Październikowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Klaudia89 wrote:Ja mam dzisiaj gorszy dzień, wzięłam wolne. Bardzo źle śpię, męczyły mnie mdłości, przed 7 byłam w Luxmedzie zanieść próbkę do badania, przy okazji zaszłam na targ po jakieś drobne zakupy, a jak wróciłam po godzinie do domu to głowa mnie zaczęła boleć, razem z tymi mdłościami super combo 🙄 mam w pracy do wykorzystania 2 dodatkowe dni "wellbeing" to wzięłam i spróbuję dzisiaj trochę odpocząć.
-
Laski kurde ja jem parówki takie na zimno a ponoć nie wolno koleżanka w pracy mi powiedziała . Maskara ile to neibezpieczenstw czeka . Wogole jak mi powiedziała czego nie powinnam to wychodzi ze większości rzeczy które jem . Od innych mnie w kolei odrzuca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 12:55
Kasaja lubi tę wiadomość
-
Auricomka wrote:Laski kurde ja jem parówki takie na zimno a ponoć nie wolno koleżanka w pracy mi powiedziała . Maskara ile to neibezpieczenstw czeka . Wogole jak mi powiedziała czego nie powinnam to wychodzi ze większości rzeczy które jem . Od innych mnie w kolei odrzuca
jak mają dobry skład to można, pytałam lekarza bo na początku miałam głównie ochotę na mięso xd -
sofiz wrote:jak mają dobry skład to można, pytałam lekarza bo na początku miałam głównie ochotę na mięso xd
Mi to generalnie mało co podchodzi teraz taki mam problem jeśli chodzi o jedzenie to taka szyneczka nie wędzona na parze z Indyka też nie wiem czy można czy nie można jedne parówki Grejpfrut kiwi jakieś kwaskowate owoce nabiał jakoś tak średnio mi się widziWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 13:23
-
Auricomka wrote:Na zimno też? Bo ja nie lubię na ciepło parówek drażni mnie ten smak .
Mi to generalnie mało co podchodzi teraz taki mam problem jeśli chodzi o jedzenie to taka szyneczka nie wędzona na parze z Indyka też nie wiem czy można czy nie można jedne parówki Grejpfrut kiwi jakieś kwaskowate owoce nabiał jakoś tak średnio mi się widzi
tak, one nie są suroweAuricomka lubi tę wiadomość
-
Wczorajsze wiadomości o wizytach, cudowne 🥰
Gratulacje!
Dziewczyny mi też objawy na dniach ustąpiły, nawet mdłości.. wizyta już w czwartek.
Jak to jest super zjeść obiada nie tylko suche bułki.
Trochę na dniach wróciło mi energii więc ogarnęłam dużo w domu, ale powiem wam, że wieczorem brzuch mnie pobolewał… dobrze, że plamień nie było, ale stres był.
u nas znowu zimno, szkoda…
miłego dnia kochane
Mama4 lubi tę wiadomość
02.2018r. 👦
03.2019r. 👦
29.01.2025 ⏸️
30.01 betaHCG 23,5 progesteron 19
1.02 betaHCG 65,2
6.02 betaHCG 744 progesteron 29
12.02 sam pęcherzyk ciążowy
20.02 maluch 0,61 cm ♥️ krwiaczek, bez plamień
13.03 🩺 maluch nadgonił do terminu Om, wszystko ok ❤️
19.03 NIPT 🩺 bardzo niskie ryzyka 🌸 dziewczynka
26.03 USG prenatalne, wszystko super ❤️ maluszek ma 5,45 cm (11+6)
02.04 USG prenatalne Invicta 🩺
(12+6)
6,4 cm ❤️ wysokie ryzyko preeklampsji 1:4 , trismomie niskie ryzyka 🥰 acard 150
10.04 (14+0) 7,74 cm 🌸
23.04 🩺
-
Mama4 wrote:Mi też objawy mijają, mdłości już nie dokuczają.
@Judyta dziękiDla spokoju zawiozłam próbkę do badania. Czekam na wynik.
No i dobrze, daj znać jak sytuacja potem 🙂
Auricomka, spokojnie, jeżeli mięso nie jest surowe to można je jeść. Parówka to nie jest surowe mięso, jest przetworzone. Fakt, niektórzy odradzają, ale ja też jadłam parówki na zimno i dzidzia ma się dobrze 😃 polecam markę Dolina dobra, ma proste składy.
Mama4 lubi tę wiadomość
-
Judyta_ wrote:No i dobrze, daj znać jak sytuacja potem 🙂
Auricomka, spokojnie, jeżeli mięso nie jest surowe to można je jeść. Parówka to nie jest surowe mięso, jest przetworzone. Fakt, niektórzy odradzają, ale ja też jadłam parówki na zimno i dzidzia ma się dobrze 😃 polecam markę Dolina dobra, ma proste składy.
Ja też polecam Dolinę Dobra, mają chyba najlepsze składy. Ja wczoraj i dzisiaj zjadłam całe opakowanie kiełbasek śniadaniowych 🤭Judyta_ lubi tę wiadomość
-
Lovi25 wrote:@Mama4 ej faktycznie, jest jakiś próg tego becikowego 🙈 no dobra, to nie było tematu
Mogliby dawać becikowe każdemu, a nie limit dochodowy. Na stronie gov.pl przeczytałam. że: "dochód na osobę w twojej rodzinie nie przekracza w miesiącu 1 922 zł netto.".
Ale jest 800+ dla każdego malucha bez względu na dochód. -
Judyta_ wrote:No i dobrze, daj znać jak sytuacja potem 🙂
Auricomka, spokojnie, jeżeli mięso nie jest surowe to można je jeść. Parówka to nie jest surowe mięso, jest przetworzone. Fakt, niektórzy odradzają, ale ja też jadłam parówki na zimno i dzidzia ma się dobrze 😃 polecam markę Dolina dobra, ma proste składy. -
Jejku przeżyłam półtora dnia zawału przez fałszywie dodatnie wyniki z diagnostyki 😵💫🫣 wyszło mi dodatnie cmv i już miałam czarne scenariusze
Dziś wycieczki po labach w poradni szpitala zakaźnego….. i okazało się, że jest ok.
Tylko mi pęknie głowa od tego stresu 🙈
Nie nadążam też zupdateowac sobie wszystkich info, ale widzę że prawie wszystko dobrze, to ekstra!szlamek lubi tę wiadomość
03.2021 synek 👦🏼
🩷 Wanda nadchodzi około 4.10 👶🏼
Prenatalne 3 17.07
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Korki wrote:Jejku przeżyłam półtora dnia zawału przez fałszywie dodatnie wyniki z diagnostyki 😵💫🫣 wyszło mi dodatnie cmv i już miałam czarne scenariusze
Dziś wycieczki po labach w poradni szpitala zakaźnego….. i okazało się, że jest ok.
Tylko mi pęknie głowa od tego stresu 🙈
Nie nadążam też zupdateowac sobie wszystkich info, ale widzę że prawie wszystko dobrze, to ekstra!
Bardzo współczuję! 🫂 Dobrze, że się wszystko wyjaśniło.
Jak to możliwe, że otrzymałaś wynik fałszywie dodatni?
Korki lubi tę wiadomość
-
Cześć
To i ja dołączę się do rozmowy- termin na końcówkę października choć jestem bardzo sceptyczna. Mam 35 lat i to pierwsza ciąża, boję się przeokrutnie
Jestem z Łodzi
Może znajdzie się osoba w podobnej sytuacji, z którą będę mogła na bieżąco wymieniać się doświadczeniami:)?szlamek, pupuś, Klaudia89, AnaPyza lubią tę wiadomość
-
ovufriendnew wrote:Cześć
To i ja dołączę się do rozmowy- termin na końcówkę października choć jestem bardzo sceptyczna. Mam 35 lat i to pierwsza ciąża, boję się przeokrutnie
Jestem z Łodzi
Może znajdzie się osoba w podobnej sytuacji, z którą będę mogła na bieżąco wymieniać się doświadczeniami:)?
Hej witaj u nasBardzo miło, że dołączyłaś do nas
-
Ja jestem po wizycie! Lekarz mi pierwszy raz zrobił usg przez brzuch, bobo się ruszało i machało do swojego tatusia! 😍 ma 4,08 cm i ma się bardzo dobrze, co za ulga! 🥰 Dostałam całą serię zdjęć w 3d jak trzyma rączki jak mały bokser, cudowne uczucie ☺️
Mama4, Zło_snica, przyszłamama96, Lovi25, Pdes, ananas123, Patkaa94, OlgaB87, Judyta_, Papillon, szlamek, Mima85, Gracja29, Palaczowa lubią tę wiadomość
30 👱♀️ 32👱♂️
Ch. Hashimoto, anty TPO ->264, ANA dodatnie, Kir Bx, prolaktyna⬆️, homocysteina⬆️
Początek starań - lipiec 2024
09.2024 poronienie zatrzymane w 9tc 💔👼♀️ monosomia chromosomu X
22.01.2025- ⏸️
05.2025 poronienie zatrzymane 18tc 💔👼♀️ zdrowa dziewczynka -
ovufriendnew wrote:Cześć
Jestem z Łodzi
Może znajdzie się osoba w podobnej sytuacji, z którą będę mogła na bieżąco wymieniać się doświadczeniami:)?
Witamy ☺️
Na tym forum każda z nas dzieli się doświadczeniami, więc mam nadzieję, że zostaniesz z nami ☺️ -
ANIELKA wrote:Ja jestem po wizycie! Lekarz mi pierwszy raz zrobił usg przez brzuch, bobo się ruszało i machało do swojego tatusia! 😍 ma 4,08 cm i ma się bardzo dobrze, co za ulga! 🥰 Dostałam całą serię zdjęć w 3d jak trzyma rączki jak mały bokser, cudowne uczucie ☺️
Gratuluję Anielka!!! Cudowne wieści!! 💛ANIELKA, Carolyn lubią tę wiadomość