Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam wizytę 8.02 ale miałam też później owu bo w 19dc , więc nie wiem jak to będzie. Według moich obliczeń będzie 6+4 ale czy mam rację to dowiem się na usg.. Im bliżej to tym bardziej dopada mnie stres🥺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 22:39
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Ja mam wizytę 10.02, wg moich obliczeń to będzie 6+2 tc, nie umawiałam się wcześniej żeby poczekać aż będzie serduszko, liczę na to że już wtedy będzie.
Poszłam dziś zrobić betę i proga. Beta 3095, a progesteron 46. Cieszę się bardzo i teraz tylko pozostaje czekać na wizytę 😊
Trzymam kciuki za Wasze wizyty ✊✊agniecha2101, Sisi85 lubią tę wiadomość
-
Super z tą listą aczkolwiek Gilgotek wcale się nie odzywa więc chyba będzie ciężko z tą listą chyba że ja to zrobię bo napisałam jako trzecia... Pytanie czy podołam 🤭
Dużo zdrówka dla tych chorujących, ja też coś podłapałam, na szczęście córka do szkoły, młodsza do przedszkola to mogłam odespać i się jakoś zregenerować.
Witamy nowe mamusie ♥️
-
Justyna Es wrote:3 ciąża i kolejny raz pójdę około 8tc czyli 21.02
W drugiej mam więcej cierpliwości i czekam do momentu kiedy mogę zobaczyć serduszko.
To chyba tak jest z każdą kolejną
mamamajeczki wrote:Super z tą listą aczkolwiek Gilgotek wcale się nie odzywa więc chyba będzie ciężko z tą listą chyba że ja to zrobię bo napisałam jako trzecia... Pytanie czy podołam 🤭
Dużo zdrówka dla tych chorujących, ja też coś podłapałam, na szczęście córka do szkoły, młodsza do przedszkola to mogłam odespać i się jakoś zregenerować.
Witamy nowe mamusie ♥️
Jeśli masz chęci to stwórz listę, dobrze żeby była na pierwszej stronie
Ja też trochę chora jestem, nie covid, ale na L4 i tak siedzę w tym tygodniu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 21:10
-
mamamajeczki wrote:Super z tą listą aczkolwiek Gilgotek wcale się nie odzywa więc chyba będzie ciężko z tą listą chyba że ja to zrobię bo napisałam jako trzecia... Pytanie czy podołam 🤭
Witamy nowe mamusie ♥️
Dasz radę 😉 U mnie możesz wpisać na razie 01.10 🙂
I dużo zdrówka dla Ciebie ❤️👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
U mnie termin porodu 8 października Urodziny mojej ukochanej babci Więc jeśli będzie dziewczynka damy jej na drugie imię po mojej babci
Dziewczyny, tak z innej beczki- od kiedy stosujecie krem na rozstępy? Czytam że niektórzy polecają stosować od początku, inni dopiero od II trymestru. I sama nie wiem. Znacie jakieś godne polecenia kosmetyki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2022, 10:33
-
Sisi85 wrote:U mnie termin porodu 8 października Urodziny mojej ukochanej babci Więc jeśli będzie dziewczynka damy jej na drugie imię po mojej babci
Moja babcia ma urodziny 28.09, więc też jest szansa trafić z porodem w taki termin.
Pierwszą córkę urodziłam 5 dni przed terminem.
-
Sisi85 wrote:
Dziewczyny, tak z innej beczki- od kiedy stosujecie krem na rozstępy? Czytam że niektórzy polecają stosować od początku, inni dopiero od II trymestru. I sama nie wiem. Znacie jakieś godne polecenia kosmetyki?agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Sisi85 wrote:U mnie termin porodu 8 października Urodziny mojej ukochanej babci Więc jeśli będzie dziewczynka damy jej na drugie imię po mojej babci
Dziewczyny, tak z innej beczki- od kiedy stosujecie krem na rozstępy? Czytam że niektórzy polecają stosować od początku, inni dopiero od II trymestru. I sama nie wiem. Znacie jakieś godne polecenia kosmetyki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2022, 10:46
Kath lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Mama_Basia wrote:A jak babcia ma na imię?
Moja babcia ma urodziny 28.09, więc też jest szansa trafić z porodem w taki termin.
Pierwszą córkę urodziłam 5 dni przed terminem.
Babcia Helena Imię wydaje mi się królewskie, to z resztą była chyba cesarzowa która odnalazła krzyż Jezusa Chrystusa Także może będzie mała Helenka Mama Basia, a Twoja babcia jak ma na imię?
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
agniecha2101 wrote:Ja nie stosowałam nigdy nic specjalnego. Zwykły balsam lub jakiś olejek aby z dobrym składem. Prawda jest taka, że jak się rozstępy mają pojawić, to i tak pojawią i żadne specyfiki nie pomogą 😅
Zgadza się, podobno to bardziej zależy od uwarunkowan, niż od smarowania. To co dają smarowidła to raczej łagodzą to swędzenie kiedy skóra się nadciąga i jest sucha więc raczej dla konfortu.agniecha2101 lubi tę wiadomość
Starania od 05.2019
IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany
IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
BetaHCG- 432(11dpt)
BetaHCG- 1077(13dpt)
Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )
Stan 3 - ❄️
👩 37l.
🧔 35l.
👼 02.2020 (10 tc)
👶 09.2022 - córeczka
❌MTHFT-A1298C hetero
❌PAI-1 homo
❌ niedrożność jajowodów L i P
✔ AHM 4.0 -
A tak z innej beczki jakie suplementy/witaminy polecacie ja jestem po obszernym artykule Pana tabletki, ale mózg pęka nie wiedziałam że tyle tego jest. Ja i tak jestem już dość dobrze postawiona tabletkami przez moje tematy genetyczne ale ciekawa jestem co wy bierzecie?Starania od 05.2019
IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany
IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
BetaHCG- 432(11dpt)
BetaHCG- 1077(13dpt)
Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )
Stan 3 - ❄️
👩 37l.
🧔 35l.
👼 02.2020 (10 tc)
👶 09.2022 - córeczka
❌MTHFT-A1298C hetero
❌PAI-1 homo
❌ niedrożność jajowodów L i P
✔ AHM 4.0 -
Sisi85 wrote:Dziewczyny, tak z innej beczki- od kiedy stosujecie krem na rozstępy? Czytam że niektórzy polecają stosować od początku, inni dopiero od II trymestru. I sama nie wiem. Znacie jakieś godne polecenia kosmetyki?
W pierwszej ciąży używałam Palmers Cocoa Butter (z rossmanna) i udało mi się uniknąć rozstępów, ale może tak mam genetycznie, bo moja mama też nigdy nie miała.
Stosowałam go od samego początku, dobrze nawilżona skóra łatwiej się rozciąga.
Teraz też już używam balsamu z masłem shea i masłem kakaowym.agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Sisi85 wrote:Babcia Helena Imię wydaje mi się królewskie, to z resztą była chyba cesarzowa która odnalazła krzyż Jezusa Chrystusa Także może będzie mała Helenka Mama Basia, a Twoja babcia jak ma na imię?
Moja babcia to Zdzisława, to imię to już w tych czasach raczej zanikło