Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMadu, bo podobno 99 proc przypadkow leczy sie samo do 1rz i np w uk w ogole tego wczesniej bie robia. No i nikt jeszcze nigdy nie zrobił wymazu wiec antybiotyki mogły być po prostu nietrafione.chcieli mu to robić bez znieczulenia, rozumiesz, wkładać sondę do oka. .
aagatkaa1984 lubi tę wiadomość
-
Dziękuje kochane. To dziecko że świńska grypa jest w izolatce ale wcześniej było na sali ogólnej na która my trafilismy jak ono zostało przeniesione. Staram się nie panikowac ale wychodze z sali tylko jak muszę czyli po mleko i na badania z Wojtkiem. USG wykluczyło torbiele na nerkach. Wojtek ma w niewielkim stopniu poszerzone miedniczki w nerce więc trzeba będzie to tylko kontrolować. Już bardzo chce żebyśmy wyszli do domu. Mam nadzieje ze wojtek szybko zwalczy ta bakterie. Dobrze że chociaż towarzystwo na sali mam świetne bo bym tu zwariowala przez tyle dni.
-
Onka, to teraz juz rozumiem. Masz rację, że antybiotyki mogłbyć nie trafione, oby wymaz coś wykazał. w sumie jednak to czekanie lepsze jest niż ten zabieg, bez znieczulenia- masakra!
Maluda, kurcze...wiem jak ten czas wolno leci w szpitalu i czekasz tylko od wyniku do wyniku czy coś się poprawiło... Ale minie i juz niedługo wyjdziecie do domku.
A Leon dzis przespał noc cudownieeeee, tylko dwie szybkie pobódki! w ogóle go brzuch nie męczył, mam nadzieję że to ten gluten tak na niego działał.21.10.2015 Leon -
onka dlatego my na razie byliśmy tylko raz u okulisty, przemywamy oczka i czekamy aż się odetkają kanaliki. Już od trzech osób słyszałam, że do 1 rż. przetkały się same kanaliki i nic z tym nie robiły, bo szkoda dziecka na ten zabieg odtykania. Jedna kuzynka mówiła, że dziecko jej zabrali na ten zabieg, ubrali w taki kaftan bezpieczeństwa, ona nie mogła z nim być, strasznie krzyczał, płakał, ona była za drzwiami i płakała razem z nim. Powiedziała, że gdyby wiedziała to w życiu by się nie zgodziła na ten zabieg. Przy drugim synu nie poszła na ten zabieg i jakoś przestały ropieć oczka jak miał 8 miesięcy. Ja dlatego też na razie czekam...
-
nick nieaktualny
-
Agaton u nas właśnie problem z ssaniem kciuka i dlatego decyzja o smoczku. W ogóle to ssanie kciuka już raz mieliśmy, później przeszło na jakiś miesiąc i teraz znów, a mały nie potrafi zasnąć nie ssąc czegoś (cycek lub kciuk). Dziś dałam mu smoczek pierwszy raz i usną w kilka sekund i dał sobie wyciągnąć. Wprowadzam smoczek ponieważ były duże problemy z odłożeniem go w nocy do łóżeczka czasem trwało to 2,5h po czym po godzinie budził się bo był głodny. Wczoraj odkładałam małego w dzień do łóżeczka i "męczyłam" żeby zasną (bez kciuka się nie dało) i dziś noc przespał calutką od 21 do 6 rano!!! Bez pobudki na jedzenie, ale od dziś już raz w nocy muszę go budzić (no chyba ze będzie bidził się sam, do czasu akcji "zęby" przesypiał noce, później nauczył się jeśc w nocy, zobaczymy co będzie teraz)
Współczuję Wam tych problemów z oczkami, u nas jest duze ryzyko zeza (obciążenie genetyczne z mojej strony) więc też musimy obserwować małego oczka i mamy już umówioną wizyte u okulisty.
Madula obyscie szybciutko byli z Wojtusiem w domku!
-
onka wrote:Agania, no dokładnie. Poza tym podobno zabieg może być nieskuteczny i trzeba go będzie powtarzać. Ja czekam na dobrego okuliste, nie wierzę temu który Maćka nawet nie zbadał.
Moja znajoma mówiła, że koleżanki synek miał już dwa razy ten zabieg... masakra. -
Maluda kciuki za Wojtusia :* duuuzo siły dla Ciebie :*
U nas nietolerancja smoczków i butelek na skalę masową raaany wtopa laski...nie ma zęba...albo się nie znam...już nie wiem co myśleć. Ale od 5dni najpierw pobudki trzy a teraz drugi dzień 2! Mały kocha kąpiel. Na brzuszku taka frajda hihi a dzisiaj zaczyna 20tygodni iiiii pierwszy raz po paru nieudanych próbach przekręcił się z pleckow na brzusio i odwrotnie i to swiadome było a jaki zadowolony:D jeszcze pelzac próbuje ale czasem wyjdzie a czasem nie i jest szał a rano matka zmywa i słyszę,że się budzi,zwykle po chwili jest ryk a dzisiaj gugał sobie a jak przyszłam to się cieszył niesamowicie ahh
Od początku lutego prowadzę zapiski z dnia Adiego no i od tego czasu rano zawsze ok 10 drzemka,raz dłużej,raz krócej (teraz śpi już półtorej godziny). Potem koło 13-14,zależy jak szybko i jak mocno matka wymęczy zabawą ostatnia drzemka zależy ile śpi wcześniej ale tak 17:30-18 śpi. O 20 kąpiel i zwykle o 20:30-21:00 jestem wolna
Laski dzisiaj przyjeżdża nasze nowe iiii wieeeeeksze łóżko R widząc jaki skrawek łóżka mam dla siebie,gdy Mały śpi z nami podjął decyzję i kupił. Miało do 11dni roboczych przyjść a tu od czwartku ile minęło dopiero a dzisiaj info od kuriera,że pakaaa jedzie ahhh to będzie piękna noc
Całuski kochane :* http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec7f6ccce7a8.jpgonka, Maximmum, Little Frog, ola.321 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyno i mamy wyniki wymazu... Z uwagą na dzień dobry że oba wyhodowane szczepy mogą pochodzić ze skóry, czyli jak podjerzewałam, źle pobrała pani ropę, bo zahaczyła o skórę. Streptococcus viridans i staphylococcus species... lekarzem nie jestem, ale coś mi się zdaje, że to oznacza, że na bank są niedrożne kanaliki...
-
Jejku ! Jestem pewna ze forum nie umrze ! Nie dam rady nadrobic
PrzelecialAm szybko, nowe mamuski witam !
Pauula super pewnie sie mega cieszysz ja uwielbiam nowosci hehe.
Maluda duzo zdrowka dla Wojtusia :*
No i na tym koniec ...
A nie jeszcze mi smignela fotka Helenki ! Boskaa :*
My po chrzcinach wczoraj wrocilisny juz do DE dlatego nic nie pisalam ..
Maly dostal super prezenty w tym krzeselko Tripp Trapp jestem mega zadowolona czytalam opinie i jak pomyslw ze chciaam go karmic w takim zwyklym siedzisku to ... Kurcze tak sie ciesE ze bedzoe mial cos zdrowego dla kregoslupa itd. Nikogo nie namawiam ale poczytajcie sobie opinie .
Tylko ostrzegam cena ponad 1000zl. Ale starcza na lata do 80kg jest . Pewnie na allegro mozna taniej wyrwac !
Teraz bede na biezaco juz !
Buziaki mamusie :*stokrotka25, maluda, agaton, lojkalojka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadu, jeszcze skonsultuję się z okulistą, jeśli powie kategorycznie że trzeba robić, bo np. są jakieś zagrożenia dla wzroku, to chyba nie będzie wyjścia. I chyba zmienię pediatrę, bo choć to bardzo miła Pani i blisko mnie to jednak merytorycznie kuleje... Co prawda w Lux Medzie są obłędne kolejki do lekarzy dzieci, ale może się uda.
-
nick nieaktualny
-
onka wrote:no i mamy wyniki wymazu... Z uwagą na dzień dobry że oba wyhodowane szczepy mogą pochodzić ze skóry, czyli jak podjerzewałam, źle pobrała pani ropę, bo zahaczyła o skórę. Streptococcus viridans i staphylococcus species... lekarzem nie jestem, ale coś mi się zdaje, że to oznacza, że na bank są niedrożne kanaliki...
Onka, u Was tez tak to wygląda? (to po deklikatnym oczyszczeniu, po nocy):
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/59e56c3db30d.jpg
poszukaj dobrego kulisty na znanym lekarzu, ja zawsze z tego korzystam, póki co nigdy sie nie zawiodłam[/url]
[/url] -
nick nieaktualny
-
Biedne oczka
W sumie onka masz rację lepiej skonsultowwać a i pediatra jak sie czujesz przy niej niepewnie lepiej zmienic.
ja w sumie swoja nawet lubie, ale 20.02 ide z ciekawości do znajomej pediatry która mną sie zajmowała za dzieciaka, żeby zobaczyła na małego.onka lubi tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
nick nieaktualny