X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2025
Odpowiedz

Październikowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • sofiz Autorytet

Wysłany: 29 listopada, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zło_snica wrote:
    Ja to się chyba przemogę i założę fb. Tęsknie ❤️

tak, tak. czekamy na ciebie :D

Zło_snica lubi tę wiadomość

🔬 hormonalny chaos
    🙋🏻‍♀️ 33, Poznań

age.png
  • Korki Autorytet

Wysłany: 6 grudnia, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co tam u was koleżanki bez fb? Jaknsie macie wy i wasze bobasy?

03.2021 synek 👦🏼

🩷 Wanda nadchodzi około 4.10 👶🏼 (a jednak 12 :p)

age.png
  • Aszzz Autorytet

Wysłany: 6 grudnia, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korki wrote:
    I co tam u was koleżanki bez fb? Jaknsie macie wy i wasze bobasy?
    U mnie dzisiaj tragedia. A przez kilka dni było dobrze :/

• Aszzz Autorytet

Wysłany: 6 grudnia, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nocne darcie się czas start.......

• Korki Autorytet

Wysłany: 7 grudnia, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszzz wrote:
    U mnie dzisiaj tragedia. A przez kilka dni było dobrze :/
    Oj, a co bobo odwala? Chyba dużo dzidziusiów trochę wczoraj świrowało

03.2021 synek 👦🏼

age.png
  • Aszzz Autorytet

Wysłany: 7 grudnia, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korki wrote:
    Oj, a co bobo odwala? Chyba dużo dzidziusiów trochę wczoraj świrowało
    Nie może spać, podejrzewam, że z bólu brzuszka bo wygina się na wszystkie strony, "ciśnie" i wydaje dźwięki jak potwór i to ją wybudza po minucie od zaśnięcia i dużo płacze. Nic nie działa, pozostało przetestować jeszcze probiotyk...

Jeszcze się łudzę, że jak niedługo wybije ten 3 miesiąc życia to dostąpimy tego szczęścia i problemy z brzuchem znikną 😵‍💫😫

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia, 10:08

• Finch11 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszzz wrote:
    Nie może spać, podejrzewam, że z bólu brzuszka bo wygina się na wszystkie strony, "ciśnie" i wydaje dźwięki jak potwór i to ją wybudza po minucie od zaśnięcia i dużo płacze. Nic nie działa, pozostało przetestować jeszcze probiotyk...

Jeszcze się łudzę, że jak niedługo wybije ten 3 miesiąc życia to dostąpimy tego szczęścia i problemy z brzuchem znikną 😵‍💫😫
    Polecam BioGaje, nam pomogła bardzo

👱🏻‍♀️ 28, Poznań

03.02 ⏸️🥹❤️

30.09 Zośka jest z nami 🥹
    37+4
    3520g i 53 cm miłości ❤️
  • Aszzz Autorytet

Wysłany: 7 grudnia, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Polecam BioGaje, nam pomogła bardzo
    Wykończyłam całą butelkę, nie pomogło. Teraz sprawdzam Symbiosys Bifibaby

• Korki Autorytet

Wysłany: 7 grudnia, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może takie refluksowe rzeczy? Moja też się dużo tak wygina kręci głowa i robi marudzenia zwykle wtedy po chwili jest czkawka albo ulewanko

03.2021 synek 👦🏼

age.png
  • Aszzz Autorytet

Wysłany: 7 grudnia, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korki wrote:
    Może takie refluksowe rzeczy? Moja też się dużo tak wygina kręci głowa i robi marudzenia zwykle wtedy po chwili jest czkawka albo ulewanko
    Refluks też ma. Już był test syropu na refluks, ale trzeba było odstawić bo przy kontakcie ze skórą wokół ust robił się jakiś rumień, co jest wpisane w skutkach ubocznych. W ogóle po symetykonie jest ten skutek więc i Espumisan odstawiliśmy (też nie pomagał). No nic nie działa 🤯 A, jeszcze zagęszczacza do mleka nie próbowaliśmy, ale zanim w ogóle to ulewanie się pojawiło to ją tak wykręcało i się prężyła, więc to chyba raczej nie o refluks chodzi tylko ma problem z odgazowaniem/wypróżnieniem :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia, 15:49

• Zło_snica Autorytet

Wysłany: 8 grudnia, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszzz wrote:
    Refluks też ma. Już był test syropu na refluks, ale trzeba było odstawić bo przy kontakcie ze skórą wokół ust robił się jakiś rumień, co jest wpisane w skutkach ubocznych. W ogóle po symetykonie jest ten skutek więc i Espumisan odstawiliśmy (też nie pomagał). No nic nie działa 🤯 A, jeszcze zagęszczacza do mleka nie próbowaliśmy, ale zanim w ogóle to ulewanie się pojawiło to ją tak wykręcało i się prężyła, więc to chyba raczej nie o refluks chodzi tylko ma problem z odgazowaniem/wypróżnieniem :(

A katarek rektalny? Jeśli to gazy to powinno pomóc… a jesteście na Twoim mleku czy na mm?
    Ja z probiotyków mam vivomix (teraz zmienili mu nazwę na cds coś tam) i odpukać drugie dziecko bez jakiś wielkich dramatów brzuszkowych.

A u nas u Starszego idą 5 😂 wchodzimy w bunt 2 latka i jeszcze mu rodzice zaserwowali atrakcje w postaci młodszego braciszka 🫣jakoś się trzyma ale mocno testuje granice.
    Młodszy jest złotym dzieckiem, pięknie się uśmiecha, ma apetyt za dwoje (nawet pediatra mu chce ograniczać jedzenie) śpimy sobie razem i to plus KP mi ratuje życie. O dziwo nie mogę powiedzieć żebym była jakaś tragicznie niewyspana. Przy M. to pierwsze 3 miesiące chciałam wymiotować ze zmęczenia z niewyspania.

Starania od 06.2021
    21.03.2024 spełniło się nasze największe marzenie 🩵

15.02.2025 ⏸️, 18.02.2025: beta 400,54mIU/ml, 10.03.2025 ❤️, 14.04.2025 usg prenatalne, 15.04.2025 SANCO „dzień dobry Chłopczyku” 💙😉

age.png

To Ty, mamo,
    moja żywa kołysko,
    byłaś bliżej niż blisko,
    gdy serdeczne stukanie,
    Twoje ciche śpiewanie
    było pierwszym kochaniem.
  • Korki Autorytet

Wysłany: 8 grudnia, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zło_snica wrote:
    A katarek rektalny? Jeśli to gazy to powinno pomóc… a jesteście na Twoim mleku czy na mm?
    Ja z probiotyków mam vivomix (teraz zmienili mu nazwę na cds coś tam) i odpukać drugie dziecko bez jakiś wielkich dramatów brzuszkowych.

A u nas u Starszego idą 5 😂 wchodzimy w bunt 2 latka i jeszcze mu rodzice zaserwowali atrakcje w postaci młodszego braciszka 🫣jakoś się trzyma ale mocno testuje granice.
    Młodszy jest złotym dzieckiem, pięknie się uśmiecha, ma apetyt za dwoje (nawet pediatra mu chce ograniczać jedzenie) śpimy sobie razem i to plus KP mi ratuje życie. O dziwo nie mogę powiedzieć żebym była jakaś tragicznie niewyspana. Przy M. to pierwsze 3 miesiące chciałam wymiotować ze zmęczenia z niewyspania.
    Pffff co za pediatra głupotok!
    Też jakoś z drugim nam łatwiej wszystko a szczególnie spanko ;) (w nocy, bo drzemki w dzień oprócz pierwszej to dosyć mordęga)

03.2021 synek 👦🏼

age.png
  • Aszzz Autorytet

Wysłany: 9 grudnia, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zło_snica wrote:

Tego jeszcze nie próbowałam. Jesteśmy na moim mleku i czasem w nocy butla MM jak mnie odrzuca, bo może trochę mniej pokarmu jest. Nie wiem jeszcze jak to jest z tym ząbkowaniem, ale wydaje mi się, że wolałabym ząbkowanie niż problemy z brzuchem, które ma teraz 😩

Wczoraj w nocy znowu jazda, wrzask na cały blok, aż myślałam, że przytomność mi straci. Po czym nagle przestała płakać i zaczęła... Gadać do żyrandola, jak go zobaczyła 🫣

Nie pamiętam kto, ale kilka miesięcy temu ktoś tutaj podesłał link do maty edukacyjnej z Lidla w promocji, firma Lupilu, taka z wiszącymi zabawkami. Polecam - mój wrzaskun w końcu potrafi w spokoju przeleżeć trochę czasu bez płaczu, gapiąc się na te wiszące zabawki i gadając do nich, a ja w końcu mogę zrobić w spokoju kanapkę na przykład 😬 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia, 09:04

• Zło_snica Autorytet

Wysłany: 9 grudnia, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korki wrote:
    Pffff co za pediatra głupotok!
    Też jakoś z drugim nam łatwiej wszystko a szczególnie spanko ;) (w nocy, bo drzemki w dzień oprócz pierwszej to dosyć mordęga)

Noo tez mnie rozczarowała. Ale wazy dużo… a jeśli wziąć pod uwagę, że urodził się miesiąc przed terminem to w ogóle kosmos. Jest puchaty i taki jego urok. Dla mnie to nowość - pierwszy był i jest niejadkiem.

To u nas zupełnie odwrotnie 😂 najgorsza pierwsza a później możesz mu stukać garnkami koło głowy i śpi jak zbity. Za to po 20.00 dziecko robi się niezwykle towarzyskie tak do północy 🥴 jak już pójdzie spać to śpi do 10.00 najgorzej, że próbuje go przestawić i nic nie działa. Poczekam do 3 miesiąca i już nie będzie zmiłuj.

Starania od 06.2021
    21.03.2024 spełniło się nasze największe marzenie 🩵

15.02.2025 ⏸️, 18.02.2025: beta 400,54mIU/ml, 10.03.2025 ❤️, 14.04.2025 usg prenatalne, 15.04.2025 SANCO „dzień dobry Chłopczyku” 💙😉

age.png

To Ty, mamo,
    moja żywa kołysko,
    byłaś bliżej niż blisko,
    gdy serdeczne stukanie,
    Twoje ciche śpiewanie
    było pierwszym kochaniem.
  • Korki Autorytet

Wysłany: 9 grudnia, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moją najtrudniej uśpić na noc, wybudza się co 7 minut dosłownie, oczy otwiera, wierci się w nocy zwykle śpi spoko z pobudkami takimi że dokarmiam na leżąco i zasypiamy dalej. Ale ostatnio zaczynają się nocne bąki wiercenia i jednak musimy wstać. A potem uśpić dalej.. i nagle mijają dwie godziny nocy 🤦🏽‍♀️

Aszzz, Zuzka :) lubią tę wiadomość

03.2021 synek 👦🏼

age.png
  • Aszzz Autorytet

Wysłany: 9 grudnia, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korki wrote:
    Moją najtrudniej uśpić na noc, wybudza się co 7 minut dosłownie, oczy otwiera, wierci się w nocy zwykle śpi spoko z pobudkami takimi że dokarmiam na leżąco i zasypiamy dalej. Ale ostatnio zaczynają się nocne bąki wiercenia i jednak musimy wstać. A potem uśpić dalej.. i nagle mijają dwie godziny nocy 🤦🏽‍♀️
    Współczuję 😬 U mnie w nocy jest dziwna sprawa, bo jak w dzień się co chwilę wybudza i płacze, to w nocy jak się wybudzi wtedy kiedy ja śpię to nic nie słychać, nie obudziła mnie jeszcze 🤔

Noszę ją na rękach i odkładam na łóżko 300 razy bo się budzi kilka minut po odłożeniu, ja kładę się zawsze obok z nadzieją, że nie obudzi się przez 20 minut chociaż i pójdę spać, ale często ze zmęczenia zasypiam obok chwilę po tym jak ją odłożę i budzę się 3-4 godziny później.

Nie mam pojęcia co się wtedy dzieje. Nie obudziła mnie jeszcze płaczem, mąż też nic w nocy nie słyszał, a zwykle jak się budziłam to leżała z zamkniętymi oczami i machała rękami i nogami, ale w ciszy 😳 Wyczuwa, że matka śpi czy co 😳

• M93 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas do spinania pomógł espumisan 100 do każdego karmienia. Bąki wychodzą i dziecko spokojniejsze

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼17.11.2020

(15cs)
    👧🏼17.10.2025

age.png

PCOS.
‹‹ 771 772 773 774 775
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ