X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Justaaa Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2021, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja się witam z mdłościami 🤦🏻 w pierwszej ciąży zaczęły się też dokładnie w tym samym czasie🤦🏻
    * Co do aplikacji też mam preglife i polecam
    *Grupa na FB tylko taka dla Nas to super sprawa. Ja z listopadowkami 2018 cały czas mam kontakt i grupa funkcjonuje.:)
    Edit.
    Aaa i na USG genetyczne też się umówiłam już kilka dni temu w babka medica w Wawie.
    W sobotę Idę na serduszkowe USG do ginekologa boisko domu, prywatnie też, dobry lekarz z świetnym sprzętem i certyfikatem fmf. Tylko opinie różne.
    Jak będe zadowolona to zapisze sie do niego na USG genetyczne, a tamtą w babka medica odwołam bo średnio mi się widzi jechać tam prawie godzinę🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2021, 19:49

Kaarola lubi tę wiadomość

2nn3skjovezv3wxq.png
    iv09t5odpg9q4qsv.png
    29.10.21 dwie kreski 🥰
    19.02.21 💔6tc [*]
    2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
    5.03.18 dwie kreski na teście !!! :D
    Hiperinsulinemia, PCOS
  • Kama_86 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    Dziewczyny które mają już dzieci jak radziłyście sobie z kaszlem w ciąży? Strasznie zaczęłam kaszleć i mnie dusii. Nie wiem co mogę zrobic
    Hej :) Wpadłam na wasz wątek, bo moja siostra jest na takim etapie, jak wy. Sama mam termin na lipiec.
    Na kaszel polecam Prenalen. Jest syrop, tabletki do ssania i saszetki do picia na gorąco. Mi poleciła lekarz rodzinna. W pierwszej ciąży stosowałam i teraz też. Poza tym w grę wchodzą naturalne metody. Ja piję naturalny sok malinowy. Można też pić mleko z miodem i czosnkiem (albo z samym miodem).

Angelka93 lubi tę wiadomość

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama_86 wrote:
    Hej :) Wpadłam na wasz wątek, bo moja siostra jest na takim etapie, jak wy. Sama mam termin na lipiec.
    Na kaszel polecam Prenalen. Jest syrop, tabletki do ssania i saszetki do picia na gorąco. Mi poleciła lekarz rodzinna. W pierwszej ciąży stosowałam i teraz też. Poza tym w grę wchodzą naturalne metody. Ja piję naturalny sok malinowy. Można też pić mleko z miodem i czosnkiem (albo z samym miodem).
    Bardzo dziekuje🙂 dziś leczę się herbata z imbirem i miodem, ale jak do jutra nie przejdzie to wypróbuje prenalen. Gratulacje dla Ciebie i siostry 🙂

Kama_86 lubi tę wiadomość

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Breath_less Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wizytę 24.02 i mam nadzieje, ze będzie już serduszko ❤️
    Miałam jakiegoś stresa i pojechałam powtórzyć bete na szczęście przyrasta odpowiednio!
    Jestem taka nieprzytomna, ze w drodze na bete zorientowałam się ze mam na sobie górę od piżamy w jajka sadzone i jestem nez stanika 🤦‍♀️😳
    Ze sklepu tez wyszłam bez połowy najpotrzebniejszych rZecsy 😂

Gela093, meraja90, baljov., Kaarola, Justaaa lubią tę wiadomość

—————————————
    📌Starania od 2017🍼
    📌2018- 4 IUI ❌
    📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
    2020- 30 tc 👼💔🥺

08.02.21- 🙀 naturalny cud 🙏 II 🤯
    04.10.2021- 🌈 🤱Natalia❤️🍀

PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS

iv09zbmh9nxoa71v.png
  • Gela093 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breath_less wrote:
    Miałam jakiegoś stresa i pojechałam powtórzyć bete na szczęście przyrasta odpowiednio!
    Jestem taka nieprzytomna, ze w drodze na bete zorientowałam się ze mam na sobie górę od piżamy w jajka sadzone i jestem nez stanika 🤦‍♀️😳

🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ dobrze,że jest zima I nikt tych jajek nie widział na ulicy 😂😅

Starania od 10.2019
    Nl🇳🇱
    14.02 ⏸😍
    15.03❤
    16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
    Starania od nowa 13.06
    04.02.21⏸ maly cud❤
    18.10.21 przyjście na świat Laury👶
    10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶

Laura
    Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕

age.png

Lilianna
    "Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"

age.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breath_less wrote:
    Hahahaha 😂😂😂

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Agniesia Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2021, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) chętnie do Was dołączę :) aplikacja pokazuje mi termin porodu na 29.10 🙂

meraja90, Kaarola, Gela093, Bercia84, natnatss, Justaaa, Mlodamezatka, baljov. lubią tę wiadomość

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przywitam się nieśmiało i ja :) termin wychodzi na 18.10 :) ogólnie to moja trzecia ciąża i w sumie z dużym spokojem do tego podchodzę i do tego ja jestem zupełnym bezobjawowcem XD. Doczytałam cały wątek i mam nadzieję, że zostanę z Wami.

meraja90, Justaaa, Mlodamezatka, shadee, Kaarola lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • MichaLina Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny...ale naprodukowałyscie :D

Tak was czytam i mam wrażenie, że nic nie wiem 😂 wy tu już o badaniach prenatalnych a ja nawet o tym nie myślałam.

Już jest pora? Kiedy to się dokładnie robi?
    Może któraś z was robi na terenie Trójmiasta i wie gdzie warto się zapisać?

shadee lubi tę wiadomość

m3sx3e3kecqpqjc6.png

• szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MichaLina wrote:

Tak was czytam i mam wrażenie, że nic nie wiem 😂 wy tu już o badaniach prenatalnych a ja nawet o tym nie myślałam.

Badania prenatalne 11+6 tyg do 13+6 tygodnia. Dlatego już myślimy bo są straszne terminu do niektórych lekarzy więc się lepiej wcześniej umawiać :)

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • meraja90 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2021, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MichaLina wrote:

Prywatnie jakbyś chciała robić to głównie polecają Invicte w Gdańsku, albo profemina w Gdyni. Ja będę robić prywatnie u lekarki poleconej przez moja ginekolog, sprawdziłam ja w sieci i ma dobre opinie 😊

Jeśli chodzi o NFZ, to nie mam pojęcia 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2021, 22:16

martakam lubi tę wiadomość

f2w3ol2a8bv3dl0p.png
    qdkkqps6kswv63wa.png
  • Demonique Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2021, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez już powoli patrzę na Nifty. Najpóźniej w przyszłym tyg będę dzwonić żeby zaklepać sobie termin za kilka tygodni. 🙂 Dzień za dniem leci.

34bw43r8pyhargp2.png

👼🏻01.2009/CB
    👼🏻09.11.2020/8tc
    ⏸🍀🙏🏻 21.01.2021/14dpo
    Mamy bijące ❤️ 12.02.2021
  • shadee Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gela093 wrote:
    Shadee, a progesteron nie objawia się skokowo? Może akurat trafiłaś na niższą wartość w ciągu dnia

zawsze jest taka opcja, chociaż ja po pierwszym poronieniu i bardzo niskim poziomie progesteronu pomimo suplementacji - dmucham na zimne.
    Dodatkowo jestem na cyklu sztucznym, co oznacza że wszystko co mam to zasługa luteiny, a nie naturalnego progesteronu więc pewnie nie jest to miarodajne.
    W piątek lekarz - zobaczymy, ale jestem dobrej mysli.

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• shadee Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MichaLina wrote:

ja jestem - wstyd się przyznać - ignorantem ciążowym, poprzednia ciąża reagowanie na bieżąco :) na usg pierwszego trymestru zapisywałam się wtedy jak mi położna powiedziała że mam się zapisać. nigdy nie ogarniałam dokładnie w którym tygodniu ciązy jestem (zresztą nigdy nie pamiętam kiedy miałam ostatnią miesiączkę, więc co dopiero tydzień ciąży). torba do szpitala zapakowana w momencie wyjazdu do szpitala (chociaż fakt - pojęcia nie miałam że w tym dniu urodzę bo zero skurczy i innych objawów), o witaminach czy kwasie foliowym przypominałam sobie co kilka dni że trzeba zażywać :) ten typ tak ma ....

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• martakam Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meraja90 wrote:
    Prywatnie jakbyś chciała robić to głównie polecają Invicte w Gdańsku, albo profemina w Gdyni. Ja będę robić prywatnie u lekarki poleconej przez moja ginekolog, sprawdziłam ja w sieci i ma dobre opinie 😊

Jeśli chodzi o NFZ, to nie mam pojęcia 😅
    O a u kogo? W poprzedniej ciąży robiłam prenatalne w swojej przychodni, ale już nie zrobię tego błędu. W Invicta robiłam za to połówkowe i 3 trymestry u dr Brzóski i byłam bardzo zadowolona. Terwz chciałam tam robić prenatalne, ale cena 550 zł trochę zabija. A okazało się, że moja prowadząca ma FMF i robi w klinice MAM (jakaś nowość) i będę robić tam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2021, 06:12

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • Kaarola Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    ja jestem - wstyd się przyznać - ignorantem ciążowym, poprzednia ciąża reagowanie na bieżąco :) na usg pierwszego trymestru zapisywałam się wtedy jak mi położna powiedziała że mam się zapisać. nigdy nie ogarniałam dokładnie w którym tygodniu ciązy jestem (zresztą nigdy nie pamiętam kiedy miałam ostatnią miesiączkę, więc co dopiero tydzień ciąży). torba do szpitala zapakowana w momencie wyjazdu do szpitala (chociaż fakt - pojęcia nie miałam że w tym dniu urodzę bo zero skurczy i innych objawów), o witaminach czy kwasie foliowym przypominałam sobie co kilka dni że trzeba zażywać :) ten typ tak ma ....
    Hahaha :P moja to upragniona ciąża więc czytam internet i się edukuję :D najchętniej już bym pokupywała wszystko :D Matko dziewczyny przed Zuckerbergiem i googlem nic nie ucieknie i teraz na fejsie mam co 2 post sponsorowany z jakimiś mebelkami, kocykami, śpiworkami :P jakie to wszystko piękne :D jak bym to wszystko już kupiła :P wiem, wiem to niezdrowe podejście bo nawet serduszka nie widziałam ale nie mogę się powstrzymać :P

A co do nifty lub sanco to któraś z Was robiła rozeznanie, który lepszy?

Mlodamezatka lubi tę wiadomość

17u9k6nlx64z75n1.png

PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
    MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
    AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%

1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
    FET 4.02.2020 ❄5.2.2 :( + encorton
    FET 7.03.2020 ❄5.3.3 :( + atosiban, encorton, embrioglue, AH
    04.2020 histeroskopia OK
    FET 11.07.2020❄❄4.3.3 :( + accofil, intralipid, encorton, AH

2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
    FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
    Sanco - czekamy na chłopca 💙
  • meraja90 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2021, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    O a u kogo? W poprzedniej ciąży robiłam prenatalne w swojej przychodni, ale już nie zrobię tego błędu. W Invicta robiłam za to połówkowe i 3 trymestry u dr Brzóski i byłam bardzo zadowolona. Terwz chciałam tam robić prenatalne, ale cena 550 zł trochę zabija. A okazało się, że moja prowadząca ma FMF i robi w klinice MAM (jakaś nowość) i będę robić tam.
    Dokładnie tam będę robić 😊 w Centrum MAM, bo tam tez chodzę do ginekologa. Ta lekarka od prenatalnych to dr Katarzyna Podsiadło. Kosztuje jakoś 300zl za samo usg 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2021, 07:41

f2w3ol2a8bv3dl0p.png
    qdkkqps6kswv63wa.png
  • martakam Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meraja90 wrote:
    Dokładnie tam będę robić 😊 w Centrum MAM, bo tam tez chodzę do ginekologa. Ta lekarka od prenatalnych to dr Katarzyna Podsiadło. Kosztuje jakoś 300zl za samo usg 😅
    Hahaha to właśnie moja lekarz prowadząca 😂

meraja90 lubi tę wiadomość

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

• Bercia84 Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2021, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika93 jak tam dziś nastrój ? Ja od rana niespokojna. A na dodatek przestały mnie bolec piersi. Cała w nerwach jestem. Heh
    Tez nie mogę tego suwaczka sobie ustawić

• martakam Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meraja90 a do jakiego ginekologa chodzisz? Jak u nich ze sprzętem itp?

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ