Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2025
Odpowiedz

Październikowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Zło_snica Autorytet

Wysłany: 24 marca, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszzz wrote:
    Ale fajnie, że ktoś tu jeszcze jest! 😄 Nas przeczołgały 4 miesiące od początku xD Jest lepiej, ale nie jest idealnie :D
    @KASIEEK super! ja się zastanawiam jeszcze ale możliwe, że druga kolejka będzie na 2027 jak się uda :)

A wiesz, mi tam wystarczy znośnie 😂 na idealnie nawet nie mam odwagi liczyć.
    W 4 miesiącu było tyle komplikacji, że się cieszę że przeżyłam (chociaż nie do końca wiem jakim cudem 😅) teraz dalej powoli wychodzimy na prostą. Powoli, bo ciągle jeszcze odbija na się to wszystko czkawką.

Mój „maluch” waży 9,29kg 🤡 także jest co nosić… mamy znów kłopoty z napięciem, powoli wychodzimy/wyszlismy na prostą, przynajmniej tak twierdzi nasza rehabilitantka.

Jakieś 3 tygodnie temu mimo szczepienia dopadło nas rsv. Chyba zmutowane. Zaczęło się od Malucha, później starszy synek i my. Chorowanie z jednym dzieckiem jest trudne, a dwoje to masakra. Nawet mojego męża zmiotło, a pamiętam go chorego raz, od kiedy jesteśmy razem.

Bardzo się cieszę, że jest już wiosna myślałam, że zima nigdy się nie skończy, serio 😄

Starania od 06.2021
    21.03.2024 spełniło się nasze największe marzenie 🩵

15.02.2025 ⏸️, 18.02.2025: beta 400,54mIU/ml, 10.03.2025 ❤️, 14.04.2025 usg prenatalne, 15.04.2025 SANCO „dzień dobry Chłopczyku” 💙😉

age.png

To Ty, mamo,
    moja żywa kołysko,
    byłaś bliżej niż blisko,
    gdy serdeczne stukanie,
    Twoje ciche śpiewanie
    było pierwszym kochaniem.
  • Zło_snica Autorytet

Wysłany: 24 marca, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIEEK wrote:
    Jeszcze dobrze 😅 jedyna oznaka była ta ciezkosc na żołądku no i wiadomo brak miesiączki ;) jakby tak było do końca 1 trymestru to byłoby idealnie 😍
    Wszystko przed Tobą 😄 na moje szczęście moja blizna po cc jest gruba wiec nie ma tragedii😄

Dwie kreseczki zobaczyłaś w dniu urodzin mojego starszego synka, życzę Ci tak spokojnego i pogodnego dziecka jak mój Mikołaj 😉

I super❤️ oby tak właśnie było do samego końca. Trzymam kciuki i Ci bardzo kibicuję.

Nie, nie… może serce by chciało, ale głowa szybko reaguje 😅 dalej stoję na stanowisku, że biorąc pod uwagę kompilacje z drugiej ciąży, to trzecia mnie chyba zabije 😜 tak więc ja dziękuję.

Starania od 06.2021

15.02.2025 ⏸️, 18.02.2025: beta 400,54mIU/ml, 10.03.2025 ❤️, 14.04.2025 usg prenatalne, 15.04.2025 SANCO „dzień dobry Chłopczyku” 💙😉

age.png

To Ty, mamo,
    moja żywa kołysko,
    byłaś bliżej niż blisko,
    gdy serdeczne stukanie,
    Twoje ciche śpiewanie
  • Zło_snica Autorytet

Wysłany: 24 marca, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korki wrote:
    Hej ho, żyjemy tylko większość na fb ;) u mnie bobo wspaniale. Naprawdę jest łaskawa wesoła miła i bezproblemowa. Za to marzec fatalny, syn wrócił po przerwie 4 msc do przedszkola i po 2 dniach na samym początku marca złapał jakąś infekcję. Taka normalna oddechowa nic szczególnego. Po tygodniu to zmieniło się w chyba grypę a w każdym razie grypę wg lekarza. Mega gorączki, słaby i ból brzucha. I po kolejnym tygodniu … wylądował w szpitalu i wycięli mu wyrostek 🤦🏽‍♀️ także cały marzec chorowanie, organizowanie się, i biedny biedny ten synek. Nie wspomnę że zapłaciłam za przeszkole w którym był 2 dni xd
    Mam nadzieję że wrócą do domu z mężem w środę, bo to możliwe, a wtedy ma w dodatku 5 urodziny …

Trzymam kciuki za urodziny w domu✊🏻❤️
    Sezon infekcyjny to jest dramat. Dobrze, że już końcówka…

Korki lubi tę wiadomość

Starania od 06.2021

age.png

To Ty, mamo,
    moja żywa kołysko,
    byłaś bliżej niż blisko,
    gdy serdeczne stukanie,
    Twoje ciche śpiewanie
  • Korki Autorytet

Wysłany: 24 marca, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zło_snica wrote:
    Trzymam kciuki za urodziny w domu✊🏻❤️
    Sezon infekcyjny to jest dramat. Dobrze, że już końcówka…
    Nooo, masakra. Ja jescze cały czas mówiłam że dobra może trudno z 2 w domu ale po co ma iść do przedszkola żebym zaraz miała też dwójkę tylko chorych….
    Ale nie wiem co ostatecznie się wydarzyło, jakby infekcja która przeszła w może grypę ktoranorzeszla w operację a dziś powiedzieli że wykryli jakąś bakterię która mogła to spowodować. Ale ile czasu ją miał i skąd j co to…. 🤷🏼‍♀️

03.2021 synek 👦🏼

🩷 Wanda nadchodzi około 4.10 👶🏼 (a jednak 12 :p)

age.png
  • Aszzz Autorytet

Wysłany: 25 marca, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zło_snica wrote:
    A wiesz, mi tam wystarczy znośnie 😂 na idealnie nawet nie mam odwagi liczyć.
    W 4 miesiącu było tyle komplikacji, że się cieszę że przeżyłam (chociaż nie do końca wiem jakim cudem 😅) teraz dalej powoli wychodzimy na prostą. Powoli, bo ciągle jeszcze odbija na się to wszystko czkawką.

Mój „maluch” waży 9,29kg 🤡 także jest co nosić… mamy znów kłopoty z napięciem, powoli wychodzimy/wyszlismy na prostą, przynajmniej tak twierdzi nasza rehabilitantka.

Jakieś 3 tygodnie temu mimo szczepienia dopadło nas rsv. Chyba zmutowane. Zaczęło się od Malucha, później starszy synek i my. Chorowanie z jednym dzieckiem jest trudne, a dwoje to masakra. Nawet mojego męża zmiotło, a pamiętam go chorego raz, od kiedy jesteśmy razem.

Bardzo się cieszę, że jest już wiosna myślałam, że zima nigdy się nie skończy, serio 😄
    To kawał chłopa 😁 Fajny bobas. Moja dopiero chyba do 7 kg dobija, a choroby na szczęście nas do tej pory omijały, ale żeby nie było za dobrze to od 2 miesięcy męczę się z wysypką, bo co się udało wygoić, to powstała nowa i tak chodzimy po lekarzach 🙄 No i ząbkowanie się zaczyna. Ale wolę to co jest teraz niż początki 😵‍💫

Zło_snica lubi tę wiadomość

• Zło_snica Autorytet

Wysłany: 25 marca, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszzz wrote:
    To kawał chłopa 😁 Fajny bobas. Moja dopiero chyba do 7 kg dobija, a choroby na szczęście nas do tej pory omijały, ale żeby nie było za dobrze to od 2 miesięcy męczę się z wysypką, bo co się udało wygoić, to powstała nowa i tak chodzimy po lekarzach 🙄 No i ząbkowanie się zaczyna. Ale wolę to co jest teraz niż początki 😵‍💫

Co do jego wagi to mój kręgosłup ma nieco odmienne zdanie 😂 niestety mając ich we dwóch w domu na drzemki muszę go usypiać szybko i skutecznie, więc tylko na rękach w naszym przypadku. Odpada mi chociaż sen nocny bo tu już jest mąż i mogę go usypiać na dużym łóżku, bez noszenia. Ale ręce mi więdną a kręgosłup woła o litość.

Od 2 miesięcy twierdzę, że moje dziecko zaczyna ząbkować, a zębów brak 😅 jakoś musiałam sobie wytłumaczyć te zawirowania, ale ostatecznie zawsze się myliłam. Starszemu dokładnie kiedy miał 5 miesięcy i 2 dni wyszedł pierwszy ząbek więc zafiksowałam się bardzo.

Maluch ma niestety AZS, teraz w miarę opanowane dzięki dobranej pielęgnacji, ale czystej skóry bez żadnej zmiany podejrzewam że długo nie zobaczymy.

Starania od 06.2021

age.png

To Ty, mamo,
    moja żywa kołysko,
    byłaś bliżej niż blisko,
    gdy serdeczne stukanie,
    Twoje ciche śpiewanie
  • Zło_snica Autorytet

Wysłany: 25 marca, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korki wrote:
    Nooo, masakra. Ja jescze cały czas mówiłam że dobra może trudno z 2 w domu ale po co ma iść do przedszkola żebym zaraz miała też dwójkę tylko chorych….
    Ale nie wiem co ostatecznie się wydarzyło, jakby infekcja która przeszła w może grypę ktoranorzeszla w operację a dziś powiedzieli że wykryli jakąś bakterię która mogła to spowodować. Ale ile czasu ją miał i skąd j co to…. 🤷🏼‍♀️

To identycznie jak u mnie. Nie chciałam żeby chodził do żłobka, bo w kółko bylibyśmy chorzy, a chyba ostatecznie złapaliśmy badziewie u fizjoterapeutki…

Może zaraził się szybciej bakterią tylko organizm skutecznie z nią walczył do czasu osłabienia przez infekcję… zdrowia dla Was ❤️

Starania od 06.2021

age.png

To Ty, mamo,
    moja żywa kołysko,
    byłaś bliżej niż blisko,
    gdy serdeczne stukanie,
    Twoje ciche śpiewanie
  • Zło_snica Autorytet

Wysłany: 25 marca, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A któraś z Was rozszerza już dietę?

Starania od 06.2021

age.png

To Ty, mamo,
    moja żywa kołysko,
    byłaś bliżej niż blisko,
    gdy serdeczne stukanie,
    Twoje ciche śpiewanie
  • Aszzz Autorytet

Wysłany: 25 marca, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zło_snica wrote:
    Co do jego wagi to mój kręgosłup ma nieco odmienne zdanie 😂 niestety mając ich we dwóch w domu na drzemki muszę go usypiać szybko i skutecznie, więc tylko na rękach w naszym przypadku. Odpada mi chociaż sen nocny bo tu już jest mąż i mogę go usypiać na dużym łóżku, bez noszenia. Ale ręce mi więdną a kręgosłup woła o litość.

Od 2 miesięcy twierdzę, że moje dziecko zaczyna ząbkować, a zębów brak 😅 jakoś musiałam sobie wytłumaczyć te zawirowania, ale ostatecznie zawsze się myliłam. Starszemu dokładnie kiedy miał 5 miesięcy i 2 dni wyszedł pierwszy ząbek więc zafiksowałam się bardzo.

Maluch ma niestety AZS, teraz w miarę opanowane dzięki dobranej pielęgnacji, ale czystej skóry bez żadnej zmiany podejrzewam że długo nie zobaczymy.
    A jakich emolientów używasz?
    My za tydzień zaczynamy z RD, jeszcze nie wiem co do czego nawet, kupiłam akcesoria ale nic nie czytałam na ten temat

• Zło_snica Autorytet

Wysłany: 25 marca, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszzz wrote:
    A jakich emolientów używasz?
    My za tydzień zaczynamy z RD, jeszcze nie wiem co do czego nawet, kupiłam akcesoria ale nic nie czytałam na ten temat

Mam całą serię z musteli (stelatopia), u nas się sprawdza. Po RSV miał straszną buzię, myślałam że bez sterydu się tego nie pozbędę, ale ładnie i szybko zeszło.

My też zaczynamy za tydzień 😊 moje serce się raduje na samą myśl, że będę mogła więcej czasu spędzić ze ścierą na podłodze 😜

Aszzz lubi tę wiadomość

Starania od 06.2021

age.png

To Ty, mamo,
    moja żywa kołysko,
    byłaś bliżej niż blisko,
    gdy serdeczne stukanie,
    Twoje ciche śpiewanie
  • Aszzz Autorytet

Wysłany: 25 marca, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zło_snica wrote:
    Mam całą serię z musteli (stelatopia), u nas się sprawdza. Po RSV miał straszną buzię, myślałam że bez sterydu się tego nie pozbędę, ale ładnie i szybko zeszło.

My też zaczynamy za tydzień 😊 moje serce się raduje na samą myśl, że będę mogła więcej czasu spędzić ze ścierą na podłodze 😜
    😁 BLW?

• Zło_snica Autorytet

Wysłany: 25 marca, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszzz wrote:
    😁 BLW?

Nie, oczywiście kiedyś przejdziemy na kawałki ale do momentu w którym moje dziecko samo nie usiądzie nie będę stosować BLW.
    Na razie klasyczek - papki, dlatego mówię o podłodze, na ściany przyjdzie jeszcze czas 😅

Starania od 06.2021

age.png

To Ty, mamo,
    moja żywa kołysko,
    byłaś bliżej niż blisko,
    gdy serdeczne stukanie,
    Twoje ciche śpiewanie
  • Korki Autorytet

Wysłany: 27 marca, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My rozszerzamy tak na razie niezobowiązująco 😂 tzn jak sobie przypomnę że dziecko może jeść normalne rzeczy i akurat mam jakieś warzywo sensowne to jej daję. I KOCHA pić wodę tak po prostu ze zwykłego kubka. Już jadą ziemniaka, brokuła, marchewkę dynię jakieś tam słoiczki a dziś pomidorek. Ogólnie bardzo chętna do jedzenia, a w restauracji wręcz się trzęsie i wyrywa jak widzi że jemy 😅

Zło_snica lubi tę wiadomość

03.2021 synek 👦🏼

🩷 Wanda nadchodzi około 4.10 👶🏼 (a jednak 12 :p)

age.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, chciałabym zapytać o pupuś, bo forum podpowiedziało mi że urodziłaś maleństwo ze szpotawą stopką. Czy wada unormowała się? Na badaniach prenatalnych dostałam wstępnie taką „diagnozę” i szukam punktów zaczepienia i nadziei:) Przesyłam pozdrowienia mamuśki😇

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
‹‹ 772 773 774 775 776
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ