X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • Kath Ekspertka

Wysłany: 19 września 2022, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikoshi wrote:
    To już lada dzień! U mnie termin na 11/10
    Ze spaniem nic mi nie mów. :/. Na szczęście sikanie jakoś w nocy mnie nie nawiedza, ale pozycja do spania i wstania jest tragiczna. Jeszcze śpię na materacu bez łóżka (remont ^^'') także podniesienie się z parteru czasami graniczy z cudem. xd

Musimy wytrwać jakoś te ostatnie dni. A jak waga dzieciątka? U mnie jak urodze w terminie gin kazał się nastawić na 4kg... Już w tej chwili waży 3,100, także liczyłam na lżejszy poród a tu chyba nici ( rok temu syn w marcu 3720)
    Wstawanie u mnie też tragiczne , zazwyczaj ból spojenia mi dokucza , dopiero jak to rozchodzę to jest lepiej ale jak wstaje tak w nocy albo po nocy to ciężko się podnieść ;P
    Co do wagi syna to też szykuje się większy chłopak , na wizycie w 37tc było 3,200.. Córka przy urodzeniu miała 3,830 więc też sporo i obawiam się że jak syn nie będzie chciał wyjść wcześniej to przegoni z wagą córkę. No cóż mam nadzieję że uda się urodzić SN i poród będzie dla mnie w miarę łaskawy.

f2d8c0bda4.png
    26.09.2022💙Michaś
    27.09.2018💖Julcia
  • Mikoshi Ekspertka

Wysłany: 19 września 2022, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kath wrote:
    Wstawanie u mnie też tragiczne , zazwyczaj ból spojenia mi dokucza , dopiero jak to rozchodzę to jest lepiej ale jak wstaje tak w nocy albo po nocy to ciężko się podnieść ;P
    Co do wagi syna to też szykuje się większy chłopak , na wizycie w 37tc było 3,200.. Córka przy urodzeniu miała 3,830 więc też sporo i obawiam się że jak syn nie będzie chciał wyjść wcześniej to przegoni z wagą córkę. No cóż mam nadzieję że uda się urodzić SN i poród będzie dla mnie w miarę łaskawy.

No to widzę że podobnie jedziemy jeżeli chodzi o wagę dzieci 😅

Też mam nadzieję na SN i tak szczerze to mam nadzieję na porod przed terminem bo już nie mam siły na nic, a w domu 18 miesięczny chłopak. 😅

No ale żeby SN nie był to musieliby mieć chyba koo 4.5kg 😲 No mam nadzieje ze takiej wagi nie osiągną. 😒 😂

Kath lubi tę wiadomość

05/03/2021 Szymon <3
    13/10/2022 Aniela <3
  • Mikoshi Ekspertka

Wysłany: 19 września 2022, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    Jak.Ty kobieto wstajesz z ziemi??? Współczucie mega...

No jakos przekręcam się na bok i potem podpieram i jakoś idzie. Na szczęście brzuch mam mniejszy niż w ciazy z synem bo mogłobybyc faktycznie ciężko z takim jak ostatnio.

Tak to jest jak się wprowadza człowiek do niewykończonego domu (budowa) i robi się górę w trakcie:). Ale już w przyszłym tygodniu jest plan że będziemu spać jak normalni ludzie :)

Paulina12345 lubi tę wiadomość

05/03/2021 Szymon <3
    13/10/2022 Aniela <3
  • Mikoshi Ekspertka

Wysłany: 20 października 2022, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że wątek umarł śmiercią naturalna.
    Ale jakby kogoś interesowało, to u mnie ciaza zakończona szczęśliwie dnia 13.10.22, porodem siłami natury, wywołanym oksytocyna. Porod o wiele krótszy od 1. Wg położnej i jej wpisy w książeczkę zdrowia dziecka, 1 faza porodu trwała 2.55, a 2 faza 10 min.

Kath lubi tę wiadomość

05/03/2021 Szymon <3
    13/10/2022 Aniela <3
  • Kath Ekspertka

Wysłany: 23 października 2022, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikoshi wrote:
    Widzę że wątek umarł śmiercią naturalna.
    Ale jakby kogoś interesowało, to u mnie ciaza zakończona szczęśliwie dnia 13.10.22, porodem siłami natury, wywołanym oksytocyna. Porod o wiele krótszy od 1. Wg położnej i jej wpisy w książeczkę zdrowia dziecka, 1 faza porodu trwała 2.55, a 2 faza 10 min.
    Gratulacje i super że tak szybko poszło :)

Mikoshi lubi tę wiadomość

f2d8c0bda4.png
    26.09.2022💙Michaś
    27.09.2018💖Julcia
  • Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do sprzedania dwa opakowania kropli sab simplex jeśli by któraś potrzebowała dla maluszka proszę na priv

‹‹ 196 197 198 199 200
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ