X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2025
Odpowiedz

Październikowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Zło_snica Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszzz wrote:
    Ale fajnie, że ktoś tu jeszcze jest! 😄 Nas przeczołgały 4 miesiące od początku xD Jest lepiej, ale nie jest idealnie :D
    @KASIEEK super! ja się zastanawiam jeszcze ale możliwe, że druga kolejka będzie na 2027 jak się uda :)

A wiesz, mi tam wystarczy znośnie 😂 na idealnie nawet nie mam odwagi liczyć.
    W 4 miesiącu było tyle komplikacji, że się cieszę że przeżyłam (chociaż nie do końca wiem jakim cudem 😅) teraz dalej powoli wychodzimy na prostą. Powoli, bo ciągle jeszcze odbija na się to wszystko czkawką.

Mój „maluch” waży 9,29kg 🤡 także jest co nosić… mamy znów kłopoty z napięciem, powoli wychodzimy/wyszlismy na prostą, przynajmniej tak twierdzi nasza rehabilitantka.

Jakieś 3 tygodnie temu mimo szczepienia dopadło nas rsv. Chyba zmutowane. Zaczęło się od Malucha, później starszy synek i my. Chorowanie z jednym dzieckiem jest trudne, a dwoje to masakra. Nawet mojego męża zmiotło, a pamiętam go chorego raz, od kiedy jesteśmy razem.

Bardzo się cieszę, że jest już wiosna myślałam, że zima nigdy się nie skończy, serio 😄

Starania od 06.2021
    21.03.2024 spełniło się nasze największe marzenie 🩵

15.02.2025 ⏸️, 18.02.2025: beta 400,54mIU/ml, 10.03.2025 ❤️, 14.04.2025 usg prenatalne, 15.04.2025 SANCO „dzień dobry Chłopczyku” 💙😉

age.png

To Ty, mamo,
    moja żywa kołysko,
    byłaś bliżej niż blisko,
    gdy serdeczne stukanie,
    Twoje ciche śpiewanie
    było pierwszym kochaniem.
  • Zło_snica Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIEEK wrote:
    Jeszcze dobrze 😅 jedyna oznaka była ta ciezkosc na żołądku no i wiadomo brak miesiączki ;) jakby tak było do końca 1 trymestru to byłoby idealnie 😍
    Wszystko przed Tobą 😄 na moje szczęście moja blizna po cc jest gruba wiec nie ma tragedii😄

Dwie kreseczki zobaczyłaś w dniu urodzin mojego starszego synka, życzę Ci tak spokojnego i pogodnego dziecka jak mój Mikołaj 😉

I super❤️ oby tak właśnie było do samego końca. Trzymam kciuki i Ci bardzo kibicuję.

Nie, nie… może serce by chciało, ale głowa szybko reaguje 😅 dalej stoję na stanowisku, że biorąc pod uwagę kompilacje z drugiej ciąży, to trzecia mnie chyba zabije 😜 tak więc ja dziękuję.

Starania od 06.2021

15.02.2025 ⏸️, 18.02.2025: beta 400,54mIU/ml, 10.03.2025 ❤️, 14.04.2025 usg prenatalne, 15.04.2025 SANCO „dzień dobry Chłopczyku” 💙😉

age.png

To Ty, mamo,
    moja żywa kołysko,
    byłaś bliżej niż blisko,
    gdy serdeczne stukanie,
    Twoje ciche śpiewanie
  • Zło_snica Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korki wrote:
    Hej ho, żyjemy tylko większość na fb ;) u mnie bobo wspaniale. Naprawdę jest łaskawa wesoła miła i bezproblemowa. Za to marzec fatalny, syn wrócił po przerwie 4 msc do przedszkola i po 2 dniach na samym początku marca złapał jakąś infekcję. Taka normalna oddechowa nic szczególnego. Po tygodniu to zmieniło się w chyba grypę a w każdym razie grypę wg lekarza. Mega gorączki, słaby i ból brzucha. I po kolejnym tygodniu … wylądował w szpitalu i wycięli mu wyrostek 🤦🏽‍♀️ także cały marzec chorowanie, organizowanie się, i biedny biedny ten synek. Nie wspomnę że zapłaciłam za przeszkole w którym był 2 dni xd
    Mam nadzieję że wrócą do domu z mężem w środę, bo to możliwe, a wtedy ma w dodatku 5 urodziny …

Trzymam kciuki za urodziny w domu✊🏻❤️
    Sezon infekcyjny to jest dramat. Dobrze, że już końcówka…

Korki lubi tę wiadomość

Starania od 06.2021

age.png

To Ty, mamo,
    moja żywa kołysko,
    byłaś bliżej niż blisko,
    gdy serdeczne stukanie,
    Twoje ciche śpiewanie
  • Korki Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zło_snica wrote:
    Trzymam kciuki za urodziny w domu✊🏻❤️
    Sezon infekcyjny to jest dramat. Dobrze, że już końcówka…
    Nooo, masakra. Ja jescze cały czas mówiłam że dobra może trudno z 2 w domu ale po co ma iść do przedszkola żebym zaraz miała też dwójkę tylko chorych….
    Ale nie wiem co ostatecznie się wydarzyło, jakby infekcja która przeszła w może grypę ktoranorzeszla w operację a dziś powiedzieli że wykryli jakąś bakterię która mogła to spowodować. Ale ile czasu ją miał i skąd j co to…. 🤷🏼‍♀️

03.2021 synek 👦🏼

🩷 Wanda nadchodzi około 4.10 👶🏼 (a jednak 12 :p)

age.png
‹‹ 772 773 774 775 776
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ