tym ciągle. Dopiero pierwszy raz miałam mierzoną szyjkę u ginekologa 2,5 tyg temu wyszła 3,4 więc szału nie ma a to kłucie mam dopiero od niedawna. Wizyta kolejna za dwa tygodnie.. nie wiem jak wytrzymam :(

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wam też znów siada forum? :/

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie tez zauważylam, że forum dziś szwankuje :-/

age.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbie24 wrote:
    Masz może link do tego prześlicznego białego kombinezonu ze smyka?Jest idealny!Czegoś takiego właśnie szukam.W ogóle wszystkie ubranka piękne i bardzo w moim guście.

Barbie, właśnie zaglądam na str smyka to już widzę, że go nie ma- wyprzedany. Była okazyjna cena z tym rabatem na dzień dziecka więc widać miały branie (60 zł - 30%)

Caro, ja bardzo lubię ubrania dziecięce z h&m. Jakość mi odpowiada i fajne mają wzory. Dla synka od kiedy pamiętam głównie z hm zamawiam ubranka, buty i inne akcesoria. Dla małej też zamierzam.

Madlene88, tak tam rozmiarówka zawyżona. Sweterek ze smyka na 62 wzięłam, żeby był na zimę, nawet w domu by na pajaca jak chłodno będzie to założyć.

Caro lubi tę wiadomość

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    icja ile dalas za ta poduszke pod glowe? u mnie 60zl kosztuje ale zastanawiam sie czy ona jest cos warta

Poduszkę kupiłam bo wybrane produkty firmy babymoov były w stokrotce za 44 zł. Super cena a i tak planowałam ją kupić. Czy coś warta, to się okaże, ale zdecydowanie chciałam taką mieć, bo z synkiem właśnie mieliśmy problem asymetrii i spłaszczonej główki z jednej strony, bo trzymał zwykle odwróconą w lewo. Sporo rehabilitacji nas to kosztowało, główka na szczęście się odkształciła. Wtedy nie miałam pojęcia o istnieniu takich poduszek, a teraz będę dmuchać na zimne i wypróbuję przy córeczce.

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam też zamówienie w aptece gemini i wzięłam butelkę i smoczek z Lovi :) Jak się sprawdzi, zobaczymy, najwyżej później zmienię firmę, opinii jest mnóstwo i jednemu pasuje to drugiemu to, także w sumie to się nie da wybrać czegoś co na 100% się sprawdzi bez wypróbowania osobiście.

Co do poduszki dla niemowalka to ja nie kupuję, chyba, że będzie taka potrzeba, wszyscy mi wokól mówią, że ma spać na płaskim, tylko np. pod materac włożyć pieluchę czy coś żeby był lekki kąt albo stosować tzw. klin czy płaską poduszkę tylko i wyłącznie jak dziecko jest przeziębione i ma trudności z oddychaniem... no ale to też opinii jest tysiąc i każdy musi sam zadecydować :)

Ja z h&m też mam kilka ubranek i faktycznie rozmiarówka jest zawyżona w porównaniu z innymi sklepami :)

Forum też mi coś siada...

Miłego dnia! My remontujemy sypialnie właśnie <hurra> coś idzie do przodu :D a jak dobrze pójdzie to jutro pomalujemy sufit z rana, musze korzystać z każdej chwili, bo mąż za tydzien wyjeżdża :) A jutro wieczorem świętujemy 1 rocznicę ślubu :) nie wiem kiedy to zleciało :D

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Bylam dzisiaj w sklepie i byla promocja na laktator reczny. Co myslicie
    c7ec028517f0ff91med.jpg

Ja za taką cenę bym brała bez zastanowienia. Opinie są podzielone- jedni wolą elektryczny, inni - jak ja- ręczny, a za taką cenę niedużą to nawet jak nie przypasuje, to wyrobisz sobie własną opinię ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2017, 11:07

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie, że tak post pod postem piszę, ale nadrabiam, a cieżko sie edytuje odp z poprzednich stron.
    Nieśmiała wrote:
    Witam sie z rana :-)
    U mnie zapowiada sie chlodno. Moze to i lepiej, bo mam dzis w planach sprzatanie ;-)

pytanie do doswiadczonych :-) Polecicie jakies butelki do karmienia? i sm9czki do karmienia? Ogolnie nastawiam się na kp ale lubię miec w zapasie rozne rzeczy.
    pytanie 2 :-) jakie smoczki nalezy zakupic takie uspokajajace? bo widzialam chyba kilka rodzajow, jakies dynamiczne itd... czarna magia :-D
    Ratujcie koleżankę z opresji :-D

Milego dnia wszystkim! :-)

Co do butelek to ja zdecydowanie polecam z firmy MAM Baby, mają odkręcane dno, więc rewelacyjnie się je myje bez konieczności użycia szczotek do butelek. Smoczki w butelkach też są dobre, tylko trzeba dobrać butelkę ze smoczkiem do wieku.
    Co do smoczków uspokajaczy to ja zaczęłam od avent takiego dla noworodków i wcześniaków, a potem już tylko z Lovi. Innej firmy synek nie akceptował kształtów. Poza tym te z lovi są śliczne i mają mnóstwo wzorów do wyboru :-)

http://sklep.mambaby.pl/produkty_butelki_0_miesiaca_mam_anti-colic_160ml.html
    Tu link z butelkami MAM jest fajnie wyjaśnione o nich co i jak. Nie są tanie, ale można znaleźć taniej np na allegro, a warte moim zdaniem swojej ceny, choć my nie używaliśmy na co dzień bo do roku kp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2017, 11:22

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w dzień w którym pogoda chyba się wyrabia. Od rana próbuje wejść na forum.Teraz się udało.
    Natty... Moze i dziewczyny mają rację bierz za tą cenę
    Ja muszę dzisiaj umyć okna. Ech jak mi się niechce.
    Noi pochwalę się zakupami
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9aab081861f.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f646e3480d30.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b43374ba6f96.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e6f7720dd66.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d82286b92e32.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2017, 12:44

nadziejastru, pola89, aaniluap, E_w_c_i_a, AlicjaaA, dżdżownica, Treselle, Dziobuś lubią tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka87 wrote:

a tak w ogóle, stwierdzam, że jestem walnięta - w przyszłym tygodniu idę na krzywą cukrową i od kilku dni zauważyłam, że znów nakręciłam się na słodycze, boję się, że wyjdzie mi cukrzyca i chcę nadrobić :/ głupia ja :(

Kochana, lepiej odkreć się z tymi słodyczami bo sobie jeszcze większe kuku zrobisz ;) na kilka dni przed tym badaniem zaleca się jedzenie "normalnie" czyli tak jak zwykle jesz, ani ograniczać słodycze ani się nimi objadać. Jak teraz będziesz jeść dużo to wyjdzie Ci zawyżony wynik i dopiero się będziesz niepotrzebnie martwić :/

nadziejastru wrote:
    Co do poduszki dla niemowalka to ja nie kupuję, chyba, że będzie taka potrzeba, wszyscy mi wokól mówią, że ma spać na płaskim, tylko np. pod materac włożyć pieluchę czy coś żeby był lekki kąt albo stosować tzw. klin czy płaską poduszkę tylko i wyłącznie jak dziecko jest przeziębione i ma trudności z oddychaniem... no ale to też opinii jest tysiąc i każdy musi sam zadecydować :)

moja mama mi ostatnio powiedziała że kładła pieluchę pod spód żeby w razie jak któreś z nas przekrzywiało to pieluchą "sterowała" no ale oczywiście to chyba działa tylko pod warunkiem, że dziecko nie ma poważniejszych problemów. jakoś w sumie żadne z nas bardzo pokrzywione nie jest :D

nadziejastru lubi tę wiadomość

f2w3dqk3604phf94.png
  • monaJa Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam :-)

Dziś to wszystko przeciwko mnie z emkiem się pokłóciłam myślę i sama nie wiem o co chodzi z rąk mi wszystko leci,katar mnie dopadł że ciężko mi oddychać,oddycham przez usta to mi spękały .
    A do tego wszystkiego wpadła teściowa że spóźnionymi życzeniami imieninowymi i strawiła bym ją gdyby nie jej głupi i chamski prezent a otóż dostałam ekstra prezent jako kobieta w ciąży FLASZKĘ WINA I PRZETERMINOWANE CZEKOLADKI tak właśnie mnie teściowa szanuje lepiej jak by z niczym nie przyszła czuję się jakaś taka poniżona normalnie ryczeć mi się chce :-(

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

• A może by... Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Witam się w dzień w którym pogoda chyba się wyrabia. Od rana próbuje wejść na forum.Teraz się udało.
    Natty... Moze i dziewczyny mają rację bierz za tą cenę
    Ja muszę dzisiaj umyć okna. Ech jak mi się niechce.
    Noi pochwalę się zakupami
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9aab081861f.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f646e3480d30.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b43374ba6f96.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e6f7720dd66.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d82286b92e32.jpg

Piękne te ciuszki!!! Kolory fantastyczne. Powiedz proszę gdzie kupiłaś!

AlicjaaA lubi tę wiadomość

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupilam sobie herbatę koper wloski na wzdęcia, ale tam jest napisane ze w ciąży nie stosować. Pamiętam ze część z Was piła. Zglupialam. Google tez sie zdecydowac nie może czy pic w ciazy czy nie....

age.png
  • aaniluap Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaJa, współczuję...
    Wygląda na działanie z premedytacją i nie dziwię się ze jest Ci przykro.
    Jeśli i tak masz skopane stosunki z teściowa to zostawilabym te czekoladki i dała jej w prezencie przy najbliższej okazji (może ma urodziny niedługo?) albo poczestowala ją nimi jak wpadnie np. na kawę (i koniecznie wspomniała ze są od niej).
    Głowa do góry, na szczęście na jednej kobiecie świat się nie kończy.

02502cdf1c.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaJa wrote:
    Hej witam :-)

Dziś to wszystko przeciwko mnie z emkiem się pokłóciłam myślę i sama nie wiem o co chodzi z rąk mi wszystko leci,katar mnie dopadł że ciężko mi oddychać,oddycham przez usta to mi spękały .
    A do tego wszystkiego wpadła teściowa że spóźnionymi życzeniami imieninowymi i strawiła bym ją gdyby nie jej głupi i chamski prezent a otóż dostałam ekstra prezent jako kobieta w ciąży FLASZKĘ WINA I PRZETERMINOWANE CZEKOLADKI tak właśnie mnie teściowa szanuje lepiej jak by z niczym nie przyszła czuję się jakaś taka poniżona normalnie ryczeć mi się chce :-(
    Ojej to niefajnie ci się dzień zaczął.Pogodzicie się. A co do teściowej to widzę tempa szczala bez mózgu! Szkoda Energi na takich ludzi.

monaJa lubi tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    Piękne te ciuszki!!! Kolory fantastyczne. Powiedz proszę gdzie kupiłaś!
    1 zdjęcie bluzeczka primark, pajacyk next (allegro)
    2zdj polspiochy pepko wszystko 62
    3zdj pajacyk i body Mothercare na aukcji
    4 i 5 zdj pajacyki next 56 i 62 rozm
    Powiem Ci szczerze że jedynie zagraniczne firmy czyli next i inne (które można już na allegro wylicytowac) maja fajne kolory,natomiast u nas w polskich sieciowkach dla dziewczynek większość różu którego mam już tak wiele hehe:)
    Jedno jest pewne mam już 3 pełne szuflady ciuchów hehe więc narazie stopuje:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2017, 14:37

ckai9n73kv974yz0.png
‹‹ 856 857 858 859 860 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ