WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni wysłałam wiadomość 🙂 jesteś silna, dasz radę 😚 jeszcze troszkę i zobaczysz swoje maleństwo 😊

Juliet lubi tę wiadomość

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już 🙂

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • natnatss Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka, dużo siły i wytrwałości życzę. Doskonale rozumiem, bo sama w kwietniu pochowałam tatę a całokształt sytuacji związanej z jego odejściem bardzo mnie przybił... Dla maleństwa i swojej rodziny postanowiłam że muszę się trzymać. Tobie też życzę siły i wytrwałości. Spróbuj się uspokoić, pomyśleć o przyszłości kiedy pojawi się synek, popij melisy. Przytulam ❤️

Angelka93 lubi tę wiadomość

85993e3k946gskpj.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie wkładki wielorazowe laktacyjne polecacie?

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia.

Najbardziej boli mnie to, że moja mama ma wybór, a swoim zachowaniem krzywdzi nie tylko siebie ale wszystkich dookoła. Dziś mogła umrzeć a w ogóle sobie nie wzięła tego do siebie i nic z tym nie robi:(

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natnatss wrote:
    Angelka, dużo siły i wytrwałości życzę. Doskonale rozumiem, bo sama w kwietniu pochowałam tatę a całokształt sytuacji związanej z jego odejściem bardzo mnie przybił... Dla maleństwa i swojej rodziny postanowiłam że muszę się trzymać. Tobie też życzę siły i wytrwałości. Spróbuj się uspokoić, pomyśleć o przyszłości kiedy pojawi się synek, popij melisy. Przytulam ❤️
    Bardzo mi przykro z powodu Twojego taty:( jesteś bardzo dzielna :*

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Karo11 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju nie było mnie dwa trzy dni a tu tyle nowości ;)

gratulacje dobrych wyników badań i dobrych wizyty ! ;)
    Essencyja w szczególności dla Ciebie, ulga na pewno , kamień z serca ;)
    tak trzymamy laski, oby już same dobre wizyty !

oglądałam wasze fotki , jesteście piękne i macie zajebiste brzuszki;)

Madziulka Ty się nie smuć kochana, zaraz Ci piękna piłeczka wybije, zobaczysz ;D
    ja na połówkowe zaszłam to Panie z recepcji się śmiały czy się nie pomyliłam o jakiś miesiąc? a wczoraj mnie już w kolejce w sklepie jakiś pan przepuścił bo zobaczył brzuszek <3
    co prawda on miał dwie bułki a ja wodę, więc wiele to nie zmieniło , ale doceniam miły gest ;D

Angelika trzymaj się dziecino, nie stresuj się , postaraj się opanować złe emocje , myśl o Tobiaszku , on wszystko czuje

ja dziś lecę do apteki po coś na zgagę i po migdały bo podobno są dobre na to.
    w nocy budziłam się dwa razy, myślałam że będę wymiotować tymi kwasami ;O
    ani Manti ani mleko nie pomogło...
    jeszcze czegoś tak okropnego nie miałam...
    w końcu zasnęłam w pozycji siedzącej, dziś czuje się jak połamaniec

miłego dnia

Praskovia, Essencya lubią tę wiadomość

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstałam o 5 i poszłam podlać ogród. Znowu upał 🤦 Mała wczoraj zrobiła imprezę w brzuchu aż mnie wszystko bolało. Są dni że jest intensywnie a są dni że zastanawiam się czy jestem w ciąży też tak macie?

Patka95, smagliczka lubią tę wiadomość

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, ja mam to samo. Tylko moja mała jak kopie to tak delikatnie i nie wiem czy to przez to łożysko na przedniej ścianie czy może jeszcze się rozkręci i da mamusi popalić później 🙈😚

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka95 wrote:
    Moni, ja mam to samo. Tylko moja mała jak kopie to tak delikatnie i nie wiem czy to przez to łożysko na przedniej ścianie czy może jeszcze się rozkręci i da mamusi popalić później 🙈😚
    To t ez zależy jak się dziecko ułoży. Ja ostatnio pisałam że mały się jakoś mało rusza a jak kopie to delikatnie. Wczoraj do 14 nie czułam żadnego ruchu, a później jak zaczął tańczyć to do wieczora i dziś od rana tez 🙂

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Mag91 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2021, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u mnie też, są dni że wariuje cały dzień, a wczoraj czułam dopiero jak położyłam się spać.
    W ogóle wczoraj to czułam jakbym miała zakwasy w pachwinach.. A nic specjalnego nie robiłam. Teraz też leżę do góry brzuchem, bo idziemy dziś na wesele, mój jest świadkiem a ja zastanawiam się jak długo tam pociągnę😴😴

Angelka musimy być silne, zwłaszcza teraz ❤️

Ja mam piłeczkę, a u mojej przyjaciółki w ogóle nie widać, a ma termin tydzień przede mną.
    https://zapodaj.net/6b92275a12140.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2021, 09:13

Praskovia lubi tę wiadomość

zrz6i09kjbhnyse8.png
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    To t ez zależy jak się dziecko ułoży. Ja ostatnio pisałam że mały się jakoś mało rusza a jak kopie to delikatnie. Wczoraj do 14 nie czułam żadnego ruchu, a później jak zaczął tańczyć to do wieczora i dziś od rana tez 🙂

Tyle, że moja zawsze tak delikatnie. Jeszcze nie zdarzyło się żeby mocniej kopnęła 😃

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka95 wrote:
    Tyle, że moja zawsze tak delikatnie. Jeszcze nie zdarzyło się żeby mocniej kopnęła 😃
    To pewnie dopiero się rozkręci 🙂 a im będzie większa tym bardziej będzie czuć 🙂

Patka95, Praskovia lubią tę wiadomość

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag91 wrote:
    I u mnie też, są dni że wariuje cały dzień, a wczoraj czułam dopiero jak położyłam się spać.
    W ogóle wczoraj to czułam jakbym miała zakwasy w pachwinach.. A nic specjalnego nie robiłam. Teraz też leżę do góry brzuchem, bo idziemy dziś na wesele, mój jest świadkiem a ja zastanawiam się jak długo tam pociągnę😴😴

Angelka musimy być silne, zwłaszcza teraz ❤️

Ja mam piłeczkę, a u mojej przyjaciółki w ogóle nie widać, a ma termin tydzień przede mną.
    https://zapodaj.net/6b92275a12140.jpg.html
    Śliczny brzuszek 🙂

Mag91 lubi tę wiadomość

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • jane789 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest wiercenie w brzuchu teraz już nawet w nocy. Rozpycha się tam niesamowicie chociaż czasami faktycznie jest dłuższa cisza w ciągu dnia.
    Patka, łożysko na przedniej ścianie bardzo amortyzuje ruchy i pewnie dlatego na razie czujesz je lekko🙂

Ja też mam już niezłą piłkę, ale foty nie wrzucam nawet, bo non stop chodzę w luźnych tshirtach męża i wyglądam niewyjściowo😜

P.S. Ja dzisiaj w nocy znowu miałam silne rwanie w pachwinie. Zazwyczaj jest to prawa pachwina i zauważyłam, że dzieje się tak kiedy obrócę się na prawy bok🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2021, 09:32

• Moni* Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak mam po prawej stronie w pachwinie.

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Praskovia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka, ja też mam łożysko na przedniej ścianie i jestem w podobnym momencie ciąży i też czuję delikatnie te ruchy. Już czuć na pewno, że to kopniaczki, ale są takie leciutkie i przyjemne. Do tej pory zdarzyło mi się tylko dwa razy, że poczułam coś mocniej i za każdym razem były to już takie oburzone kopnięcia jak się za bardzo zgięłam w szybkim tempie. :P Wtedy już było mocno, aż krzyknęłam "aua!" ze zdziwienia.

W ogóle dziewczyny, ślicznie wyglądacie! Naprawdę pięknie! Aż mi wstyd wrzucać swoje zdjęcia, bo strasznie zbrzydłam. Czuję się dobrze i pięknie, mąż też zachwycony, ale patrzę w lustro i obiektywnie wiem, że nie jest najlepiej. :) Może będzie dziewczynka? Wiem, że to przesądy, ale jak się nie zna płci, to się łapie każde "znaki". :P

👦🏻 26.10.2021

👶🏻 02.10.2023

preg.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia wrote:
    Patka, ja też mam łożysko na przedniej ścianie i jestem w podobnym momencie ciąży i też czuję delikatnie te ruchy. Już czuć na pewno, że to kopniaczki, ale są takie leciutkie i przyjemne. Do tej pory zdarzyło mi się tylko dwa razy, że poczułam coś mocniej i za każdym razem były to już takie oburzone kopnięcia jak się za bardzo zgięłam w szybkim tempie. :P Wtedy już było mocno, aż krzyknęłam "aua!" ze zdziwienia.

W ogóle dziewczyny, ślicznie wyglądacie! Naprawdę pięknie! Aż mi wstyd wrzucać swoje zdjęcia, bo strasznie zbrzydłam. Czuję się dobrze i pięknie, mąż też zachwycony, ale patrzę w lustro i obiektywnie wiem, że nie jest najlepiej. :) Może będzie dziewczynka? Wiem, że to przesądy, ale jak się nie zna płci, to się łapie każde "znaki". :P
    Mi mówiono że dziewczynka bo na początku ciąży miałam wypryski na twarzy, i ogólnie taka okrągła twarz a jednak jest chłopiec 🙂

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze moim zdaniem to mit, ze dziewczynka zabiera urodę, ja teraz z chłopcem wyglądam dużo gorzej niż z dziewczynka 🤷‍♀️

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Karo11 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z łożyskiem na przedniej ścianie , ale u mnie córa już dobrze fika ;)
    wcześniej było delikatnie czułe puk puk a teraz to pędzą konie po betonie czasami 😅

Ale też ma dni bardzo aktywne i te spokojne gdzie przypomni o sobie już tylko jak kładę się spać

Wyszłam do apteki i drogerii a wróciłam obładowana jak ruska baba z bazaru 🙈😄
    Tryb matka się włączył za wcześnie chyba 😅

Dziewczyny kobietka w aptece dała mi ' neo bianacid ' na tą zgagę... Bezpieczne niby i miało pomóc.
    Ludzie ... Fujjj. Nie polecam! w smaku tak obrzydliwe, że nie wiedziałam gdzie tym pluć 🤢 i wcale nie pomogło co gorsza.

0d1yqqmzuerq2go9.png
‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ