Październikowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny gratulacje dzisiejszych wizyt 😊
Mam nadzieję że ten tydzień będzie w takie obfitował 😊
Papillon ja chyba zrobiłabym tak jak Asia radzi i poczekała na wizytę, sama pisałaś że czytałaś o dziewczynach które nie miały przyrostu a urodziły zdrowe dzieci 😊
Monika Sz a który masz tydzien, bo ja wczoraj w 7t1d miało 143 i to jest ok, nie będę akurat bicia swojego dziecka porównywała do innych ciąż, bo to bez sensu każdy maluch rosnie w swoim tempie, a pozatym te pomiary to też trochę umiejętności lekarzy.
Ja dziś mecze się z okropnymi mdłościami, będę się ratować migdałami zeby zacząć jakas funkcjonować z malutka 🙄assialbnn lubi tę wiadomość
-
assialbnn wrote:Kiedy po poronieniu zaszlas w ciążę? Podobno trzeba odczekać minimum 2 cykle.
Mi w szpitalu powiedzieli minimum 3 msc, lekarz na wizycie powiedział, że mamy dostępny tak dobry sprzęt, że jesteśmy pewni, ze organizm się zregenerował i daje mi zielone światło po pierwszym cyklu. Jak widzisz w mojej stopce, udało się, chociaż nie byłam jeszcze na wizycie i nie wiem co i jak z ciążą.
Głównie chodziło o to, abym doszła do siebie psychicznie.
Pierwsza miesiączka była u mnie równo 6 tyg od poronienia. Powinna przyjsc pomiędzy 4-6 tyg od poronienia. Ja miałam wywołane farmakologicznie i odsysanie resztek zabiegowo.👩26 👨 29
2021 - córeczka Niespodzianka 🌸
Od 06/2024 - starania o rodzeństwo 🍀
09/11 - ⏸️
12/11 - 787.23 🌱
14/11 - 1226.20 🤞
03/12 ...💔👼
.........
1 CS po poronieniu
12.02 - ⏸️ 14.1 🌱
14.02 - 77.0 🌱 -
Nadziejka26 wrote:Mi w szpitalu powiedzieli minimum 3 msc, lekarz na wizycie powiedział, że mamy dostępny tak dobry sprzęt, że jesteśmy pewni, ze organizm się zregenerował i daje mi zielone światło po pierwszym cyklu. Jak widzisz w mojej stopce, udało się, chociaż nie byłam jeszcze na wizycie i nie wiem co i jak z ciążą.
Głównie chodziło o to, abym doszła do siebie psychicznie.
Pierwsza miesiączka była u mnie równo 6 tyg od poronienia. Powinna przyjsc pomiędzy 4-6 tyg od poronienia. Ja miałam wywołane farmakologicznie i odsysanie resztek zabiegowo.👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Maltra wrote:Dziewczyny gratulacje dzisiejszych wizyt 😊
Mam nadzieję że ten tydzień będzie w takie obfitował 😊
Papillon ja chyba zrobiłabym tak jak Asia radzi i poczekała na wizytę, sama pisałaś że czytałaś o dziewczynach które nie miały przyrostu a urodziły zdrowe dzieci 😊
Monika Sz a który masz tydzien, bo ja wczoraj w 7t1d miało 143 i to jest ok, nie będę akurat bicia swojego dziecka porównywała do innych ciąż, bo to bez sensu każdy maluch rosnie w swoim tempie, a pozatym te pomiary to też trochę umiejętności lekarzy.
Ja dziś mecze się z okropnymi mdłościami, będę się ratować migdałami zeby zacząć jakas funkcjonować z malutka 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego, 19:14
-
Cześć !
Podczytuję Was od kilku dni i chciałabym do Was dołączyć 🫣 trochę tak nieśmiało jeszcze,bo jestem po przejściach ale dzisiaj byłam na pierwszej wizycie i na ten moment wszystko jest dobrze więc stwierdziłam, że tego muszę się trzymać i napiszę tutaj 🥰
Gratuluję udanych wizyt 🥰
i bardzo mi przykro z powodu złych informacji 🙁 Poroniłam 3 razy i wiem jakie to rozczarowanie, a przede wszystkim ból 😔szlamek, ANIELKA, OniloraK, assialbnn, xoxo_14, Mama4, EwiczekM, Papillon, pupuś, Judyta_, Zuzka :) lubią tę wiadomość
-
assialbnn wrote:Kiedy po poronieniu zaszlas w ciążę? Podobno trzeba odczekać minimum 2 cykle.
-
assialbnn wrote:Dzięki za Twoją odpowiedź ❤️ jeszcze muszę przejść to co mnie nadal czeka 🙄 później zobaczymy jak to będzie w moim przypadku . A powiedz mi proszę czy zlecili Ci jakieś badania po poronieniu ? Na wizytę kazali zgłosić się w konkretnym terminie po poronieniu? Po pierwszej miesiaczce ?
-
Kiki92 wrote:Cześć !
Podczytuję Was od kilku dni i chciałabym do Was dołączyć 🫣 trochę tak nieśmiało jeszcze,bo jestem po przejściach ale dzisiaj byłam na pierwszej wizycie i na ten moment wszystko jest dobrze więc stwierdziłam, że tego muszę się trzymać i napiszę tutaj 🥰
Gratuluję udanych wizyt 🥰
i bardzo mi przykro z powodu złych informacji 🙁 Poroniłam 3 razy i wiem jakie to rozczarowanie, a przede wszystkim ból 😔
Witaj 🫂❤️Kiki92 lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️83' 🙋🏼♂️85'
Okolice Poznania
17.01.2003 r. ♂️Mateusz
17.12.2016 r. ♂️Antoni
25.01.2025 r. ⏸️🫣 yyyy to nie menopauza 🤯
29.01.2025 r. ⏸️⏸️⏸️🫣😅
06.02.2025 r. I🩺👀🥚
27.02.2025 r. II🩺 1,96 cm💓160bpm
⬇️ ⬇️ ⬇️ ⬇️ ⬇️ ⬇️
https://zapodaj.net/plik-lFEJnzZ1YY
20.03.2025 r. III🩺⏳
27.03.2025 r. I prenatalne 🩺⏳
05.10.2025 r. ....🤰🏻...🤱🏻
-
Rudzieleec wrote:Jest wiele szkół w tym temacie 🤷♀️ nie wiem czy ta mojego lekarza jest słuszna, ale ufam mu, to lekarz młodego pokolenia z świetnym sprzętem i mimo wszystko dużym doświadczeniem ☺️ dużo zależy od sposobu poronienia i regeneracji organizmu, ja się po prostu czułam na siłach i mój organizm też szybko sobie z tym poradził. Po pierwszym często zlecają głównie morfologię i ew tsh, tak było u mnie, ale na własną rękę sprawdziłam trombofilie. Nie wiem czy ktoś tu wspominał, ale jeśli chcesz i czujesz się na siłach możesz starać się zbadać płeć, ona pozwoli na skorzystanie z urlopu macierzyńskiego i ewentualnych roszczeń u ubezpieczyciela.
U mnie za wcześnie na ustalanie czegokolwiek. U mnie poprostu pusty pęcherzyk który się nie rozwija..👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Auricomka wrote:Dziewczyny masakra mam taki ból zęba że jestem przerażona powiedzcie proszę co my możemy używać mocniejszego?
Papilon rozumiem Twoje obawy ale skonsultuj lepiej te wyniki z lekarzem prowadzącym, różne przypadki są. Może jeszcze nie wszystko stracone.
Witaj Kiki!Kiki92 lubi tę wiadomość
Starania naturalne od 2019r.
Ona- badania ok
On- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy
8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)
23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)
Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥ -
Hej, melduję się po wizycie. Pęcherzyk w prawidłowym miejscu, 5tc. W luxmedzie zlecono mi szereg badań, które mam wykonać w przyszłym tygodniu, a z wynikami wybrać się do położnej na założenie karty ciążu przed kolejną wizytą
Dostałam luteinę dopochwowo, ponoć ma trochę pomóc na ból podbrzusza
Kolejna wizyta 10.03, wtedy już będziemy szukać serduszka. ❤️Lovi25, ANIELKA, assialbnn, Kiki92, OlgaB87, EwiczekM, Kasia z., Papillon, Helcia, xoxo_14, sofiz, Duśka202, Mama4, ananas123, OniloraK lubią tę wiadomość
👱♀️🧔♂️+🐈⬛🐈
Wrocław
Beta HCG (10 dpo) 30.8 — 48h—> 128 -
Guineapig super, że wszystko dobrze!
Guineapig lubi tę wiadomość
30 👱♀️ 32👱♂️
Ch. Hashimoto, nieoznaczalne przeciwciała anty TPO, ANA dodatnie
09.2024 poronienie zatrzymane w 9+3 💔👼
22.01.2025- pozytywny test ciążowy
Beta 77,8 -> 200,49->....12614,22
Progesteron 22,4 ->25,93->21,1 ->43,09 ->36,59
24.01 Pierwsza wizyta, w usg nic nie widać
7.02 - Druga wizyta, widać serduszko ❤️, dzieciątko 4mm
25.02 Trzecia wizyta, dzieciątko 2,19 cm 🥰❤️pięknie bije
11.03 czekamy na kolejną wizytę...
25.03 USG prenatalne
EythyroxN 112, Cyclogest 2x400mg, progesteron besins 2x100mg
-
Auricomka wrote:Dziewczyny masakra mam taki ból zęba że jestem przerażona powiedzcie proszę co my możemy używać mocniejszego?
Ja bym też radziła się jak najszybciej umówić do dentystyGuineapig lubi tę wiadomość
30 👱♀️ 32👱♂️
Ch. Hashimoto, nieoznaczalne przeciwciała anty TPO, ANA dodatnie
09.2024 poronienie zatrzymane w 9+3 💔👼
22.01.2025- pozytywny test ciążowy
Beta 77,8 -> 200,49->....12614,22
Progesteron 22,4 ->25,93->21,1 ->43,09 ->36,59
24.01 Pierwsza wizyta, w usg nic nie widać
7.02 - Druga wizyta, widać serduszko ❤️, dzieciątko 4mm
25.02 Trzecia wizyta, dzieciątko 2,19 cm 🥰❤️pięknie bije
11.03 czekamy na kolejną wizytę...
25.03 USG prenatalne
EythyroxN 112, Cyclogest 2x400mg, progesteron besins 2x100mg
-
Udało się w 3 cyklu. Te 3 miesiące odchodzą do lamusa jeśli na kontroli endometrium wygląda dobrze.
Wszystkiego dobrego ❤️🩹 -
Miłego dnia dziewczyny!
Kciuki za wizyty w tym tyg.
Ja już się pogodziłam, odstawiłam też proga i mam nadzieję, że może sama się oczyszczę🙂
Historie po poroniach są budujące, że aż tylu osobom się dość szybko udało. Może i nam się uda 🙂❤️
Mam nadzieję, że już żadna z tego wątku nie wypadnie. Trzymam kciuki 🤞34 👩🏼🦰34 👨🏻🦰
2021 synek ❤️
09.02 ⏸️ 12dpo
11.02 beta 114 14 dpo
13.02 beta 258 16dpo
13.02 Progesteron 31
21.02 beta 2651 i próg 17,8
22.02 usg jest pecherzyk 6mm(prawdopodobnie 5+1)
💔25.02 beta prawie wcale nie przyrasta -
Hej.
Ja was czytam dziewczyny.
Ale poprostu nie umiem funkcjonować.
Mdłości są coraz gorsze i silniejsze.
Praktycznie wszystko mnie odrzuca.
W pon mam wizytę na NFZ mam nadzieję że już będzie dobrze wszystko widoczne.
Zdrówka dla wszystkich i dobrego samopoczuciaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego, 09:34
szlamek, OniloraK, Kasia z. lubią tę wiadomość
Poznań
36 👩
Mama Nastolatków 16 oraz 13
3 poronienia 😥👼
08.02 ⏸
10.02 226- BHCG
12.02 419- BHCG
17.02 2801 - BHCG
18.02 - 19;30 pusto
20.02 BHCG 8960 🤞🤞🤞🤞 -
promykk wrote:Hej, wkradam się z wątku wrześniowego. W październiku miałam zabieg po poronieniu zatrzymanym, był zarodek, miałam kontrolę po 2 tyg. i lekarz dał już zielone światło do starań.
Udało się w 3 cyklu. Te 3 miesiące odchodzą do lamusa jeśli na kontroli endometrium wygląda dobrze.
Wszystkiego dobrego ❤️🩹promykk, OlgaB87 lubią tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Papillon wrote:Miłego dnia dziewczyny!
Kciuki za wizyty w tym tyg.
Ja już się pogodziłam, odstawiłam też proga i mam nadzieję, że może sama się oczyszczę🙂
Historie po poroniach są budujące, że aż tylu osobom się dość szybko udało. Może i nam się uda 🙂❤️
Mam nadzieję, że już żadna z tego wątku nie wypadnie. Trzymam kciuki 🤞
Myślisz że faktycznie nie ma już nadzieji ?
Konsultowałaś wynik ze swoim lekarzem wkoncu ?
Ja luteine też odstawiłam no ale u mnie sytuacja maluje się trochę gorzej niż u Ciebie 😥 od pn juz nie biorę ale póki co nic niepokojącego się nie dzieje, żadnych plamien ani bóli które mogłaby zwiastować poronienie. Ja wizytę mam jutro, mam nadzieję że będzie ostateczna decyzja i szybko załatwię sprawę.👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc