Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
agaton wrote:Villemo,co do baniek to moja koleżanka pediatra stosuje na swoim synku,tylko to trzeba zrobić najlepiej przy pierwszych obkawach choroby,zaraz na poczatku:) ja tez miałam stawiane,ale zawsze się ich jakos bałam,choc to przeciez nie bolalo;) ale sposób super,lepsze niż faszerowanie sie lekami i syropkami z cukrem;)
Pewnie stawiali Ci bańki ogniowe ? Dzieci boją się tego całego widowiska z ogniem -
Battinka znalazłam takiej cco składa się właśnie jak deska do prasowania ale jest dla mnie za drogie ok 1000 zł kosztuje. Ale znalazłam też takie inne za 200 ma 3 funkcje i nóżki składa się pod spód. Zaraz wygrzebie nazwę
Villemo zrobiłam teraz test i dałam mu wody pół godziny po jedzeniu, wypił 5ml czyli kilka lykow ale zawsze coś -
co do wypowiedzi an fb, jets tam taka jedna mądralińska, która każdy post krytyykuje i ogólnie myśli, ze pozjadała wszystkie rozumy
miłego dnia dziewczyny, u nas znowu marudzenie, chyba 3 ząb...o rety
jacusianka, trzymam kciuki za okulistęZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
Battinka te za 1000 to BABYBJORN High Chair (scandinavianbaby.pl) te za 200 to MULTIDINE Keter (allegro). Podoba mi się też BLOOM Fresco Chrome ale te to już całkiem kosmiczna cenę ma i zastanawiam się też na krzeselkiem mocowanym do stołu np. Chicco Krzesło do stołu 360 stopni. Można je wszędzie zabrać i zajmuje mało miejsca.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 10:17
-
Jacusianka kciukasy za okuliste!
Villemo, wlasnie banki mialam takie wysysane taka jakby strzykawka ale chyba niepotrzebnie patrzyłam jak mama bratu robi i ze skora się tak wyciąga i chyba to mnie tak przerazilo:P
Dziewczyny,ja się nie znam,ale może zamiast dawać wode to może mleko rzadsze rozrobic? Bo jak kiedys czytałam na puszce to bardzo dużo proszku sie daje na mala ilość wody. Villemi,bo wątpię żeby po slodkiej wodzie chciało dziecko pic nieslodka... No ale nie wymądrzam sie,bo się nie znam ;P
Kurde powiem wam,ze chyba intuicyjnie omijam te wątki, bo mi się wydaje ze calkiem niezla kultura na tym fb;)
-
Agatka ogolnir w tym krzeselku chodzi o prosta i zdrowa postawe dziecka najwazniejsze zeby nozki byly w dobrym kacie i podparte , musialabys sobie o nim poczytac
Blondik kurcze ciekawe czy myslimy o tej samej osobie
Battinka w zupelnosci sie z Toba zgadzam !
Jacuska my tez mielismy nienajlepsza nocke i pobudka o 6:30 i dopiero o 10:30 zasnal ...
Jutro idziemy na szczepienie zibacze kiedy bedzie nastepne i bukuje bilety , polecimybw odwiedzinki a co tam -
Agaton z tego co wiem to nie powinno się rozrzedzac ani zageszczac mm przynajmniej bez konsultacji z lekarzem. Teściowa kiedyś pytała pediatry od siostrzenicy męża co my mamy robić żeby mały więcej przybieral to powiedziała żeby więcej mleka sypać. Ale na każdej puszce jak byk pisze żeby tego nie robic więc ja olalam tym bardziej że nawet go na oczy nie widziała, choć teściowa próbowała mnie namawiać. Teraz zageszczam kleikiem ryżowym co prawda on jest po 4 miesiącu ale wypytalam lekarza w szpitalu i poczytałam trochę i tak zdecydowałam robić. Ja na miejscu Villemo dopytalabym lekarza o te rozrzedzanie
A co do tej słodkiej wody to też mi się tak wydaje, że nieslodla może potam tak nie smakować przecież nawet przy rozszerzaniu diety zaleca się zaczynać od warzyw żeby dzieci nie przywyczaily się od początku do słodkich owoców.. Ale każda robi jak uważaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 11:50
-
Maxi a mozesz napisac jak zageszczasz? Albo ktos kto tak robi ?
Kupilam malemu kaszke bananowa i jablkowa po 4mcu chcialabym mu trochebwlasbie dac do mleka na noc ale nie wiem jak to robic ?
Na noc je 180 mleka to 4 miarki mleka i 2 kaszki ? Czy jak to robic pomozecie ??
Blondik no dlugo nie musialam myslec -
Kleikiem zageszczam tak ze np na 120 ml wody daje 4 miarki mleka czyli tyle ile powinno być i ok 2-3 łyżeczki kleiku. Nie jestem pewna czy przy kaszkach wygląda to tak samo. Te z glutenem to na pewno trochę inaczej wygląda bo jest ograniczona ilość glutenu na dobę. Ale o tym na pewno pediatra Ci powie. I w schematach żywienia też znajdziesz info co do ilości. A te bezglutenowe hmm.. Ja zageszczam każda butelkę bo on bardzo mało waży. Na opakowaniu pisze ze na dobę to jest porcja z około ośmiu łyżeczek kleiku ale takiego gęstego do jedzenia łyżeczka i ze z czasem można ją zwiększać. Mój zjada około 12lyzeczek z butelki. A jeśli Ty zamierzasz zageszczac tylko do jednego lub dwóch karmienie to myślę że na 180 ml mleka to około 3-4 łyżeczki kaszki. Na opakowaniu też na pewno znajdziesz jakieś sugestie
szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
Aaaa szczęśliwa no i musisz też zwrócić uwagę na to jak gestnieje taka kaszka żeby przez smoczek przeszła ale myślę że właśnie te 3-4 łyżeczki takie płaskie to nie zrobią gęstej brei, a mleko będzie bardziej sycące no i o jakimś smaku
szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Onka heheh niewiem kim jesteś na FB ale to na pewno nie chodzi o ciebie
Ja juz się chyba też domyślam.
Dziewczyny nie rozrabia sie mleka rzadziej to jest pewne. Dzieci na mm powinny byc dopajane wodą choc trosze ale jak moja nie chce pic więc wychodzę z założenia że nie potrzebuje
Jaki to ten kleik ryżowy? Gdzie go kupić w spożywczaku czy Rosmanie??
Maxx o rany za krzesełko bym nie dala 1000zl. Chyba.że ktos by.dal w prezencie ale tak to będę szukać tańszego i to o wiele...
Jacusianka trzymamy kciuki kochana
A propos dokarmiania malej kupiłam kaszke malinową chciałam malej wczoraj dać ze 4 łyżeczki to skończyło sie tak ze 2 zjadła a później zaciskała dziaselka spryciula mala
szczesliwa_mamusia21, onka, Blondik lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny,a te kaszki smakowe to nie maja w składzie cukru?
Pisałam,ze się nie znam z tym rozcienczaniem,to dobrze,ze sprostowalyscie hehe:)
Onka,ja nie mam żadnych typów,ale nie wydaje mi się żebyś to ty byla ta zamęciarą haha
A to jakas dziewczyna z forum czy tylko z fb?onka lubi tę wiadomość
-
Battinka ja kupiłam w rossmannie właśnie z Bobovity 4 zł kosztuje. Kupiłam naturalny ale widziałam też bananowy. Wybrałam kleik a nie kaszke bo on jeszcze nie skończył 4 mscy a niektóre mleka modyfikowane są z kleikiem już, dla dzieci ulewajacych więc stwierdziłam ze nie powinien zaszkodzić.
Nooo też bym tyle nie dała ale ten za 200 to już sensowniejszy jest no i na długo wystarczy chociaż taki do mocowania na stole też mnie kusi. Ale jeszcze trochę czasu na zastanowienie mam bo przecież jeszcze siedzieć nie umie ten mój Pączek a czy Wasze dzieci też się podciagaja do siadania? Mój jak złapie mnie za ręce to od razu ta głowę ciągnie żeby usiąść. Nie wiem czy tak może robić, przecież to za szybko.. fajnie że ma siłę chuderlaczek, no ale przecież nie będzie jeszcze siedział bo kręgosłup jest za słaby.. nie wiem co o tym myśleć. -
Onka nie martw sie to na pewno nie chodzi o Ciebie ! Ja nawet nie wiem jak sie tam na fb nazywasz hehe
Agaton ja juz nic nie powiem bo zaraz dojdziemy kto to hehe
Maxi dzieki :* wlasnie mam napisane na kaszce zeby dac po prostu plaskie lyzeczki i karmic bezposrednio z lyzeczki a tego jeszcze nie chce . Moze w sobote tak zrobie ze do mleka wlasnie dosypie te lyzeczki kaszki jaknD bedzie w domu bo jak cos nie pojdzie to razem sie bedzieny meczyc w nocy hehe
Tez mialam kupic kleik ae jakos odlozylam i siegnelam po te kaszki
Zobaczcie sobie gazetke tesco teraz sa promocje od jutra dla dzieciagaton lubi tę wiadomość