X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2025
Odpowiedz

Październikowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Guineapig Przyjaciółka

Wysłany: 24 października, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skończyliśmy nagłym cc. Rano dostałam jeszcze zastrzyk rozluźniający, żeby zmiekszac dalej szyjkę. Bo regularne skurcze były co 2 minuty, ale mało efektywne.

Potem spotkanie z lekarzem po śniadaniu. Poszłam na totalnym luzie. Okazało się że tetno spada i nagle informacje o cesarce. Po chwili że jest gorzej i nagłej cesarce. Przewieźli mnie na salę, do męża zadzwonił lekarz, na sali z 10 osób. W pełni mnie znieczuliło dopiero na szycie. Pojawiły się jakieś skrzepy, czyli coś się działo z łożyskiem a dodatkowo była 3x owinięta pępowiną. Było ciężko, ale już jest dobrze. Juz po pionizacji. Hania z nami, 10/10 😊 2950, 50 cm 😍

EwiczekM, Aszzz, Nadziejka26 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Korki Autorytet

Wysłany: 24 października, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guineapig wrote:
    Skończyliśmy nagłym cc. Rano dostałam jeszcze zastrzyk rozluźniający, żeby zmiekszac dalej szyjkę. Bo regularne skurcze były co 2 minuty, ale mało efektywne.

Potem spotkanie z lekarzem po śniadaniu. Poszłam na totalnym luzie. Okazało się że tetno spada i nagle informacje o cesarce. Po chwili że jest gorzej i nagłej cesarce. Przewieźli mnie na salę, do męża zadzwonił lekarz, na sali z 10 osób. W pełni mnie znieczuliło dopiero na szycie. Pojawiły się jakieś skrzepy, czyli coś się działo z łożyskiem a dodatkowo była 3x owinięta pępowiną. Było ciężko, ale już jest dobrze. Juz po pionizacji. Hania z nami, 10/10 😊 2950, 50 cm 😍
    O rety, brzmi stresująco!!!
    Super że wszystko z Wami ok, witaj bobasku malutki 😍 gratulacje
    Ja dziś strasznie przeżywam bo mała dwa razy tak mega mocno chlusnęła mlekiem, wyglądało jak potężny rzyg. Batdzo mam schize apropos zachłyśnięcia itd więc się stresuje że się prawie popłakałam. Eh. A podejrzewam że za dużo zjada naraz i za szybko jej leci to moje mleko.

Aszzz lubi tę wiadomość

03.2021 synek 👦🏼

🩷 Wanda nadchodzi około 4.10 👶🏼 (a jednak 12 :p)

age.png
  • Aszzz Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korki wrote:
    O rety, brzmi stresująco!!!
    Super że wszystko z Wami ok, witaj bobasku malutki 😍 gratulacje
    Ja dziś strasznie przeżywam bo mała dwa razy tak mega mocno chlusnęła mlekiem, wyglądało jak potężny rzyg. Batdzo mam schize apropos zachłyśnięcia itd więc się stresuje że się prawie popłakałam. Eh. A podejrzewam że za dużo zjada naraz i za szybko jej leci to moje mleko.

@Guineapig Gratulacje :)

@Korki Ja to samo :/ No i jeszcze jakaś malutka wysypka(?) się pojawiła na policzkach, a ja już się o najgorszych rzeczach (sepsie) naczytałam 🙄

• Nadziejka26 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guineapig wrote:

Gratulacje! Najważniejsze, że finał jest szczęśliwy, a Wy całe i zdrowe 🥰🤞🌸
    Tulcie się, dużo spokoju Wam życzę 🤍

@Korki pamiętam ten stres z pierwszą córka, hormony, płacz mój i płacz jej 🙉 Początki bywają trudne, ale tak szybko mijają. 🥹 trzymam kciuki żeby wszystko u Was było dobrze 🤞
    A Wy trzymajcie za mnie, bo jeśli Teoś nie wyjdzie bez pomocy do wtorku, to czeka mnie indukcyjna jazda bez trzymanki 🙉

👩26 👨 29
    2021 - córeczka Niespodzianka 🌸
    06/2024 - starania o rodzeństwo 🍀
    09/11 - ⏸️
    03/12 ...💔👼
    .........

1 CS po poronieniu
    12.02 - ⏸️ 14.1 🌱
    ... 🩵

preg.png
‹‹ 769 770 771 772 773
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ