WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj cały dzień w łóżku po prostu nie mam siły. Rano jak wstałam kąpiel później kąpiel bo u nas 33 stopnie w cieniu. Wypiłam ciężarówkę wody 😂 nie chce mi się jeść ale zmusilam się na płatki z lodowatym mlekiem. Mój mąż posprzątał cały dom przygotował obiad zawiózł i odebrał córkę z turnieju 🤦 a ja leżę aż mi wstyd bo zawsze robiliśmy razem a teraz nie mam siły nawet do WC iść .

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2021, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo.. cały dzień praktycznie leżę.. jest mi gorąco, duszno i ciężko mi się oddycha 😞 ale ja od zawsze nie lubiłam upałów i źle je znosiłam. Oby do września bo wtedy już trochę chłodniej 😃

Jaki termometr bezdotykowy polecacie?

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • MichaLina Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2021, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, dziewczyny. Zauważacie jakąś mniejszą aktywność dzieci jak jest upał? Mój mały mało daje o sobie znać od dwóch dni, ale jednak coś tam czuje.

Nie wiem czy się obrócił i jest po prostu położony inaczej i go gorzej czuje czy tak na niego wpływa upał. Zaczynam się już stresować ale jednak coś tam czuje... zdecydowanie słabiej i jakby łaskotanie po pęcherzu a nie kopniaki jak do tej pory.

Nie chcę wyjść na nadgorliwą jak będę się decydowała na skontrolowanie tego.

m3sx3e3kecqpqjc6.png

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2021, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MichaLina wrote:
    Kurcze, dziewczyny. Zauważacie jakąś mniejszą aktywność dzieci jak jest upał? Mój mały mało daje o sobie znać od dwóch dni, ale jednak coś tam czuje.

Nie wiem czy się obrócił i jest po prostu położony inaczej i go gorzej czuje czy tak na niego wpływa upał. Zaczynam się już stresować ale jednak coś tam czuje... zdecydowanie słabiej i jakby łaskotanie po pęcherzu a nie kopniaki jak do tej pory.

Zauważyłam roznice

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • MichaLina Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    Zauważyłam roznice
    Doczytałam w końcu was i widzę że nie tylko ja to odczuwam. Trochę jestem spokojniejsza 😌

m3sx3e3kecqpqjc6.png

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2021, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bo w piątek już zastanawiałam się czy nie iść na IP

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2021, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, spokojnie, na tym etapie mogą być dni, kiedy w ogóle nie będziecie czuć maluchów - maja jeszcze mnóstwo miejsca i mogą się przekręcić. Jak po 28 tyg nie będziecie czuć ruchów to szybciutko na IP, teraz nie ma co panikować.

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Gosia9 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2021, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje mała codziennie. A w szczególności jak siedzę z łokciami opartymi o kolana to dołem brzucha czuje jak się wierci. Chyba jej nie wygodnie 🙂

• jane789 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja z kolei mam zupełnie odwrotnie.. Dzisiaj mały rusza się praktycznie non stop. Czasem wolno, a czasami tak jakoś energicznie jak nigdy. Dyskoteka jedna wielka. Już się zaczynam denerwować czy to jest ok😒

• Essencya Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2021, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MichaLina wrote:

Mi również się wydaję, ze dzisiaj jest bardziej senna- jutro mam wizytę, to się zapytam, czy tak może być :)

Ostatni okres 8 styczeń
    Test owulacyjny dodatni 18 styczeń 21’
    Data planowanego porodu 14 październik 🥰❤️🥰❤️
    Test ciążowy pozytywny 2 luty ❤️
    8fa0709e5113317a7bafe3cef093e0a2.png[/
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2021, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała też cały dzień się nie ruszała, a jak tylko tatuś pojechał na chwilę do kolegi cos załatwić to od razu zaczęła kopać 🙈😂

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Milu Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2021, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MichaLina wrote:

Nasza Malutka jest aktywna każdego dnia, a od wczorajszego wieczora do dzisiaj do popołudnia czułam ja bardzo delikatnie j się wystraszyłam. Ale myślę że to normalne ze jeszcze te ruchy nie są na tyle regularne. Od popołudnia wierci się konkretnie :) ale upały znosimy bardzo kiepsko... nogi całe opuchniete, stopy ogromne nie mieszczą mi się w zadne buty... okropnie... a jutro jeszcze wyższa temperatura niż dzisiaj i wizyta u gina...

Powoli dochodzę do wniosku że ide na L4, nie mam już siły pracowac, brzuch mam bardzo duży, a przy tej pogodzie mogłabym tylko spać przy wiatraku...

zi13dqk3avb8xhi8.png

25.01.2021 II kreski 🙏❤
    03.02.2021 beta 2506 ❤
    29.03.2021 -7cm zdrowego maluszka 👶
    21.04.2021 - NIFTY wynik prawidłowy ❤🙏 córa ❤❤❤
  • Junjul Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2021, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też upał daje mi się we znaki 😕 w piątek nie dojechałam do pracy, bo zrobiło mi się słabo i musiałam po drodze się zatrzymać, cały czas chce mi się spać, boje się jutra i kolejnych dni, mam jeszcze ważne sprawy do domknięcia w a nie wyobrażam sobie pracy w takich warunkach, u nas upał dopiero się rozkręca, w środę ma być 32 stopnie 😭

age.png
  • Kacha_88 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po połówkowych robionych w 22+6. Mały waży 520g, wszystkie pomiary w normie. Uwielbia się pokazywać z każdej strony nie trzeba go specjalnie prosić. Upały znoszę okropnie, brzuch mam duży aż mnie przeraża że tak duży już jest (to moja pierwsza ciąża). Ruchy czuje niezależnie od temp. Często są to kopniaki aż cały brzuch się trzęsie. Bywaja dni mnie ruchliwe wtedy staram się posmyrax brzuch w pozycji leżącej lub prosze męża o pogadanie do małego i o dziwo się poruszy. Na usg połówkowym bardzo się kręcił ale ja czułam tylko wybrane ruchy czyli ma jeszcze sporo miejsca i nie czuć każdego obortu. Na plus ze ułożenie jest już główkowe.
    Zastanawiam się nad wyborem szpitala. Mam lekarza pracującego w szpitalu na Madalinskiego w wawie. Czy to że wasz lekarz pracuje w danym szpitalu miało jakikolwiek pozytywny wpływ na podjscie do Was od strony np położnych pracowników szpitala, na fakt przyjęcia do szpitala?
    Mam grupę rh- lekarz zaproponował mi przyjęcie immunoglobiliny d w ramach profilaktyki konfliktu serologicznego (sugerował że raczej w kolejnej ciąży może pomóc niż teraz) czy miałyście takie propozycje?

Angelka93, Praskovia lubią tę wiadomość

8p3oflw1cgmpfqsb.png
    Czekamy na Ciebie 💗
    04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗

• Milu Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2021, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacha_88 wrote:
    Ja też po połówkowych robionych w 22+6. Mały waży 520g, wszystkie pomiary w normie. Uwielbia się pokazywać z każdej strony nie trzeba go specjalnie prosić. Upały znoszę okropnie, brzuch mam duży aż mnie przeraża że tak duży już jest (to moja pierwsza ciąża). Ruchy czuje niezależnie od temp. Często są to kopniaki aż cały brzuch się trzęsie. Bywaja dni mnie ruchliwe wtedy staram się posmyrax brzuch w pozycji leżącej lub prosze męża o pogadanie do małego i o dziwo się poruszy. Na usg połówkowym bardzo się kręcił ale ja czułam tylko wybrane ruchy czyli ma jeszcze sporo miejsca i nie czuć każdego obortu. Na plus ze ułożenie jest już główkowe.
    Zastanawiam się nad wyborem szpitala. Mam lekarza pracującego w szpitalu na Madalinskiego w wawie. Czy to że wasz lekarz pracuje w danym szpitalu miało jakikolwiek pozytywny wpływ na podjscie do Was od strony np położnych pracowników szpitala, na fakt przyjęcia do szpitala?
    Mam grupę rh- lekarz zaproponował mi przyjęcie immunoglobiliny d w ramach profilaktyki konfliktu serologicznego (sugerował że raczej w kolejnej ciąży może pomóc niż teraz) czy miałyście takie propozycje?
    Tak, ja mam przyjąć antyimmunoglobuline między 28 a 30tc. Mialam ja podaną po poronieniu 1.5 roku temu, mamy z mężem ryzyko konfliktu, ja rh- on rh+.

Co do szpitala, ja mam zagwozdkę co robić, bo w swoim mieście mam dwa szpotale z czego żaden nie cieszy sie dobrą opinią. Myślę o Mysłowicach lub Katowicach tylko boje się czy dojadę na czas? Do tego nie znam tam żadnego lekarza zeby móc się umówić, porozmawiać, może któraś z Was zna/poleca?

zi13dqk3avb8xhi8.png

25.01.2021 II kreski 🙏❤
    03.02.2021 beta 2506 ❤
  • Praskovia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milu wrote:
    Co do szpitala, ja mam zagwozdkę co robić, bo w swoim mieście mam dwa szpotale z czego żaden nie cieszy sie dobrą opinią. Myślę o Mysłowicach lub Katowicach tylko boje się czy dojadę na czas? Do tego nie znam tam żadnego lekarza zeby móc się umówić, porozmawiać, może któraś z Was zna/poleca?

Milu, zaczynam mieć podobne dylematy... Odkąd neurolog powiedział, że jest szansa na poród siłami natury, pod warunkiem, że wybiorę dobry szpital w dużym mieście, cały czas zastanawiam się jak to wygląda... Co jak się zacznie, a do przejechania będzie 75km? Jak będą mnie traktować bez żadnych "znajomości"?

👦🏻 26.10.2021

👶🏻 02.10.2023

preg.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę iść do szpitala na sterydy na plucka ale tak ok 32t i się okaże czy zostanę do końca. Umówiłam się do Pani doktor która pracuje w tym szpitalu ale wizyta dopiero 05.07 więc zobaczę co powie.

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • jane789 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz prowadzący ciążę jest ordynatorem oddziału w szpitalu, w którym chcę rodzić. Jakoś bym się bała właśnie o to, że nie daj Boże trafię tam pilnie i będę im całkowicie nieznana. Oczywiście wszystkie wiemy, że tak nie powinno być i każda pacjentka powinna być traktowana tak samo, ale w tej chwili bardziej patrzę na realia, a nie na to jak być powinno.
    Miałam już wiele razy styczność z pobytem w szpitalu i jednak jest zauważalna różnica kiedy jest się pacjentką któregoś z lekarzy tam pracujących.
    Może gdybym od początku przechodziła ciążę bezproblemowo to byłoby to dla mnie bez znaczenia, ale od początku wiedziałam, że będę musiała być pod dobrą opieką i jakoś czuję się spokojniej wiedząc, że będzie na oddziale mój lekarz.
    Moja obawa na tą chwilę jest taka, żeby nic nie zaczęło się dziać wcześniej i żebym wytrzymała do terminu cesarki🙏

Kacha_88, Praskovia, Kalina32 lubią tę wiadomość

• Milu Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bardzo dobrego lekarza prowadzącego, ale szpital nie jest dobry, nie ma przygotowanych wystarczająco sal porodowych i dla noworodków, więc jak nie daj Boże coś się z maluchem dzieje, to j tak wszystkie dzieci są przewożone na Śląsk. Dlatego zastanawiam się nad innym szpitalem niż ten u mnie w mieście. Ale może któraś z Was jest ze Śląska i może polecić lekarza?

Praskovia, a skąd jesteś jeśli moge spytać?

Btw. Od wczorajszego wieczora mam dziwne klucia w kroczu. W ubiegłą noc obudziła mnie biegunka, męczyła do południa, myślicie ze to problemy z tym? Czy nie daj Boże z szyjka? Troche się martwię...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2021, 10:13

zi13dqk3avb8xhi8.png

25.01.2021 II kreski 🙏❤
    03.02.2021 beta 2506 ❤
  • Karo11 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja mam dylemat z porodem
    Wiem , że chce spróbować naturalnie rodzić , ale myślę czy w szpitalu czy w mojej klinice gdzie się prowadzę...

Pierwszy raz to każdy wie, że jest strach i wielka niewiadoma...
    A jeszcze ta sytuacja wirusowa ciekawe jak to będzie wyglądać we wrześniu...
    Dwie koleżanki rodzące w szczycie pandemii, wspominają bardzo źle, nie tylko sam poród a traktowanie i 'opiekę' po w szczególności... Już nawet nie będę wam pisać ale bardzo przykre to relacje...

Mętlik w głowie 😐
    Dużo za , dużo przeciw ...
    coraz częściej o tym myślę i coraz bardziej nie wiem 🙈 a chciałbym już jakąś decyzję podjąć i się przygotować

0d1yqqmzuerq2go9.png
‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ