Październikowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
@OlgaB87 biedna 😞 oby antybiotyk się z tym szybko uporał. Odpoczywaj teraz 😌
OlgaB87 lubi tę wiadomość
Starania od 05/2022
Ona 29 lat👱♀️
✔️Hormony w normie
✔️Regularne owulacje
❌️MTHFR hetero
❌️PAI-homo
❌️Kir BX (brak 4/5 kirów implantacyjnych)
On 31 lat🙋
✔️Badania w normie
08.2023 r. Histeroskopia (usunięcie polipa)
09.2024 r. Laparoskopia (endometrioza, niedrożny prawy jajowód)
09.2024 r. Kwalifikacja do in vitro
11.2024 r. Punkcja
11/2024 r. Transfer 4AA❌️
01/2025 r. Transfer 4AA cb 💔❌️
02/2025 r. Transfer 3BA ❤️
(Luteina, cyclogest, clexane, acard, encorton, estrofem)
5 dpt - 28,3
7 dpt - 103
9 dpt - 340
12 dpt - 1230
23 dpt - jest ❤️
Prenatalne - ryzyka niskie, dziewczynka 💗
17+6 223g 🥰
20+5 400g 🥰
29+1 1380g 🥰
Czeka ❄️
-
OlgaB87 wrote:O mamo, ja po nocy pełnej przygód wróciłam właśnie z SORu do domu.
Od 1 w nocy tak mnie bolał brzuch i plecy, że nie byłam w stanie myśleć. Nie zmrużyłam oka. Nie mogłam ani leżeć ani siedzieć. Do tego doszedł rozstrój żołądka z dwóch stron. Myślałam, że się wykończę. Nie mogłam się nawet rozprostować. Nospa i magnez nie pomagały.
Pojechaliśmy rano na IP, od razu ktg i USG. Na szczęście z małym w porządku (a bałam się, że zaczyna się przedwczesny poród…). Potem miałam badania krwi i moczu, a potem jeszcze USG jamy brzusznej i układu moczowego.
Ostatecznie wyszło, że to ostra infekcja układu moczowego właśnie. Lekarka nie była pewna, czy mnie nie zostawić na jeden dzień. Ale wyprosiłam antybiotyk i wypis. Dostałam Zinnat na 10 dni. Jakby była gorączka czy się nie poprawiało to wracam.
A teraz idę spać i chyba będę spała cały dzień, bo naprawdę wykończyła mnie ta noc 😞
Oby antybiotyk pomógł odrazu ✊🏻 trzymaj się i dużo odpoczywaj 😘OlgaB87 lubi tę wiadomość
02.2018r. 👦
03.2019r. 👦
29.01.2025 ⏸️
30.01 betaHCG 23,5 progesteron 19
1.02 betaHCG 65,2
6.02 betaHCG 744 progesteron 29
12.02 sam pęcherzyk ciążowy
20.02 maluch 0,61 cm ♥️ krwiaczek, bez plamień
13.03 🩺 maluch nadgonił do terminu Om, wszystko ok ❤️
19.03 NIPT 🩺 bardzo niskie ryzyka 🌸 dziewczynka
26.03 USG prenatalne, wszystko super ❤️ maluszek ma 5,45 cm (11+6)
02.04 USG prenatalne Invicta 🩺
(12+6)
6,4 cm ❤️ wysokie ryzyko preeklampsji 1:4 , trismomie niskie ryzyka 🥰 acard 150
10.04 (14+0) 7,74 cm 🌸
23.04 🩺
-
Byłam dzisiaj zrobić badania i kurcze, strasznie leci w dół mi ferrytyna 🤦🏻♀️ 7.07 miałam 43,30 a teraz mam 24,60.. Od tamtych badań suplementuje żelazo, a mimo to spada. Lekarz w środę więc się dopytam, ale może miałyście taka sytuację i udało wam się podnieść? Jak tak to jakim sposobem?
Lekarz kazał zrobić mi też HBs przeciwciała i wyszło mi <2
Zakres referencyjny to:
poniżej 10 - niezabezpieczający poziom przeciwciał
10-100 - niski poziom przeciwciał
powyżej 100 - wysoki poziom przeciwciał
Czyli co w takim wypadku?Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:26
-
Anettka10 wrote:Byłam dzisiaj zrobić badania i kurcze, strasznie leci w dół mi ferrytyna 🤦🏻♀️ 7.07 miałam 43,30 a teraz mam 24,60.. Od tamtych badań suplementuje żelazo, a mimo to spada. Lekarz w środę więc się dopytam, ale może miałyście taka sytuację i udało wam się podnieść? Jak tak to jakim sposobem?
Ja dostałam od dietetyka na lepszą przyswajalność żelaza Laktoferyne, dopytaj może lekarza czy możesz brać + jak biorę żelazo to nie biorę nigdy przy posiłku gdzie jest nabiał lub przy suplemencie który zawiera wapno. I uważam też z odstępem wypicia kawy i herbaty od przyjęcia żelaza min 2 godziny.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:26
Anettka10 lubi tę wiadomość
28 👩🏼 + 28 🧔🏻♂️ + 🐶 -
Ja biorę żelazo na noc, kilka godzin po ostatnim posiłku. Myślisz, że to ok, @Nati?
@OlgaB, trzymaj się, wracaj do zdrowia!
@przyszłamama, daj znać co u Ciebie się okazało.
Ja dzisiaj sporo się narobiłam, bo mam dużo energii, ale z drugiej strony strasznie bolą mnie teraz gnaty. W weekend zrobiliśmy ciuszkowe zamówienie w Lidlu na ponad tysiąc zł, ale to jeszcze bez kombinezoników czy czapeczek. Wzięliśmy w trzech rozmiarach, ciekawe czy starczy na pół roku. W zeszły wtorek miała nam przyjść kanapa do pokoju Zosi, wciąż jej nie ma i jest zero kontaktu od firmy kurierskiej. Zatrważająco niepoważni ludzie.
Jutro rano prawdopodobnie idę do fizjo urogin, ale najpierw jeszcze spytam czy już na pewno wyzdrowiała, bo boję się teraz coś złapać. Edit: O, właśnie napisała, że jednak źle się czuję i przełożyłyśmy wstępnie na czwartek. Wezmę chyba do niej gwizdek porodowy i poproszę, żeby nauczyła mnie korzystać 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:50
34 👩🏼❤️👨🏻 56
Świnoujście 🏖
12.02.2025 ⏸️
06.03.2025 (6+4) crl 0,95 cm, jest ❤
26.03.2025 (9+3) crl 3,25 cm, 165 bpm ❤
09.04.2025 (11+3) crl 5,93 cm, 157 bpm ❤
14.04.2025 (12+1) prenatalne! niskie ryzyka
16.06.2025 (21+1) II prenatalne! wszystko w normie
⏳ 25.08.2025 (31+1) III prenatalne!
-
KASIEEK wrote:A co macie kupione do pielęgnacji kikuta?
Nic, będę tylko wycierać do sucha gazikiem. Octanisept jest przeznaczony na błony śluzowe i ma działanie nawilżające co przeczy idei wysuszania kikutana szkole rodzenia mówili tak samo także będę dokupować rzeczy dopiero jeśli coś się będzie działo niepokojącego
pupuś, KASIEEK, Korki, Wera92, Anettka10, szlamek lubią tę wiadomość
-
Anettka10 wrote:Byłam dzisiaj zrobić badania i kurcze, strasznie leci w dół mi ferrytyna 🤦🏻♀️ 7.07 miałam 43,30 a teraz mam 24,60.. Od tamtych badań suplementuje żelazo, a mimo to spada. Lekarz w środę więc się dopytam, ale może miałyście taka sytuację i udało wam się podnieść? Jak tak to jakim sposobem?
Lekarz kazał zrobić mi też HBs przeciwciała i wyszło mi <2
Zakres referencyjny to:
poniżej 10 - niezabezpieczający poziom przeciwciał
10-100 - niski poziom przeciwciał
powyżej 100 - wysoki poziom przeciwciał
Czyli co w takim wypadku?
Też się nad tym zastanawiałam, czy jak wyjdą mi przeciwciała Hbs za niskie, to czy można się doszczepić jeszcze w ciąży. Najlepiej dopytaj lekarza. -
Z tym pępkiem to z tego wszystkiego najlepszy był spirytus 70%, czyli metoda którą kiedyś stosowano. Kikuty odpadały raz dwa i nic się z nimi nie działo. Słyszałam, że rodzice zamiast tylko na kikut to polewali pępek i skórę wokół i zrezygnowano z tej metody. Nie wiem ile w tym prawdy.
Korki lubi tę wiadomość
-
@Olga, nie dziwię się że pojechałaś na IP. Jesteśmy już w zasadzie na takim etapie że tak naprawdę możemy w każdej chwili rodzić 🫣 ale oczywiście niech Maluchy siedzą tak długo jak należy i się nie spieszą. Odpoczywaj teraz po ciężkiej nocy i niech antybiotyk zadziała jak najszybciej 😌
@Pupuś daj potem znać jak te lidlowe ciuszki, jestem ciekawa bo opinie słyszałam raczej dobre, a są w całkiem ok cenach, gdybym miała coś nowego dokupić 😉
A u mnie z przygód ukruszył się ząb czy plomba, ciężko powiedzieć co dokładnie. No i jeszcze muszę zaliczyć jedną wizytę u dentysty przed porodem, na szczęście udało mi się umówić już na przyszły tydzień.Nati_96 lubi tę wiadomość
-
pupuś wrote:Ja biorę żelazo na noc, kilka godzin po ostatnim posiłku. Myślisz, że to ok, @Nati?
@OlgaB, trzymaj się, wracaj do zdrowia!
@przyszłamama, daj znać co u Ciebie się okazało.
Ja dzisiaj sporo się narobiłam, bo mam dużo energii, ale z drugiej strony strasznie bolą mnie teraz gnaty. W weekend zrobiliśmy ciuszkowe zamówienie w Lidlu na ponad tysiąc zł, ale to jeszcze bez kombinezoników czy czapeczek. Wzięliśmy w trzech rozmiarach, ciekawe czy starczy na pół roku. W zeszły wtorek miała nam przyjść kanapa do pokoju Zosi, wciąż jej nie ma i jest zero kontaktu od firmy kurierskiej. Zatrważająco niepoważni ludzie.
Jutro rano prawdopodobnie idę do fizjo urogin, ale najpierw jeszcze spytam czy już na pewno wyzdrowiała, bo boję się teraz coś złapać. Edit: O, właśnie napisała, że jednak źle się czuję i przełożyłyśmy wstępnie na czwartek. Wezmę chyba do niej gwizdek porodowy i poproszę, żeby nauczyła mnie korzystać 🤔
Tak wydaje mi się że tak, ja biorę akurat rano po śniadaniu, bo na wieczór mam suple z wapnem właśnie. 😊 słyszałam że niektórzy lekarze w ogóle zalecają na czczo, ale ja biorę tak jak mi dietetyczka doradziła, ufam jej.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:54
28 👩🏼 + 28 🧔🏻♂️ + 🐶 -