X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2025
Odpowiedz

Październikowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Mama4 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika Sz wrote:
    Jak tak czytam ile macie bicie serduszka w młodszej trochę ciąży niż moja to się martwie czy u mojego z 156 bpm jest wszystko okej .. czy się szykować na niemiłe informacje podczas badań prenatalnych..

156 to dobre tętno maluszka ;)

preg.png
  • Maltra Ekspertka

Wysłany: 25 lutego, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje dzisiejszych wizyt 😊
    Mam nadzieję że ten tydzień będzie w takie obfitował 😊

Papillon ja chyba zrobiłabym tak jak Asia radzi i poczekała na wizytę, sama pisałaś że czytałaś o dziewczynach które nie miały przyrostu a urodziły zdrowe dzieci 😊

Monika Sz a który masz tydzien, bo ja wczoraj w 7t1d miało 143 i to jest ok, nie będę akurat bicia swojego dziecka porównywała do innych ciąż, bo to bez sensu każdy maluch rosnie w swoim tempie, a pozatym te pomiary to też trochę umiejętności lekarzy.

Ja dziś mecze się z okropnymi mdłościami, będę się ratować migdałami zeby zacząć jakas funkcjonować z malutka 🙄

assialbnn lubi tę wiadomość

age.png
  • Nadziejka26 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Kiedy po poronieniu zaszlas w ciążę? Podobno trzeba odczekać minimum 2 cykle.

Mi w szpitalu powiedzieli minimum 3 msc, lekarz na wizycie powiedział, że mamy dostępny tak dobry sprzęt, że jesteśmy pewni, ze organizm się zregenerował i daje mi zielone światło po pierwszym cyklu. Jak widzisz w mojej stopce, udało się, chociaż nie byłam jeszcze na wizycie i nie wiem co i jak z ciążą.
    Głównie chodziło o to, abym doszła do siebie psychicznie.
    Pierwsza miesiączka była u mnie równo 6 tyg od poronienia. Powinna przyjsc pomiędzy 4-6 tyg od poronienia. Ja miałam wywołane farmakologicznie i odsysanie resztek zabiegowo.

👩26 👨 29
    2021 - córeczka Niespodzianka 🌸
    Od 06/2024 - starania o rodzeństwo 🍀
    09/11 - ⏸️
    12/11 - 787.23 🌱
    14/11 - 1226.20 🤞
    03/12 ...💔👼
    .........

1 CS po poronieniu
    12.02 - ⏸️ 14.1 🌱
    14.02 - 77.0 🌱
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka26 wrote:
    Mi w szpitalu powiedzieli minimum 3 msc, lekarz na wizycie powiedział, że mamy dostępny tak dobry sprzęt, że jesteśmy pewni, ze organizm się zregenerował i daje mi zielone światło po pierwszym cyklu. Jak widzisz w mojej stopce, udało się, chociaż nie byłam jeszcze na wizycie i nie wiem co i jak z ciążą.
    Głównie chodziło o to, abym doszła do siebie psychicznie.
    Pierwsza miesiączka była u mnie równo 6 tyg od poronienia. Powinna przyjsc pomiędzy 4-6 tyg od poronienia. Ja miałam wywołane farmakologicznie i odsysanie resztek zabiegowo.
    Dzięki za Twoją odpowiedź ❤️ jeszcze muszę przejść to co mnie nadal czeka 🙄 później zobaczymy jak to będzie w moim przypadku . A powiedz mi proszę czy zlecili Ci jakieś badania po poronieniu ? Na wizytę kazali zgłosić się w konkretnym terminie po poronieniu? Po pierwszej miesiaczce ?

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • Monika Sz Znajoma

Wysłany: 25 lutego, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maltra wrote:
    Dziewczyny gratulacje dzisiejszych wizyt 😊
    Mam nadzieję że ten tydzień będzie w takie obfitował 😊

Papillon ja chyba zrobiłabym tak jak Asia radzi i poczekała na wizytę, sama pisałaś że czytałaś o dziewczynach które nie miały przyrostu a urodziły zdrowe dzieci 😊

Monika Sz a który masz tydzien, bo ja wczoraj w 7t1d miało 143 i to jest ok, nie będę akurat bicia swojego dziecka porównywała do innych ciąż, bo to bez sensu każdy maluch rosnie w swoim tempie, a pozatym te pomiary to też trochę umiejętności lekarzy.

Ja dziś mecze się z okropnymi mdłościami, będę się ratować migdałami zeby zacząć jakas funkcjonować z malutka 🙄
    8+6 według OM na dzień badania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego, 19:14

• Kiki92 Nowa

Wysłany: 25 lutego, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć !
    Podczytuję Was od kilku dni i chciałabym do Was dołączyć 🫣 trochę tak nieśmiało jeszcze,bo jestem po przejściach ale dzisiaj byłam na pierwszej wizycie i na ten moment wszystko jest dobrze więc stwierdziłam, że tego muszę się trzymać i napiszę tutaj 🥰

Gratuluję udanych wizyt 🥰
    i bardzo mi przykro z powodu złych informacji 🙁 Poroniłam 3 razy i wiem jakie to rozczarowanie, a przede wszystkim ból 😔

szlamek, ANIELKA, OniloraK, assialbnn, xoxo_14, Mama4, EwiczekM, Papillon, pupuś, Judyta_, Zuzka :) lubią tę wiadomość

preg.png
    👩🏼 - 92r.
    🧔🏽‍♂️ - 91r.
    👧🏼 - 21r.

2019 - 3x poronienie
    Szczepienia limfocytami + leki.

Woj. Pomorskie
  • Rudzieleec Debiutantka

Wysłany: 25 lutego, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    W 1 po poronieniu samoistnym. lekarz kazał poczekać do 1 miesiączki, bo szczęście w nieszczęściu, poronienie przeszłam dość szybko i sprawnie, sprawdzaliśmy na USG jak to tam wygląda, no i poroniłam w domu, bez ingerencji lekarzy. Do kolejnego podejścia poprawiłam tsh, reszta była oki.

• Rudzieleec Debiutantka

Wysłany: 25 lutego, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Dzięki za Twoją odpowiedź ❤️ jeszcze muszę przejść to co mnie nadal czeka 🙄 później zobaczymy jak to będzie w moim przypadku . A powiedz mi proszę czy zlecili Ci jakieś badania po poronieniu ? Na wizytę kazali zgłosić się w konkretnym terminie po poronieniu? Po pierwszej miesiaczce ?
    Jest wiele szkół w tym temacie 🤷‍♀️ nie wiem czy ta mojego lekarza jest słuszna, ale ufam mu, to lekarz młodego pokolenia z świetnym sprzętem i mimo wszystko dużym doświadczeniem ☺️ dużo zależy od sposobu poronienia i regeneracji organizmu, ja się po prostu czułam na siłach i mój organizm też szybko sobie z tym poradził. Po pierwszym często zlecają głównie morfologię i ew tsh, tak było u mnie, ale na własną rękę sprawdziłam trombofilie. Nie wiem czy ktoś tu wspominał, ale jeśli chcesz i czujesz się na siłach możesz starać się zbadać płeć, ona pozwoli na skorzystanie z urlopu macierzyńskiego i ewentualnych roszczeń u ubezpieczyciela.

• OniloraK Ekspertka

Wysłany: 25 lutego, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki92 wrote:
    Cześć !
    Podczytuję Was od kilku dni i chciałabym do Was dołączyć 🫣 trochę tak nieśmiało jeszcze,bo jestem po przejściach ale dzisiaj byłam na pierwszej wizycie i na ten moment wszystko jest dobrze więc stwierdziłam, że tego muszę się trzymać i napiszę tutaj 🥰

Gratuluję udanych wizyt 🥰
    i bardzo mi przykro z powodu złych informacji 🙁 Poroniłam 3 razy i wiem jakie to rozczarowanie, a przede wszystkim ból 😔

Witaj 🫂❤️

Kiki92 lubi tę wiadomość

🙋🏻‍♀️83' 🙋🏼‍♂️85'
    Okolice Poznania
    17.01.2003 r. ♂️Mateusz
    17.12.2016 r. ♂️Antoni

25.01.2025 r. ⏸️🫣 yyyy to nie menopauza 🤯
    29.01.2025 r. ⏸️⏸️⏸️🫣😅
    06.02.2025 r. I🩺👀🥚
    27.02.2025 r. II🩺 1,96 cm💓160bpm

⬇️ ⬇️ ⬇️ ⬇️ ⬇️ ⬇️
    https://zapodaj.net/plik-lFEJnzZ1YY

20.03.2025 r. III🩺⏳
    27.03.2025 r. I prenatalne 🩺⏳
    05.10.2025 r. ....🤰🏻...🤱🏻

preg.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzieleec wrote:
    Jest wiele szkół w tym temacie 🤷‍♀️ nie wiem czy ta mojego lekarza jest słuszna, ale ufam mu, to lekarz młodego pokolenia z świetnym sprzętem i mimo wszystko dużym doświadczeniem ☺️ dużo zależy od sposobu poronienia i regeneracji organizmu, ja się po prostu czułam na siłach i mój organizm też szybko sobie z tym poradził. Po pierwszym często zlecają głównie morfologię i ew tsh, tak było u mnie, ale na własną rękę sprawdziłam trombofilie. Nie wiem czy ktoś tu wspominał, ale jeśli chcesz i czujesz się na siłach możesz starać się zbadać płeć, ona pozwoli na skorzystanie z urlopu macierzyńskiego i ewentualnych roszczeń u ubezpieczyciela.
    Dzięki za podpowiedz 🙂

U mnie za wcześnie na ustalanie czegokolwiek. U mnie poprostu pusty pęcherzyk który się nie rozwija..

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny masakra mam taki ból zęba że jestem przerażona powiedzcie proszę co my możemy używać mocniejszego?

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Dziewczyny masakra mam taki ból zęba że jestem przerażona powiedzcie proszę co my możemy używać mocniejszego?
    Chyba tylko paracetamol na tym etapie, z leków ogólno dostępnych... lepiej idz jak najszybciej do dentysty, może on przepisze coś mocniejszego i odpowiedniego dla kobiet w ciąży. Współczuję, ból zęba jest okropny...

Papilon rozumiem Twoje obawy ale skonsultuj lepiej te wyniki z lekarzem prowadzącym, różne przypadki są. Może jeszcze nie wszystko stracone.

Witaj Kiki!

Kiki92 lubi tę wiadomość

Starania naturalne od 2019r.

Ona- badania ok
    On- badania ok

Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy

8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)

14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)

23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)

Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥
  • Guineapig Znajoma

Wysłany: 25 lutego, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, melduję się po wizycie. Pęcherzyk w prawidłowym miejscu, 5tc. W luxmedzie zlecono mi szereg badań, które mam wykonać w przyszłym tygodniu, a z wynikami wybrać się do położnej na założenie karty ciążu przed kolejną wizytą :) Dostałam luteinę dopochwowo, ponoć ma trochę pomóc na ból podbrzusza :)

Kolejna wizyta 10.03, wtedy już będziemy szukać serduszka. ❤️

Lovi25, ANIELKA, assialbnn, Kiki92, OlgaB87, EwiczekM, Kasia z., Papillon, Helcia, xoxo_14, sofiz, Duśka202, Mama4, ananas123, OniloraK lubią tę wiadomość

👱‍♀️🧔‍♂️+🐈‍⬛🐈

Wrocław

Beta HCG (10 dpo) 30.8 — 48h—> 128
  • ANIELKA Znajoma

Wysłany: 25 lutego, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guineapig super, że wszystko dobrze!

Guineapig lubi tę wiadomość

30 👱‍♀️ 32👱‍♂️

Ch. Hashimoto, nieoznaczalne przeciwciała anty TPO, ANA dodatnie

09.2024 poronienie zatrzymane w 9+3 💔👼

22.01.2025- pozytywny test ciążowy
    Beta 77,8 -> 200,49->....12614,22
    Progesteron 22,4 ->25,93->21,1 ->43,09 ->36,59
    24.01 Pierwsza wizyta, w usg nic nie widać
    7.02 - Druga wizyta, widać serduszko ❤️, dzieciątko 4mm
    25.02 Trzecia wizyta, dzieciątko 2,19 cm 🥰❤️pięknie bije
    11.03 czekamy na kolejną wizytę...
    25.03 USG prenatalne

EythyroxN 112, Cyclogest 2x400mg, progesteron besins 2x100mg

preg.png
  • ANIELKA Znajoma

Wysłany: 25 lutego, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:

Ja bym też radziła się jak najszybciej umówić do dentysty

Guineapig lubi tę wiadomość

30 👱‍♀️ 32👱‍♂️

Ch. Hashimoto, nieoznaczalne przeciwciała anty TPO, ANA dodatnie

09.2024 poronienie zatrzymane w 9+3 💔👼

22.01.2025- pozytywny test ciążowy
    Beta 77,8 -> 200,49->....12614,22
    Progesteron 22,4 ->25,93->21,1 ->43,09 ->36,59
    24.01 Pierwsza wizyta, w usg nic nie widać
    7.02 - Druga wizyta, widać serduszko ❤️, dzieciątko 4mm
    25.02 Trzecia wizyta, dzieciątko 2,19 cm 🥰❤️pięknie bije
    11.03 czekamy na kolejną wizytę...
    25.03 USG prenatalne

EythyroxN 112, Cyclogest 2x400mg, progesteron besins 2x100mg

preg.png
  • promykk Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Hej, wkradam się z wątku wrześniowego. W październiku miałam zabieg po poronieniu zatrzymanym, był zarodek, miałam kontrolę po 2 tyg. i lekarz dał już zielone światło do starań. :) Udało się w 3 cyklu. Te 3 miesiące odchodzą do lamusa jeśli na kontroli endometrium wygląda dobrze.

Wszystkiego dobrego ❤️‍🩹

10.2024 💔 9tc. p. zatrzymane, zabieg
    30.12.24 ⏸️ beta: 24,3 🤞
    08.01 beta: 1209 🌿
    09.01 pęcherzyk 3mm 🙏
    17.01 jest 💗 🥹
    14.02 3,2cm 🫛
    21.02 NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    03.03 6,7cm 🍋

cukrzyca ciążowa 🍬, letrox, acard
    preg.png
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczyny!
    Kciuki za wizyty w tym tyg.
    Ja już się pogodziłam, odstawiłam też proga i mam nadzieję, że może sama się oczyszczę🙂
    Historie po poroniach są budujące, że aż tylu osobom się dość szybko udało. Może i nam się uda 🙂❤️

Mam nadzieję, że już żadna z tego wątku nie wypadnie. Trzymam kciuki 🤞

34 👩🏼‍🦰34 👨🏻‍🦰
    2021 synek ❤️
    09.02 ⏸️ 12dpo
    11.02 beta 114 14 dpo
    13.02 beta 258 16dpo
    13.02 Progesteron 31
    21.02 beta 2651 i próg 17,8
    22.02 usg jest pecherzyk 6mm(prawdopodobnie 5+1)
    💔25.02 beta prawie wcale nie przyrasta
  • Palaczowa Koleżanka

Wysłany: 26 lutego, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ja was czytam dziewczyny.
    Ale poprostu nie umiem funkcjonować.
    Mdłości są coraz gorsze i silniejsze.
    Praktycznie wszystko mnie odrzuca.
    W pon mam wizytę na NFZ mam nadzieję że już będzie dobrze wszystko widoczne.
    Zdrówka dla wszystkich i dobrego samopoczucia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego, 09:34

szlamek, OniloraK, Kasia z. lubią tę wiadomość

Poznań

36 👩

Mama Nastolatków 16 oraz 13

3 poronienia 😥👼

08.02 ⏸
    10.02 226- BHCG
    12.02 419- BHCG
    17.02 2801 - BHCG
    18.02 - 19;30 pusto
    20.02 BHCG 8960 🤞🤞🤞🤞
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promykk wrote:
    Hej, wkradam się z wątku wrześniowego. W październiku miałam zabieg po poronieniu zatrzymanym, był zarodek, miałam kontrolę po 2 tyg. i lekarz dał już zielone światło do starań. :) Udało się w 3 cyklu. Te 3 miesiące odchodzą do lamusa jeśli na kontroli endometrium wygląda dobrze.

Wszystkiego dobrego ❤️‍🩹
    Dzięki ❤️ takie historię trzymają na duchu i dają nadzieję że kolejnym razem może się udać ❤️

promykk, OlgaB87 lubią tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon wrote:
    Miłego dnia dziewczyny!
    Kciuki za wizyty w tym tyg.
    Ja już się pogodziłam, odstawiłam też proga i mam nadzieję, że może sama się oczyszczę🙂
    Historie po poroniach są budujące, że aż tylu osobom się dość szybko udało. Może i nam się uda 🙂❤️

Mam nadzieję, że już żadna z tego wątku nie wypadnie. Trzymam kciuki 🤞
    Hej 🙂
    Myślisz że faktycznie nie ma już nadzieji ?
    Konsultowałaś wynik ze swoim lekarzem wkoncu ?
    Ja luteine też odstawiłam no ale u mnie sytuacja maluje się trochę gorzej niż u Ciebie 😥 od pn juz nie biorę ale póki co nic niepokojącego się nie dzieje, żadnych plamien ani bóli które mogłaby zwiastować poronienie. Ja wizytę mam jutro, mam nadzieję że będzie ostateczna decyzja i szybko załatwię sprawę.

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ