Październikowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
KASIEEK wrote:Dziewczyny sama nie wiem czy Wam zazdroszczę czy współczuję tych zwiastunów porodu! Z jednej strony to musi być mega męczące a z drugiej - ja nie mam żadnych objawów, skurczą ani niczego i obawiam się, że będę się bujać jeszcze długo w formie Obelixa😔 jutro wizyta więc zobaczę co się tam dzieje... czy wgl cos sie dzieje.ToJaa
IVF I procedura , 4 transfer udany.
Gameta Bdg.
Prenatalne ok
29.04.2025, USG, synek 200g 🩵
13.05.2025, USG, 14 cm , 270 g. 🥹
pomału kopiemy mamę
6.06.2025 połówkowe ❤️ 533 g
TP 5.10.2025 lub 10.10 🍀😁 -
Guineapig wrote:Jak tam u Was dziewczyny sytuacja?
U nas dziś przeziębienie się rozwinęło, a skurcze ustały 🫣
O nieeee, współczuję przeziębienia, kuruj się 🤞🤞
U mnie też spokojna noc, dosłownie 2-3 skurcze, ale zdarza się ten ucisk w kroczu paskudny 🙉
Powoli oswajam się z myślą, że nie urodzę sama, że będzie indukcja, muszę przygotować głowę na to, żebym nie miała później z tym dużego problemu 😵💫
Chociaż liczę na to, że skoro szyjka miękka, rozwarta, to z oxy pójdzie sprawniej 🤞
I jakoś tak niezwykle wzruszająco mi z myślą, że za 11 dni na pewno już poznam swojego syna 🥹🥹🥹🥰Guineapig, Zło_snica, Aszzz lubią tę wiadomość
-
Nadziejka26 wrote:O nieeee, współczuję przeziębienia, kuruj się 🤞🤞
U mnie też spokojna noc, dosłownie 2-3 skurcze, ale zdarza się ten ucisk w kroczu paskudny 🙉
Powoli oswajam się z myślą, że nie urodzę sama, że będzie indukcja, muszę przygotować głowę na to, żebym nie miała później z tym dużego problemu 😵💫
Chociaż liczę na to, że skoro szyjka miękka, rozwarta, to z oxy pójdzie sprawniej 🤞
I jakoś tak niezwykle wzruszająco mi z myślą, że za 11 dni na pewno już poznam swojego syna 🥹🥹🥹🥰
O to w identycznym czasie możemy przywitać nasze maluchy. ☺️ jeśli sie zgodzę to mnie też chce lekarz kłaść na indukcję 27.10, więc pewnie od 28.10 by zaczęli działać. 🙈 nastawienie jakoś bardzo średnie póki co na to mam, jeszcze ani jednego skurczu nie mialam.
@guineapig zdrówka! Wiem co to znaczy chorować na końcówce, bo od tygodnia zmagam sie z przeziębieniem. Obyśmy na poród były w pełni sił! Jeśli boli Cie gardło to polecam tabletki prenalen gardło - wzięłam dosłownie cztery i gardło przeszlo. Niestety z katarem gorzej, bo te krople prenalen katar slabo działały, ale jakaś minimalna ulga byla. -
Carolyn wrote:O to w identycznym czasie możemy przywitać nasze maluchy. ☺️ jeśli sie zgodzę to mnie też chce lekarz kłaść na indukcję 27.10, więc pewnie od 28.10 by zaczęli działać. 🙈 nastawienie jakoś bardzo średnie póki co na to mam, jeszcze ani jednego skurczu nie mialam.
@guineapig zdrówka! Wiem co to znaczy chorować na końcówce, bo od tygodnia zmagam sie z przeziębieniem. Obyśmy na poród były w pełni sił! Jeśli boli Cie gardło to polecam tabletki prenalen gardło - wzięłam dosłownie cztery i gardło przeszlo. Niestety z katarem gorzej, bo te krople prenalen katar slabo działały, ale jakaś minimalna ulga byla.
Myślę, że możemy powitać nasze Bobaski w jednym czasie. 🤞🫢
Zależy na jakim etapie będzie Twoja i moja szyjka i od jakiego sposobu indukcji zaczniemy.
U mnie to już miałoby się zacząć 28/10, bo byśmy od razu działali z oxy, bez baloników itp.
Zobaczymy co to będzie, nadzieja tli się do końca, że zacznie się samo 🤞 -
Nadziejka26 wrote:Myślę, że możemy powitać nasze Bobaski w jednym czasie. 🤞🫢
Zależy na jakim etapie będzie Twoja i moja szyjka i od jakiego sposobu indukcji zaczniemy.
U mnie to już miałoby się zacząć 28/10, bo byśmy od razu działali z oxy, bez baloników itp.
Zobaczymy co to będzie, nadzieja tli się do końca, że zacznie się samo 🤞
Mi w zeszłym tygodniu powiedzieli, że szyjka jest dojrzała cokolwiek to dokładnie znaczy 🤔 w następnym tygodniu mam dwie wizyty, w szpitalu - gdzie uparcie chcą indukować tego 27/28.10 i prywatnie zobaczymy co powie inny lekarz. Tez bardzo chciałabym zeby sie samo zaczęło, ale szczerze mówiąc czy w 38tc mam na to jakies szanse? I to przy pierwszym porodzie? Raczej nie 🥲 totalnie nic nie zwiastuje zeby cos sie działo samo. -
Carolyn wrote:Mi w zeszłym tygodniu powiedzieli, że szyjka jest dojrzała cokolwiek to dokładnie znaczy 🤔 w następnym tygodniu mam dwie wizyty, w szpitalu - gdzie uparcie chcą indukować tego 27/28.10 i prywatnie zobaczymy co powie inny lekarz. Tez bardzo chciałabym zeby sie samo zaczęło, ale szczerze mówiąc czy w 38tc mam na to jakies szanse? I to przy pierwszym porodzie? Raczej nie 🥲 totalnie nic nie zwiastuje zeby cos sie działo samo.
A jaki masz powód do indukcji!? -
Nadziejka26 wrote:A jaki masz powód do indukcji!?
Cukrzyca ciążowa. A mam taki mętlik od czytania internetu, że głowa mała. Niektórzy twierdzą, że jak cukrzyca to definitywnie indukcja wcześniej, inni, że jak dobrze prowadzona to można czekać do terminu.
@30latka995 o to witam w klubie 😁 a u Ciebie z jakiego powodu indukcja? -
Ja też idę na wizyty 27 do szpitala ale tylko na badanie. Lekarz powiedział żebym sobie rzeczy wrzuciła do auta bo jak będzie szyjka gotowa to mnie zostawi na poród. Także nadzieja jest 🥹🥺
Carolyn, Nadziejka26, 30latka995 lubią tę wiadomość
Małopolska
Starania od 09.2024
Cud w ostatnim cyklu stymulacji przed laparo
19.02 ⏸️
28.02 🩺 pecherzyk ciazowy 0.86cm
07.03 🩺 malutki czlowieczek 0.26cm z ❤️
14.03 kolejna wizyta
22.04 I prenatalne - wszystko w porządku, CRL 6.38cm, na 90% chłopczyk 🩵🩵
2.05 wizyta u prowadzacego
30.05 kolejna wizyta - chłopiec potwierdzony🩵
10.06 II prenatalne
-
Pomyliłam wątki. Przepraszam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października, 18:22
2021 transfer 2 x 3dniowców
2022 zdrowy synek
Powrót do gry
II.2024 FET 6dniowca -> poronienie zatrzymane w 8 tyg.
VIII.2024 FET 6dniowca - beta 0
02.12.24 FET 3-dniowca - beta 0
02.01.25 FET 3-dniowca - 10 dpt - 11, cb
03.04 ET 5.1.1., 6dpt - beta 52,2, 8 dpt - beta 92,5, 11 dpt - beta 236,7, 13 dpt - beta 600, 15 dpt - beta 1448, 22 dpt - beta 9820, 25 dpt - beta 22546 jest ❤️
11+5 tc Crl 5,8 cm
24+4 tc 818 g
29+5 tc 1495 g
-
Carolyn wrote:Cukrzyca ciążowa. A mam taki mętlik od czytania internetu, że głowa mała. Niektórzy twierdzą, że jak cukrzyca to definitywnie indukcja wcześniej, inni, że jak dobrze prowadzona to można czekać do terminu.
@30latka995 o to witam w klubie 😁 a u Ciebie z jakiego powodu indukcja?
21.10. mam termin wg OM, a według lekarza prowadzącego 27.10. mam zgłosić się do szpitala, jeśli do tego czasu nie urodzęCarolyn lubi tę wiadomość
-
Carolyn wrote:Cukrzyca ciążowa. A mam taki mętlik od czytania internetu, że głowa mała. Niektórzy twierdzą, że jak cukrzyca to definitywnie indukcja wcześniej, inni, że jak dobrze prowadzona to można czekać do terminu.
@30latka995 o to witam w klubie 😁 a u Ciebie z jakiego powodu indukcja?
Dla wszystkich co nie mogą się doczekać chciałam dać pocieszonko - po moim dziecku z 41+3 widać że jej naprawdę spoko zrobiło to donoszenie. Więc choć się już nie da wytrzymać pod koniec, pamiętam, to w sumie myślę że warto zaufać bobasom (ofkors jak dobre przepływy itd) bo kuźnicę tam wiedzą kiedy się pojawić
Życzę wam nie najgorszego czekania i pamiętajcie że syndrom wicia samotnej nory jest normalny! 😅Carolyn, 30latka995 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry 😉
Jutro u mnie termin porodu i zero objawów, żeby miało się zacząć 😔 2 tygodnie temu odszedł mi czop, dość sporo i teraz od czwartku znowu. Chyba się w międzyczasie zregenerował bo tyle go było, że to musiała być całość... Skurczy brak i nic innego się nie dzieję. Dzisiaj nie rodzę i myślę, że raczej się przenosimy. Jeśli posiedzi jeszcze tydzień to 27 mam się wstawić do szpitala 😳 🥴Okolice Poznania 👐
2013😇2015♂️2017😇2017😇2018♂️
"Jeśli Bóg z Nami któż przeciwko nam" ❤️✝️🕊️
7.02⏸️
27.02- jest ❤️
10.03- 2.1 cm szczęścia ❤️
20.03- 3.14 cm szczęścia ❤️
31.03- 4.90 cm szczęścia ❤️
17.04- 8 cm szczęścia ❤️
🩺 15.05 207 g szczęścia🩷
🩺 12.06 450 g szczęścia 🩷
🩺10.07 800 g szczęścia 🩷
🩺07.08 1500g szczęścia🩷
🩺28.08 2 kg szczęścia🩷
🩺18.09 2640 kg szczęścia 🩷
🩺02.10 -
I co? Ruszyło coś 🤭?
Ja na szczęście zaczynam czuć się troszkę lepiej jeśli chodzi o przeziębienie, chociaż poranek nie był łatwy, obudziłam się o 4 nie mogąc oddychać. Najgorsze jest to że zaraziła mnie moja mama upierając się że przyjedzie na ostatnią chwilę… chociaż prosiłam, żeby tego nie robiłaCała ciąże unikałam przeziębienia, tabletek - a w tym tygodniu nadrabiam
No nic, jest jak jest. Przed odwiedzeniem dzidzi, będę wysyłać chyba ankietę medyczną ;d
Teraz brzuch twardy i ruchy trochę słabsze, ale nie popadam w paranoję. Czuję się lepiej, to ważne na wypadek gdyby się zaczęło. Upiekłam też chleb, ciasto. Jestem gotowa 😁Wdzięczna lubi tę wiadomość
-
Ja po całonocnych tańcach na 30tce dalej w dwupaku! 😭 moje dziecko zdecydowanie lubi imprezy i teraz odsypia razem ze mną 😂
Guineapig, EwiczekM lubią tę wiadomość
Małopolska
Starania od 09.2024
Cud w ostatnim cyklu stymulacji przed laparo
19.02 ⏸️
28.02 🩺 pecherzyk ciazowy 0.86cm
07.03 🩺 malutki czlowieczek 0.26cm z ❤️
14.03 kolejna wizyta
22.04 I prenatalne - wszystko w porządku, CRL 6.38cm, na 90% chłopczyk 🩵🩵
2.05 wizyta u prowadzacego
30.05 kolejna wizyta - chłopiec potwierdzony🩵
10.06 II prenatalne
-
Guineapig wrote:Dzień zaczynam od bóli „okresowych”. Zaraz zobaczymy czy prysznic podkręci temat czy spowolni 😁 Może, może… 🤪
Guineapig lubi tę wiadomość
-
U mnie też nie ruszyło, pomimo że są skurcze po współżyciu czy pobudzaniu piersi laktatorem, a nawet takie z niczego w ciągu dnia. 😵💫 I tak już od tygodnia.
Teraz się trochę przestraszyłam, bo wróciłam do domu, zachciało mi się siku, poszłam do toalety, normalnie się wysikalam, a tam cała toaleta we krwi. Nie wiem totalnie skąd, bo przy podcieraniu tej krwi nie było i przy drugim siku też już nie 😵💫😵💫😵💫
Badania moczu sprzed tygodnia idealne wręcz 🙈
Trochę mnie to zestresowało -
@Nadziejka26 A nie wolisz tego skonsultować na Izbie Przyjęć...?
Guineapig lubi tę wiadomość
👩❤️👨 35 lat
1.2017 Syn I ♥️
2.2021 Syn II ♥️
2.2024 9tc poronienie zatrzymane, serduszko przestało bić w 8tc 💔😭
.....
22.10.2025 TP Syn III 🤞
_______
Trombofilia wrodzona, każda ciąża na Clexanie
Obniżone parametry nasienia u męża, łącznie 7 lat starań o spełnienie marzeń 🫢