WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz muszę ogarnąć skierowanie na plucka itd... mi położna odradziła porodu prywatnie ponieważ w razie komplikacji odsyłają do szpitala. Z resztą ten szpital który wybrałam jest mega wyposażony super personel i w nim czuję się bezpiecznie.

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a właśnie jak to jest z porodem. Czy trzeba wcześniej jakoś powiedzieć im że planujemy u nich rodzic? Czy jak jest akcja to po prostu jedziemy? Nie mam pojęcia jak to jest

Praskovia lubi tę wiadomość

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Karo11 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogóle planuję jak się uda to jechać na porodówkę dyskretnie 😄
    Tylko osobę do opieki nad psem muszę załatwić i chyba będzie to sąsiad 😄

Moja koleżanka tak zrobiła i mówi że była to bardzo dobra decyzja.
    Po prostu zaczęło się przed północą, wzięła torbę i pojechali na spokojnie.
    Bez informowania mamy siostry teściowej nikogo.
    Na drugi dzień wysłali zdjęcie bobasa i powiadomili świat 😅
    Wszystko poszło na spokojnie , matki nie miały biegunek i nie siedziały z różańcami w oknach, nikt nie wypisywał smsów, bez niepotrzebnego rozpraszania 🤷‍♀️

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo11 wrote:
    Ja to w ogóle planuję jak się uda to jechać na porodówkę dyskretnie 😄
    Tylko osobę do opieki nad psem muszę załatwić i chyba będzie to sąsiad 😄

Moja koleżanka tak zrobiła i mówi że była to bardzo dobra decyzja.
    Po prostu zaczęło się przed północą, wzięła torbę i pojechali na spokojnie.
    Bez informowania mamy siostry teściowej nikogo.
    Na drugi dzień wysłali zdjęcie bobasa i powiadomili świat 😅
    Wszystko poszło na spokojnie , matki nie miały biegunek i nie siedziały z różańcami w oknach, nikt nie wypisywał smsów, bez niepotrzebnego rozpraszania 🤷‍♀️
    Ja też tak chce zrobić, nikomu nie mówić tylko wysłać zdjęcie jak już mały będzie na świecie :)

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Karo11 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    No a właśnie jak to jest z porodem. Czy trzeba wcześniej jakoś powiedzieć im że planujemy u nich rodzic? Czy jak jest akcja to po prostu jedziemy? Nie mam pojęcia jak to jest

Wydaje mi się że jak jest akcja to lecisz po prostu na wybrany szpital.
    Jak akcja nocna to tam gdzie ostry dyżur jest
    To albo w internecie się patrzy gdzie ten dyżur albo jak nie tracisz to Cię pokierują.

Bo ogólnie ,jak się komuś zdarzy zacząć rodzic w innym mieście niż swoje ,to co poradzić, leci się gdzie najbliższy szpital i jest akcja reakcja 🙈

Praskovia lubi tę wiadomość

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dyskretnie nie przejdzie 🤦‍♀️ mieszkamy póki co u moich rodziców więc tak czy siak będą wiedzieć a po drugie jak by się zaczęła akcja a narzeczony w trasie to i tak musiałby mnie tata zawieźć do szpitala 😄 tyle, że od razu powiem żeby nikomu nic nie mówili

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Milu Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2021, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz po wizycie :) Malutka jest małym rozrabiaką, ciężko jej było zrobić jakieś pomiary :D ale wszystko w porządku, waży juz 780g i wygląda na 25+5 :)
    Jednak te bole są normalne dla rozciągania się macicy i dla jej harcow w brzuchu :) chociaz dzisiaj wyjątkowo mi dokuczają... ale szyjka zamknięta, wszystko jest w porządku.

Co do szpitali słyszałam, że tr,eba jevhac wczesniej, poznać personel, szpital i umówić się, że chce się tam rodzic. Ale tak słyszałam o szpitalu w Piekarach Śląskich.

Angelka93, jane789, Patka95, Ewuszek, Praskovia lubią tę wiadomość

zi13dqk3avb8xhi8.png

25.01.2021 II kreski 🙏❤
    03.02.2021 beta 2506 ❤
    29.03.2021 -7cm zdrowego maluszka 👶
    21.04.2021 - NIFTY wynik prawidłowy ❤🙏 córa ❤❤❤
  • Junjul Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    Jak poród się rozpocznie to każdy szpital ma obowiązek przyjąć 😉

Angelka93 lubi tę wiadomość

age.png
  • Karo11 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milu wrote:
    Jestem juz po wizycie :) Malutka jest małym rozrabiaką, ciężko jej było zrobić jakieś pomiary :D ale wszystko w porządku, waży juz 780g i wygląda na 25+5 :)
    Jednak te bole są normalne dla rozciągania się macicy i dla jej harcow w brzuchu :) chociaz dzisiaj wyjątkowo mi dokuczają... ale szyjka zamknięta, wszystko jest w porządku.

Co do szpitali słyszałam, że tr,eba jevhac wczesniej, poznać personel, szpital i umówić się, że chce się tam rodzic. Ale tak słyszałam o szpitalu w Piekarach Śląskich.

Oo to tak samo moja ważyła w tym samym tygodniu 🍒 i tak samo żeby coś tam zmierzyć to trzeba mieć farta 😅

Na następnej wizycie pewnie już ponad kilogramowe będą te nasze kruszyny 💕

Milu, Patka95 lubią tę wiadomość

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam problem ostatnio z tą moją cukrzyca. Nie umiem ustabilizować cukrów. Chyba skończę na insulinie :(

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • jane789 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    Mam problem ostatnio z tą moją cukrzyca. Nie umiem ustabilizować cukrów. Chyba skończę na insulinie :(

A jakie masz? Mi szło pięknie aż tu nagle od 3 dni na czczo 91. Wiem, że to tylko o 1 przekroczone, ale boję się, że się rozhula

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane789 wrote:
    A jakie masz? Mi szło pięknie aż tu nagle od 3 dni na czczo 91. Wiem, że to tylko o 1 przekroczone, ale boję się, że się rozhula
    Codziennie od 4 dni mam przekroczone po obiedzie, teraz nawet po zupie pomidorowej mam 162. Na czczo też mam ok 91-95 mimo że jem to co wcześniej i miałam zawsze poniżej 90

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • jane789 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czytałam właśnie, że od 24 tc może wszystko bardzo świrować jeśli chodzi o te cukry😔 i się właśnie tego boję, że mimo diety będzie wybijać jakiś wynik i się skończy na insulinie.

• Ewuszek Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milu wrote:

Btw. Od wczorajszego wieczora mam dziwne klucia w kroczu. W ubiegłą noc obudziła mnie biegunka, męczyła do południa, myślicie ze to problemy z tym? Czy nie daj Boże z szyjka? Troche się martwię...

Milu ja jakiś czas temu non stop miałam właśnie takie kucia ciągnięcia w kroczu też myślałam że to szyjka a na ostatnim badaniu wyszło że szyjka mi się wręcz wydłużyła 😉 U mnie kucia ustąpiły po zwiększeniu dawki magnezu teraz są naprawdę sporadyczne.

2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
    2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
    2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane789 wrote:
    No czytałam właśnie, że od 24 tc może wszystko bardzo świrować jeśli chodzi o te cukry😔 i się właśnie tego boję, że mimo diety będzie wybijać jakiś wynik i się skończy na insulinie.
    No i u mnie chyba tak jest, bo jem to co miałam wcześniej sprawdzone i było ok a teraz nie potrafię tego upilnowac.

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • madziula9022 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2021, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spokojnie insulina to nie koniec świata. Ja w pierwszej ciąży miałam i teraz mam od 12 tygodnia tylko nocną długodziałająca. To nic strasznego serio.

p19uskjoh6q3lq56.png
    mhsvj44jct29x5tz.png
  • jane789 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziula9022 wrote:
    Dziewczyny spokojnie insulina to nie koniec świata. Ja w pierwszej ciąży miałam i teraz mam od 12 tygodnia tylko nocną długodziałająca. To nic strasznego serio.

Wiem, ale ja już po prostu tyle tego mam, że jakoś męczy mnie wizja dodatkowych leków🙈
    Można chociaż po tej insulinie sobie na coś więcej pozwalać jeśli chodzi o jedzenie?🤪

Ewuszek, jaki bierzesz magnez i jakie dawki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2021, 17:35

• Gomerka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porodu to jak akcja się zaczęła to się po prostu jedzie do wybranego szpitala i tyle, nie trzeba się wcześniej zapisywać. Jak nie ma tam miejsca to powinni zbadać i jeśli jest już zaawansowana akcja to karetka przewożą do innego, jeśli jeszcze nie to własnym transportem. Co innego przy planowym cc, wtedy powinno się wcześniej przejść kwalifikacje w wybranym szpitalu. Ale są tez szpitale, które na planowe cc przyjmują tylko pacjentki z ich poradni patologii ciąży, a inne nie mogą się umówić na planowane cc 🤷‍♀️

Angelka93, Praskovia lubią tę wiadomość

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziula9022 wrote:
    Gdzie wbijasz tą insulinę? Ja już ją chyba bym wolała dostać i miec spokój bo każdy posiłek j pomiar to dla mnie stres, mierze cukier od 12 tygodnia i mam różne wahania i do tej pory nie dostałam i boję się że szkodze dziecku

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • madziula9022 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2021, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlugodziałająca w udo, więc bez wygibasów. A co do pozwalania sobie na więcej, wydaje mi się że na śniadanie ciężko mi przekroczyć nawet setkę mimo jedzenia kanapek, które zawsze kończyły się złym wynikiem.

jane789 lubi tę wiadomość

p19uskjoh6q3lq56.png
    mhsvj44jct29x5tz.png
‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ