Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni wysłałam wiadomość 🙂 jesteś silna, dasz radę 😚 jeszcze troszkę i zobaczysz swoje maleństwo 😊

Juliet lubi tę wiadomość

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już 🙂

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • natnatss Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka, dużo siły i wytrwałości życzę. Doskonale rozumiem, bo sama w kwietniu pochowałam tatę a całokształt sytuacji związanej z jego odejściem bardzo mnie przybił... Dla maleństwa i swojej rodziny postanowiłam że muszę się trzymać. Tobie też życzę siły i wytrwałości. Spróbuj się uspokoić, pomyśleć o przyszłości kiedy pojawi się synek, popij melisy. Przytulam ❤️

Angelka93 lubi tę wiadomość

85993e3k946gskpj.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie wkładki wielorazowe laktacyjne polecacie?

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia.

Najbardziej boli mnie to, że moja mama ma wybór, a swoim zachowaniem krzywdzi nie tylko siebie ale wszystkich dookoła. Dziś mogła umrzeć a w ogóle sobie nie wzięła tego do siebie i nic z tym nie robi:(

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natnatss wrote:
    Angelka, dużo siły i wytrwałości życzę. Doskonale rozumiem, bo sama w kwietniu pochowałam tatę a całokształt sytuacji związanej z jego odejściem bardzo mnie przybił... Dla maleństwa i swojej rodziny postanowiłam że muszę się trzymać. Tobie też życzę siły i wytrwałości. Spróbuj się uspokoić, pomyśleć o przyszłości kiedy pojawi się synek, popij melisy. Przytulam ❤️
    Bardzo mi przykro z powodu Twojego taty:( jesteś bardzo dzielna :*

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Karo11 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju nie było mnie dwa trzy dni a tu tyle nowości ;)

gratulacje dobrych wyników badań i dobrych wizyty ! ;)
    Essencyja w szczególności dla Ciebie, ulga na pewno , kamień z serca ;)
    tak trzymamy laski, oby już same dobre wizyty !

oglądałam wasze fotki , jesteście piękne i macie zajebiste brzuszki;)

Madziulka Ty się nie smuć kochana, zaraz Ci piękna piłeczka wybije, zobaczysz ;D
    ja na połówkowe zaszłam to Panie z recepcji się śmiały czy się nie pomyliłam o jakiś miesiąc? a wczoraj mnie już w kolejce w sklepie jakiś pan przepuścił bo zobaczył brzuszek <3
    co prawda on miał dwie bułki a ja wodę, więc wiele to nie zmieniło , ale doceniam miły gest ;D

Angelika trzymaj się dziecino, nie stresuj się , postaraj się opanować złe emocje , myśl o Tobiaszku , on wszystko czuje

ja dziś lecę do apteki po coś na zgagę i po migdały bo podobno są dobre na to.
    w nocy budziłam się dwa razy, myślałam że będę wymiotować tymi kwasami ;O
    ani Manti ani mleko nie pomogło...
    jeszcze czegoś tak okropnego nie miałam...
    w końcu zasnęłam w pozycji siedzącej, dziś czuje się jak połamaniec

miłego dnia

Praskovia, Essencya lubią tę wiadomość

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstałam o 5 i poszłam podlać ogród. Znowu upał 🤦 Mała wczoraj zrobiła imprezę w brzuchu aż mnie wszystko bolało. Są dni że jest intensywnie a są dni że zastanawiam się czy jestem w ciąży też tak macie?

Patka95, smagliczka lubią tę wiadomość

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, ja mam to samo. Tylko moja mała jak kopie to tak delikatnie i nie wiem czy to przez to łożysko na przedniej ścianie czy może jeszcze się rozkręci i da mamusi popalić później 🙈😚

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka95 wrote:
    Moni, ja mam to samo. Tylko moja mała jak kopie to tak delikatnie i nie wiem czy to przez to łożysko na przedniej ścianie czy może jeszcze się rozkręci i da mamusi popalić później 🙈😚
    To t ez zależy jak się dziecko ułoży. Ja ostatnio pisałam że mały się jakoś mało rusza a jak kopie to delikatnie. Wczoraj do 14 nie czułam żadnego ruchu, a później jak zaczął tańczyć to do wieczora i dziś od rana tez 🙂

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Mag91 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2021, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u mnie też, są dni że wariuje cały dzień, a wczoraj czułam dopiero jak położyłam się spać.
    W ogóle wczoraj to czułam jakbym miała zakwasy w pachwinach.. A nic specjalnego nie robiłam. Teraz też leżę do góry brzuchem, bo idziemy dziś na wesele, mój jest świadkiem a ja zastanawiam się jak długo tam pociągnę😴😴

Angelka musimy być silne, zwłaszcza teraz ❤️

Ja mam piłeczkę, a u mojej przyjaciółki w ogóle nie widać, a ma termin tydzień przede mną.
    https://zapodaj.net/6b92275a12140.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2021, 09:13

Praskovia lubi tę wiadomość

zrz6i09kjbhnyse8.png
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    To t ez zależy jak się dziecko ułoży. Ja ostatnio pisałam że mały się jakoś mało rusza a jak kopie to delikatnie. Wczoraj do 14 nie czułam żadnego ruchu, a później jak zaczął tańczyć to do wieczora i dziś od rana tez 🙂

Tyle, że moja zawsze tak delikatnie. Jeszcze nie zdarzyło się żeby mocniej kopnęła 😃

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka95 wrote:
    Tyle, że moja zawsze tak delikatnie. Jeszcze nie zdarzyło się żeby mocniej kopnęła 😃
    To pewnie dopiero się rozkręci 🙂 a im będzie większa tym bardziej będzie czuć 🙂

Patka95, Praskovia lubią tę wiadomość

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag91 wrote:
    I u mnie też, są dni że wariuje cały dzień, a wczoraj czułam dopiero jak położyłam się spać.
    W ogóle wczoraj to czułam jakbym miała zakwasy w pachwinach.. A nic specjalnego nie robiłam. Teraz też leżę do góry brzuchem, bo idziemy dziś na wesele, mój jest świadkiem a ja zastanawiam się jak długo tam pociągnę😴😴

Angelka musimy być silne, zwłaszcza teraz ❤️

Ja mam piłeczkę, a u mojej przyjaciółki w ogóle nie widać, a ma termin tydzień przede mną.
    https://zapodaj.net/6b92275a12140.jpg.html
    Śliczny brzuszek 🙂

Mag91 lubi tę wiadomość

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • jane789 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest wiercenie w brzuchu teraz już nawet w nocy. Rozpycha się tam niesamowicie chociaż czasami faktycznie jest dłuższa cisza w ciągu dnia.
    Patka, łożysko na przedniej ścianie bardzo amortyzuje ruchy i pewnie dlatego na razie czujesz je lekko🙂

Ja też mam już niezłą piłkę, ale foty nie wrzucam nawet, bo non stop chodzę w luźnych tshirtach męża i wyglądam niewyjściowo😜

P.S. Ja dzisiaj w nocy znowu miałam silne rwanie w pachwinie. Zazwyczaj jest to prawa pachwina i zauważyłam, że dzieje się tak kiedy obrócę się na prawy bok🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2021, 09:32

• Moni* Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak mam po prawej stronie w pachwinie.

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Praskovia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka, ja też mam łożysko na przedniej ścianie i jestem w podobnym momencie ciąży i też czuję delikatnie te ruchy. Już czuć na pewno, że to kopniaczki, ale są takie leciutkie i przyjemne. Do tej pory zdarzyło mi się tylko dwa razy, że poczułam coś mocniej i za każdym razem były to już takie oburzone kopnięcia jak się za bardzo zgięłam w szybkim tempie. :P Wtedy już było mocno, aż krzyknęłam "aua!" ze zdziwienia.

W ogóle dziewczyny, ślicznie wyglądacie! Naprawdę pięknie! Aż mi wstyd wrzucać swoje zdjęcia, bo strasznie zbrzydłam. Czuję się dobrze i pięknie, mąż też zachwycony, ale patrzę w lustro i obiektywnie wiem, że nie jest najlepiej. :) Może będzie dziewczynka? Wiem, że to przesądy, ale jak się nie zna płci, to się łapie każde "znaki". :P

🧒🏼 26.10.2021

👦🏼 02.10.2023

👶🏻 14.07.2025
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia wrote:
    Patka, ja też mam łożysko na przedniej ścianie i jestem w podobnym momencie ciąży i też czuję delikatnie te ruchy. Już czuć na pewno, że to kopniaczki, ale są takie leciutkie i przyjemne. Do tej pory zdarzyło mi się tylko dwa razy, że poczułam coś mocniej i za każdym razem były to już takie oburzone kopnięcia jak się za bardzo zgięłam w szybkim tempie. :P Wtedy już było mocno, aż krzyknęłam "aua!" ze zdziwienia.

W ogóle dziewczyny, ślicznie wyglądacie! Naprawdę pięknie! Aż mi wstyd wrzucać swoje zdjęcia, bo strasznie zbrzydłam. Czuję się dobrze i pięknie, mąż też zachwycony, ale patrzę w lustro i obiektywnie wiem, że nie jest najlepiej. :) Może będzie dziewczynka? Wiem, że to przesądy, ale jak się nie zna płci, to się łapie każde "znaki". :P
    Mi mówiono że dziewczynka bo na początku ciąży miałam wypryski na twarzy, i ogólnie taka okrągła twarz a jednak jest chłopiec 🙂

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze moim zdaniem to mit, ze dziewczynka zabiera urodę, ja teraz z chłopcem wyglądam dużo gorzej niż z dziewczynka 🤷‍♀️

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Karo11 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z łożyskiem na przedniej ścianie , ale u mnie córa już dobrze fika ;)
    wcześniej było delikatnie czułe puk puk a teraz to pędzą konie po betonie czasami 😅

Ale też ma dni bardzo aktywne i te spokojne gdzie przypomni o sobie już tylko jak kładę się spać

Wyszłam do apteki i drogerii a wróciłam obładowana jak ruska baba z bazaru 🙈😄
    Tryb matka się włączył za wcześnie chyba 😅

Dziewczyny kobietka w aptece dała mi ' neo bianacid ' na tą zgagę... Bezpieczne niby i miało pomóc.
    Ludzie ... Fujjj. Nie polecam! w smaku tak obrzydliwe, że nie wiedziałam gdzie tym pluć 🤢 i wcale nie pomogło co gorsza.

0d1yqqmzuerq2go9.png
‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ