Październikowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Spokojnie ,każda z nas miała takie myśli. Przyjdzie czas na ciebie.KASIEEK wrote:Dziewczyny sama nie wiem czy Wam zazdroszczę czy współczuję tych zwiastunów porodu! Z jednej strony to musi być mega męczące a z drugiej - ja nie mam żadnych objawów, skurczą ani niczego i obawiam się, że będę się bujać jeszcze długo w formie Obelixa😔 jutro wizyta więc zobaczę co się tam dzieje... czy wgl cos sie dzieje.ToJaa
IVF I procedura , 4 transfer udany.
Gameta Bdg.
Prenatalne ok
29.04.2025, USG, synek 200g 🩵
13.05.2025, USG, 14 cm , 270 g. 🥹
pomału kopiemy mamę
6.06.2025 połówkowe ❤️ 533 g
TP 5.10.2025 lub 10.10 🍀😁 -
Guineapig wrote:Jak tam u Was dziewczyny sytuacja?
U nas dziś przeziębienie się rozwinęło, a skurcze ustały 🫣
O nieeee, współczuję przeziębienia, kuruj się 🤞🤞
U mnie też spokojna noc, dosłownie 2-3 skurcze, ale zdarza się ten ucisk w kroczu paskudny 🙉
Powoli oswajam się z myślą, że nie urodzę sama, że będzie indukcja, muszę przygotować głowę na to, żebym nie miała później z tym dużego problemu 😵💫
Chociaż liczę na to, że skoro szyjka miękka, rozwarta, to z oxy pójdzie sprawniej 🤞
I jakoś tak niezwykle wzruszająco mi z myślą, że za 11 dni na pewno już poznam swojego syna 🥹🥹🥹🥰
Guineapig, Zło_snica, Aszzz lubią tę wiadomość
-
Nadziejka26 wrote:O nieeee, współczuję przeziębienia, kuruj się 🤞🤞
U mnie też spokojna noc, dosłownie 2-3 skurcze, ale zdarza się ten ucisk w kroczu paskudny 🙉
Powoli oswajam się z myślą, że nie urodzę sama, że będzie indukcja, muszę przygotować głowę na to, żebym nie miała później z tym dużego problemu 😵💫
Chociaż liczę na to, że skoro szyjka miękka, rozwarta, to z oxy pójdzie sprawniej 🤞
I jakoś tak niezwykle wzruszająco mi z myślą, że za 11 dni na pewno już poznam swojego syna 🥹🥹🥹🥰
O to w identycznym czasie możemy przywitać nasze maluchy. ☺️ jeśli sie zgodzę to mnie też chce lekarz kłaść na indukcję 27.10, więc pewnie od 28.10 by zaczęli działać. 🙈 nastawienie jakoś bardzo średnie póki co na to mam, jeszcze ani jednego skurczu nie mialam.
@guineapig zdrówka! Wiem co to znaczy chorować na końcówce, bo od tygodnia zmagam sie z przeziębieniem. Obyśmy na poród były w pełni sił! Jeśli boli Cie gardło to polecam tabletki prenalen gardło - wzięłam dosłownie cztery i gardło przeszlo. Niestety z katarem gorzej, bo te krople prenalen katar slabo działały, ale jakaś minimalna ulga byla. -
Carolyn wrote:O to w identycznym czasie możemy przywitać nasze maluchy. ☺️ jeśli sie zgodzę to mnie też chce lekarz kłaść na indukcję 27.10, więc pewnie od 28.10 by zaczęli działać. 🙈 nastawienie jakoś bardzo średnie póki co na to mam, jeszcze ani jednego skurczu nie mialam.
@guineapig zdrówka! Wiem co to znaczy chorować na końcówce, bo od tygodnia zmagam sie z przeziębieniem. Obyśmy na poród były w pełni sił! Jeśli boli Cie gardło to polecam tabletki prenalen gardło - wzięłam dosłownie cztery i gardło przeszlo. Niestety z katarem gorzej, bo te krople prenalen katar slabo działały, ale jakaś minimalna ulga byla.
Myślę, że możemy powitać nasze Bobaski w jednym czasie. 🤞🫢
Zależy na jakim etapie będzie Twoja i moja szyjka i od jakiego sposobu indukcji zaczniemy.
U mnie to już miałoby się zacząć 28/10, bo byśmy od razu działali z oxy, bez baloników itp.
Zobaczymy co to będzie, nadzieja tli się do końca, że zacznie się samo 🤞 -
Nadziejka26 wrote:Myślę, że możemy powitać nasze Bobaski w jednym czasie. 🤞🫢
Zależy na jakim etapie będzie Twoja i moja szyjka i od jakiego sposobu indukcji zaczniemy.
U mnie to już miałoby się zacząć 28/10, bo byśmy od razu działali z oxy, bez baloników itp.
Zobaczymy co to będzie, nadzieja tli się do końca, że zacznie się samo 🤞
Mi w zeszłym tygodniu powiedzieli, że szyjka jest dojrzała cokolwiek to dokładnie znaczy 🤔 w następnym tygodniu mam dwie wizyty, w szpitalu - gdzie uparcie chcą indukować tego 27/28.10 i prywatnie zobaczymy co powie inny lekarz. Tez bardzo chciałabym zeby sie samo zaczęło, ale szczerze mówiąc czy w 38tc mam na to jakies szanse? I to przy pierwszym porodzie? Raczej nie 🥲 totalnie nic nie zwiastuje zeby cos sie działo samo. -
Carolyn wrote:Mi w zeszłym tygodniu powiedzieli, że szyjka jest dojrzała cokolwiek to dokładnie znaczy 🤔 w następnym tygodniu mam dwie wizyty, w szpitalu - gdzie uparcie chcą indukować tego 27/28.10 i prywatnie zobaczymy co powie inny lekarz. Tez bardzo chciałabym zeby sie samo zaczęło, ale szczerze mówiąc czy w 38tc mam na to jakies szanse? I to przy pierwszym porodzie? Raczej nie 🥲 totalnie nic nie zwiastuje zeby cos sie działo samo.
A jaki masz powód do indukcji!? -
Nadziejka26 wrote:A jaki masz powód do indukcji!?
Cukrzyca ciążowa. A mam taki mętlik od czytania internetu, że głowa mała. Niektórzy twierdzą, że jak cukrzyca to definitywnie indukcja wcześniej, inni, że jak dobrze prowadzona to można czekać do terminu.
@30latka995 o to witam w klubie 😁 a u Ciebie z jakiego powodu indukcja? -
Pomyliłam wątki. Przepraszam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października, 18:22
2021 transfer 2 x 3dniowców
2022 zdrowy synek
Powrót do gry
II.2024 FET 6dniowca -> poronienie zatrzymane w 8 tyg.
VIII.2024 FET 6dniowca - beta 0
02.12.24 FET 3-dniowca - beta 0
02.01.25 FET 3-dniowca - 10 dpt - 11, cb
03.04 ET 5.1.1., 6dpt - beta 52,2, 8 dpt - beta 92,5, 11 dpt - beta 236,7, 13 dpt - beta 600, 15 dpt - beta 1448, 22 dpt - beta 9820, 25 dpt - beta 22546 jest ❤️
24+4 tc 818 g
29+5 tc 1495 g
34+5 tc 2460 g

-
Carolyn wrote:Cukrzyca ciążowa. A mam taki mętlik od czytania internetu, że głowa mała. Niektórzy twierdzą, że jak cukrzyca to definitywnie indukcja wcześniej, inni, że jak dobrze prowadzona to można czekać do terminu.
@30latka995 o to witam w klubie 😁 a u Ciebie z jakiego powodu indukcja?
21.10. mam termin wg OM, a według lekarza prowadzącego 27.10. mam zgłosić się do szpitala, jeśli do tego czasu nie urodzę
Carolyn lubi tę wiadomość
-
Ja miałam pierwszego indukowanego w 40+1 w cukrzycy ciążowej która była tylko na diecie z super wynikami cały czas. I kurde widać było po nim że mógł jescze posiedzieć.Carolyn wrote:Cukrzyca ciążowa. A mam taki mętlik od czytania internetu, że głowa mała. Niektórzy twierdzą, że jak cukrzyca to definitywnie indukcja wcześniej, inni, że jak dobrze prowadzona to można czekać do terminu.
@30latka995 o to witam w klubie 😁 a u Ciebie z jakiego powodu indukcja?
Dla wszystkich co nie mogą się doczekać chciałam dać pocieszonko - po moim dziecku z 41+3 widać że jej naprawdę spoko zrobiło to donoszenie. Więc choć się już nie da wytrzymać pod koniec, pamiętam, to w sumie myślę że warto zaufać bobasom (ofkors jak dobre przepływy itd) bo kuźnicę tam wiedzą kiedy się pojawić
Życzę wam nie najgorszego czekania i pamiętajcie że syndrom wicia samotnej nory jest normalny! 😅
Carolyn, 30latka995 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry 😉
Jutro u mnie termin porodu i zero objawów, żeby miało się zacząć 😔 2 tygodnie temu odszedł mi czop, dość sporo i teraz od czwartku znowu. Chyba się w międzyczasie zregenerował bo tyle go było, że to musiała być całość... Skurczy brak i nic innego się nie dzieję. Dzisiaj nie rodzę i myślę, że raczej się przenosimy. Jeśli posiedzi jeszcze tydzień to 27 mam się wstawić do szpitala 😳 🥴Okolice Poznania 👐
2013😇2015♂️2017😇2017😇2018♂️
"Jeśli Bóg z Nami któż przeciwko nam" ❤️✝️🕊️

7.02⏸️
27.02- jest ❤️
10.03- 2.1 cm szczęścia ❤️
20.03- 3.14 cm szczęścia ❤️
31.03- 4.90 cm szczęścia ❤️
17.04- 8 cm szczęścia ❤️
🩺 15.05 207 g szczęścia🩷
🩺 12.06 450 g szczęścia 🩷
🩺10.07 800 g szczęścia 🩷
🩺07.08 1500g szczęścia🩷
🩺28.08 2 kg szczęścia🩷
🩺18.09 2640 kg szczęścia 🩷
🩺02.10 -
I co? Ruszyło coś 🤭?
Ja na szczęście zaczynam czuć się troszkę lepiej jeśli chodzi o przeziębienie, chociaż poranek nie był łatwy, obudziłam się o 4 nie mogąc oddychać. Najgorsze jest to że zaraziła mnie moja mama upierając się że przyjedzie na ostatnią chwilę… chociaż prosiłam, żeby tego nie robiła
Cała ciąże unikałam przeziębienia, tabletek - a w tym tygodniu nadrabiam
No nic, jest jak jest. Przed odwiedzeniem dzidzi, będę wysyłać chyba ankietę medyczną ;d
Teraz brzuch twardy i ruchy trochę słabsze, ale nie popadam w paranoję. Czuję się lepiej, to ważne na wypadek gdyby się zaczęło. Upiekłam też chleb, ciasto. Jestem gotowa 😁
Wdzięczna lubi tę wiadomość
-
Polecam termofor i grzać podbrzusze pod kołdrą. Ja tak poszłam spać w czwartek, w piątek skończyłam na porodówce 😂Guineapig wrote:Dzień zaczynam od bóli „okresowych”. Zaraz zobaczymy czy prysznic podkręci temat czy spowolni 😁 Może, może… 🤪
Guineapig lubi tę wiadomość
-
U mnie też nie ruszyło, pomimo że są skurcze po współżyciu czy pobudzaniu piersi laktatorem, a nawet takie z niczego w ciągu dnia. 😵💫 I tak już od tygodnia.
Teraz się trochę przestraszyłam, bo wróciłam do domu, zachciało mi się siku, poszłam do toalety, normalnie się wysikalam, a tam cała toaleta we krwi. Nie wiem totalnie skąd, bo przy podcieraniu tej krwi nie było i przy drugim siku też już nie 😵💫😵💫😵💫
Badania moczu sprzed tygodnia idealne wręcz 🙈
Trochę mnie to zestresowało -
@Nadziejka26 A nie wolisz tego skonsultować na Izbie Przyjęć...?
Guineapig lubi tę wiadomość
👩❤️👨 35 lat
1.2017 Syn I ♥️
2.2021 Syn II ♥️
2.2024 9tc poronienie zatrzymane, serduszko przestało bić w 8tc 💔😭
.....
22.10.2025 TP Syn III 🤞
_______
Trombofilia wrodzona, każda ciąża na Clexanie
Obniżone parametry nasienia u męża, łącznie 7 lat starań o spełnienie marzeń 🫢