Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
No a właśnie jak to jest z porodem. Czy trzeba wcześniej jakoś powiedzieć im że planujemy u nich rodzic? Czy jak jest akcja to po prostu jedziemy? Nie mam pojęcia jak to jest
Praskovia lubi tę wiadomość
-
Ja to w ogóle planuję jak się uda to jechać na porodówkę dyskretnie 😄
Tylko osobę do opieki nad psem muszę załatwić i chyba będzie to sąsiad 😄
Moja koleżanka tak zrobiła i mówi że była to bardzo dobra decyzja.
Po prostu zaczęło się przed północą, wzięła torbę i pojechali na spokojnie.
Bez informowania mamy siostry teściowej nikogo.
Na drugi dzień wysłali zdjęcie bobasa i powiadomili świat 😅
Wszystko poszło na spokojnie , matki nie miały biegunek i nie siedziały z różańcami w oknach, nikt nie wypisywał smsów, bez niepotrzebnego rozpraszania 🤷♀️
-
Karo11 wrote:Ja to w ogóle planuję jak się uda to jechać na porodówkę dyskretnie 😄
Tylko osobę do opieki nad psem muszę załatwić i chyba będzie to sąsiad 😄
Moja koleżanka tak zrobiła i mówi że była to bardzo dobra decyzja.
Po prostu zaczęło się przed północą, wzięła torbę i pojechali na spokojnie.
Bez informowania mamy siostry teściowej nikogo.
Na drugi dzień wysłali zdjęcie bobasa i powiadomili świat 😅
Wszystko poszło na spokojnie , matki nie miały biegunek i nie siedziały z różańcami w oknach, nikt nie wypisywał smsów, bez niepotrzebnego rozpraszania 🤷♀️ -
Angelka93 wrote:No a właśnie jak to jest z porodem. Czy trzeba wcześniej jakoś powiedzieć im że planujemy u nich rodzic? Czy jak jest akcja to po prostu jedziemy? Nie mam pojęcia jak to jest
Wydaje mi się że jak jest akcja to lecisz po prostu na wybrany szpital.
Jak akcja nocna to tam gdzie ostry dyżur jest
To albo w internecie się patrzy gdzie ten dyżur albo jak nie tracisz to Cię pokierują.
Bo ogólnie ,jak się komuś zdarzy zacząć rodzic w innym mieście niż swoje ,to co poradzić, leci się gdzie najbliższy szpital i jest akcja reakcja 🙈Praskovia lubi tę wiadomość
-
A u mnie dyskretnie nie przejdzie 🤦♀️ mieszkamy póki co u moich rodziców więc tak czy siak będą wiedzieć a po drugie jak by się zaczęła akcja a narzeczony w trasie to i tak musiałby mnie tata zawieźć do szpitala 😄 tyle, że od razu powiem żeby nikomu nic nie mówili👶Wikusia 💕 21.10.2021
-
Jestem juz po wizycie
Malutka jest małym rozrabiaką, ciężko jej było zrobić jakieś pomiary
ale wszystko w porządku, waży juz 780g i wygląda na 25+5
Jednak te bole są normalne dla rozciągania się macicy i dla jej harcow w brzuchuchociaz dzisiaj wyjątkowo mi dokuczają... ale szyjka zamknięta, wszystko jest w porządku.
Co do szpitali słyszałam, że tr,eba jevhac wczesniej, poznać personel, szpital i umówić się, że chce się tam rodzic. Ale tak słyszałam o szpitalu w Piekarach Śląskich.
Angelka93, jane789, Patka95, Ewuszek, Praskovia lubią tę wiadomość
25.01.2021 II kreski 🙏❤
03.02.2021 beta 2506 ❤
29.03.2021 -7cm zdrowego maluszka 👶
21.04.2021 - NIFTY wynik prawidłowy ❤🙏 córa ❤❤❤ -
Angelka93 wrote:No a właśnie jak to jest z porodem. Czy trzeba wcześniej jakoś powiedzieć im że planujemy u nich rodzic? Czy jak jest akcja to po prostu jedziemy? Nie mam pojęcia jak to jest
Angelka93 lubi tę wiadomość
-
Milu wrote:Jestem juz po wizycie
Malutka jest małym rozrabiaką, ciężko jej było zrobić jakieś pomiary
ale wszystko w porządku, waży juz 780g i wygląda na 25+5
Jednak te bole są normalne dla rozciągania się macicy i dla jej harcow w brzuchuchociaz dzisiaj wyjątkowo mi dokuczają... ale szyjka zamknięta, wszystko jest w porządku.
Co do szpitali słyszałam, że tr,eba jevhac wczesniej, poznać personel, szpital i umówić się, że chce się tam rodzic. Ale tak słyszałam o szpitalu w Piekarach Śląskich.
Oo to tak samo moja ważyła w tym samym tygodniu 🍒 i tak samo żeby coś tam zmierzyć to trzeba mieć farta 😅
Na następnej wizycie pewnie już ponad kilogramowe będą te nasze kruszyny 💕Milu, Patka95 lubią tę wiadomość
-
jane789 wrote:A jakie masz? Mi szło pięknie aż tu nagle od 3 dni na czczo 91. Wiem, że to tylko o 1 przekroczone, ale boję się, że się rozhula
-
Milu wrote:
Btw. Od wczorajszego wieczora mam dziwne klucia w kroczu. W ubiegłą noc obudziła mnie biegunka, męczyła do południa, myślicie ze to problemy z tym? Czy nie daj Boże z szyjka? Troche się martwię...
Milu ja jakiś czas temu non stop miałam właśnie takie kucia ciągnięcia w kroczu też myślałam że to szyjka a na ostatnim badaniu wyszło że szyjka mi się wręcz wydłużyła 😉 U mnie kucia ustąpiły po zwiększeniu dawki magnezu teraz są naprawdę sporadyczne.
2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️ -
jane789 wrote:No czytałam właśnie, że od 24 tc może wszystko bardzo świrować jeśli chodzi o te cukry😔 i się właśnie tego boję, że mimo diety będzie wybijać jakiś wynik i się skończy na insulinie.
-
madziula9022 wrote:Dziewczyny spokojnie insulina to nie koniec świata. Ja w pierwszej ciąży miałam i teraz mam od 12 tygodnia tylko nocną długodziałająca. To nic strasznego serio.
Wiem, ale ja już po prostu tyle tego mam, że jakoś męczy mnie wizja dodatkowych leków🙈
Można chociaż po tej insulinie sobie na coś więcej pozwalać jeśli chodzi o jedzenie?🤪
Ewuszek, jaki bierzesz magnez i jakie dawki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2021, 17:35
-
Co do porodu to jak akcja się zaczęła to się po prostu jedzie do wybranego szpitala i tyle, nie trzeba się wcześniej zapisywać. Jak nie ma tam miejsca to powinni zbadać i jeśli jest już zaawansowana akcja to karetka przewożą do innego, jeśli jeszcze nie to własnym transportem. Co innego przy planowym cc, wtedy powinno się wcześniej przejść kwalifikacje w wybranym szpitalu. Ale są tez szpitale, które na planowe cc przyjmują tylko pacjentki z ich poradni patologii ciąży, a inne nie mogą się umówić na planowane cc 🤷♀️
Angelka93, Praskovia lubią tę wiadomość
Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
madziula9022 wrote:Dziewczyny spokojnie insulina to nie koniec świata. Ja w pierwszej ciąży miałam i teraz mam od 12 tygodnia tylko nocną długodziałająca. To nic strasznego serio.