X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2025
Odpowiedz

Październikowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Herbatka95 Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eustoma32 wrote:
    Od 31 października do 13 grudnia byłam na zwolnieniu z powodu ciąży. Wtedy z uwagi na bardzo dużą ilość nadgodzin podstawę miałam ponad 13 tyś. Teraz jestem na zwolnieniu od 6 marca i jak sobie przemnozylam stawkę dzienna razy 30 dni wychodzi około 10500. Możliwe że teraz podstawa była naliczona tylko że stycznia i lutego?

Nie, podstawa jest naliczana za okres 12 miesięcy kalendarzowych poprzedzających miesiąc przejścia na L4. Warto zaznaczyć, że pierwszy miesiąc wypłaca Ci pracodawca a dopiero później ZUS

29, Kraków

preg.png
  • Herbatka95 Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosika wrote:
    Ja robiłam dziś za 1580 podstawowe 3 trisomie... na testdna.pl

A jak wyszło Ci badanie USG? Ryzyko masz głównie z krwi czy na USG też miałaś jakieś nieprawidłowości?

29, Kraków

preg.png
  • nowaa91. Znajoma

Wysłany: 11 kwietnia, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zło_snica wrote:
    Nie wiem czy Ci ktoś odpisał. Preeklapsja jest w wyższej wersji programu, którą nie każdy posiada. Ja nie dostałam za pierwszym razem - zrobiłam małą aferę i tak się tłumaczyli. Tak czy inaczej dostałam acard więc tematu nie drążyłam.
    Co do stanu przedrzucawkowego nie spotkałam się, żeby tego nie było.
    Nie wiem tez czy da się do prosto wyliczyć.
    A już poza konkursem uważam, że powinni o tym informować w chwili zapisywania na badania, bo skąd masz wiedzieć, że tego nie dostaniesz… jest to zwyczajnie nieuczciwe.
    A dzwoniłaś? Może nie włączyli jakiejś opcji 🙄 różne rzeczy się zdarzają. I przez to masz okrojone wyniki.

Dziękuję Ci za odpowiedź! Nie wiedziałam nawet że są jakieś wyższe pakiety, myślałam że jak na NFZ badanie robione to wszędzie będzie to samo 🙈 ale przedzwonię km jutro bo trochę to żart że nawet nie poinformowali. Gdybym wiedziała to bym gdzie indziej szukała.

Jeśli chodzi o wyprawkę, to ja też w teamie nie zapeszam i nie kupuje póki co. Cała ta ciąża mnie tyle stresu kosztuje że aż boje się zacząć myśleć o tym na poważnie mimo że już 2 trymestr leci 😅 ale robię screeny modeli wózków które tu podajecie żeby w odpowiednim czasie je wykorzystać.

Nati_96 lubi tę wiadomość

• Guineapig Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was na czczo miała za niską glukozę? Wizyta dopiero we wtorek, a ja zaczęłam panikować :(

preg.png
  • nowaa91. Znajoma

Wysłany: 11 kwietnia, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I trzymam za wasze wyniki NIPT kciuki, ta PAPP-A potrafi namieszać. I rozumiem że to ważne badanie bo lepiej przeszacować niż niedoszacować ryzyko ale jednak co nerwów to kosztuje to tylko wy wiecie. Pamiętajcie że większość tych wysokich wyników okazuje się zupełnie bezpodstawna! Trzymam kciuki za wszystkie wyniki!

Herbatka95, Gosika, Palaczowa, EwiczekM, szlamek lubią tę wiadomość

• Carolyn Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Gosika i @herbatka95 współczuję stresów i czekania. Zaciskam mocno ✊️ żeby skończyło się tylko na strachu.

Jak dla mnie jest tu dobrze, ale na face też mogę się przenieść. :)

Herbatka95, Nati_96, EwiczekM, Zuzka :) lubią tę wiadomość

27.02 dwie kreseczki
    06.03 pęcherzyk
    21.03 zarodek z ❤️
    04.04 2,8 cm 👶
    11.04 3,9 cm 👶
    24.04 prenatalne

preg.png
  • nowaa91. Znajoma

Wysłany: 11 kwietnia, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guineapig wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was na czczo miała za niską glukozę? Wizyta dopiero we wtorek, a ja zaczęłam panikować :(
    Jak bardzo masz za niską? Myślę że nie ma co panikować, lekarz na pewno doradzi co dalej a w międzyczasie zawsze warto wprowadzić zdrowy tryb życia i przekąskę na około półtorej godziny przed snem? Nie chcę źle doradzić ale zbyt długa przerwa od jedzenia nawet w nocy może być niekorzystna. A w ciąży tym bardziej to wszytko szaleje.

• Po_prostu_Ola Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pupuś wrote:
    Dlaczego?

Bo karmienie piersią "normalnie" jest 100 razy wygodniejsze... A już największą udręka, jak używasz laktatora nie dlatego, że chcesz mieć w zamrażarce rezerwę do nakarmienia dziecka z butelki (na wypadek jakbyś musiała gdzieś wyjść bez niego, póki jest małe), tylko dlatego, że Twoje dziecko ma problem z aktywnym ssaniem i musisz laktatorem rozkręcać laktację... 🫣 Do dziś mam w głowie ten upiorny, powtarzalny dźwięk pracującego laktatora 😝 W dodatku ja nigdy nie byłam w stanie ściągnąć sensownych ilości - po prostu takie mam niewrażliwe na laktator piersi - więc dodatkowo mnie to dobijało, że poświęcam na to kupę czasu, a efektów nie widzę.

Ale może niepotrzebnie straszę - koniec końców, gdyby nie laktator to pewnie nie udałoby mi się karmić piersią starszego syna przez 1,5 roku. A możliwe, że dzięki temu karmieniu pierwszy antybiotyk dostał w wieku 7 lat, co chyba jest rekordem w dzisiejszych czasach. Tak przynajmniej się pocieszam, że mój trud nie poszedł na marne 😝

I znam jedną osobę, żonę mojego kuzyna, która wieczorem się wręcz relaksowała przed tv odciągając mleko, które w dodatku w dużej części oddawała do banku mleka dla wcześniaków 😊 Ale trzeba przyznać, że miała ku temu warunki, tzn. ściągała sensowne ilości.

Korki, pupuś lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 35 lat

1.2017 Julian ♥️ cc - ułożenie miednicowe
    2.2021 Witold ♥️ cc - stan po pierwszym cc
    2.2024 9tc poronienie zatrzymane, serduszko przestało bić w 8tc 💔😭
    14.02.2025 walentynkowe plamienie implantacyjne ♥️
    26.03.2025 CRL 2,7cm, FHR 174
    15.04.2025 I badanie prenatalne - trzeci chłopiec ♥️♥️♥️
    14.05.2025 kolejna wizyta
    04.06.2025 II badanie prenatalne
    22.10.2025 TP

_______
    Trombofilia wrodzona, czwarta ciąża na Clexanie
  • Gosika Debiutantka

Wysłany: 11 kwietnia, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatka95 wrote:
    A jak wyszło Ci badanie USG? Ryzyko masz głównie z krwi czy na USG też miałaś jakieś nieprawidłowości?
    NT podwyższone tzn. na 95 centylu czyli 2.75. i z krwi... Ale też wyjściowe ryzyko miałam 1:98, więc przez to wszystko skorygowane do 1:13.
    Poza tym wszystko w normie... To moja 3 ciąza

Wysłany: 11 kwietnia, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatka95 wrote:
    Nie, podstawa jest naliczana za okres 12 miesięcy kalendarzowych poprzedzających miesiąc przejścia na L4. Warto zaznaczyć, że pierwszy miesiąc wypłaca Ci pracodawca a dopiero później ZUS

A czy po powrocie z L4 i pracy przez 3 miesiące podstawa nie jest przypadkiem na nowo przeliczana i tylko z tych 3 miesięcy pracy się ją liczy? Pamiętam, że tak w drugiej ciąży mówiła mi kadrowa, bo wtedy miałam bardzo w kratkę okresy L4 i pracy - chyba chciała mnie zachęcić do przetrwania tych 3 miesięcy, no ale koniec końców trafiłam do szpitala z plamieniem i już do końca ciąży nie wróciłam, bo wtedy zaczął się trzeci trymestr.
    Tym niemniej to było w czasach covidu i mogły też obowiązywać jakieś przejściowe przepisy wtedy, chętnie się dowiem, jak to teraz działa 😉

👩‍❤️‍👨 35 lat

22.10.2025 TP

_______

Wysłany: 11 kwietnia, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosika wrote:
    NT podwyższone tzn. na 95 centylu czyli 2.75. i z krwi... Ale też wyjściowe ryzyko miałam 1:98, więc przez to wszystko skorygowane do 1:13.
    Poza tym wszystko w normie... To moja 3 ciąza

A kiedy masz mieć wyniki tego dzisiejszego badania na 3 trisomie?

👩‍❤️‍👨 35 lat

22.10.2025 TP

_______
  • OniloraK Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    W sumie można zrobić taką zamkniętą z pozostawieniem tej tu także

No ba, nie wyobrażam sobie by ta nasza grupa tu mogła zniknąć. I w sumie fakt nie każdy ma i musioec FB więc 🤔

Auricomka, Zuzka :) lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️41 🫣
    Okolice Poznania
    17/01/03♂️Mateusz
    17/12/16♂️Antoni
    25/01/25⏸️🫣 to nie menopauza 🤯
    29/01/25⏸️⏸️⏸️🫣😅
    06/02/25🩺👀🥚
    27/02/25🩺1,96cm💓160bpm

⬇️ focia dzidziula ⬇️
    https://zapodaj.net/plik-D6weXFhtIq

20/03/25 🩺4,62cm💓162bpm
    27/03/25 🩺I prenet. 6,00cm
    💓176bpm,
    kość 👃🏻👍🏻, przezierność 1,7mm, PAPPA 👎🏻 ryzyko pośrednie t21
    10/04/25🩺7,86, 💓146bpm,
    11/04/25 pobranie nifty pro⏳
    08/05/25 🩺⏳
    21/05/25 II prenet.
    05/10/25⏳....🤰🏻...🤱🏻

preg.png
  • sofiz Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po_prostu_Ola wrote:
    A czy po powrocie z L4 i pracy przez 3 miesiące podstawa nie jest przypadkiem na nowo przeliczana i tylko z tych 3 miesięcy pracy się ją liczy? Pamiętam, że tak w drugiej ciąży mówiła mi kadrowa, bo wtedy miałam bardzo w kratkę okresy L4 i pracy - chyba chciała mnie zachęcić do przetrwania tych 3 miesięcy, no ale koniec końców trafiłam do szpitala z plamieniem i już do końca ciąży nie wróciłam, bo wtedy zaczął się trzeci trymestr.
    Tym niemniej to było w czasach covidu i mogły też obowiązywać jakieś przejściowe przepisy wtedy, chętnie się dowiem, jak to teraz działa 😉

https://www.zus.pl/swiadczenia/zasilki/zasilek-chorobowy/podstawa-wymiaru/dla-pracownikow

🔬 hormonalny chaos
    🙋🏻‍♀️ 33, Poznań
    zoloft 50, dopegyt 6x250, duphaston 2x10, acard 150

preg.png
  • Zło_snica Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po_prostu_Ola wrote:
    Bo karmienie piersią "normalnie" jest 100 razy wygodniejsze... A już największą udręka, jak używasz laktatora nie dlatego, że chcesz mieć w zamrażarce rezerwę do nakarmienia dziecka z butelki (na wypadek jakbyś musiała gdzieś wyjść bez niego, póki jest małe), tylko dlatego, że Twoje dziecko ma problem z aktywnym ssaniem i musisz laktatorem rozkręcać laktację... 🫣 Do dziś mam w głowie ten upiorny, powtarzalny dźwięk pracującego laktatora 😝 W dodatku ja nigdy nie byłam w stanie ściągnąć sensownych ilości - po prostu takie mam niewrażliwe na laktator piersi - więc dodatkowo mnie to dobijało, że poświęcam na to kupę czasu, a efektów nie widzę.

Ale może niepotrzebnie straszę - koniec końców, gdyby nie laktator to pewnie nie udałoby mi się karmić piersią starszego syna przez 1,5 roku. A możliwe, że dzięki temu karmieniu pierwszy antybiotyk dostał w wieku 7 lat, co chyba jest rekordem w dzisiejszych czasach. Tak przynajmniej się pocieszam, że mój trud nie poszedł na marne 😝

I znam jedną osobę, żonę mojego kuzyna, która wieczorem się wręcz relaksowała przed tv odciągając mleko, które w dodatku w dużej części oddawała do banku mleka dla wcześniaków 😊 Ale trzeba przyznać, że miała ku temu warunki, tzn. ściągała sensowne ilości.

To i ja dorzucę.
    Moje dziecko nigdy nie „złapało” piersi. Szczerze nawet nie pomyślałam, że mogę mieć problemy z tak naturalną rzeczą jak karmienie piersią 🙄 tak więc pomimo porodu SN mały nie jadł, ja nie miałam mleka i tak się zaczęła moja walka.
    To fajnie wyglada z boku- siedzisz sobie z laktatorem ale nikt nie pokazuje, że w nocy karmisz odciągnięty wcześniej mlekiem, ale kończysz karmienie i zaczynasz odciąganie. Nawet z podwójnym to 15 dodatkowych minut. Później musisz go umyć bo tak nie zostawisz - to znaczy ja nie potrafiłam, koleżanki mi doradzały żebym wsadzała go do lodówki ale nie mogłam się przekonać, plus opcjonalnie wyparzanie (w pierwszym miesiącu po każdym użyciu). No i robi się z tego jakieś lekko pół godziny. Plus jedzenie i odbijanie to czasem mnie zastawało kolejne karmienie, bo jadł maksymalnie co 2h.
    Jesi nie masz muszlowego to jesteś uwiązana - musisz go trzymać (są biustonosze ale powiedzmy sobie szczerze nie poszalejesz z tymi kablami).
    Miałam jeden stary od siostry, który był rezerwą na ostateczność, później kupiłam podwójną medelę (taki klasyczny, nie muszlowy) a skończyłam na jednej muszli z canpola - najtańszy a najlepszy.
    A i jeszcze jedno o czym nikt nie mówi. Ja mam sutek 13mm - w laktatorach są jakieś chore wartości dla lejków typu 28 😒… ten canpol minął najmniejszą średnicę 17mm a i tak mialam niedopasowany lejek. Nigdy nie odciągnęłam wystarczającej ilości mleka… to cholernie frustrujace zwłaszcza dla młodej i niewyspanej mamy.
    Na pocieszenie - moja historia raczej nie jest typowa, spędziłam 3 tygodnie w szpitalu w tym 2 z dzieckiem więc miałam bardzo dużo stresów i zbyt dużo „chętnych do pomocy” sprzedających mi swoje patenty… a czepiałam się dosłownie wszystkiego byle tylko karmić.
    Na hasło „laktator” mrowi mnie skóra, a ten dźwięk kiedy pracuje przyprawia mnie o wymioty 🤪
    Ale znam mamy które świadomie były kpi przez wiele miesięcy i sobie bardzo chwaliły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 21:22

pupuś lubi tę wiadomość

Starania od 06.2021
    21.03.2024 spełniło się nasze największe marzenie 🩵

15.02.2025 ⏸️, 18.02.2025: beta 400,54mIU/ml, 10.03.2025 ❤️, 14.04.2025 usg prenatalne, 15.04.2025 SANCO „dzień dobry Chłopczyku” 💙😉

preg.png
  • Zło_snica Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowaa91. wrote:
    Dziękuję Ci za odpowiedź! Nie wiedziałam nawet że są jakieś wyższe pakiety, myślałam że jak na NFZ badanie robione to wszędzie będzie to samo 🙈 ale przedzwonię km jutro bo trochę to żart że nawet nie poinformowali. Gdybym wiedziała to bym gdzie indziej szukała.

Jeśli chodzi o wyprawkę, to ja też w teamie nie zapeszam i nie kupuje póki co. Cała ta ciąża mnie tyle stresu kosztuje że aż boje się zacząć myśleć o tym na poważnie mimo że już 2 trymestr leci 😅 ale robię screeny modeli wózków które tu podajecie żeby w odpowiednim czasie je wykorzystać.

I tak powinno być. Co Cię obchodzi czy kupili czy nie. Powinien być jeden standard - tak jak napisałaś.

Mam nadzieję, że to jakieś niedopatrzenie ❤️

Starania od 06.2021
    21.03.2024 spełniło się nasze największe marzenie 🩵

15.02.2025 ⏸️, 18.02.2025: beta 400,54mIU/ml, 10.03.2025 ❤️, 14.04.2025 usg prenatalne, 15.04.2025 SANCO „dzień dobry Chłopczyku” 💙😉

preg.png
  • OniloraK Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatka95 wrote:
    Dziewczyny macie jakieś kody zniżkowe na NIFTY? Wyszło mi wysokie ryzyko trisomii 21 i chodzę po ścianach ze stresu… na USG wszystko dobrze, liczę że to przez infekcję którą miałam tydzień temu i dalej trochę mnie trzyma…
    Czyli biochemia wyszła Wam słabiej? 🫂🫂🫂 Spokojnie pamiętajmy, że to wciąż statystyki i bądźmy dobrej myśli 🫂🫂🫂

Herbatka95, EwiczekM, EwiczekM lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️41 🫣
    Okolice Poznania
    17/01/03♂️Mateusz
    17/12/16♂️Antoni
    29/01/25⏸️⏸️⏸️🫣😅
    06/02/25🩺👀🥚
    27/02/25🩺1,96cm💓160bpm

⬇️ focia dzidziula ⬇️

20/03/25 🩺4,62cm💓162bpm
    💓176bpm,
    10/04/25🩺7,86, 💓146bpm,
    08/05/25 🩺⏳
    21/05/25 II prenet.
    05/10/25⏳....🤰🏻...🤱🏻

preg.png
  • OniloraK Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zło_snica wrote:
    To i ja dorzucę.
    Moje dziecko nigdy nie „złapało” piersi. Szczerze nawet nie pomyślałam, że mogę mieć problemy z tak naturalną rzeczą jak karmienie piersią 🙄 tak więc pomimo porodu SN mały nie jadł, ja nie miałam mleka i tak się zaczęła moja walka.
    To fajnie wyglada z boku- siedzisz sobie z laktatorem ale nikt nie pokazuje, że w nocy karmisz odciągnięty wcześniej mlekiem, ale kończysz karmienie i zaczynasz odciąganie. Nawet z podwójnym to 15 dodatkowych minut. Później musisz go umyć bo tak nie zostawisz - to znaczy ja nie potrafiłam, koleżanki mi doradzały żebym wsadzała go do lodówki ale nie mogłam się przekonać, plus opcjonalnie wyparzanie (w pierwszym miesiącu po każdym użyciu). No i robi się z tego jakieś lekko pół godziny. Plus jedzenie i odbijanie to czasem mnie zastawało kolejne karmienie, bo jadł maksymalnie co 2h.
    Jesi nie masz muszlowego to jesteś uwiązana - musisz go trzymać (są biustonosze ale powiedzmy sobie szczerze nie poszalejesz z tymi kablami).
    Miałam jeden stary od siostry, który był rezerwą na ostateczność, później kupiłam podwójną medelę (taki klasyczny, nie muszlowy) a skończyłam na jednej muszli z canpola - najtańszy a najlepszy.
    A i jeszcze jedno o czym nikt nie mówi. Ja mam sutek 13mm - w laktatorach są jakieś chore wartości dla lejków typu 28 😒… ten canpol minął najmniejszą średnicę 17mm a i tak mialam niedopasowany lejek. Nigdy nie odciągnęłam wystarczającej ilości mleka… to cholernie frustrujace zwłaszcza dla młodej i niewyspanej mamy.
    Na pocieszenie - moja historia raczej nie jest typowa, spędziłam 3 tygodnie w szpitalu w tym 2 z dzieckiem więc miałam bardzo dużo stresów i zbyt dużo „chętnych do pomocy” sprzedających mi swoje patenty… a czepiałam się dosłownie wszystkiego byle tylko karmić.
    Na hasło „laktator” mrowi mnie skóra, a ten dźwięk kiedy pracuje przyprawia mnie o wymioty 🤪
    Ale znam mamy które świadomie były kpi przez wiele miesięcy i sobie bardzo chwaliły.
    Mam tak samo jak Ty Kochana, z sutkami, karmieniem, niemożnością ssania.. moje chłopaki jadly sztuczne, ja bym nie wykarmiła i to nie jakaś wymówka, wygoda czy inne kwestie.. walczyłam, próbowałam, bez powodzenia..

🙋🏻‍♀️41 🫣
    Okolice Poznania
    17/01/03♂️Mateusz
    17/12/16♂️Antoni
    29/01/25⏸️⏸️⏸️🫣😅
    06/02/25🩺👀🥚
    27/02/25🩺1,96cm💓160bpm

⬇️ focia dzidziula ⬇️

20/03/25 🩺4,62cm💓162bpm
    💓176bpm,
    10/04/25🩺7,86, 💓146bpm,
    08/05/25 🩺⏳
    21/05/25 II prenet.
    05/10/25⏳....🤰🏻...🤱🏻

preg.png
  • Carolyn Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girls, a któraś z Was bierze Bonjeste? Zastanawiam się nad skutkami czy ta senność faktycznie tak doskwiera?
    Nie wymiotuje, ale dziś dostałam receptę i wykupiłam ze względu na mdłości, które być może potęgują te napady głodu wg doktor.

27.02 dwie kreseczki
    06.03 pęcherzyk
    21.03 zarodek z ❤️
    04.04 2,8 cm 👶
    11.04 3,9 cm 👶
    24.04 prenatalne

preg.png
  • OniloraK Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Historie dziewczyn dają nadzieję na dobre zakończenie, podniosły na duchu i mnie, może i Wam pomogą. Warto zacząć czytać wątek od 2024 roku 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

https://zapodaj.net/plik-6JI5HvSTAy

🙋🏻‍♀️41 🫣
    Okolice Poznania
    17/01/03♂️Mateusz
    17/12/16♂️Antoni
    29/01/25⏸️⏸️⏸️🫣😅
    06/02/25🩺👀🥚
    27/02/25🩺1,96cm💓160bpm

⬇️ focia dzidziula ⬇️

20/03/25 🩺4,62cm💓162bpm
    💓176bpm,
    10/04/25🩺7,86, 💓146bpm,
    08/05/25 🩺⏳
    21/05/25 II prenet.
    05/10/25⏳....🤰🏻...🤱🏻

preg.png
  • Aszzz Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guineapig wrote:

Ja miałam 63 mg/dl. Dostałam polecenie żeby częściej jeść.

preg.png
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ