Październikowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Carolyn wrote:Gratuluję udanych wizyt Patka i Pdes. 😊 Czekamy jeszcze na pupuś!
A czy Wy dostajecie na każdej wizycie zdjęcie USG na pamiątkę? Ja zawsze dostawałam i mam już pokaźną kolekcje, ale od dwóch ostatnich wizyt nie. Nie wiem czy sie dopominać czy już wychodzą z założenia, ze z prenatalnych są ładniejsze niz te takie zwykłe czy co 🤔 w sumie teraz bardziej skupia sie zawsze na pomiarach niz na zwykłym oglądaniu bejbika.
Mi moja prowadząca dała jedynie zdjęcie z pierwszej wizyty jak mała miała 0,7 cma tak to dostaje z każdej wizyty zdjęcie szyjki plus te tabelki o których wspominała Anetka z wymiarami, przepływami itp.
Jedyne zdjęcia które mam to dwa profilowe z pierwszych i drugich prenatalnych 🥴 -
Mi daje zdjęcia jeszcze ale tylko jak synuś ładnie zapozuje bo jak leży dupką i plecami to nie dostaje zdjęcia 😄 ale pomimo, że gabinet prywatny to sprzęt troszkę stary 🙈 w gabinecie w drugim miasteczku ten sam lekarz a sprzęt widać, że nówka 😄
Gratulacje dziewczyny udanych wizyt🥰
@pupus, @patkaa tez się obawiam, że zakonczy się u mnie cesarskim cięciem ze względu na to, że ten mój uparciuch leży w poprzek caly czas 😐 zaczynam się na poważnie zastanawiać nad obrotem i za tydzień na wizycie chce to skonsultować z prowadzącym. Chciałabym urodzić naturalnie albo chociaż spróbować i jeśli jedynie pozycja dzidzi byłaby przeszkoda to byłoby mi przykro najzwyczajniej, że nie miałam szansy 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:14
pupuś lubi tę wiadomość
Małopolska
Starania od 09.2024
Cud w ostatnim cyklu stymulacji przed laparo
19.02 ⏸️
28.02 🩺 pecherzyk ciazowy 0.86cm
07.03 🩺 malutki czlowieczek 0.26cm z ❤️
14.03 kolejna wizyta
22.04 I prenatalne - wszystko w porządku, CRL 6.38cm, na 90% chłopczyk 🩵🩵
2.05 wizyta u prowadzacego
30.05 kolejna wizyta - chłopiec potwierdzony🩵
10.06 II prenatalne
-
Gratulacje udanych wizyt dziewczyny! @pupuś kciuki za Twoją, na pewno będzie udana 😊🫶🏻
@Carolyn ja też nie dostaje już zdjęcia takiego ładnego, same wydruki na których nie wiem co gdzie jest i pomiary, ostatnie ładne zdjęcie to to 3D z prenatalnych, ale nasza Majka się układa tak, że ciężko tą buźkę jakoś dobrze zobaczyć.
@Patka jeju zazdroszczę tego malutkiego przyrostu wagi! Ja wczoraj 72 kg na wadze czyli hm zaraz będzie 10 kg, bo przed ciążą było 63,5 kg, ale przyrost na tygodnie jest dobry bo 0,5 kg więc pocieszam się faktem, że mieszczę się w jakichś tam normach 😂
@pupuś mi codziennie to zmęczenie daje teraz w kość… wkurzam się na siebie strasznie, bo kocham spacerować, ale już bardzo nie mam na takie dłuższe spacery siły, teraz w Gdańsku zaczęły się upały więc już w ogóle jest ciężko od wczoraj, a jeszcze teraz doskwiera mi infekcja gardła, budzę się w nocy z kaszlem, byłam wczoraj u lekarza, ale standardowo dał mi tylko Prenalen dla kobiet w ciąży i kazał odpoczywać. 🥲
@Duśka przykro mi, że u Ciebie taka sytuacja. 😔 Trzymam kciuki za Was, żeby wszystko skończyło się dobrze 🫶🏻
Ja dzisiaj zaczynam cykl spotkań z położnymi z jednych z Gdańskich porodowek (są 4 spotkania) chce rozeznać teren, może wpuszczą nas też na oddział, żeby zobaczyć jak tam jest. A w piątek szykuje baby shower także mam nadzieję, że moja infekcja gardła się do tego czasu skończy. 🥺
Miłego dnia 💛Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:29
Wera92, Anettka10 lubią tę wiadomość
28 👩🏼 + 28 🧔🏻♂️ + 🐶 -
Carolyn wrote:Gratuluję udanych wizyt Patka i Pdes. 😊 Czekamy jeszcze na pupuś!
A czy Wy dostajecie na każdej wizycie zdjęcie USG na pamiątkę? Ja zawsze dostawałam i mam już pokaźną kolekcje, ale od dwóch ostatnich wizyt nie. Nie wiem czy sie dopominać czy już wychodzą z założenia, ze z prenatalnych są ładniejsze niz te takie zwykłe czy co 🤔 w sumie teraz bardziej skupia sie zawsze na pomiarach niz na zwykłym oglądaniu bejbika. -
KASIEEK wrote:Mi daje zdjęcia jeszcze ale tylko jak synuś ładnie zapozuje bo jak leży dupką i plecami to nie dostaje zdjęcia 😄 ale pomimo, że gabinet prywatny to sprzęt troszkę stary 🙈 w gabinecie w drugim miasteczku ten sam lekarz a sprzęt widać, że nówka 😄
Gratulacje dziewczyny udanych wizyt🥰
@pupus, @patkaa tez się obawiam, że zakonczy się u mnie cesarskim cięciem ze względu na to, że ten mój uparciuch leży w poprzek caly czas 😐 zaczynam się na poważnie zastanawiać nad obrotem i za tydzień na wizycie chce to skonsultować z prowadzącym. Chciałabym urodzić naturalnie albo chociaż spróbować i jeśli jedynie pozycja dzidzi byłaby przeszkoda to byłoby mi przykro najzwyczajniej, że nie miałam szansy 😔03.2021 synek 👦🏼
🩷 Wanda nadchodzi około 4.10 👶🏼
Prenatalne 3 17.07
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Sofiz super udało się dostać zwrot
ja dzisiaj będę wysyłać do luxmedu o zwrot za prenatalne także trzymajcie kciuki! 500zl także byłoby miło jakby zwrócili
na fakturze udało mi się dostać opis “badanie USG w ciąży”.
My już po prenatalnych, młody waży 1.5kg także też z tych raczej mniejszych dzieci jak u Patkinie ukrywam że mnie to cieszy bo nie chce wypychać jakiegoś wielkiego dziecka - może to i samolubne ale będzie miał później 18 lat żeby urosnąć
ja się urodziłam lekko ponad 3kg i mam nadzieje że tu będzie podobnie. Oboje jesteśmy wysocy (172 i 190) także raczej później też wystrzeli
dostaliśmy dziś piękne zdjęcia bobasa, ale leży już główką w dół więc nie coś końca chciał się cały pokazać.
Carolyn ja na zwykłych wizytach też nie zawsze dostaje zdjęciatakże trzeba się upominać
sofiz, Wera92, Carolyn, Anettka10, Nati_96, ananas123 lubią tę wiadomość
-
Czyli z Waszych wypowiedzi wychodzi na to, że zdjęcia na tym etapie to rzadkość. Ale faktycznie niech lepiej sprawdzają co trzeba i mierzą, a zdjęcia będziemy robić po narodzinach w ilościach hurtowych 😁
Girls, od dwóch tygodni mam bzika na punkcie kawy. Piję jedną dziennie z mlekiem i wyczekuje tego momentu jakby to bylo niewiadomo co. No tak mi sie chce, że kosmos. Przed snem nawet o tym myślę. 🤣 a w te upały dodatkowo dam sie pokroić za kawę z lodówki z Lidla - i teraz już wypiłam dzisiejszą porcję, czytam etykietę a tam, ze nie jest zalecana dzieciom, kobietom w ciąży i karmiącym. 🥲 jeju, myślicie, ze jedna dziennie serio zaszkodzi dzidzi? Mam w lodówce jeszcze dwie 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:35
ananas123 lubi tę wiadomość
-
Herbatka95 wrote:Sofiz super udało się dostać zwrot
ja dzisiaj będę wysyłać do luxmedu o zwrot za prenatalne także trzymajcie kciuki! 500zl także byłoby miło jakby zwrócili
na fakturze udało mi się dostać opis “badanie USG w ciąży”.
My już po prenatalnych, młody waży 1.5kg także też z tych raczej mniejszych dzieci jak u Patkinie ukrywam że mnie to cieszy bo nie chce wypychać jakiegoś wielkiego dziecka - może to i samolubne ale będzie miał później 18 lat żeby urosnąć
ja się urodziłam lekko ponad 3kg i mam nadzieje że tu będzie podobnie. Oboje jesteśmy wysocy (172 i 190) także raczej później też wystrzeli
dostaliśmy dziś piękne zdjęcia bobasa, ale leży już główką w dół więc nie coś końca chciał się cały pokazać.
Carolyn ja na zwykłych wizytach też nie zawsze dostaje zdjęciatakże trzeba się upominać
Miałam 3 prenatalne też w 30+6 i też ważył 1500g 😊 aż mi ulżyło, bo gdzie nie czytam, to wszystkie dzieciaczki ważą więcej. Niby wiem, że dzieci rosną swoim tempem itp, ale gdzieś tam w głowie to siedzi czy na pewno wszystko jest ok.
Jak pytałam lekarza czy to nie jest za mało czy coś, to mowil, że wszystkie pomiary sa w normie, ma tylko dłuższe ręce i nogi, więc najprawdopodobniej będzie chudy i długi. 😅 -
Carolyn wrote:Czyli z Waszych wypowiedzi wychodzi na to, że zdjęcia na tym etapie to rzadkość. Ale faktycznie niech lepiej sprawdzają co trzeba i mierzą, a zdjęcia będziemy robić po narodzinach w ilościach hurtowych 😁
Girls, od dwóch tygodni mam bzika na punkcie kawy. Piję jedną dziennie z mlekiem i wyczekuje tego momentu jakby to bylo niewiadomo co. No tak mi sie chce, że kosmos. Przed snem nawet o tym myślę. 🤣 a w te upały dodatkowo dam sie pokroić za kawę z lodówki z Lidla - i teraz już wypiłam dzisiejszą porcję, czytam etykietę a tam, ze nie jest zalecana dzieciom, kobietom w ciąży i karmiącym. 🥲 jeju, myślicie, ze jedna dziennie serio zaszkodzi dzidzi? Mam w lodówce jeszcze dwie 🫣Anettka10, Nati_96, Carolyn, Wera92, ananas123 lubią tę wiadomość
03.2021 synek 👦🏼
Prenatalne 3 17.07
-
Carolyn wrote:Czyli z Waszych wypowiedzi wychodzi na to, że zdjęcia na tym etapie to rzadkość. Ale faktycznie niech lepiej sprawdzają co trzeba i mierzą, a zdjęcia będziemy robić po narodzinach w ilościach hurtowych 😁
Girls, od dwóch tygodni mam bzika na punkcie kawy. Piję jedną dziennie z mlekiem i wyczekuje tego momentu jakby to bylo niewiadomo co. No tak mi sie chce, że kosmos. Przed snem nawet o tym myślę. 🤣 a w te upały dodatkowo dam sie pokroić za kawę z lodówki z Lidla - i teraz już wypiłam dzisiejszą porcję, czytam etykietę a tam, ze nie jest zalecana dzieciom, kobietom w ciąży i karmiącym. 🥲 jeju, myślicie, ze jedna dziennie serio zaszkodzi dzidzi? Mam w lodówce jeszcze dwie 🫣
Na spokojnie, 1 kawę dziennie można wypić! 🤭
Mi od 2 trymestru też wróciła ochotę na kawę, ale akurat mam dobrą bezkofeinowa więc piję nawet czasem 2 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:00
28 👩🏼 + 28 🧔🏻♂️ + 🐶 -
Nati_96 wrote:Na spokojnie, 1 kawę dziennie można wypić! 🤭
Mi od 2 trymestru też wróciła ochotę na kawę, ale akurat mam dobrą bezkofeinowa więc piję nawet czasem 2 😂
Chwal się jaka to 😁
@Korki no i idealnie. Jutro wlatuje następna 😁sofiz lubi tę wiadomość
-
Anettka10 wrote:Ja już od jakiegoś czasu nie dostaje zdjęć od swojego prowadzącego. Dostaje tylko taki wydruk gdzie są pomiary, waga i wszystkie potrzebne rzeczy z wizyty.
😊Wera92 lubi tę wiadomość
02.2018r. 👦
03.2019r. 👦
29.01.2025 ⏸️
30.01 betaHCG 23,5 progesteron 19
1.02 betaHCG 65,2
6.02 betaHCG 744 progesteron 29
12.02 sam pęcherzyk ciążowy
20.02 maluch 0,61 cm ♥️ krwiaczek, bez plamień
13.03 🩺 maluch nadgonił do terminu Om, wszystko ok ❤️
19.03 NIPT 🩺 bardzo niskie ryzyka 🌸 dziewczynka
26.03 USG prenatalne, wszystko super ❤️ maluszek ma 5,45 cm (11+6)
02.04 USG prenatalne Invicta 🩺
(12+6)
6,4 cm ❤️ wysokie ryzyko preeklampsji 1:4 , trismomie niskie ryzyka 🥰 acard 150
10.04 (14+0) 7,74 cm 🌸
23.04 🩺
-
Carolyn, myślę że jedna kawa nie zaszkodzi, a co do zdjęć, to u nas są na każdej wizycie, ale w ogóle wydaje mi się, że to też ulubiona czynność naszego lekarza – próba zrobienia dobrego ujęcia xD Zresztą i tak przeważnie wychodzą naprawdę niewyraźnie, bo Zosia jest bardzo ruchliwa.34 👩🏼❤️👨🏻 56
Świnoujście 🏖
12.02.2025 ⏸️
06.03.2025 (6+4) crl 0,95 cm, jest ❤
26.03.2025 (9+3) crl 3,25 cm, 165 bpm ❤
09.04.2025 (11+3) crl 5,93 cm, 157 bpm ❤
14.04.2025 (12+1) prenatalne! niskie ryzyka
16.06.2025 (21+1) II prenatalne! wszystko w normie
⏳ 25.08.2025 (31+1) III prenatalne!
-
U mnie od samego początku dwie kawy dziennie - inaczej nie byłabym w stanie funkcjonować 😅
Jedyne co, to dodaje mleko i pilnuje tego limitu 200mg kofeiny, więc po kawie już patrze na inne produkty (np. odrzucam czarna herbatę, produkty z dużą ilością kakao itd.).
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:20
OniloraK lubi tę wiadomość
-
Ja w sumie też tak jak mąż zrobi dobry przelew, to piję. I potem jakieś herbatki też wlatują. Tak bez liczenia, tylko staram się nie przesadzić.
A wczoraj zrobiłam taką lemoniadę, że zaparzony rumianek, woda cytryna miód i lód, stoi w karafce w lodówce i mega orzeźwia, polecam całkiem!
Ja to już dawno nie miałam jakiegoś zdjecia, na którym bym miała pojęcie co jest 🙃
Nie nadążam dziś z watkami, bo próbujemy się gdzieś ukryć wśród wysokich drzew przed upałami03.2021 synek 👦🏼
Prenatalne 3 17.07
-
Girls, od dwóch tygodni mam bzika na punkcie kawy. Piję jedną dziennie z mlekiem i wyczekuje tego momentu jakby to bylo niewiadomo co. No tak mi sie chce, że kosmos. Przed snem nawet o tym myślę. 🤣 a w te upały dodatkowo dam sie pokroić za kawę z lodówki z Lidla - i teraz już wypiłam dzisiejszą porcję, czytam etykietę a tam, ze nie jest zalecana dzieciom, kobietom w ciąży i karmiącym. 🥲 jeju, myślicie, ze jedna dziennie serio zaszkodzi dzidzi? Mam w lodówce jeszcze dwie 🫣Małopolska
Starania od 09.2024
Cud w ostatnim cyklu stymulacji przed laparo
19.02 ⏸️
28.02 🩺 pecherzyk ciazowy 0.86cm
07.03 🩺 malutki czlowieczek 0.26cm z ❤️
14.03 kolejna wizyta
22.04 I prenatalne - wszystko w porządku, CRL 6.38cm, na 90% chłopczyk 🩵🩵
2.05 wizyta u prowadzacego
30.05 kolejna wizyta - chłopiec potwierdzony🩵
10.06 II prenatalne
-
Herbatka95 wrote:
U mego Tymka podobnie z wagą
30+2 1516g (prowadzący)
31+2 1625g (prenatalne)
32+2 1867g (prowadzący)
Więc myślę, że te nasze skarby dobrze rosną w swoim tempie
😊😊😊
A co do kawy.... 🤔🤔🤔 Ja piję sobie jedną dziennie, z mleczkiem... I z KOFEINĄ 😅 pytałam wcześniej lekarza, mówił żeby nie przeginać z mocą i pić ze smakiem 😀
🙋🏻♀️41 🫣
Okolice Poznania
29/01/25⏸️🫣😅 ---> 05/10/25🤱🏻
06/02/25🩺👀🥚
27/02/25🩺1,96cm💓160bpm
20/03/25 🩺4,62cm💓162bpm
27/03/25 I prenet. 6,00cm💓176bpm, kość👂🏻👍🏻NT 1,7mm,
PAPPA 👎🏻 ryzyko pośrednie t21
10/04/25🩺7,86 cm💓146bpm,
11/04/25 pobranie nifty pro -> niskie ryzyka -> będzie 🩵 Tymon
08/05/25 🩺 210g 🩵140bpm,
21/05/25 II prenet. 340g 🩵 wszystko dobrze, wieeeeelkie uffffff 😃
29/05/25 🩺 390g🩵145bpm,
17/06/25 🩺 660g🩵143bpm,
15/07/25 🩺 983g🩵149bpm, Doppler ✅👌🏻
29/07/25 🩺1516g🩵151bpm, KTG ✅👌🏻
04/08/25 III prenet. 1625g, Doppler ✅👌🏻
12/08/25🩺1867g, Doppler ✅👌🏻
26/08/25 🩺⏳
08/09/25🩺⏳
21/09/25⏳planowana indukcja w 38tc ....🤰🏻...🤱🏻
-
Girls, od dwóch tygodni mam bzika na punkcie kawy. Piję jedną dziennie z mlekiem i wyczekuje tego momentu jakby to bylo niewiadomo co. No tak mi sie chce, że kosmos. Przed snem nawet o tym myślę. 🤣 a w te upały dodatkowo dam sie pokroić za kawę z lodówki z Lidla - i teraz już wypiłam dzisiejszą porcję, czytam etykietę a tam, ze nie jest zalecana dzieciom, kobietom w ciąży i karmiącym. 🥲 jeju, myślicie, ze jedna dziennie serio zaszkodzi dzidzi? Mam w lodówce jeszcze dwie 🫣 -