Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej ja się witam z mdłościami 🤦🏻 w pierwszej ciąży zaczęły się też dokładnie w tym samym czasie🤦🏻
* Co do aplikacji też mam preglife i polecam
*Grupa na FB tylko taka dla Nas to super sprawa. Ja z listopadowkami 2018 cały czas mam kontakt i grupa funkcjonuje.
Edit.
Aaa i na USG genetyczne też się umówiłam już kilka dni temu w babka medica w Wawie.
W sobotę Idę na serduszkowe USG do ginekologa boisko domu, prywatnie też, dobry lekarz z świetnym sprzętem i certyfikatem fmf. Tylko opinie różne.
Jak będe zadowolona to zapisze sie do niego na USG genetyczne, a tamtą w babka medica odwołam bo średnio mi się widzi jechać tam prawie godzinę🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2021, 19:49
Kaarola lubi tę wiadomość
29.10.21 dwie kreski 🥰
19.02.21 💔6tc [*]
2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
5.03.18 dwie kreski na teście !!!
Hiperinsulinemia, PCOS -
Angelka93 wrote:Dziewczyny które mają już dzieci jak radziłyście sobie z kaszlem w ciąży? Strasznie zaczęłam kaszleć i mnie dusii. Nie wiem co mogę zrobic
Wpadłam na wasz wątek, bo moja siostra jest na takim etapie, jak wy. Sama mam termin na lipiec.
Na kaszel polecam Prenalen. Jest syrop, tabletki do ssania i saszetki do picia na gorąco. Mi poleciła lekarz rodzinna. W pierwszej ciąży stosowałam i teraz też. Poza tym w grę wchodzą naturalne metody. Ja piję naturalny sok malinowy. Można też pić mleko z miodem i czosnkiem (albo z samym miodem).Angelka93 lubi tę wiadomość
-
Kama_86 wrote:Hej
Wpadłam na wasz wątek, bo moja siostra jest na takim etapie, jak wy. Sama mam termin na lipiec.
Na kaszel polecam Prenalen. Jest syrop, tabletki do ssania i saszetki do picia na gorąco. Mi poleciła lekarz rodzinna. W pierwszej ciąży stosowałam i teraz też. Poza tym w grę wchodzą naturalne metody. Ja piję naturalny sok malinowy. Można też pić mleko z miodem i czosnkiem (albo z samym miodem).Kama_86 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam wizytę 24.02 i mam nadzieje, ze będzie już serduszko ❤️
Miałam jakiegoś stresa i pojechałam powtórzyć bete na szczęście przyrasta odpowiednio!
Jestem taka nieprzytomna, ze w drodze na bete zorientowałam się ze mam na sobie górę od piżamy w jajka sadzone i jestem nez stanika 🤦♀️😳
Ze sklepu tez wyszłam bez połowy najpotrzebniejszych rZecsy 😂Gela093, meraja90, baljov., Kaarola, Justaaa lubią tę wiadomość
—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
08.02.21- 🙀 naturalny cud 🙏 II 🤯
04.10.2021- 🌈 🤱Natalia❤️🍀
PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS
-
Breath_less wrote:Dziewczyny mam wizytę 24.02 i mam nadzieje, ze będzie już serduszko ❤️
Miałam jakiegoś stresa i pojechałam powtórzyć bete na szczęście przyrasta odpowiednio!
Jestem taka nieprzytomna, ze w drodze na bete zorientowałam się ze mam na sobie górę od piżamy w jajka sadzone i jestem nez stanika 🤦♀️😳
Ze sklepu tez wyszłam bez połowy najpotrzebniejszych rZecsy 😂
🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️ dobrze,że jest zima I nikt tych jajek nie widział na ulicy 😂😅Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Breath_less wrote:Dziewczyny mam wizytę 24.02 i mam nadzieje, ze będzie już serduszko ❤️
Ze sklepu tez wyszłam bez połowy najpotrzebniejszych rZecsy 😂 -
Przywitam się nieśmiało i ja
termin wychodzi na 18.10
ogólnie to moja trzecia ciąża i w sumie z dużym spokojem do tego podchodzę i do tego ja jestem zupełnym bezobjawowcem
. Doczytałam cały wątek i mam nadzieję, że zostanę z Wami.
meraja90, Justaaa, Mlodamezatka, shadee, Kaarola lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny...ale naprodukowałyscie
Tak was czytam i mam wrażenie, że nic nie wiem 😂 wy tu już o badaniach prenatalnych a ja nawet o tym nie myślałam.
Już jest pora? Kiedy to się dokładnie robi?
Może któraś z was robi na terenie Trójmiasta i wie gdzie warto się zapisać?shadee lubi tę wiadomość
-
MichaLina wrote:Dziewczyny...ale naprodukowałyscie
Tak was czytam i mam wrażenie, że nic nie wiem 😂 wy tu już o badaniach prenatalnych a ja nawet o tym nie myślałam.
Może któraś z was robi na terenie Trójmiasta i wie gdzie warto się zapisać? -
Może któraś z was robi na terenie Trójmiasta i wie gdzie warto się zapisać?
Prywatnie jakbyś chciała robić to głównie polecają Invicte w Gdańsku, albo profemina w Gdyni. Ja będę robić prywatnie u lekarki poleconej przez moja ginekolog, sprawdziłam ja w sieci i ma dobre opinie 😊
Jeśli chodzi o NFZ, to nie mam pojęcia 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2021, 22:16
martakam lubi tę wiadomość
-
Gela093 wrote:Shadee, a progesteron nie objawia się skokowo? Może akurat trafiłaś na niższą wartość w ciągu dnia
zawsze jest taka opcja, chociaż ja po pierwszym poronieniu i bardzo niskim poziomie progesteronu pomimo suplementacji - dmucham na zimne.
Dodatkowo jestem na cyklu sztucznym, co oznacza że wszystko co mam to zasługa luteiny, a nie naturalnego progesteronu więc pewnie nie jest to miarodajne.
W piątek lekarz - zobaczymy, ale jestem dobrej mysli.
-
Może któraś z was robi na terenie Trójmiasta i wie gdzie warto się zapisać?
ja jestem - wstyd się przyznać - ignorantem ciążowym, poprzednia ciąża reagowanie na bieżącona usg pierwszego trymestru zapisywałam się wtedy jak mi położna powiedziała że mam się zapisać. nigdy nie ogarniałam dokładnie w którym tygodniu ciązy jestem (zresztą nigdy nie pamiętam kiedy miałam ostatnią miesiączkę, więc co dopiero tydzień ciąży). torba do szpitala zapakowana w momencie wyjazdu do szpitala (chociaż fakt - pojęcia nie miałam że w tym dniu urodzę bo zero skurczy i innych objawów), o witaminach czy kwasie foliowym przypominałam sobie co kilka dni że trzeba zażywać
ten typ tak ma ....
Kaarola lubi tę wiadomość
-
meraja90 wrote:Prywatnie jakbyś chciała robić to głównie polecają Invicte w Gdańsku, albo profemina w Gdyni. Ja będę robić prywatnie u lekarki poleconej przez moja ginekolog, sprawdziłam ja w sieci i ma dobre opinie 😊
Jeśli chodzi o NFZ, to nie mam pojęcia 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2021, 06:12
👩🏼 ’88 🧔🏻♂️ ’88
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Walka z IO, nadwagą 💪🏻
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
shadee wrote:ja jestem - wstyd się przyznać - ignorantem ciążowym, poprzednia ciąża reagowanie na bieżąco
na usg pierwszego trymestru zapisywałam się wtedy jak mi położna powiedziała że mam się zapisać. nigdy nie ogarniałam dokładnie w którym tygodniu ciązy jestem (zresztą nigdy nie pamiętam kiedy miałam ostatnią miesiączkę, więc co dopiero tydzień ciąży). torba do szpitala zapakowana w momencie wyjazdu do szpitala (chociaż fakt - pojęcia nie miałam że w tym dniu urodzę bo zero skurczy i innych objawów), o witaminach czy kwasie foliowym przypominałam sobie co kilka dni że trzeba zażywać
ten typ tak ma ....
moja to upragniona ciąża więc czytam internet i się edukuję
najchętniej już bym pokupywała wszystko
Matko dziewczyny przed Zuckerbergiem i googlem nic nie ucieknie i teraz na fejsie mam co 2 post sponsorowany z jakimiś mebelkami, kocykami, śpiworkami
jakie to wszystko piękne
jak bym to wszystko już kupiła
wiem, wiem to niezdrowe podejście bo nawet serduszka nie widziałam ale nie mogę się powstrzymać
A co do nifty lub sanco to któraś z Was robiła rozeznanie, który lepszy?Mlodamezatka lubi tę wiadomość
PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%
1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
FET 4.02.2020 ❄5.2.2+ encorton
FET 7.03.2020 ❄5.3.3+ atosiban, encorton, embrioglue, AH
04.2020 histeroskopia OK
FET 11.07.2020❄❄4.3.3+ accofil, intralipid, encorton, AH
2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
Sanco - czekamy na chłopca 💙 -
martakam wrote:O a u kogo? W poprzedniej ciąży robiłam prenatalne w swojej przychodni, ale już nie zrobię tego błędu. W Invicta robiłam za to połówkowe i 3 trymestry u dr Brzóski i byłam bardzo zadowolona. Terwz chciałam tam robić prenatalne, ale cena 550 zł trochę zabija. A okazało się, że moja prowadząca ma FMF i robi w klinice MAM (jakaś nowość) i będę robić tam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2021, 07:41
-
meraja90 wrote:Dokładnie tam będę robić 😊 w Centrum MAM, bo tam tez chodzę do ginekologa. Ta lekarka od prenatalnych to dr Katarzyna Podsiadło. Kosztuje jakoś 300zl za samo usg 😅
meraja90 lubi tę wiadomość
👩🏼 ’88 🧔🏻♂️ ’88
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Walka z IO, nadwagą 💪🏻
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️