Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się i ja w ostatnim dniu 2 trymestru
A pamiętam jak z niedowierzaniem patrzyłam na dwie kreski i z niepokojem witałam każdy dzień 1 trymestru nie mogąc uwierzyć w to szczęście i obawiając się, czy wszystko będzie ok.
Powodzenia na glukozie.
Naczytałam się Was wczoraj i właśnie przed chwilą mnie żołądek bolał, ale tylko chwileczkę. Od wczoraj wieczorem czuję, że mam strasznie tam wszystko zgniecione. Musiałam 2 razy w nocy wstawać do toalety, a ostatnio nawet czasem udało mi się przespać całą noc.
Jak Maleństwa się Wam wiercą, to boli was brzuch? Mnie od przedwczoraj znów zaczął boleć jak na okres i zasnąć nie mogłampatulla lubi tę wiadomość
-
Tak baby design husky mam.
A może w tym chlebie żurawina podnosi cukier? Suszone owoce są zakazane.
Na samym początku polspiochow nie schodzi tak dużo bo kupki jeszcze małe i mieszczą się w pampersy. A brodziki potrafi zejść w ciągu dnia sporo jak dziecko ulewa. Osobiście nie lubię śpiochów bo odginaja uszy i boję się że będą potem dostawać.
Syn urodzony w sierpniu na początku w krótkim rękawie chodził tylko w południe. Spał w długim. W październiku krótki to chyba tylko pod pajac.
Jak dla mnie takie maleństwo śpi większość dnia i nie potrzeby przebierać na noc w piżamkę czego zresztą nie lubi. Przebiera się po kąpieli i wtedy kiedy jest potrzeba. -
natty85 wrote:A do nas przydzedl lezaczek tiny love brazowy. Mezowi bardzo sie podoba bo nie jest to typowy braz jak w opisie tylko taki troche zielony khaki
a to jego ulubiony kolor
Od kilku dni dretwieja mi rece w nocy
boli strasznie. Czy ktoras z Was ma taki problem?
Ja tak mam, w nocy drętwieją, w dzień puchną. I bolą mnie zgięcia palcy i paliczki w dłoniach. Strasznie to wkurzające, zamierzam o tym pogadać z ginką jeśli nie zapomnę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 09:27
-
BurzaHormonów wrote:Ja tak mam, w nocy drętwieją, w dzień puchną. I bolą mnie zgięcia palcy i paliczki w dłoniach. Strasznie to wkurzające, zamierzam o tym pogadać z gumką jeśli nie zapomnę.
Albo problemy z krążeniem albo zatrzymanie wody. Jaki le miałaś wyniki krzepnięcia krwi?? -
BurzaHormonów wrote:Ja tak mam, w nocy drętwieją, w dzień puchną. I bolą mnie zgięcia palcy i paliczki w dłoniach. Strasznie to wkurzające, zamierzam o tym pogadać z gumką jeśli nie zapomnę.Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Hej dziewczyny . Ale moja dzidzia mnie dziś wystraszyla. Zawsze rano witamy się. Kładę ręce na brzuch i sprzedaje mi kopniaki a dziś nic. I macham tym brzuchem i pukam i wstaje i siadam i na lewy bok i na prawy a tu nic . Cisza. Wkoncu po pół godziny dało znać ze jest i żyje. Ale miałam pietra. Pierwszy raz w życiu tak mnie wystraszylo. Musiało mieć mocny sen a ja wyrodna matka tak usilnie budzilam . Nawet w brzuchu nie dadzą wyspać się hehe
-
a w ogóle widziałyście dziewczyny jakie śliczności będą od czwartku w lidlu? spodenki, bluzy, jakieś bodziaki z looney tunes! Cieszę się w sumie, że jeszcze nic z ciuchów nie nakupowałam, bo mąż powiedział, że mogę coś tam wybrać, a ja uwielbiam looney tunes, sama mam piżamki z tweety'm
A tak w ogóle to mi głupio dzisiaj, wczoraj mąż miał mi pomóc się ogolić przed wizytą, no i oboje zapomnieliśmy o tym O_o.... a teraz to nie wiem czy próbować samej czy pogodzić się z faktem bobra?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 09:24
dżdżownica, almaanies lubią tę wiadomość
-
dżdżownica wrote:Albo problemy z krążeniem albo zatrzymanie wody. Jaki le miałaś wyniki krzepnięcia krwi??
możliwe że i jedno i drugie, w każdym razie dziś się zapowiada gorący dzień więc na bank spuchnę. W chłodniejsze dni jest lepiej. A co do wyników to szczerze mówiąc nie wiem, krzepnięcie jest sprawdzane w standardowej morfologii? -
India26 wrote:A to moze udalo Ci sie ogarnac o co tam sie w spacerowce zaczepia ta folie przeciwdeszczowa? Jak mowilam kupilam uzywany i to jeszcze przez znajoma, wiec nie mialam jak zapytac
.
Czytałam sporo o wózkach baby design i najczęstszą wadą była właśnie ta folia, że niewiadomo jak ją założyć i że nie zakrywa całej budki -
natty85 wrote:Ja budze sie w nocy ze strasznym bolem nie moge przez chwile reka ruszac. W czwartek mam wizyte tez podpytam.
Daj znać co lekarz powiedziałja z bólem się nie budzę, ale dyskomfort czuję. Najbardziej mnie wkurza jak przysypiam i zaczyna mi drętwieć dłoń, czuję wtedy takie denerwujace mrowienie. ale też nie zawsze tak mam.
-
BurzaHormonów wrote:możliwe że i jedno i drugie, w każdym razie dziś się zapowiada gorący dzień więc na bank spuchnę. W chłodniejsze dni jest lepiej. A co do wyników to szczerze mówiąc nie wiem, krzepnięcie jest sprawdzane w standardowej morfologii?
Nie, trzeba zrobić oddzielnie.
Pij dużo wody i ogranicz spożycie soli. Banan albo pomidor też powinny pomoc bo mają potas. -
India26 wrote:a w ogóle widziałyście dziewczyny jakie śliczności będą od czwartku w lidlu? spodenki, bluzy, jakieś bodziaki z looney tunes! Cieszę się w sumie, że jeszcze nic z ciuchów nie nakupowałam, bo mąż powiedział, że mogę coś tam wybrać, a ja uwielbiam looney tunes, sama mam piżamki z tweety'm
A tak w ogóle to mi głupio dzisiaj, wczoraj mąż miał mi pomóc się ogolić przed wizytą, no i oboje zapomnieliśmy o tym O_o.... a teraz to nie wiem czy próbować samej czy pogodzić się z faktem bobra?
Ja bym walczyła z bobrem
Wczoraj pierwszy raz miałam trudności bo już brzuch przeszkadza i ciężko aż tak się schylic i widoczność ograniczona. Ale miałam gimnastykę -
ja tez walcze z bobrem, zawsze mozna sie wspomoc lusterkiem
popralam juz tzn pralka zrbila dwa pranka w normalnym proszku. kurde dziewczyny wy tez tyle macie tego? ja 56-62-68 to jakis kosmos w ogole nie kupuje bo obawiam sie ze nie ubiore czesci z nich. z jednej str sie ciesze ale z drugiej troche mi smutno bo ominie mnie kupowanie tych slodkich ciuszkow bo nie chce przesadzac.
-
hej dziewczyny, rzadko się udzielam ale was podczytuje...
Jeśli chodzi o zakup produktów kosmetyczno - higienicznych z apteki to polecam Wam apteke Manade...Mi wyszło o 80 zł taniej na tej aptece niż w gemini i przesyłka jest darmowa już od 180 zł
Ja jestem już w 30 tygodniu, i powiem Wam że już coraz ciężej...
Chciałabym już wrzesien/pażdziernik
Teraz zabrałam się za pranie ubranek dla dziecka a jeszcze czeka mnie to okropne prasowanie brrrr... -
Ewa25 wrote:I nas dziś studniówka
aż mnie wzięło na porządki w ubraniach
MIKA odpoczywaj dużo. Wbrew pozorom już nie dużo zostało do końca. Niech dzidzia siedzi w brzuszku jak najdłużej. Zdrówka
Niestety dziś rano znowu byłam na IP - w nocy miałam takie bóle pochwy jak by mi ktoś balon pompował. Zrobiono badania jest dobrze, natomiast mam nakaz leżenia. Dostałam też nystatynę.
Przy okazji przed wypisem zrobiono mi krzywą cukrową. Widziałam, że orientujecie się w wynikach, czy któraś z Was może mi powiedzieć czy jest OK czy nie ?
4,52 mmol/l
8,72 mmol/l
8,64 mmol/l
PS gratuluje 100 - dniówek i udanych wizyt !
Ja kolejną wizytę mam mieć 25.07 lub - jeśli będzie lepiej to 2.08
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 10:29